- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Martyna
Emma
Hanna
Julka
a moja córka proponuje skay (od psa) elsa anna i lila
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
nie mogę już spać, mąż mnie w sumie obudził bo musieli gdzieś tam z teściem pojechać. ale jak już się obudziłam i pomyślałam, że dziś mają przyjść do mnie 2 paczki z zakupami dla Kubusia to już w ogóle mi się spać odechciało mam nadzieje, że w miarę szybko będą bo nie mogę się doczekać
glooria gratulacje córeczki! ja jestem z rodziny gdzie 3 pierwszych dzieci to córki (w tym ja jako 3 więc wyobrażam sobie jak tata się ucieszył na mój widok a teraz jestem córeczką tatusia ),a dopiero jako czwartego udało się mojemu tacie spłodzić synka .
Kasia888 jakiś miesiąc temu jak byłam osobiście na zakupach chodziłam za mężem po sklepie i mówiłam "chcę kakao, chcę kakao" w końcu je kupiliśmy i powiem ci, że do tej pory go nie wypiłam aż zaraz sobie zrobię bo szczerze mówiąc zapomniałam o nim
Lidziun co do butelek to wydawało mi się, że kiedyś pisałaś, że kupujesz taki zestaw startowy Tommee Tippee na allegro bo był w dobrej cenie...ale może mi się tylko ubzdurało. ja jeszcze pomyślę nad tymi butelkami ale kurcze jakoś tak mnie mimo wszystko ciągnie do tych TT, że nie wiem czy się przestawię na Aventy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Matko Asiek mam wrażenie czasami, że te hormony ciążowe bardziej mieszają w głowach facetów niż w naszych Ja bym nie chciała siedzieć przykuta w poczekalni z kimś, bo to ani poczytać, tylko wypada rozmawiać, a tam niewygodnie i w ogóle
Hahha Bartuś mnie kopie i mi cała prawa strona brzucha podskakuje <3 Matko jakie to jest wspaniałe uczucie od razu mam łzy w oczach i wytarmosiłam brzuch po tamtej stronie gadając „dzień dobry kochanie” itd. –i to bez żadnego zastanowienia ! Rany i poczułam taką przegromną chęć przytulenia !!! Dziewczyny CO TO było ??? Co za emocje hahahha PIĘKNY początek dnia !!! <3
Gloria super, że wszystko dobrze A myślałam, że chłopak !!!
Kasia to fajną masz lekarz, moja by mnie wyrzuciła stękając, że jej czas zajmuję
Juradka ja nawet jak po 3 rzeczy idę, to z listą
Pesq o rany, ja bym gotowała na 3 dni i 3 dni jadła to samo aby nie stać ciągle w kuchni.. Współczuję kochana, że aż tak restrykcyjnie masz.. Ale z drugiej strony samo zdrowie. I dla Ciebie i Maluszka Już w sumie 3,5 miesiąca tylko, więc zleci A teraz jak masz zajęcie, w sensie pilnowanie jedzonka to już w ogóle zleci jeszcze szybciej No i nie tyjesz Dla pocieszenia ja mam już 12 na plusie A apetyt ciągle rośnie…. Dasz radę ! Dziś też będę jeść same zdrowe rzeczy w ramach solidarności
Dziewczyny co myślicie o odstawieniu witamin dla ciężarnych? Bo myślę aby skończyć opakowanie i już nie kupować.. Teraz już są warzywka świeże i sezonowe.. Boję się, że obciążam strasznie wątrobę, bo mam te hormony płciowe –a one są dla wątroby najgorsze i tak pomyślałam, że skoro i tak łożysko wyłapuje wszystko co najlepsze dla Bartusia, to bym choć wątrobie ulżyła.. Co do lekarki to nawet nie spytała jakie witaminy biorę, więc nie sądzę aby wg niej to miało znaczenie
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Zazanka, odstawić? Ja nie biorę wcale i nie brałam - poza jedną tabletką, po której mi niedobrze było;)))
Ja już męża wyprawiłam, bo dziś znów Gdańsk, także wróci wieczorem. My się powoli szykujemy, bo trzeba lecieć na pobranie krwi i oddać mocz;) Mała się dokopuje pewnie o śniadanko, ale na razie nie można;) Byliśmy wczoraj zrobić objazd za działkami, ale znów wylądowaliśmy oglądać te dwie pierwsze....także chyba już nie będziemy krążyć, ale mąż musi wszystko przemyśleć, bo ja to bym już dziś do banku jechała;)))no ale to dobrze, że tak ma i trochę mnie przetrzymuje;) zazwyczaj to nam na dobre wychodzi;) Zrobiłam wczoraj to danie kebab w sumie to na kolację dopiero jedliśmy, bo o 20 wróciliśmy do domu, ale było pyszne. Niestety, dzień nie skończył się fajnie, bo ja ślamazara wsadziłam sobie palec do oka, bo mnie swędziało...a widocznie jakieś przyprawy się do końca nie zmyły...a przyprawiłam mięso, piekłam jeszcze boczek, jadłam frytki...i tak pół dnia czosnek czułam na prawej ręce...no ale pół twarzy mnie piekło, kazał mi przemyć, to jeszcze się na niego darłam, że mnie bardziej boli...no ale dziś już ok, nawet spuchnięta nie jestem;)
Co do butelek - faktycznie, w Biedronce jakieś widziałam, ale nie były żadne firmowe i takie większe, chyba 250ml. Były też kubki, itp., ale nic nie brałam
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a u Ciebie Zazanna sporo kurcze idzie na te tabsy...;/
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój mąż zatrzasnął kluczyki w ciężarówce...w dodatku odpalony silnik. na pewno wszystko za karę, że był niedobry dla żonki!
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
* duphaston ( jutro juz ostatnią tabl.)
* zuravit - na DOŚĆ LICZNE bakterie w moczu
* falvit mama
Ginekolog jeszcze przepisał mi
* prenatal DHA
* i vit.D3
Ale te ostatnie odpuściłam bo mam te witaminy w falvit mama
Lekarze zazwyczaj jak juz cos przepisują to to z czego maja bonifikatę. Jakies wakacje itp. Nie ważne ze 2x drożej ważne żeby przepisać a o kase martw się sama...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziewczyny ja niby mam brać pregnę plus ale już od dawna nie biorę i tak się faszeruję lekami obecnie:
antybiotyk bioracef
osłonowo dicoflor
budiair steryd wziewny
pronasal do nosa
a no io jeszcze hormony któraś z dziewczyn pisała, że też je bierze eurythrox 50.
A propo muszę zadzwonić i umówić się na wizytę do endokrynologa.
I jeszcze chcę zadzwonić do szkoły rodzenia, zapytać co i jak
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Kassandra to ty taka narwana jesteś jak ja ze jak coś zobaczyć fajnego to już kupować ja to samo mam:) dobrze ze mąż u mnie jest taki rozwazniejszy
ja siedzę od 8 i wypiłam ta glukozę!! za słodka jeszcze o 10:10 mam wejść i ostatnie uklucie. uff a jeszcze dziś pobiera krew taka pani co bardzo kluje jak na złość a czasami to w ogóle nie czuje się uklucia...
Kasia mopsy są słodziutkie:) wie czego ma pilnować a te psy tak mają ze gałka oczna może im wypaść. czy wy jakoś specjalnie uważacie na niego przez to? ?