BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984408 przez sabina
o jacie rewelacyjne misie !!!!chyba kupie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984413 przez pesq
Hej hej hej :)

Znow nie nadążam.. czytam co piszecie i pustka w glowie jak mam sie do czegos odniesc... :blink: Moze tak

PIEKNE BRZUSZKI! Wszystkie takie zgrabniiuuuutkie <3 .

Zazanka - baw sie dobrze i daj znac jak tam :)

Co do prowadzenia samochodu - bylam na szkoleniu z pierwszej pomocy niemowlakowi (ale ze nie mam glowy to nic nie pamietam, dobrze ze byl mąż moze on mi przypomni :P ) i tam ratownik medyczny mowil, ze w trzecim trymestrze niebezpiecznie jest jezdzic jako kierowca, bo poduszka moze wybuchnąć "na brzuch" w ktorym jest maluch. Chodzi o to, ze jak jestes pasazerem odsuwasz sobie fotel do tylu i nie wybuchnie bezposrednio na brzuch. A co do pasow to wiadomo - zapinac, ale ten dolny ma byc pod brzuszkiem a nie na :). Ja tez zapewne bede jezdzila jako kierowca w trzecim trymestrze bo nie ma innej opcji bardzo czesto.. Ale warto o tym tez pomyslec sobie czasem, bo glupio (jak sądze) nie gadal :).

Zrobilam dzis toksoplazmoze badania i odebralam wyniki - IGG mam 122, IgM chyba z 0,22 wiec wszystko ok.

Kupilam stanik do karmienia i noszenia 'na teraz'! W koncu! Dziewczyny dla mnie z moja wrazliwa skóra i rozmiarem 85 H to istny koszmar. Wydalam.. 85 zl.. :/ ale sie pochwale bo jest cudowny - antyalergiczny i caluteńki zrobiony z bardzo, bardzo delikatnej bawelny. Zmierzylam chyba z 20 w 3 roznych sklepach i tylko ten mnie nie uwierał, nie bolał i trzyma piersi więc nie żałowałam kasy... Teraz pytanie - czy gdzies uda mi sie kupic tak olbrzymi rozmiar bez fiszbin (do spania?) czy bede skazana na staniki sportowe :/ ? Moze ktoraz tez ma wielkie piersi i cos na ten temat wie ? :P

Co do butelek itp.. ja nadal nie wiem co znacza te milimetry, jakie sa firmy ani nic :P Jakos nie potrafie jeszcze sie w tym ogarnac, czekam (troche jak Zazanka) do 3 trymestru, wtedy mam wrazenie ze bede spokojniej to wszystko zalatwiac. Wtedy poprosze Basie albo Kasandre o podeslanie calych kompletow z nazwami i pewnie spapuguje, bo nie lubie takich tematow jakos :P :P .

A misie szumisie - OHHHHHHH <3 sama bym chciala miec :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984414 przez pesq

Stanik :) . W KONCU! :P

aa.. no i mialam powiedziec ze mala dzis znowu prawie nie aktywna i sie martwie :/ ona dwa dni szaleje a pozniej cisza :huh: :huh: :dry:
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #984419 przez basiek149
naleśniki usmażone :) i 2 już nawet wciągnęłam :D

kasandra9 nam też jeszcze trochę brakuje z wyprawki bo i wózek, łóżeczko, mebelki, pościel, wanienka, rożek, butelki,kosmetyki, muszę jeszcze jakąś czapeczkę poszukać na wyjście ze szpitala i jeszcze jakieś pajacyki dokupić albo śpioszki. ale też większość mamy powybierane tylko czekamy na lipiec-sierpień i będziemy resztę kupować.

9 lata 7 miesiąc temu #984429 przez ana23
Ha jeszcze nie wiem bo dzudzu nie chcuało pokazać co ma między nużkami

9 lata 7 miesiąc temu #984432 przez agatagama
Dzień dobry :)
miałam dziś wizytę, więc melduję :)
Mój Panicz ma 550 g ( w 9 dni przytył 150 g więc chyba dobrze), i znowu obrócił się pośladkowo, heh co wizyta to inna pozycja :)
szyjka mi się skróciła o 0,5 cm, czyli teraz ma 3,5, podobno dobrze :)
no i zlecenie mam na badania: morfologia, mocz, odczyn coombsa, toxo igm i glukoza.
Poza tym przyszła dziś do mnie paczka z gemini i jestem zadowolona, ale rzeczywiście 17 pozycji, a gabarytowo malutko :) butelki z aventu wyglądają porządnie, także jestem zadowolona :)
Pesq masz rację, nie żałuj na stanik, bo wygoda i zdrowie przede wszystkim. Bardzo ładny wzór! Ja z dużymi rozmiarami niestety nie pomogę, bo mam C, teraz D. Także standardzik...
Nam brakuje jeszcze z wyprawki łóżeczka, pościeli, kocyka - ale to kupi moja mama i teściowa. Zresztą na razie musimy odświeżyć pokoik dla Janeczka, także nie spieszy się z tym:)
ps. depilowałam się dziś i jeszcze wszystko widzę ufff ;) no i ważyłam się jak co poniedziałek i aktualnie mam 7,2 na plusie :) jak na moją początkową wagę to powiem wam, że czuję mega różnicę, jestem taka ociężała, mam trudności z przekulaniem się na bok, no aż dziwnie ;P co to będzie później :))
Podziękowania: pesq

9 lata 7 miesiąc temu #984433 przez asiekasiek
a ja dzisiaj chyba nie zamówię nic bo internet z Orange szwankuje znowu co za dziadostwo. i korzystam z tel. :(

Agata a jedną kupiłaś butelkę dla małego czy tam są startery tez z Aventu ?? jakie kupujecie te wkładki laktacyjne ja mam z bella 30 sztuk ale pewnie szybko rozejda się i będzie trzeba dokupić...

Agata no ja w końcówce 24 tyg widziałam się przy goleniu a końcówka 25 tyg juz nie :) u mnie okaże się jutro przytyłam przez miesiąc bo jutro mam wizytę tez :) a super ze synuś zdrowy :D

Pesq nie żałuj teraz na stanikach bo w końcu maja co nosić ja mam D/E teraz to myślę że oszaleje a co dopiero H! a jakiej firmy staniczek? może warto odgapic bo też jeszcze za jakimś musze rozejrzeć się.

Basiek u mnie też naleśniki :D z dżemem jagodowym:D

i tez czuje ociezala się, wielka i w ogóle. dzisiaj na zakupy ubrałam się w spodenki takie moje to zapiąć zapne się ale chyba na gumce będę musiała je mieć bo jednak uciekają w pasie a nie chce małej przemęczac. a top z tamtego roku już opiety ze hoho:) heh a mi jeszcze ramiona urosły i pod ramionami sadelko mam :blink: :)

9 lata 7 miesiąc temu #984435 przez Magdalena9t
Hej tak na szybko,coś napiszę co u nas :)
Czas leci jak opętany,już :) u mnie :) 26 tydzień będzie, jeszcze się sprawnie kulam dzięki Bogu ;) w piątek miałam ;) nieszczęsną glukozę :sick: ale dałam radę,ciekawa jestem wyników :huh: chyba jutro przedzwonię :silly:

Dziewczyny ale ale macie zgrabniutkie brzuszki i uda :P :) moje to niczym Jenifer Lopez :P :P

Pesqu, gdzie kupowałaś stanik? ja też bym musiała coś porządniejszego kupić, taki mi się podoba: mybra.pl/product-pol-5411-Dotty-biustonosz-do-karmienia.html znajoma mówiła,że dobry, ale ta cena :blink: to 100 to jeszcze lajtowo.

Fajne te szumisie, ja synkowi kupiłam wcześniej króliczka,zanim weszła moda na szumisie.
o takiego:http://www.ceneo.pl/26926610 ma cztery rodzaje melodii: chichot,dwa rodzaje szumu,i melodia do usypiania i można ustawić na czas 23 minuty albo 45, jestem z niego bardzo zadowolona :) jakieś 120 z wysyłką,nie wiem jak cenowo te misie.

Co do kapturków, ja używałam przez pierwsze 2 tygodnie,nie było później problemu na karmienie bez kapturków, doradca laktacyjny mi poleciła i dużo pomogła,bo mleko ładnie leciało a ja nie umiałam przystawiać,i Tomek też kiepsko łapał. Naprawdę świetna kobietka, innej kobiecie na sali też pomogła, kobieta miała mały biust i oczywiście inne położne wciskały sztuczne mleko,a doradca kazała odstawić i zmieniły trochę technikę karmienia i było ok. :)

Co do butelek,ja na razie nie kupuję, jeśli zajdzie potrzeba to wtedy Avent,alboLovi, Avent mam laktator ręczny i butelkę z zestawu jeszcze po Tomku i jest ok.

Witaj Kropka :) szkoda ,że nie moje okolice,jestem chyba jedyna z kuj-pom :(

Dobra,synka podrzuciłam dziś mojej mamie,i zabieram się za jego pokoik bo materiały są już dawno i się tylko kurzą.

Strasznie parno jest,niech w końcu lunie deszcz moje roślinki tego potrzebują

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984437 przez pesq
Agatka - ojacie! to juz takie duze te nasze maluszki! Ja swojego widzialam ostatnio 7 maja, ważył 385 - teraz pewnie bedzie też cos kolo 550 :) :) W srode wizyta.

Ana - ja też na 100% ani nawet na 80% nie wiem, że bedzie dziewczynka.. powiedział że na 70% ale mam nadzieje, że tak już zostanie bo tak jak mowilam - mnostwo dziewczynskich rzeczy dostalam od mamy sąsiadki :) Wlasciwie cala komoda ubranek z czego polowa rozowa...

kostar.com.pl/ - kolekcja mamma mia - naprawde polecam bo jest MEGA MIŁY! - sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/d...cierzynski-mm42.html
ten - sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/d...cierzynski-mm45.html też mierzyłam i też był fajny,ale usztywniany a ja chcialam miekki. Też super mily materiał jak cos :)

Magdalena - suuuper jest ten co wysłałaś, jednak dla mnie 100 zł to jakas taka granica na stanik :( i tak zazdroszczee dziewczynom, ktore maja maly biust i moga kupic sobie np. w H&M za 40 zl czy coś :/ No nic :)

9 lata 7 miesiąc temu #984446 przez agatagama
asiek nie kupowałam zestawu, bo z tego co widziałam to tam są dwie butelki małe i dwie duże, a tak sobie pomyślałam, ze po co mi tyle...nie wiem, nie znam się, ale kupiłam mniejszą 120 i większą 260 ml.
wkładki laktacyjne dostałam od bratowej dwie paki po 30 szt, w tym jedna bella, ale chyba o nich mówiła, że się ciciki na sutkach zbierają i trzeba przecierać, także tych chyba nie polecała.
no rosną te nasze maluszki! mój M i moja mama są w szoku, że tak szybko :)
ps. Czy Wasze mamy też są tak zafascynowane tymi usg? :) nie wiem jak One bez tego przeżyły! przecież kiedyś to tylko zwykłe badanie i ktg ewentualnie ! a my tyle atrakcji mamy :)

9 lata 7 miesiąc temu #984447 przez basiek149
agatagama to fakt, nam to teraz ciężko sobie wyobrazić jak można było żyć bez usg. i dopiero po porodzie taki suprise czy to chłopczyk czy dziewczynka :D
mój mąż do tej pory przeżywa, że miał różowego jaśka :D trauma z dzieciństwa :D
co do usg to jak wysyłam zdjęcia rodzicom na maila to mój tata ciągle mówi, że nie wie gdzie ma patrzeć i muszę mu strzałki rysować co gdzie jest :)

co do wkładek laktacyjnych to w poprzedniej ciąży mąż mi kupił wkładki lovi i troszkę mi jeszcze ich zostało. ale nie powiem wam na ich temat nic bo mało pamiętam z tamtego okresu. a teraz kupiłam sobie NUK.

asiekasiek u mnie były z dżemem malinowym :) pyszne :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #984448 przez glooria
co do wkladek ja nienawidziłam tych jednorazowych bo mi sie odklejaly za szybko
lub przesuwsly
wolalam takie wielorazowe ze mialam 3 paczki po 2 sz chyba z tt i dalam rade przez 8 miechów
codziennie pralam jakąś parę a to ręcznie a to z dziecięcymi

9 lata 7 miesiąc temu #984449 przez asiekasiek
o dzięki za rady za wkładki bo tak myślałam że są lepsze i gorsze... może znajdę te wielorazowe.

Basie dżemu malinowego nie jadlam... soki tak ale dżemy... musze następnym razem wyprubowac :)

ale jestem wsciekla!!!! tak chciałam dzisiaj zamawiać juz rzeczy a tu kurcze kicha!! do jutra musze czekać!!

9 lata 7 miesiąc temu #984450 przez kropka 889
Mi babcia opowiadała ze chyba w 3 ciąży (jeżeli dobrze pamietam) ani razu nie była u lekarza.
A my tu po wizycie juz kolejnej doczekać się nie możemy

9 lata 7 miesiąc temu #984453 przez jurada
Hejo! Widzę ze temat wyprawkowy i laktacyjny na tapecie... Ja dopiero po długim weekendzie bede zamawiać cos na allegro...
Kurczę ja chce juz wrzeeeeesien!!!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia