- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Znow nie nadążam.. czytam co piszecie i pustka w glowie jak mam sie do czegos odniesc... Moze tak
PIEKNE BRZUSZKI! Wszystkie takie zgrabniiuuuutkie <3 .
Zazanka - baw sie dobrze i daj znac jak tam
Co do prowadzenia samochodu - bylam na szkoleniu z pierwszej pomocy niemowlakowi (ale ze nie mam glowy to nic nie pamietam, dobrze ze byl mąż moze on mi przypomni ) i tam ratownik medyczny mowil, ze w trzecim trymestrze niebezpiecznie jest jezdzic jako kierowca, bo poduszka moze wybuchnąć "na brzuch" w ktorym jest maluch. Chodzi o to, ze jak jestes pasazerem odsuwasz sobie fotel do tylu i nie wybuchnie bezposrednio na brzuch. A co do pasow to wiadomo - zapinac, ale ten dolny ma byc pod brzuszkiem a nie na . Ja tez zapewne bede jezdzila jako kierowca w trzecim trymestrze bo nie ma innej opcji bardzo czesto.. Ale warto o tym tez pomyslec sobie czasem, bo glupio (jak sądze) nie gadal .
Zrobilam dzis toksoplazmoze badania i odebralam wyniki - IGG mam 122, IgM chyba z 0,22 wiec wszystko ok.
Kupilam stanik do karmienia i noszenia 'na teraz'! W koncu! Dziewczyny dla mnie z moja wrazliwa skóra i rozmiarem 85 H to istny koszmar. Wydalam.. 85 zl.. :/ ale sie pochwale bo jest cudowny - antyalergiczny i caluteńki zrobiony z bardzo, bardzo delikatnej bawelny. Zmierzylam chyba z 20 w 3 roznych sklepach i tylko ten mnie nie uwierał, nie bolał i trzyma piersi więc nie żałowałam kasy... Teraz pytanie - czy gdzies uda mi sie kupic tak olbrzymi rozmiar bez fiszbin (do spania?) czy bede skazana na staniki sportowe :/ ? Moze ktoraz tez ma wielkie piersi i cos na ten temat wie ?
Co do butelek itp.. ja nadal nie wiem co znacza te milimetry, jakie sa firmy ani nic Jakos nie potrafie jeszcze sie w tym ogarnac, czekam (troche jak Zazanka) do 3 trymestru, wtedy mam wrazenie ze bede spokojniej to wszystko zalatwiac. Wtedy poprosze Basie albo Kasandre o podeslanie calych kompletow z nazwami i pewnie spapuguje, bo nie lubie takich tematow jakos .
A misie szumisie - OHHHHHHH <3 sama bym chciala miec
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
kasandra9 nam też jeszcze trochę brakuje z wyprawki bo i wózek, łóżeczko, mebelki, pościel, wanienka, rożek, butelki,kosmetyki, muszę jeszcze jakąś czapeczkę poszukać na wyjście ze szpitala i jeszcze jakieś pajacyki dokupić albo śpioszki. ale też większość mamy powybierane tylko czekamy na lipiec-sierpień i będziemy resztę kupować.
- ana23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
miałam dziś wizytę, więc melduję
Mój Panicz ma 550 g ( w 9 dni przytył 150 g więc chyba dobrze), i znowu obrócił się pośladkowo, heh co wizyta to inna pozycja
szyjka mi się skróciła o 0,5 cm, czyli teraz ma 3,5, podobno dobrze
no i zlecenie mam na badania: morfologia, mocz, odczyn coombsa, toxo igm i glukoza.
Poza tym przyszła dziś do mnie paczka z gemini i jestem zadowolona, ale rzeczywiście 17 pozycji, a gabarytowo malutko butelki z aventu wyglądają porządnie, także jestem zadowolona
Pesq masz rację, nie żałuj na stanik, bo wygoda i zdrowie przede wszystkim. Bardzo ładny wzór! Ja z dużymi rozmiarami niestety nie pomogę, bo mam C, teraz D. Także standardzik...
Nam brakuje jeszcze z wyprawki łóżeczka, pościeli, kocyka - ale to kupi moja mama i teściowa. Zresztą na razie musimy odświeżyć pokoik dla Janeczka, także nie spieszy się z tym:)
ps. depilowałam się dziś i jeszcze wszystko widzę ufff no i ważyłam się jak co poniedziałek i aktualnie mam 7,2 na plusie jak na moją początkową wagę to powiem wam, że czuję mega różnicę, jestem taka ociężała, mam trudności z przekulaniem się na bok, no aż dziwnie ;P co to będzie później )
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Agata a jedną kupiłaś butelkę dla małego czy tam są startery tez z Aventu ?? jakie kupujecie te wkładki laktacyjne ja mam z bella 30 sztuk ale pewnie szybko rozejda się i będzie trzeba dokupić...
Agata no ja w końcówce 24 tyg widziałam się przy goleniu a końcówka 25 tyg juz nie u mnie okaże się jutro przytyłam przez miesiąc bo jutro mam wizytę tez a super ze synuś zdrowy
Pesq nie żałuj teraz na stanikach bo w końcu maja co nosić ja mam D/E teraz to myślę że oszaleje a co dopiero H! a jakiej firmy staniczek? może warto odgapic bo też jeszcze za jakimś musze rozejrzeć się.
Basiek u mnie też naleśniki z dżemem jagodowym:D
i tez czuje ociezala się, wielka i w ogóle. dzisiaj na zakupy ubrałam się w spodenki takie moje to zapiąć zapne się ale chyba na gumce będę musiała je mieć bo jednak uciekają w pasie a nie chce małej przemęczac. a top z tamtego roku już opiety ze hoho:) heh a mi jeszcze ramiona urosły i pod ramionami sadelko mam
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Czas leci jak opętany,już u mnie 26 tydzień będzie, jeszcze się sprawnie kulam dzięki Bogu w piątek miałam nieszczęsną glukozę ale dałam radę,ciekawa jestem wyników chyba jutro przedzwonię
Dziewczyny ale ale macie zgrabniutkie brzuszki i uda moje to niczym Jenifer Lopez
Pesqu, gdzie kupowałaś stanik? ja też bym musiała coś porządniejszego kupić, taki mi się podoba: mybra.pl/product-pol-5411-Dotty-biustonosz-do-karmienia.html znajoma mówiła,że dobry, ale ta cena to 100 to jeszcze lajtowo.
Fajne te szumisie, ja synkowi kupiłam wcześniej króliczka,zanim weszła moda na szumisie.
o takiego:http://www.ceneo.pl/26926610 ma cztery rodzaje melodii: chichot,dwa rodzaje szumu,i melodia do usypiania i można ustawić na czas 23 minuty albo 45, jestem z niego bardzo zadowolona jakieś 120 z wysyłką,nie wiem jak cenowo te misie.
Co do kapturków, ja używałam przez pierwsze 2 tygodnie,nie było później problemu na karmienie bez kapturków, doradca laktacyjny mi poleciła i dużo pomogła,bo mleko ładnie leciało a ja nie umiałam przystawiać,i Tomek też kiepsko łapał. Naprawdę świetna kobietka, innej kobiecie na sali też pomogła, kobieta miała mały biust i oczywiście inne położne wciskały sztuczne mleko,a doradca kazała odstawić i zmieniły trochę technikę karmienia i było ok.
Co do butelek,ja na razie nie kupuję, jeśli zajdzie potrzeba to wtedy Avent,alboLovi, Avent mam laktator ręczny i butelkę z zestawu jeszcze po Tomku i jest ok.
Witaj Kropka szkoda ,że nie moje okolice,jestem chyba jedyna z kuj-pom
Dobra,synka podrzuciłam dziś mojej mamie,i zabieram się za jego pokoik bo materiały są już dawno i się tylko kurzą.
Strasznie parno jest,niech w końcu lunie deszcz moje roślinki tego potrzebują
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ana - ja też na 100% ani nawet na 80% nie wiem, że bedzie dziewczynka.. powiedział że na 70% ale mam nadzieje, że tak już zostanie bo tak jak mowilam - mnostwo dziewczynskich rzeczy dostalam od mamy sąsiadki Wlasciwie cala komoda ubranek z czego polowa rozowa...
kostar.com.pl/ - kolekcja mamma mia - naprawde polecam bo jest MEGA MIŁY! - sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/d...cierzynski-mm42.html
ten - sklepkostar.com.pl/default/biustonosze/d...cierzynski-mm45.html też mierzyłam i też był fajny,ale usztywniany a ja chcialam miekki. Też super mily materiał jak cos
Magdalena - suuuper jest ten co wysłałaś, jednak dla mnie 100 zł to jakas taka granica na stanik i tak zazdroszczee dziewczynom, ktore maja maly biust i moga kupic sobie np. w H&M za 40 zl czy coś :/ No nic
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
wkładki laktacyjne dostałam od bratowej dwie paki po 30 szt, w tym jedna bella, ale chyba o nich mówiła, że się ciciki na sutkach zbierają i trzeba przecierać, także tych chyba nie polecała.
no rosną te nasze maluszki! mój M i moja mama są w szoku, że tak szybko
ps. Czy Wasze mamy też są tak zafascynowane tymi usg? nie wiem jak One bez tego przeżyły! przecież kiedyś to tylko zwykłe badanie i ktg ewentualnie ! a my tyle atrakcji mamy
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
mój mąż do tej pory przeżywa, że miał różowego jaśka trauma z dzieciństwa
co do usg to jak wysyłam zdjęcia rodzicom na maila to mój tata ciągle mówi, że nie wie gdzie ma patrzeć i muszę mu strzałki rysować co gdzie jest
co do wkładek laktacyjnych to w poprzedniej ciąży mąż mi kupił wkładki lovi i troszkę mi jeszcze ich zostało. ale nie powiem wam na ich temat nic bo mało pamiętam z tamtego okresu. a teraz kupiłam sobie NUK.
asiekasiek u mnie były z dżemem malinowym pyszne
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
lub przesuwsly
wolalam takie wielorazowe ze mialam 3 paczki po 2 sz chyba z tt i dalam rade przez 8 miechów
codziennie pralam jakąś parę a to ręcznie a to z dziecięcymi
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Basie dżemu malinowego nie jadlam... soki tak ale dżemy... musze następnym razem wyprubowac
ale jestem wsciekla!!!! tak chciałam dzisiaj zamawiać juz rzeczy a tu kurcze kicha!! do jutra musze czekać!!
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
A my tu po wizycie juz kolejnej doczekać się nie możemy
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Kurczę ja chce juz wrzeeeeesien!!!