- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja już chętnie wyprałabym ciuszki i poukładała je do komody w pokoju dziecięcym ale jeszcze nie mam mebelków dopiero pod koniec lipca będziemy je kupować i wtedy też zamawiać wózek.
ale za miesiąc chyba kupię już małemu pościel...
wczoraj pół dni macałam te wszystkie rzeczy, które wczoraj przyszły dla niego wyjmowałam i na nowo układałam do szuflady nawet mężowi się udzieliło bo też kilka razy pomacał przewijak
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Ja od rana dzisiaj sprzątanko, pranko i porządki jakieś trzeba zrobić na obiadek u mnie będzie chyba młoda kapustka bo kalafiorek był wczoraj ale fasolka tez juz za mną chodzi
Basiek u mnie dzisiaj tez wiatr straszny, choć niby słoneczko świeci.
Dziewczyny, a słyszeliście o takich nakładkach na piersi do karmienia? Tzw kapturki czy coś? Ponoć jak się od początku tego używa to nie ma takiego bólu w piersiach i chyba nie są aż tak poranione. Ale jak to jest naprawdę ? może doświadczone mamusie coś wiedzą
Zazanka my też mamy plany niebawem powoli zacząć takie zakupy, łóżeczko, pościel i te wszystkie cuda bo też jeszcze nic takiego nie mamy. Po prostu się bałam szczerze mówiąc ale myślę że za chwilę Juz będzie dobry czas na to
Miłego dnia
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Ale z was ranne ptaszki
ja jestem typową sową, lubie dlugo w nocy siedzieć i spać do 11 w ciazy przeważnie mam pobudke kolo 8-9, ale nie o 6 strasznie wcześnie
ja mam dzisiaj tajny plan:-) chce w końcu za balkony sie zabrac (mamy dwa) juz oświadczylam mojemu M. ze po kwiatki musimy jechac. Juz prawie lato a nasze balkony wyglądaja biednie
Milego dnia!
Ps ale bym wszamala fasolke szparagową, tutaj w Nl takiej dobrej nie mamy. Tylko zielona widzialam. A ja chce żółtą z duzymi groszkami w środku mniam
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Mój co mnie zaskoczyło reaguje na głos mojego męża. Już parę razy zauważyłam, że jak sama leżę to cisza a jak on coś mówi czy rozmawia ze mną to dziecko potrafi się obudzić
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Mam dziś jakiś lepszy humor, od wielu dni
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
mysia co do nakladek na sutki i tak i nie bo jak malec sie przyzwyczai do karmienia przez nakladke nie bd potrafil zlapac piersi bez nakladki .....ja stosowalam przez krociotki okres jak juz naprawde nie moglam wytrzymac fakt sutki bola niemilosiernie przez jakis czas ale gsy sie przyzwyczaja mija wszystko dobrze zaopatrzyc sie w krem ktorego nie trzeb azmywac przed karmieniem ja mialam swietny krem przy antku ale nie pamietam jak sie nazywal jak dojde do tego to Wam napisze
ja dzis wybieram sie po spodnie i jakas bluzke moze wszystko mnie ugniata .....
co do zakupow tezmamy biednie - mam przewijak kilka pieluch tetrowych i kupilam trzypak legginsow takich slodkich i to wszystko:)
ale trzaskacie posty bieda nadrobic....
ja szukam wszedzie jeden wzor smoczkow sie mi bardzo spodobal i nie moge nigdzie znalezc od 0 - 6 mies
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Koleżanka już poszła, przyszykowałam prasowanie, uprasowałam dwie bluzki i muszę poleżeć, bo się zmęczyłam W ogóle niewygodnie na siedząco prasować...
A takim kremem na sutki to się cały czas smaruje?
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
zwłaszcza salatke z fasolki z jajkiem z piersia z kuraka i dipem czosnkowym z jogurtu
ja do zakupienia mam adaptery z fotelika do wozka bo sprzedalam i butelki
resztę chyba bede mieć
kosmetyki mam emilkowe emaliony co cała rodzinka uzywa zreszta za darmo na receptę wiec po co wydawać na inne
co do nakladek to nigdy nie stosowałam mam chyba z aventu i się poniewieraja
z milenka nie mialam problemu z brodawkami
z emilka popękane mialam ale to od sciagania mleka tymi elektrycznymi dojarkami szpitalnymi
właśnie wrocilam z pracy i padam
maz sie donsa nie wiem na co
wiec mam go w d...ie
zaraz kapiel i relaks jak tylko mlode pojda spac
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
ja tylko na chwile, bo jutro na pewno nie będę mieć czasu zagladnac a chciałam Ci Zazanno zyczyc udanego i miłego wyjazdu, wypoczywaj i nabieraj siły na te upragnione zakupy kto wie może tak poszalejesz przy kompletowaniu wyprawki ze będziesz potrzebowała kolejnego urlopu no i pięknej pogody jeczsze życzę
Oj narobilyscie mi smaka na fasolke... w poniedziałek sobie zrobię bo jutro obiadek u mamuski mmmmmm młode ziemniaczki z koperkiem i kapustka mniam mniam
a wogole cos ostatnio mnie do mięsa zniechęciło, wczesniej tez za dużo nie lubialam go jeść a teraz może dla mnie nie istnieć
acha i w końcu dziś wybralam się zrobić ta nieszczesna glukozę, mam nadzieje ze to drugi i ostatni raz w życiu, jakoś wytrzymalam ale teraz na sama myśl mi nie dobrze a robiła sobie dziś tez jakaś babka starsza i pytam jej jak tam czy dala rade wypić a ona ze spoko ze dla niej nie słodkie ze trochę kwaskowate (bo niby ta glukoza była o smaku cytrynowym ale i tak paskudna i jak dla mnie to tylko pachnialo cytryną) leeeeeeeee
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
kurcze robicie taka ochotę na fasolkę szparagowa zw chyba będę musiala kupić
Ja te nakładki pewnie będę musiała mieć bo moje sutki nie są sterczace. chyba ze to jeszcze zmieni się....
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Dzis pospałam, bo mnie chłopaki obudzili około24 jak wrócili, a potem znowu koło 2 zwierzołaki urządzały sobie wyścigi (cała trójka), jak już mnie obudziły to się okazało, że mnie bark boli i nie mogłam zasnąć A teraz kawka mniam
Asiuleek dzięęęękiiiii :*
A co do glukozy mi się wydaje, że ja też dam rade bez problemu W końcu potrafię jeść nutellę łyżeczką i mnie nie mdli
Lidziun ja się boję obejrzeć filmiku z porodu Już od jakiegoś czasu planuje obejrzeć sobie na yt jak to wygląda i zawsze jakoś przekładam ze strachu żeby sobie nie wbić czegoś do głowy czego nie powinnam
Ja chyba też będę musiała te nakładki, bo z kolei mam strasznie wrażliwe sutki i leciutkie podrażnienie, a ja umieram -.-‘
Dziś na obiad robię spaghetti bolognese -proste, szybkie i pyszne Nie chce mi się kombinować No i dziś mam T. w domu, więc się będę nacieszać przed wyjazdem
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Zazanna mmm spaghetti ja będę mieć normalny obiad niedzielny a musze jechać do biedronki bo do obiadu zachciało mi się sałaty masowej ze śmietaną;p
glukoza na początku smakowała ok tylko potem za słodko u fakt troszkę oslabila mnie...