BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984096 przez kasandra9
Posprzątałam w lodówce i wstawiłam kompocik. Jejku, ale się zmęczyłam...jakbym nie wiem, ile km przeszła...szooooook. Wyjęłam gofrownicę...jak odpocznę, to biorę się za gofry. Znalazłam jakiś przepis, zobaczymy, co z tego wyjdzie;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984097 przez asiulek_dolls
Myszata tak jak napisałam nie wiem czy we wszystkich butelkach nuka tak jest ale te moje miały coś takiego

Anisia ja sie wybieram tylko i wyłącznie na Ujastek, jak nie będą mieli miejsca i będą chcieli mnie odesłać to się schowam w korytarzu i zacznę krzyczeć jak już nie będzie czasu na to żeby mnie odesłali gdzie indziej i będą musieli mnie gdzieś upchać :laugh:
ja przy pordzie z Kacprem tak miałam że wycieczka od szpitala do szpitala.... pisałam już hyba kiedyś o tym..... najpierw na galla bo mały kameralny oddział i moja lekarka tam pracuje, dyżur miała akurat jakaś inna lekarka i stwierdziła na usg że dziecko za małe zeby u nich rodzić i odesłała mnie na kopernika (tam za nic nie chciałam rodzić ale pojechałam) okazało się że nie mają miejsca na porodówce i na ginekologicznym lokują rodzące ale też już miejsc brak no i odesłali mnie na ujastek i było mi tam bardzo dobrze więc teraz pojadę od razu przez całe miasto prosto do ujastka

9 lata 7 miesiąc temu #984099 przez asiulek_dolls
strasznie mnie irytuje to że dopiero jak są 3-4 posty na nowej stronie to je pokazuje więc POPYCHAM POSTA!! :angry: :P

9 lata 7 miesiąc temu #984100 przez Zazanna
Juradka już czaję ;) Ale i tak nie rozumiem czym różni się lek od suplementu, jeżeli mają dokładnie ten sam skład ? :P

Ja będę jeść wszystko, a jak będzie potrzeba to będę eliminować poszczególne produkty :) Moja przyjaciółka tak robi i jest ok, choć mała ma alergie pokarmowe i z bardzo wielu rzeczy musiała zrezygnować, ale np. truskawki spróbowała ostatnio czy małej nie uczulą i nie uczuliły -więc co dzidzia to reakcja :)

Też chcę goooofraaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na urlopie pojem :evil:

Pesq mój Mały też od rana kima i ma w nosie matkę.. może mają taki dzień leniuszków :)

9 lata 7 miesiąc temu #984101 przez Lidziun

pesq napisał: Zazka - idz do sklepu i kup jagodzinaki. Zjedz z apetytem i pomyśl o mnie i mojej kaszy jaglanej :D :D :dry:

Mala chyba coś pyknęła wiec juz troche spokojniejsza, ehh dziewczyny, czemu ja taka panikara?

A w ogole pytanie - jak z dieta matki karmiacej? Bo slyszalam inne opinie. Moja przyjaciolka urodzila dwa tygodnie temu dziecko (pisalam Wam) i jej polozna kazala jessc kurczaka + marchewke + ryz i tylko to... Katuje sie biedna.. Az wczoraj zapytalam dietetyczke co o tym sądzi to powiedziala, ze to stara szkola i ona jest za tym, żeby wszystkiego próbować (moze oprocz truskawek, cytrusow czy orzechow szczegolnie poza sezonem letnim) i sprawdzac na maluchu, bo taka uboga dieta nie jest wcale dobra i zle wplywa na jakosc mleka. Co Wy na to? Szczegolnie doswiadczone mamusie.

Można wszystko jesc tylko lepiej unikać takich wzdymajacych rzeczy jak kapusta fasolka i śliwki tez odpadają ja nie odmawialam sobie niczego kurczak ja jego bym od stawiła bo kurczaki na antybiotykach spędzone wiec zastanawialabym się na tym czy bardziej zaszkodzi czy pomoze

9 lata 7 miesiąc temu #984102 przez basiek149
Przyszła druga partia zakupów i tu jestem średnio zadowolona. a byłam właśnie bardziej przekonana do tego kupującego i tym bardziej jestem trochę rozczarowana. od tego użytkownika kupiłam przewijak na łóżeczko, miał być szary a jak dla mnie jest zielony ;p fakt, że tez będzie mi pasować ale nie tego nie spodziewałam. tu trochę tańsze były pieluchy tetrowe więc też wzięłam 2 wzory. ale jak je wyciągnęłam z paczki to jakoś dziwnie...pachną?! nie wiem, od razu je wrzuciłam do prania bo mi przeszkadzał ten zapach. reszta ok, zgodna z zamówieniem ale kupiłam od nich tez wkładki laktacyjne i po prostu pudełko jest tak zmasakrowane jakby na siłę je próbowali wcisnąć do tej paczki. szkoda. bo ja bardzo lubię mieć ładne opakowania i strasznie takie coś mnie razi. nie mogę im dać negatywa bo jednak część zakupów jest ok, a tylko do tego mam uwagi.

podsyłam zdjęcia w kolejności przewijak, prześcieradła, pieluchy tetrowe, cążki, nożyczki, aspirator do noska, łańcuszek do smoczka, szczotka do butelek. termometr do wody.

tak więc jeśli chodzi o allegrowiczów to polecam użytkownika magmaris (od niego mam fajne polskie prześcieradła, z etykietą a od tego drugiego wzięłam jedno prześcieradło i nie ma na nim nic ;/,termometr, szczotkę do butelek,nożyczki, łańcuszek do smoczka, sudocrem i takie większe płatki kosmetyczne).
a ten drugi sprzedawca do Świat_____Dziecka, któremu mówię nie :pinch:

9 lata 7 miesiąc temu #984103 przez Lidziun

anisia27 napisał: Heeej!:D mam pytanko, po ile u Was sa truskawki. Ja widzialam u siebie po 12 zlkg :dry:

Kupowalam dzisiaj ceny na bazarze w okolicach 7 zl

9 lata 7 miesiąc temu #984105 przez Zazanna
Basiek ładny przewijak :) Będziecie go mieli na łóżeczku?

A truskawki kupowałam po 8 zł :)

Za to fasolka 25 -.-' No ale to i tak już nie 45 zł z zeszłego tygodnia ;)

9 lata 7 miesiąc temu #984106 przez Lidziun
Jasiek ja tez kupowalam pieluchy w świecie dziecka i byłam zadowolona bo wszystko przyszło co chciałam ale fakt pieluchy od nich strasznie smierdzialy i tez je wypralam

9 lata 7 miesiąc temu #984107 przez basiek149
Zazanna dziękuję :) i tak będziemy go stosować na łóżeczku.

Lidziun kupiłam też 2 wzory pieluch tetrowych od tego drugiego użytkownika i kurcze jakość ta sama, ładne wzory a niczym nie śmierdziały. i dlatego to mnie tak zraziło do nich.

9 lata 7 miesiąc temu #984113 przez asiekasiek
Dziewczyny od 9:30 tyle postów :laugh: 4-ry posty!!!

ja po glukozie pojechałam szybko zrobić kromeczki na budowę i zawiozlam mężowi a ze dzisiaj druga płyta zalewana to trzeba było ja opic żeby nie spekala... ja wtedy obrywalam trawsko w malinach tam gdzie nie trzeba to rośnie piękna a tam
gdzie trawnik to ledwo :dry:

teraz leglam na łóżko i pisze z tel. mam nadzieję że nie zapomnę co chce napisać :)

Pesq ja w tym tyg tez stresowalam się ze nie kopie:) ale już jest ok ;)

Anisia ja w tamtym roku jeździłam do szkoły za Warszawę i tam były tańsze truskawki niż w naszych rejonach :angry: nie wiem dlaczego. ale w sumie lepiej dla mnie bo zawsze coś mam więcej ich i sprzedaje sąsiadowi który jeździ na targ sprzedawać i zawsze coś mam na jakąś nową roslinke do ogrodu :laugh:

Zaz ja średnio tez rozumiem lek a sulpement ja biorę asmag forte nic nie pisze ze to suplement tylko ze to lek i płace 8 zł fakt nie ma w nim Wit. b6 która w swoim leku masz. ale przecież bierzesz Wit jakieś ciążowe to tam pewnie jest ta b6...

Basiek właśnie ja juz oglądnelam tych użytkowników od ciebie to zamówię od tego na m :) u śliczne rzeczy ci przyszły !!

9 lata 7 miesiąc temu #984114 przez Zazanna
http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html

9 lata 7 miesiąc temu #984115 przez asiekasiek
Agata gama śliczne kotki a ten czarny na ostatnim zdjęciu wygląda jak by miał zejść z tego świata :)

co do drożdżowek ja dzisiaj zjadłam z morela z wiśnia i z rabarbarem :) pycha taka byłam głodna jak przyjechałam o 11 do domu:)

Gloria gratulacje córeczki :)!!

9 lata 7 miesiąc temu #984116 przez asiekasiek
aha co do jedzenia po porodzie. ze szwagierka rozmawiałam to ta mi mówiła ze kazali jej jeść mało co i w ogóle nie miała pokarmu. dopiero poszła gdzieś do innego lekarza a ten jej powiedział żeby nie przesadzać z ta ostrożnością w jedzeniu bo przecież skąd ma być pokarm pełnowartościowy jak mama je same wersje light. i jak zaczęła inaczej jeść tak pokarm był lepszy. a koleżanka w tamtym roku jadła wszystko po troszku i nic małej nie bylo.

i co do butelek ja chyba sobie kupię zestaw startowy z aventu te z tt śliczne są bo kolorowe a boje się tych smoczkow właśnie. bo ktoś pisał że trudno je dokupić. chociaż na allegro pewnie pełno.

właśnie jak mi ta koleżanka mówi ze jest w 6tyg to ja sobie myślę o jak dobrze ze ja juz kończę 6 miesiąc bo wg usg i terminu porodu to za tydzień we wtorek będzie 27 tydzień czyli 7MIESIAC

zaz masz wchodzić na komórce na forum :p

9 lata 7 miesiąc temu #984117 przez jurada
Wczoraj kupowałam truskawki i byly po 5zl/kg

Kurna chciałam sie zdrzemnąć i co mi juz się tak fajnie robiło to D. "mamo!" Nosz kurna!!! A jak juz ujarzmiłam Go to Lenka dawała kopniaka i tak się zdrzemnęłam :D ciekawa czy później będzie taka lojalna wobec brata... Ahhhh!

Wiecie czego sie boje... Boje sie miłości... Ktos kiedys powiedzial, że każde dziecko kocha się inaczej... Moi teściowie to potwierdzili a maja dwóch synów i ojciec jest za starszym a mama za mlodszym... Ja mam siostrę ale to inna bajka bo mój tata to nie jej tata wiec nawet nie równam.
I boje się tego jak to będzie? Czy będę ich kochac tak samo czy jednak jedno z nich ciut bardziej...

Mamy podwójne proszę o wasza wypowiedź

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia