BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984174 przez Zazanna
Dzień dobry ;)

Dziś na śniadanie będzie .... fasolka ! :woohoo: A póki co piję kawkę ;)
Chłopaki zaraz mi uciekają na pół dnia, więc może się w końcu zmobilizuję i poprasuję na wyjazd ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984175 przez Zazanna
A w ogóle to od trzech dni ma problem, otóż swędzi mnie skóra -ale tylko na łydkach :blink: I teraz nie wiem, czy jest za sucha, czy się też rozciąga, a za mało ją smaruję, czy nie wiem, może włoski wrastają? W każdym razie gdzie czytałam, że jak coś swędzi to źle. Swędzi Was coś?

9 lata 7 miesiąc temu #984176 przez Zazanna
Hmmmm wychodzi na to, że nie muszę sie martwić. Swędzenie łydek nie jest wypisane NIGDZIE :P Jakby to było coś złego, to swędziałoby albo w okolicach brzucha albo dłonie i stopy, w rzadkich przypadkach uda, ale łydki -nigdzie ;) Nasmaruję dziś gruuuubąąąą warstwą i pewnie pomoże :) Ehhh trochę zaniedbałam te łydki, bo jak się smaruję to skupiam się jednak na brzuchu i biuście -to robię codziennie, uda i pośladki minimum 3 razy w tygodniu, a łydki... jak mi się przypomni... oj bo mnie wkurza, że na każdą partię muszę innego balsamu....

9 lata 7 miesiąc temu #984179 przez jurada
Dzien dobry! :cheer:

9 lata 7 miesiąc temu #984181 przez Zazanna
Jeeeejjj w końcu ktoś wstał :D
Czy tyko ja nie mogę spać od 6 rano ?:P

Oglądam porody na tlc i przed chwilą ryczałam jak bóbr :P

9 lata 7 miesiąc temu #984182 przez Kasia888
Ja wstałam :laugh: obudził mnie jakiś gnojek który grał na balkonie w piłkę, no cóż...
Powiem Wam, że wczoraj nasze maluchy w większości były leniwe, mój też nawet wieczorem, ale dziś rano sprawił mamie przyjemność i powiercił się trochę :silly:
Dziewczyny Wam też drętwieją nogi podczas snu (taki ból) macie na to jakieś sposoby?

9 lata 7 miesiąc temu #984183 przez Zazanna
Kasia ja nie mam, więc nie pomogę..

Wiecie, że pół kilo fasolki ma tylko 135 kalorii ? :P W końcu się najem bez wyrzutów sumienia :D

9 lata 7 miesiąc temu #984184 przez jurada
Ale szparagowej tak? Zjadlabym:P

Ja wstalam ok 8.00
D. jak ma szkole to by spał i spał, a jak jest wolne to się zrywa o 7.00 góra 7.30 :-\

Kasia ja tez ci nie pomogę bo nie mam takich dolegliwości.nie łapią skurcze ud i pośladków :'(

9 lata 7 miesiąc temu #984186 przez Zazanna
Jak tak piszesz Juradka to w sumie się cieszę, że ja się sama z siebie budzę 6, po 6 ;)
A jak Mały zacznie płakać, to już w ogóle będzie :P

Bartuś dziś leniwy jest, kilka razy leciutko stuknął żebym się nie martwiła i cisza :) Chyba ma focha, ze nie zjadłam jeszcze nic "solidnego" :P

A fasolka szparagowa, tak :) Żółciutka i pyyysznaaaa -uwielbiam :)

9 lata 7 miesiąc temu #984189 przez Zazanna
A teraz na deserek truskawki <3

Czytam sobie artykuły o chudnięciu po ciąży właśnie i mam wrażenie, że co artykuł to większe głupoty.. a już największe są w komentarz, gdzie co drugi to reklama cud specyfików -.-' Zero rzetelnej, fachowej lektury w tym temacie

9 lata 7 miesiąc temu #984192 przez Kasia888
Ok. Uwielbiam fasolkę :cheer: u mnie w lodówce mam od kilku dni kalafiora może czas wreszcie go zrobić ;)

9 lata 7 miesiąc temu #984193 przez asiekasiek
dzień dobry mamusie:)

ja dzisiaj pospalam:) zjadłam z mężem śniadanko a teraz zbieramy się na 12 do kościoła bo mąż jest za świadka na bierzmowanie... kurcze a tak to pewnie pojechali byśmy na działkę bo trzeba skosic trawę itp no tak mnie szlak trafia ze ja nie mogę ze szok :( bo mamy kosiarkę spalinowa i trzeba machnac dobrze ręką żeby odpalić i juz próbowałam sama ale za duży wysiłek do góry ręką... wiec balabym się żeby łożysko się nie odkleilo czy coś:( ale taka nie móc jest frustrująca;)
ale mamy zamiar posiedzieć na kawie godzinkę i pojedziemy coś porobić wezmę siostry syna żeby pomógł nam lubi kości trawę nasza kosiarka bo nie trzeba jej pchać tylko sama jedzie wiec go wykorzystam:) w nagrodę zamówię pizze :D

Zazannna pycha fasolka szparagowa ale fakt mega droga;( ja sobie po sądziłam w polu ale coś nie wschodzi mi :angry:

Kasia a jam mam skurcze łydek ale jak pisałam miałam w tamtym roku gorsze i kazywali jeść magnez co nic nie dawało... budziłam się z krzykiem w nocy tak ze koleżankę w pokoju straszylam ale później przyzwyczaiła się :D

9 lata 7 miesiąc temu #984195 przez Zazanna
Mmmmm kalafiorka też by zjadła :)
Koleżanka do mnie dziś wpada niedługo, a mi się nie chce nawet malować.....

Wiem co czujesz Asiek z tą niemocą... ja nic nie robię, bo co bym chciała zrobić, to nie mogę tak jakbym chciała.. np. głupie sprzątanie -zawsze to lubiłam i zawsze mi szybko i sprawnie szło i zawsze miałam błysk -a teraz mam bałagan, bo nie chce mi się nic robić, bo skoro nie moge odsunąć kanapy aby za nią umyć to co to za sprzątanie :P
Po porodzie sobie dosprzątam tak jak lubię :evil:

9 lata 7 miesiąc temu #984197 przez basiek149
Dzień dobry :)
jak tam u was z pogoda? u mnie wczoraj była tak ładnie a dzisiaj pochmurno i strasznie wieje...;/
nie będzie dzisiaj siedzenia przed domem na słoneczku :(

Zazanna a twój synek to w końcu Bartosz czy Bartłomiej będzie? :)

też z chęcią wciągnęłabym fasolkę mmm... ale mam jeszcze kalafiora na dzisiaj :)

9 lata 7 miesiąc temu #984199 przez Zazanna
Bartosz <3

Przypomniało mi się, że jak usłyszałam rano jak chłopaki gadają, że coś tam kupują, to wparowałam do nich i oświadczyłam, ze koniec wydawania pieniędzy, bo za 3 tygodnie zaczynamy 7 miesiąc i zakupy i że bez gadania, bo T. obiecał :evil: I już CHCĘĘĘĘĘ !!! Łóżeczko <3 Wózek <3 Pościelki <3 aaaaaaaaaaaaa :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Ale przynajmniej nikt mi nie powie, że jestem niecierpliwa -wytrzymać tyle miesięcy to sztuka sama w sobie B)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia