BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984118 przez Sylwia-89
Hej :)

Miałam mieć dzisiaj wizytę, ale lekarz przełożył na jutro rano i czekam jak na szpilkach. Chciałabym zobaczyć już moją malutką :woohoo:

Widzę, ze ostro zabieracie się do kompletowania wyprawki :) Ja mam troszkę ubranek, ale na razie nie kupuję, zacznę za półtora tygodnia po ślubie ;)

Jeśli chodzi o tabletki, to ja biorę Femibion (witaminy +DHA) i Aspargin 3*1. Mój ginekolog mówił, że nie trzeba brać witamin i zaleca tylko DHA, ale ostatnio wyniki krwi zaczęły mi lecieć, więc zaczęłam brać żeby nie dopuścić do anemii.

Pesq, dobrze, że nie boli Cię jak sobie wstrzykujesz tą insulinę :) Chociaż jeden pozytyw w całej tej męczarni. Tyle już przeszłaś w tej ciąży, że jakiś "bonus" Ci się należy :) Jeśli chodzi o obawy o dziecko, to chyba większość kobiet tak ma. Ja póki co niby nie mam powodów do stresu, a sama z siebie się denerwuję i przez ten ostatni tydzień przed wizytą na głowę dostaję z niepokoju :S

Zobaczcie jaki piękny filmik na fb ktoś udostępnia :) www.facebook.com/Stylisheve/videos/vb.10...urce=pages_video_set

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984119 przez AgusiaKRK

asiulek_dolls napisał:
aaaa i jeszcze jedno! FRANIO ty maly slodziaku, ciocia bardzo cie prosi żebyś ładnie zjadał mleczko i obiecuje Ci ze będziesz miał za to najlepsza nagrode: mamusie 24h/dobę i to w najlepszym miejscu na swiecie, w domku!! jesteś bardzo dzielnym chłopcem i cieszę się ze juz niedługo będziesz mógł zamieszkac z mamusia i tatusiem :kiss: :kiss: :kiss:

Najwyraźniej posłuchał cioci :-) Dziś ładnie jadł a doktor powiedział, że możemy myśleć o wypisie w przyszłym tygodniu, pod warunkiem że dalej będzie jadł i miał wyniki w normie :-) z dnia na dzień zmiana, szok!:-D

9 lata 7 miesiąc temu #984120 przez glooria
co dmiłości spytaj jak urodze trzecie he he

9 lata 7 miesiąc temu #984121 przez Lidziun
jurada nie zabraknie ci milosci uwierz, kurcze co ty opowiadasz, powiem tak jak to mowia coreczka tatusia synus mamusi i u mnie sie to sprawdzilo, ale kocham swoje dzieci tak samo mocno, nie ma wyjatkow, ja teraz powinnam sie martwic bo trzecie, ale naprawde nie masz sie czym martwic

9 lata 7 miesiąc temu #984123 przez jurada
Lidziun bo serio juz pare osób mi powiedziało tak i to takie co maja po min 2pociech i sie wystraszyłam tym faktem.
A z tym synuś mamusi to prawda. . Mój młody jak ma problem to tylko do mnie... Nie chce rozmawiać z tata:P

9 lata 7 miesiąc temu #984128 przez kasandra9
Zrobiłam te gofry, do tego taki mus truskawkowy:) najadłam się, że hej, choć mój mąż stwierdził, że to nie był obiad;)))))za kerę nie dostanie dosłownie!:P troszkę wydaje mi się, że ciasto za sztywne i powinny być bardziej chrupiące, ale jak na pierwszy raz to nieźle;))))
Ogarnęłam nieco pranie i kuchnię, umyłam podłogi i na balkonie też, bo się syf zrobił jakoś po deszczu. Jeszcze na dziś muszę zrobić parę rzeczy, pomalowac paznokcie, poprawić pracę, bo sama coś tam poprawiłam i wysłać do spr., no i jeszcze jedną rzecz na jutro do szkoły..i tak pewnie cały wieczór. Nie wyrobiłam się z bajką dla Agatki, ale nadrobimy;))) i chciałam powrzucać do koszyka na stronie apteki kilka rzeczy, ale pewnie też na pon muszę przesunąć...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984129 przez mysia5
Hej hej :)
Pesq super ze Cię nie boli ;) Chociaż jakiś plus w tym wszystkim :)
Basiu śliczne zakupy ;) przewijak przeslodki :)
Ja mam dzisiaj jakiś pechowy dzień, wszystko mi z rąk leci, ubrudzilam się jak małe dziecko, pisze juz teraz posta trzeci raz bo dwa razy mnie wyrzucilo przed chwila :angry:
i żeby było śmiesznie to wychodząc dziś z kuchni, weszłam na korytarz i poślizgnelam się i zaliczyłam taka glebę że o matko -. - boli mnie cały pośladek i łokieć , sierota ze mnie nie z tej ziemi :p czytałam o tych waszych pysznościach dzisiaj i naszła mnie ochota na babeczki takie zwykłe z czekolada :) wiec zrobiłam na pocieszenie tego bólu całego :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #984130 przez mysia5

Załącznik nie został znaleziony

:)

9 lata 7 miesiąc temu #984131 przez Scarlett86
Zalegle zdjecie brzucha :blush: 7 miesiac i zdjecie mojego psiaka :silly: znioslam sobie pranie do zrobienia jak juz weszlam 2 raz do kuchni to mi tam moja wariatka siedziala :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984132 przez Scarlett86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moja Chrzesniaczka

9 lata 7 miesiąc temu #984135 przez Zazanna
Scarlet jaka laleczka :)
A Twój brzusio super :)))

Bierzemy z Mamą jednego laptopa na urlop jakbyśmy chciały film jakiś obejrzeć w razie deszczowej pogody, więc na bank co jakiś czas do Was zajrzę ;) A gdybym się jednak nie odzywała to znak, że jest piękna pogoda i wszystko dobrze -więc brak znaku będzie znakiem, że jest ok ;)

Babeczki :woohoo: Ja jem własnie kanapeczki z pastą jajeczną, ogórkiem małosolnym i świeżą bazylią mniam :)
Dziś cały dzień jem zdrowe domowe posiłki, a i tak czuję się ciężka i przejedzona, więc nie wiem już o co chodzi... Może za dużo truskawek ;)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #984136 przez jurada
Mysia :woohoo: Wyślij jedna kurierem do Wawy!!! Ale mi smaka zrobilas!

Skarlet piękny brzusio! Ja jeszcze 2 tyg i tez juz 7 miesiąc! Boże jak to leci!!!

Zazanka ja tez dzis jakas objedzona jestem... A wcale tak dużo nie wciągnęłam dzisiaj...
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 7 miesiąc temu #984137 przez jurada
Zazanka nie wiem dlaczego ale czuje ze my to się spotkamy w realu na sali poporodowej... Tak mi mówi intuicja ktora rzadko sie myli... :)

9 lata 7 miesiąc temu #984138 przez Scarlett86
Ja to marze o ogorkach malosolnych!!! Ide cos zjesc :laugh: Dziewczyny coraz blizej do konca :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #984139 przez Zazanna
Juradka na bank :D
Tylko tydzień różnicy między nami, a mój mały się na pewno ciut pośpieszy, bo po mamie niecierpliwy na pewno będzie :D

Ja bym jednak chciała jagodziankę.. jutro sobie kupię :evil:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia