- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Ja najadłam się truskawek, byłam u brata gdzie zaliczyłam ciacho i herbatkę i pękam teraz. Czuje się jak wielki balon -.- i po co się objadalam , czasami brakuje mi słów na moja głupotę haha.
Pesq ja też tak mam ze moja głowa jest pusta i wszystkiego zapominam nie przejmuj się. Jednak musisz brać insulinę, ale pomysł ze juz tak wiele nie zostało i coraz bliżej do końca i na pewno dasz rade :-* jesteś silna ! I trzymam kciuki !
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
ja tez wszystkiego zapominamcud ze glowy nie zapominam jak wychodze z domu ....
apetyt jak u konia......
spuchlam z kazdej strony ...biodra urosly wszystko uroslo ....
pesq......napisz no dokladnie co jesz moze tez przejde na dietke co nie bd az tak tyc....
mech na polowkowym tylko obejrzala kobietka mala wszystko szybko zgrabnie poszlo powiedziala ze aczkolwiek kazdy sie moze pomylic ona nie widzi powodu do niepokojow ....wszystkie informacje dostalam od poloznej na spotkaniu
scarlet mnie nikt nie gadal nic o glukozie o tescie....hm?a zapomnialam zapytac do poloznej ide dopiero w 28 tygodniu aha
kobiety mieszkajace w uk musicie sie szczepic na whooping cough???????bo mi polozna powiedziala ze dobrze by bylo jakbym sie zaszczepila przeciwciala przejda na dziecko bo niby dzieci choruja tzn zdarzaja sie zachorowania ......i nie wiem co mam robic
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pesq współczuję zastrzyków Ale jaka za to będzie nagroda ! Najcudniejsza na świecie A kazała Ci coś konkretnego jeść? Może podziel się zdrowymi przepisami, też byśmy się pozdrowiały i nie byłoby Ci smutno, że tylko Ty to musisz jeść
Scarlet ale zazdroszczę Twojemu synkowi! O ranyyyy też chcę na obóz Całe dzieciństwo jeździłam na obozy i kolonie
Agatka po pierwsze cudne zdjęcie ! Po drugie strasznie współczuję nerwów.. Moje krwawienie w 15 tygodniu było dokładnie takie samo jak Twoje teraz, więc będzie dobrze Może się przemęczyłaś i dlatego..
Ja sprawdzam piersi codziennie, ale jeszcze nie leci
Pospałam trochę i mi lepiej
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ja jutro jadę na tą glukozę i teraz sprzeczałam się z moim mężem bo nie da mi samej jechać na nią, bo jego siostra nagadała że mogę zasłabnąć ehhh ja mówię że pojadę sama i już a on nie. a on nie może ze mną jechać bo jutro zalewamy drugą płytę i wolę żeby był no bo on tam kieruje wszystkimi (I niech mi już zaleją tą płytę!!!). No to doszliśmy do porozumienia że ja mam przyjechać tam na budowę on czy mój tata mnie zawiezie do ośrodka a później ktoś mnie odbierze stamtąd. A i wymyślił że ma jechać ze mną siostra lub mama i czekać w poczekalni jak by mi coś się działo na spokojnie mu mówiłam że nikogo nie potrzebuje wezmę sobie książkę, mam w komórce ineternet i po co mi ktoś kto mi będzie przeszkadzał ale on nie swoje. Jak się na niego wydarłam bo już nie miałam siły mu tłumaczyć bo nie dało to efektu, że przecież tam są pielęgniarki... ehhh co za facet jak zaczęłam drzeć się to wtedy odpuścił i przez niego brzuch zaczął mnie boleć !!! powiedział że on się martwi o mnie !! a jak w niedzielę brzuch mnie bolał itp i chciałam jechać na SOR to powiedział, ze przesadzam i lekarze powiedzą że przesadzam!!!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Sabina to super że wszytsko ok a kto to będzie?? chłopiec? dziewczynka?
Zaz to dobrze że doagduje się brat z twoim T. bo różnie to może byc ...
Mi też nic nie leci z piersi też sprawdzam
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
ja miala w poprzedniej dwa krwawienia w 32 i 34
krwi ok szklanki chlusnelo i tez nie wiedzieli skad ani dlaczego
czasami sie to zdarza
co do butelek to ja mialam avent bo tt niesprawdzil sie u mileny
wg mnie mial bardzo twardy smoczek i jak juz zaczelam korzystac z tych duzych 260 ml to one mialy taka miarke do odprowadzania powietrza i zawsze byl problem z koncowka mleczka ze sie zatrzymywalo
wiec z kupilam avent i juz tak zostalam przy nim
sa trzy rodzaje aventu
classic takie o prostej formie z krazkiem pierscieniem antycolkowym ktory zawsze mnie wkurzal bo maz zapomnial zalozyc i wtedy wszystko bylo mokre po dwoch lykach
natural bardzo podobne do tt moj wybor bez krazka grupsze od classic takie beczulkowate i fajnie sie je trzyma
i w tym roku wprowadzili classic +
forma przypomina classic ale jest bez krazka mala lekka prosta buteleczka no ale to nowosc wiec pewnie cena wyzsza niz z seri natural
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
otoz wszystko wg wymiarow i pomiarow jest ok
dzidzia na medal
waga 349 g 20t i 4d
ulozone glowka do gory dlatego smyrki czuje na bliznie po cc
macica wg niej ok bez zwapnien
no i moj maz spytal o plec wiec czekam i zbieram glosy
boy or girl?
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Kurczę butelki, smoczki, wkładki laktacyjne, jeszcze nie ogarnęłam tych rzeczy ale czas zacząć spisywać listę
Mysia czuje się tak samo, ale gorzej nie jest.
Byłam dziś na wizycie u ginekologa. Czekałam ponad 2h na wizytę wszystko mojej gin opowiedziałam o tym, że słabo czuję ruchy itp. pocieszała mnie, że jeszcze zacznie kopać aż będę mieć dość, żebym poczekała do 30tyg. Na usg mały spokojny akurat spał i łapkami zakrywał buzie, ale serducho mu biło . Szyjka też długa, zamknięta. Powiedziałam też o tym moim nieszczęsnym kaszlu i dusznościach . Przepisała mi dodatkowo syrop i kazała brać antybiotyk, wziewne do końca tygodnia. Stwierdziła, że nie mam co przejmować się kaszlem i że może on nawet przeciągnąć się do miesiąca....
Siedziałam ponad pół godziny w gabinecie, ale buzia mi się po prostu nie zamykała, tyle miałam jej do powiedzenia.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Agatka współczuję ci tych nerw ale najważniejsze ze z maleństwem ok...
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
kasandra9 napisał: A ja cały dzień dziś usiłuję znaleźć rzeczy wyprawkowe. Właśnie czytałam o butelkach - najbardziej spodobały mi się dwie - Avent natural 125ml i Tommee Tippee antykolkowa 150ml. Dziewczyny już mamuśki - może doradzicie coś i podpowiecie:)?? Czytałam wprawdzie opinie i jedni zachwyceni, inni wystawiają kiepskie oceny...w końcu to tylko butelka..zawsze można kupić inną i może się trafi i dogodzi dziecku...
ja wczesniej tez myslalam o tommee tippee, ale jak obejzalam smoczki do butelek na zywo to bylam przerazona, okazuje sie ze smoczek 0+ jest prawie 2 razy wiekszy niz np 6+, watro to obejzec na zywo, ostatnio kupilam zestaw aventu te najnowsze natural co maja baaaaardzo szeroka szyjke ale okaze sie jak bede uzywala, ale przy dzieciakach sprawdzil mi sie canpol no i jest tani
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
jurada napisał: Lidziun gdzie sie podziewasz??? Odezwij sie!!!!
jestem caly czas, teraz mnie bedzie troche mniej, bo za 2 tyg slub, a ze wszystko sami przygotowujemy to sporo roboty, sprzatanie dzieciaki do szkoly zakupy i bla bla blaaaa, a wczorajszy dzien jakis sniety mialam wiec baaaardzo wczesnie poszlam spac, a teraz mam do nadrobienia 190 postow , wiec troche czasu mi to zajmie nim na wszystko postaram sie odpowiedziec,
ale jest mi bardzo milo ze o mnie pamietacie