BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983520 przez Agata28
czesc dziewczyny!

wow jakie gofry :woohoo: straszną mi ochotę zrobiłaś.

W Holandii też w ogóle szyjki nie badają ;-( wczoraj powiedziałam położnej o wizycie w Polsce i mojej skróconej to wysłała mnie na dodadtkowe badanie, ale dopiero w 28 tc. teraz ponad miesiąc stresu :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983521 przez anisia27
Mi sprawdza co wizyte i szyjke i tetno plodu, cisnienie waga i kaze robic badania...tyle:P dziecko swoje widzialam 2 razy tylko na genetycznych:)

9 lata 7 miesiąc temu #983523 przez sabina
tak dziewczyny zgadza sie w ogole nei sprawdzaja ........dzis mam wizyte u poloznej zapytam o badanie szyjki macicy ciekawe co powie ....

ciesze sie ze pamietalyscie :D :*

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983524 przez asiekasiek
Kurcze to powiem wam, że mój sprawdza wszyściuteńko:) szyjkę czy jest ok. oraz mam robione usg i mierzy patrzy, przepływ krwi itp.. no wszyściuteńko, oraz tętno też mierzy, serduszko słysze jak bije... mało wizyta nie kosztuje ale wiem, że sprawdzi ten mój lekarz wszystko ;)

Anisia ty jesteś z Krk to Ci powiem jak spytałam się czy ma dalej dyżury na Ujastku :) niestety nie ma do konca kwietnia miał tam, a teraz tylko Kopernik, ja się na niego patrzę i mówię ale tam są wredne położne :P he he... on powiedział nie będę przytaczać dokładnie co dokładnie powiedział, ale że tam te starsze położnę już odchodzą na emeryturę a te młodsze są OK i też slyszał o tych wszystkich opiniach :) heh to chyba mi pozostaje Kopernik ... bo iść do szpitala gdzie nie ma się własnego lekarza to tak troszkę może strach...

9 lata 7 miesiąc temu #983525 przez jurada
Asiekasiek prywatnie to jasne ze wszystko sprawdza a państwowo to traktują pacjentki na zasadzie nastepna, następna, ja jak bede teraz 9.06 to nie odpuszczę. Nie wyjde dopóty dopóki mnie nie zbada

9 lata 7 miesiąc temu #983528 przez pesq
A wlasnie Jurada ze nie ma reguly - ja chodze prywatnie i nie mam na kazdej wizycie badanej szyjki. Raz nawet zapytalam dlaczego - powiedzial, ze tez nie jest za dobrze w niej ciągle grzebać. Ale teraz juz powiem, że chce zeby grzebał.

ciekawe dlaczego na zachodzie nie sprawdzaja...

9 lata 7 miesiąc temu #983530 przez asiekasiek
no to mi za każdym razem sprawdza, bada brzuch a później USG.

Wiem, że kiedyś ktoś pisał o tym ale o tym nie myślałam jak teraz. Czy któraś wybiera się do szkoły rodzenia?? kurde bo jak oddychać by się dowoeidziało itp... :P pewnie te ktore rodziły to mnie wyśmieją :P

9 lata 7 miesiąc temu #983531 przez pesq
Asiek ja sie wybieram :). Czekam tylko na samochod... A mialam Wam opowiedziec historie samochodu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wracajac do tematu - dziewczyny jak myslicie, czemu za granica nie sprawdzaja w ogole szyjki i nie robia badan gin. w ciazy?

9 lata 7 miesiąc temu #983532 przez basiek149
jurada w 21tyg trafiłam do szpitala, tydzień leżałam i w 22tyg rodziłam.

pesq ja przez pierwsze 3 wizyty chodziłam do babki prywatnie, wszystko mi sprawdzała, badała, odpowiadała na każde pytanie bez fochów. naprawdę była cudowna. ale, że ona przyjmowała też na fundusz to mnie po tych 3 wizytach przepisała. i po prostu inna kobieta. szybkie badanie, raz, dwa i następna pacjentka. ja naprawdę nie wierzyłam, że chodzę do tego samego człowieka. po ostatniej wizycie u niej miałam już tak jej dosyć, że planowałam przepisać się do innej. ale już wiecie, że nie zdążyłam.

Ale teraz juz powiem, że chce zeby grzebał.

przepraszam pesq ale mnie to strasznie rozbawiło :D ogólnie sformułowanie tego zdania a nie istota samej sytuacji żeby nie było :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983540 przez kasandra9
Pesq, też nie znoszę takich sytuacji i być ciągle od kogoś zależnym:/ Wrrr, aż mnie nerwy biorą na samą myśl, że tak tkwicie w martwym punkcie.
Słuchajcie, mam takiego lenia, że od łóżka się nie mogę odkleić...co wstanę, to zaraz muszę się kłaść...ciągnie mnie do niego, że nie mogę się ogarnąć:/ no ale jakimś cudem się podniosłam i ogarnęłam z grubsza sajgon w mieszkaniu, bo aż nie było już wcale miejsca...zaraz ogarniam siebie, ale kąpać mi się nie chce, później to zrobię, korki przesunęłam 30min., więc liczę, że zdążę teraz się rozbudzić w końcuuuuuuuu.
Moja prowadząca też jest na nfz i sprawdza, jakoś mega poczucia nie mam, że tylko następny, następny, więc chyba po prostu udało się trafić:)

9 lata 7 miesiąc temu #983542 przez sabina
hej a propos szyjki macicy to wyczytalam zemozna to zaobserwowac tylko przez usg czy sie skraca czy nie wiec takie badanie - grzebanie po co??
zeby spradzic czy jest miekka czy twarda czy jak?pytalyscie ktoras moze ginekologa?
skoro wczoraj mialam scan i wszystko ok nie ma powodu do zmartwien to licze na to ze i szyjka jest ok ...

pesq
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do szkoly rodzenia to tez chyba pojde przy pierwszym porodzie nie moglam w ogole oddychac przy partych skurczach bolalo jak diabli i ja przestawalam a cala sztuka polega na tym aby dobrze oddychac ...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983543 przez Kasia888
Pesq faktycznie teść się ociąga- dziwny jakiś tym bardziej że w ciąży jesteś.
Dziewczyny zmieniając temat przyszedł kocyk minky jest śliczny :cheer:
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #983544 przez pesq
Sabina - na takim zwyklym przez brzuch szyjke widac? Ostro. Nie wiedzialam.

Kasandra - pogoda.. Zwalmy to na pogode.. Ja dziś lodówka - łóżko.. Gary stoją, pranie wypada z kosza, ah szkoda gadac:P

Kasia - ja tez zamowie kocyk i podusie z minky chyba <3 to z tego linka z allegro gdzie sa kotki te od Asi ?

9 lata 7 miesiąc temu #983546 przez Kasia888
Tak, tak stamtąd zamawiałam, co asiek podała tego linka z kotkami. Zamówienie dostałam w dwa dni, babeczka bardzo miła, no i jakość kocyków dobra, wygląda jak na zdjęciu ze strony :)

9 lata 7 miesiąc temu #983547 przez asiekasiek
Pesq stamtąd zamawiała Kasia ja mam w poniedziałek wypłatę i też zamówię !!! aaaaaaaaaa Kasia śliczny kocyczek :D już nie mogę doczekać się :p

Pesq no kurcze wiedzą żeś w ciąży to jeszcze utrudniają!!! też wkurzałabym się !!!

Ufff myślałam że mnie wyśmieją dziewczyny co rodziły że to w genach każda powinna mieć te oddechy, parcia nie parcia itp :D ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia