- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanna, Asiekasiek, jurada cudne te wasze zwierzaczki ja kiedyś chciałam mieć kota, w dzieciństwie na wszystkie sposoby próbowałam jakoś przekonać mamę do zwierzątka ale się nie dała. nie przepada za zwierzątkami niestety. aczkolwiek w sumie trochę jej się nie dziwię, że wtedy nie chciała zwierzaka bo mam 3 rodzeństwa i trochę nas w tym mieszkanku jednak było ale jak przyjechałam kiedyś do niej z moim króliczkiem to nawet do niego mówiła i go głaskała
Zazanna maaaaskra jeśli chodzi o twoją dzisiejszą wizytę...to mnie najbardziej wkurza, czekasz 3-4tygodnie na wizytę u gin a ten nie dosyć, że zbada cię z łachą to jeszcze tak potrafi z równowagi wyprowadzić...szok... w ogóle co za tupet żeby tak z pacjentem - kobietę w ciąży rozmawiać...paranoja...
ja niestety nie z tych rejonów więc nie pomogę w wyborze nowego gin ;/
dobry lekarz w tych czasach to naprawdę cud... ja bardzo się cieszę, że poznałam tego mojego i prowadzi moją ciążę i mam jeszcze suuuuper panią lekarz rodzinną. naprawdę cudowna babeczka. ale to dopiero udało mi się trafić na dobrego lekarza rodzinnego jak przeprowadziłam się w okolice męża. poprzednie lekarki były okropne...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Zaz ale twój kociamber wywaliła brzuchol słodka
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja miałam korki, zaraz lecę na nast., ogarnęłam z grubsza w domku, poprane, pozmywane, odkurzone, po korkach jeszcze jadę po męża. I dziś chyba nic nie robię, nieeeeeeeeeee mam siły i tylko bym w łóżku leżała:/
ja do szkoły rodzenia chcę iść, będę dzwonić lada dzień
A obiad gotowałyśmy z Agatką przy akompaniamencie Mozarta;)))))
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Co do wywalania brzuszka, to ona bez przerwy śpi na pleckach z brzuchem do góry i tak fajnie łapeczkami w górę No sama słodycz Ale w sumie na tym slodycz się kończy, tak naprawdę to tylko ja mogę ją głaskać, a to i tak wydaje mi się, że dlatego, że daję jej "kiełbaski", znaczy takie cienkie mini kabanoski dla kotów po 149,90 zł za kg hahah -hrabianka Ale ona nie je nic poza chrupkami, to jedyny przysmak który zjada i szaleje za nim, więc jej kupujemy, na sztuki wychodzi niecałe 2 zł za kiełbasę Ale śpi też ze mną -na podusi obok mojej głowy i w nocy mogę się w nią wtulać do woli i mruczy -W dzień jest bardziej zdystansowana No ale ją wzięliśmy jak już była dorosła i "po przejściach" i mimo jej niedostępności i w ogóle nie wymieniłabym jej za nic na świecie, a każdy moment kiedy da się pogłaskać, albo właśnie położy koło głowy to moje małe zwycięstwo nad jej przeszłością
Ja się bardziej martwię o kotę niż o psa w kwestii małego, właśnie do póki nie będzie do niej podchodził, to ona raczej będzie go omijac, ale jak ją złapie za ogon to ona drapnie.. Choć z drugiej strony nie drapie mocno, bardziej ostrzegawczo.. więc w sumie Mały się szybko szacunku do zwierzątek nauczy
Jedyne co to nie chciałabym aby kotałki wchodziły do łóżeczka i nie wiem jak to zrobić.. Bo nad kotami jednak ciężko zapanować pod tym względem, a koty lubią takie miejsca..
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
i jak tu złościć się na taką minkę ... i nawet nie przyjdzie po reprymendzie do mnie ani się nie oglądnie na zawołanie.... Aha i ja tylko mogę ja czesać i obcinać jej kłaki i w ogóle wszystko zrobić z nią nikomu nie daje się tak tlamsić jak mnie.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A swoją drogą moja też robi "minę spaniela" haha A jak coś niegrzecznie zrobi i ktoś na nią krzyknie to chowa się za mnie, a jak ja na nią krzyknę to... chowa się za mnie
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
A jak z innymi psami, bo mój nie patrzy maly czy duży... Na wszystkie sie rzuca.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Słuchajcie jedna jeszcze rzecz - czy badania na toksoplazmozę się robi też w drugim trymestrze? Czy kiedy?
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zjadłabym łososia pieczonego z sosikiem i do tego fasolkę Taką mam zachciankę. Ehhh nie do spełnienia dziś... Ale może jutro...
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie jak z innymi osobami rozmawiam co mają tą rasę to tak samo piszą o nich... taki ich urok
Zaz co kobieta to kobieta, mój mąż tez jej na wszystko pozwala ja sobie nie wyobrażam nie mieć zwierzątka w końcu na wsi wychowałam się i jak to bez psa i kota być
Basiek to teraz macie domek, ogródek. To jak maly podrośnie za rok to ja bym wzieła na twoim miejscu jakiegoś kociambra od kogoś... na wsi pełno kotków biednych wysterylizujesz czy wykstrujesz i nie odejdzie. a kiedy będzie chciał wyjść drzwi otwierasz i masz święty spokój
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja miałam teraz robioną toxo (w zeszły czwartek dokładnie robiłam), a teraz dostałam skierowanie na kiłe i takie coś jeszcze drugie o.O I pewnie znowu będzie trzeba osobiście odbierać o.O
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na Toxo miałam badania w 1 trymestrze i teraz będę robić drugi raz w piątek