BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984288 przez kropka 889
My po śniadaniu i mała mnie podkopuje; )
Zazanna wiem o czym mówisz. Faceci chyba juz tacy sa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984296 przez asiekasiek
Kropka witaj:) właśnie dopisuj się do tabelki :)!!

Zazanna heh co za chlopy!! bo ci się chce patrzeć co oni robią z samochodami(chyba dobrze zrozumialam). mężowi zapowiedziałam ze w przyszłym tygodniu chce jechać na randkę!!!! bo ciągle w domu siedzimy. zobaczymy czy z tego coś wyjdzie...

Kasia jak nie masz gorączki to pewnie wychodź. co masz kisic się w domu. pamiętam jak ja miałam zapalenie oskrzeli to tez później juz nie siedziałam w domu tylko wychodziłam bo można oszalec w czterej ścianach...

a my dzisiaj robimy grilla kupiliśmy różne zarelko wiec będę opychac się. chociaż i tak wolę słodycze o tego jedzenia teraz ;) a kupiłam sobie warke radler 0% pisze ze ma tyle wiec mam nadzieje ze faktycznie. mąż powiedział ze mogę połowę tylko wypić... a niech spada:p wkurza mnie!!!!

9 lata 7 miesiąc temu #984299 przez Zazanna
Asiek radler zero ma zero :) -więc spokojnie możesz wypić i 10 -czego nie polecam, bo to oczywiście napój gazowany, słodzony :P Mnie po jednym mdli, bo ma ten posmak taki specyficzny ;)

Łaskawie o 14 panowie wrócili wrrr.... my już po obiedzie i czas na drzemkę heh ;)
Achh i mój Bartuś postanowił, ze MUSIMY zjeść ptasie mleczko.. i leciałam jak głupia do sklepu :P

9 lata 7 miesiąc temu #984300 przez me.ch
Hej dziewczęta,

Witaj w naszym gronie Kropka!:) Zazanna, udanego wypoczynku życzę!!:)

U nas jest masakra - heheh, goście (już ostatni jak narazie) zwłaszcza maluchy (2,5roku oraz 9mcy) spać nie dają więc jest dość intensywnie, za to uch rodzice robią syf większy niż ich dzieci a do tego są średnio zgrani jeśli chodzi o metody wychowawcze w związku z czym wszystko się dodatkowo komplikuje (zwłaszcza ze starszy maluxh jest turbo aktywny i ma czasem znienacka napady histerii) także polecam taki trening heheh

Ja dzis zostałam w domu, oni zwiedzaja z mężem - bo przy tym niewyspaniu, takie długie chodzenie trochę okazało się być bardziej męczące i wczoraj już mnie trochę brzucho pobolewal, wiec wole sobie wziąć dzieb wolnego, jutro znowu z nimi polaze. A od wtorku będę miała chatę wolna i wolne od pracy aż do niedzieli, wiec hura!!!:)

Miłej niedzieli kochane!:)

9 lata 7 miesiąc temu #984302 przez basiek149
kropka 889 faktycznie ten sam dzień :) tylko ciekawe co nasze maluchy na to powiedzą i kiedy będą miały ochotę się wykluć :)

fajnie, że jest nas trochę na tym forum więc jak się zacznie wrzesień to będzie się działo, i te emocje w oczekiwaniu na każdego bobaska :)

lidziun obejrzałam wczoraj ten filmik podesłany prze ciebie. nie bardzo ochotę miałam w to klikać bo nie lubię oglądać porodów. ale powiem ci, że fajnie to się oglądało. nawet się wkręciłam i oglądałam później jej synka jak był z nią na świecie :)

asiek udanego grilla i smacznego :) aczkolwiek dzisiaj tego grilla ci nie zazdroszczę po moich nocnych przeżyciach :sick: a właśnie jednym z ostatnich rzeczy, które wczoraj zjadłam była smażona kiełbaska więc nie wiem czy to ona czasem mi nie zaszkodziła.
na szczęście już się czuję lepiej, dietka i duże ilości herbatki uzdrowiły mój żołądek :)

Zazanna ja również życzę ci udanego wypadu z mamą :) odpoczywaj i odzywaj się czasem do nas! :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984304 przez pesq
Czesc kochane :) i witaj Kropeczko.

Wlasnie wrocilismy od tesciow - mamy samochod! B) B) Oznacza to, ze w koncu moge się przemieszczac a nie liczyc na taksowki i autobusy :woohoo: :woohoo: Chociaz niestety słyszalam, że lepiej od 3 trymestru sobie odpuścić kierowanie, bo brzuch + poduszka powietrzna to nie najlepsze połączenie w razie czego... Wiadomo - jak jestes pasażerem to odsuniesz fotel, a tak to nie bardzo. No ale to jeszcze kilka tygodni :).

Jutro jadę robić toxo, w srode mam ginekologa i diabetologa. Ogolnie, to bardzo odpoczełam od tego siedzenia tu i gotowania non stop, bo tesciowa sie postarala i gotowala mi dobre rzeczy :). Ogolnie oderwalam się od miasta, posiedzialam na ogrodowej hustawce, lubie tak odpoczac..

Zazanka - jak ja to znam. Moj maż caly tydzien w pracy a w weekendy albo gra, albo kolega albo cokolwiek. Oczywiscie nie zawsze, jak powiem to przestaje, ale wkurza mnie to ze sam nie moze zrozumieć :P :P .

Mialam cos jeszcze 'madrego' napisac, ale nie wiem co, więc miłego dnia po prostu dziewczyneczki :lol: :lol:

AAA - wlasnie - Basiek ma racje, we wrzesniu to beda emocje i odswiezanie forum ktora juz urodzila :) :) :) <3

Edit. Wiem co mialam napisac! Mala w piątek prawie caly dzien sie nie ruszala, moze z 3-4 razy, bardzo sie balam ale pomyslalam ze moze przez to, ze najadlam sie groszku i bylam wzdęta.. I chyba rzeczywiscie, bo w nocy przeszły mi wzdęcia i rozpoczęły się fikołki :). I tak juz zostało

9 lata 7 miesiąc temu #984308 przez Lidziun
basiek mialam wlasnie to samo zaczelo sie od 1 filmu a obejrzalam ich dosyc sporo az zasnelam :P bo pozno juz bylo jak to znalazlam

9 lata 7 miesiąc temu #984309 przez pesq
Lidziun - ja filmiki tej Lidii też któregos wieczoru wszystkie obejrzalam z calej ciazy i pozniej :P :P

9 lata 7 miesiąc temu #984310 przez kropka 889
Ja tez kiedyś oglądałam te filmiki
My też cały dzień poza domem. Teraz czekam jeszcze na męża bo gra w piłkę. Ale pogoda swietna. Po obiadku pół dnia spędziłam w ogródku u rodzicow.
A w środę czeka nas wizyta u gina i juz się doczekać nie mogę ;)

9 lata 7 miesiąc temu #984311 przez mysia5
My dziś prawie cały dzień na powietrzu :)
Ale padam, dzieciaczki brata wymeczyly :)
Zazanka udanego wyjazdu, wypoczywaj dużo, korzystaj z pogody :) i wracaj cała i zdrowa do nas :) buziaki !

9 lata 7 miesiąc temu #984312 przez kropka 889
A do tabelki nie mogę się wpisać, może dlatego że piszę z tel :/

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984322 przez glooria
witam i witam kropkę :)

ja dzisiaj czytam bloga lawendowydom.com.pl/dziecko-z-walizka-cz...k-podroznika-cz-iii/
tu akurat o podróżach ale sa fajne teksty i przepisy

dzisiaj zaczelam robic piniate na urodziny mojej
córeczki ciekawe czy wyjdzie

jutto mam zabiegany dzień
muszę jechać na zakupy później spotkanie w szkole i konsultache z gin i musimy odebrac nasz nowy wielki rodzinny samochód :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #984323 przez asiekasiek
Kropka tak przez tel nie da. to ktoś cię dopisze albo ty sama jak będziesz korzystać z komputera. ja tez dzisiaj z komórki pisze :p

Zazana tydzień temu pisałaś ze mogę jeszcze golić się i malować paznokcie. i tak faktycznie tydzień temu było! a wczoraj chcialam depilację sobie zrobić i nic nie widziałam!! mam narozna wannę i zawsze gole się na krawędzi wanny a wczoraj siadam na takim siedzonku w niej i nic nie widzę o myślę sobie ale chu..we siedzisko ze nic nie widać :p przesiadam się na krawędź kurcze stamtąd tez nie widzę... tak poszedł mi brzuch do przodu w tydzień!!:) masakra:)

Basiek ja zjadłam kiełbaske jakaś karkówke i jak na razie trzymam się :D

na grilla przyjechała siostra z mężem i z dzieciakami - dwójką chłopaków. i później mój mąż c nimi w chowanego bawili się głupiego Jasia i jeszcze moja siostra bawiła się z nimi i dziadkowie i kurcze sama miałam ochotę z nimi poszaleć :(a tu kicha :(

Zazanna miłego odpoczynku! !:)

Pesq super ze masz swojego bum buma w końcu !!!! wreszcie nie jesteście uzaleznini od nikogo:)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984325 przez glooria
pesq teraz będziesz smigac do woli
nie przejmuj sie brzuchem faceci mają wieksze i daja radę a tak na serio jakbys nie miala wyjścia to bys musiala kierować nawet na porodowke
grunt to ostroznie i bez nerwow ja mam wlasne male clio (mialam corse ale musielismy sprzedac) i smigam i smigalam do rozwiazania bo do pracy nikt mnie specjalnie nie zawiezie

a od jutra maz clio a ja wielkim galaxy :evil:
niech wszyscy schodza z drogi

no i musze sie pochwalic ze emilka zostala ostatecznie odpieluchowana
juppi
korzysta z pampusia w nocy no ale nie bede przesadzac w koncu nie ma dwoch lat
w każdym razie czekamy na kolejnego brzdaca i od nowa idziemy w pieluchy he he he

zazanka milego leniuchowania

9 lata 7 miesiąc temu #984327 przez asiekasiek
poczytałam tego bloga ale fajnie tak sobie jeździć:) cała zima spędzona w Hiszpanii... fajnie. ale kurcze ja sobie z mężem nie mogłabym pozwolić na takie wakacje bo kurcze praca kto da taki długi urlop w pracy :) tacy ludzie muszą mieć fajna prace :) w sumie koleżanki koleżanka z pracy ma męża który pracuje w firmie kosmetycznej jakąś droga 200 zł szampon itp. i ten mąż wyjeżdża na różne konferencje i wyjeżdżają zawsze razem. np ostatnio chyba są nawet jeszcze w Kalifornii na trzy miesiące a konferencja miała trwać tylko tydzień. firma wszystko sponsoruje hotel itp. przez te trzy miesiące nie tylko przez tydzień!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia