BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984454 przez pesq
Oj Juradka ja też.. Ja już chce chociaz lipiec, a najchetniej pazdziernik :P :lol: :lol: Beda pytania : "ej dziewczyny czy wasz maluch tez to i tamto?" haha :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984455 przez glooria
byłam dzisiaj ns tej konsultacji i nic sie nie dowiedziałam bo on byl tylko od spraedzanis czy usg bylo ok i tak sprawdzenie cisnienia i moczu

jedyne co to kazal mi zrobic jeszcze jedno usg w 28 tyg
wiec będę miala jeszcze dwa 28 i 32 takie planowane
zreszta po 28 tyg mam mnóstwo wizyt zaplanowanych lub będą planowane m.in przeciwciała sterydy i wyznacza mi cc

9 lata 7 miesiąc temu #984456 przez glooria
a co do butelek to wystarcza dwie malutkie 120 ml
no chyba ze nie bedziecie karmic cycem to wtedy lepiej juz więcej kupic bo nie chce sie tak ciagle myc pojedynczo
no i okecam kupic plyn do mycia naczyń pdzyjazny dla dzieci chyba w pl to nuk
i woreczki na pieluszki bo każdy o tym zapomina a pozniej polozne psiocza ze pampersy smierdza :)

9 lata 7 miesiąc temu #984458 przez Agata28
Czesc dziewczyny :)
Przesyłam zdjęcia ubranek! Pierwsze trzy fotki to zakupy sobotnie, reszta to ubranka odkupione od jednej dziewczyny po jej coreczce ! :)

9 lata 7 miesiąc temu #984459 przez Agata28
C.d zdjęć :)

9 lata 7 miesiąc temu #984460 przez jurada
Agata super ubranka... To wszystko to male rozmiary czy większe...? Urzekła mnie marynarka! Taka mała modnisia :)

9 lata 7 miesiąc temu #984461 przez jurada
Pesq ja 3 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie na urlop :) boje sie no ale nie bede mężowi psuć urlopu... Mam nadzieje, ze malutka grzecznie będzie czekała w brzuszku do wrzesnia i nie zaskoczy nas na wyjeździe...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984462 przez sabina
gloria :) pytanie odnosnie wkladek tych wielokrotnego uzytku mianowicie sa dobrze chlonne?bo ja stosowalam johnsons lub penaten tylko i wylaczne gdyz reszta przy karmieniu mi przeciekala - jak karmilam to automatycznie z drugiego cycka potok mleka :) tylko te dwie firmy sie mi sprawdzily a wiadomo to wydatek stad moje pytanie

butelkimialam dwie jedna kupilam .....druga mialam dolaczona do laktatora recznego i to mi w zupelnosci wystarczylo

agata super ubranka :)

gloria a Ty w uk mieszkasz?rodzilas juz tutaj tak?

9 lata 7 miesiąc temu #984468 przez kasandra9
Ubranka ślicznee, podziel sie!:)))
Jakas padnieta jestem, odmeldowuję sie:))))

9 lata 7 miesiąc temu #984469 przez Agata28

jurada napisał: Agata super ubranka... To wszystko to male rozmiary czy większe...? Urzekła mnie marynarka! Taka mała modnisia :)

Rozmiary od 56 do 68 :-)

Strasznie zadowolona jestem z zakupów :) cały wieczór je przeglądałam, robłam zdjęcia, składałam, rozkładałam i segregowałam rozmiarami :woohoo: aż mój M. zaczął się ze mnie śmiać :D ale sam jest nimi zachwycony. Żal mi troszkę jedynie, że rodzimy po wakacjach. Sukieneczki są takie piękne :woohoo: któraś z dziewczyn jakiś czas temu podesłała fajną listę w excelu dotyczącą ubranek i rozmiarów (można było wpisać tam jakie ubranka, z pod jakiego rozmiaru i ile sztuk już mamy). Czy mogę poprosić o ponowne wrzucenie?

Ubranka, ubrankami.... muszę zabrać się za konkrety! Wszystkie wasze rady są cenne. Za parę dni/tygodni też chcę się zabrać za kompletowanie wyprawki :-) co ja bym zrobiła bez tego forum :blink:

9 lata 7 miesiąc temu #984470 przez Agata28

kasandra9 napisał: Ubranka ślicznee, podziel sie!:)))
Jakas padnieta jestem, odmeldowuję sie:))))

Kasandra poczekaj troszkę z porodem to Agatka dostanie w spadku po Alicji :P :P :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #984476 przez jurada
Hej dziewczyny:)
Chyba kazda z nas tak ma ze non stop by macała, oglądała, przekładała te ubranka dla maluszków...
Ja to jeszcze robię tak ze przykładam te najmniejsze do brzuszka i patrzę jak duże będzie moje bobo...
A mąż to bierze np. Bodziak i lapie pod pachy i mówi do syna zobacz taka będzie twoja siostra :)
Co do kapturków to miałam przy D. Ale szybko zrezygnowałam bo ciężej mu sie ssało.
Ogólnie miałam duży stres ze on się nie najada moim mlekiem i szybko przeszłam na modyfikowane. Tak widziałam ile zrobiłam mu w butelkę ile ubyło i jakos tak spokojniejsza bylam ze cos zjadl, bo z piersi to nie widac :P

Ale się naszej Zazance trafiła pogoda na urlop... Tylko pozazdrościć :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984479 przez glooria

sabina napisał: gloria :) pytanie odnosnie wkladek tych wielokrotnego uzytku mianowicie sa dobrze chlonne?bo ja stosowalam johnsons lub penaten tylko i wylaczne gdyz reszta przy karmieniu mi przeciekala - jak karmilam to automatycznie z drugiego cycka potok mleka :) tylko te dwie firmy sie mi sprawdzily a wiadomo to wydatek stad moje pytanie

butelkimialam dwie jedna kupilam .....druga mialam dolaczona do laktatora recznego i to mi w zupelnosci wystarczylo

agata super ubranka :)

gloria a Ty w uk mieszkasz?rodzilas juz tutaj tak?

dla mnie byly chlonne bylam bardziej zadowolona od tych jednorazowych
one maja z jednej strony bawelne chlonna.jakas folie tzn w środku i to nie przecieka no i chyba ozdobna koronka pakowane sa po 6 szt
nie moge ich znaleźć wiec wklejam aventu
m.ebay.co.uk/itm/151299458833?nav=SEARCH
ale niemaja tego kleju co mnie wkyrzal w jednorazowych ze jak sie podwinela to juz po wkladce

tak juz rodzilam w uk dluzej lezalam ale kultura i wygoda czulam sie jak w hotelu no tylko ze bardzo slaba byłam
i w pl tez ale z zaskoczenis na urlopie w ostatni dzień odeszly mi wody

9 lata 7 miesiąc temu #984490 przez kropka 889
Co do ubranek tez tak mam. Rozkładam przytulam składam. My mamy jeszcze takiego grającego misia i codziennie przykładam go do brzuszka i puszczam małej
Basiek mogłabyś wysłać link do tych rzeczy zamawianych na allegro?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984492 przez kasandra9
Jurada, ja mam to samo!:) Też mierzę, czy pasuje i myślę, jak to możliwe, że dziecko się tam mieści;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kupiłam sobie w wczoraj w HM jeszcze jeden T-Shirt ciążowy biały w granatowe paski, bo to moja ulubiona bluzka do wszystkiego:) Jeszcze mi się granatowe spodenki ciążowe podobały bardzo, ale niestety...na razie sobie nie kupię. Jakoś tak kiepsko się czuję, nawet męża do pracy nie wyprawiłam, bo nie byłam w stanie się podnieść:/ Nie wiem, czy to pogoda...czy te głupie studia, bo już myślę o weekendzie, pracy, zaliczeniu i jak ja bitych 10h wysiedzę, skoro ost. ledwo co zniosłam 3h i myślałam, że się rozpłaczę i wyjdę ot tak.

PS. Zazanka trafiła z pogodą i to chyba możliwie najlepiej!;)))))))))))) Nie pamiętam tylko, dokąd pojechała:) Na Mazury?
Jurada, a Ty dokąd ruszasz w sierpniu:)? My myśleliśmy w lipcu gdzieś nad morze skoczyć.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia