BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #984024 przez agatagama
dzień dobry:)
ja właśnie wczoraj złożyłam zamówienie w aptece gemini. Zamówiłam mnóstwo rzeczy, od butelek do patyczków do uszu :P majty poporodowe :P waciki, podkłady, maść na sutki, maść pośladkową, kosmetyki dla Jasia itp :) w sumie za 17 pozycji zapłaciłam 160 zł z przesyłką, więc uważam, ze spoko, bo w tym mam dwie butelki z aventu i właściwie prawie całą wyprawkę do szpitala, nawet herbatkę z koprem kupiłam :P
Anisia współczuję Ci bardzo tych chwil grozy i doświadczeń ze służbą zdrowia;/
glooria gratuluję kolejnej córeczki, ależ będzie babiniec ! :) ale za to ilu zięciów będzie wam nadskakiwało :D biedny tata, będzie musiał mieć oczy dookoła głowy :D
u mnie wszystko dobrze, w poniedziałek wizyta, więc jutro czeka mnie badanie moczu:) ciekawe ile Janko przytył :) kopie mnie i kopie, aż M. jak patrzy to do Niego mówi, żeby już darował mamie ;P pęcherz upodobał sobie najbardziej niestety :))
tak sobie ustaliłam, że ważę się co poniedziałek, jak rozpoczynam nowy tydzień, w ostatni miałam już +7, także dzieje się dzieje, ale nic dziwnego bo jem i jem... :)
pochwalę się Wam też moimi kotkami :) przedstawiam Kozanutrię-czarn kotałek (imię wzięło się z kabaretu:P ) i Gamę-kolorowy Kotałek :)
wasze zwierzaki też są cudneeee :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #984027 przez asiulek_dolls
Hej :)
Witam się po długiej przerwie, mam nadzieję ze po raz kolejny wybaczycie mi moją nieobecność, jestem na bieżąco z czytaniem ale odp jak zwykle ciezko mi idzie..... hahaha zrozumiecie za jakieś dwa lata jak co chwile dzieciaczki będą przychodzić do was a to z książeczką, a to z klockami, czy innymi zabawkami albo po prostu się poprzytulac i będzie to ważniejsze niż wszystko inne i na wszystko inne będzie brakować czasu.....

co do butelek to polecam avent, ja mam i te klasyczne i te natural obie wersje spoko, obie bezkolkowe ale w tych natural smoczki trojprzeplywowe (takie od ok 6msc) często pękają i robi się wieka dziura wiec z tego wzgledu dla bliźniaków kupie te klasyczne, najbardziej opłaca się je kupić w tych zestawach startowych, jeśli chodzi o pojedyncze sztuki to w biedronce są chyba po ok 24 zł to dobra cena jak na pojedyncza butelkę ale i tak taniej wychodzi ten zestaw
co do TT to nie wiem jak butelki bo nie miałam, ale później jak będziecie na etapie kubeczkow niekapkow to polecam właśnie TT takie bidony bo rzeczywiście nie kapia a avent w tej kwestii się u nas nie sprawdził

jak mi się uda w końcu siasc do laptopa (każda próba kończy się tym ze Kacper chce oglądać bajki na yt) to poszukam listy do szpitala i wam ja tu wkleje

aaaa i jeszcze jedno! FRANIO ty maly slodziaku, ciocia bardzo cie prosi żebyś ładnie zjadał mleczko i obiecuje Ci ze będziesz miał za to najlepsza nagrode: mamusie 24h/dobę i to w najlepszym miejscu na swiecie, w domku!! jesteś bardzo dzielnym chłopcem i cieszę się ze juz niedługo będziesz mógł zamieszkac z mamusia i tatusiem :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 7 miesiąc temu #984030 przez asiulek_dolls
Popycham posta :)

9 lata 7 miesiąc temu #984033 przez Agata28
Hej;-)
Ja też już po śniadanku. Dwie kanapki zjadłam, ale nie wyglądały tak smakowicie jak Twoje Pesq :)
Ja z leków biorę codziennie euthyrox 5 razy 200mg i 2 raz 175mg i wapno calperos. Tak już od 3 lat, jedynie w ciąży podwyższyłam dawkę euthyroxu.
Czasem jak mi się przypomni to witaminki ciążowe łykne, ale jakoś nie umiem ich na stałe wprowadzić i regularnie zażywać :lol:

Nuuudzi mi się w domu!!!!!! Pierwszy tydzień na zwolnieniu :silly: :blink:
W przyszłym tyg. w piątek mam spotkanie z lekarzem medycyny pracy. Po tych wczorajszych przebojach, wiem, że nie mogę się przemęczać i powinnam w domu zostać. Trzymajcie kciuki, aby wzystko udało sie pomyślnie załatwić.

9 lata 7 miesiąc temu #984035 przez Zazanna
Właśnie dlatego Basiek się zastanawiam nad odstawieniem witamin :) No i martwię się o wątrobę, bo mnie tam w tamtym miejscu pobolewało wczoraj, a nigdy wcześniej mnie nie bolała i teraz nie wiem, czy to wątroba bolała, czy coś mi Mały ucisnął po prostu –ale już panikuję, bo chcę być zdrową mamą ;)
Asiek ja się zapytałam dziś w aptece o inny magnez, a ta babka naskoczyła na mnie, że magne b6 jest lekiem i jest przebadany, a inne nie i jak lekarz kazał tamto to tamto i tak mi gadała, że kupiłam, a jak wyszłam to byłam zła na siebie, bo chwilę wcześniej sprawdziłam, że ma DOKŁADNIE to samo co inny magnez, nawet powłoczkę ma z tego samego zrobioną :/ Ale ja taka jestem, że dopiero po chwili wymyślam ripostę, albo po chwili umiem się „obronić” i jak ktoś ma silny charakter i głośno mówi, to jeśli nie jestem w 150% pewna swojego to ulegam… No chyba, że ktoś mnie namawia do kupna czegoś czego nie chcę, to wtedy umiem odmówić ;)

Kasandra jak bym była zła na T. i by sobie zatrzasnął, to pewnie w duchu bym się ucieszyła ze zwykłej babskiej złośliwości, a potem byłoby mi głupio, że tak pomyślałam hah B)

Kasia kocham mopsiki !!!! Pięęęęknyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!

Z kupowaniem ja tak sam: szybkie „za i przeciw” i biorę albo nie biorę, a T. to ogląda, sprawdza, porównuje, sprawdza ceny w różnych miejscach… Taka głupota: cola w sklepie pod blokiem kosztuje 5,80, a w sklepie 4 minuty od domu 5,60 (przykładowo, bo nie wiem ile kosztuje cola, bo osobiście jej nie kupuję), to on idzie do tego sklepu dalej :P Mi by się nie chciało :P
I pewnie dlatego on zawsze ma pieniądze, a mi się zawsze kończą i przed wypłatą jadę na „resztkach” ;)

Pesq Twoje śniadanko jest MEGA apetyczne !!! :D To dobrze, że nie boli, ja też się bałam, że Cię będzie bolało, a jak nie boli to łatwiej to znieść wszystko jednak :)

O rany Juradka jakim cudem jesteś taka chudziutka jak pracujesz w takim pysznym miejscu ?? Ja bym JADŁA i JADŁA aż bym pękła ! Uwielbiam pieczywka wszelkie… acchhhh czego ja nie uwielbiam…. ;)

Pesq żebyś wiedziała, że dobrze.. jak ja się wtedy martwiłam… Szczerze mówiąc to do drugiego trymestru co dzień ze stresem łaziłam, w sumie nadal się stresuję ale już mniej :) No i powoli wchodzimy w bezpieczniejszego tygodnie –to też dużo zmienia :) Ja dziś skończyłam 23 już !!! :D :woohoo:

Kasandra ja „zaliczyłam” wf na uczelnię w poniedziałek heh ;) Dobrze, że trener ma do mnie słabość, bo inaczej musiałabym chodzić na uczelnię i odsiedzieć animacje –w sensie gdybym wzięła zwolnienie z wf-u. A tak to mam z głowy ;)
Ja mam żel do kąpieli Dzidziuś i też już czeka :D

Agatka jakie kocie słodkościiii <3

Asiulek nie mogę się doczekać aż Bartuś będzie chciał się tuuulić :D

Agatka w domu jest super :D Tylko pomyśl… nie musisz NIC robić jeśli nie masz ochoty, bo można to zrobić „później” :P Jak pracowałam, to nie było czasu na „później” ;)

U mnie dziś Mama spała, bo chłopaki nam wczoraj radio instalowali nowe w samochodzie i płyny sprawdzali i w ogóle wszystko czy działa przed naszym wyjazdem :) I dziś rano poleciałam do apteki właśnie i na straganik po truskawki i do warzywniaczka i mam fasolkę żółtą i czereśnie i chlebek kupiłam i na śniadanko był twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem i pasta jajeczna ze szczypiorkiem mniam :D A teraz jem czereśnie  :woohoo: Ale jeszcze nie są takie słodkie jak ja lubię…
A na obiad będzie spaghetti carbonara –uwielbiam :D

9 lata 7 miesiąc temu #984037 przez Kasia888
Zazanka a kiedy wyjeżdżasz?

9 lata 7 miesiąc temu #984039 przez kasandra9
Ja już powoli kończę mój "wf";) Ale jestem zdziwiona, że tak szybko nadziergałam;)))
W międzyczasie smsuję z mężem i "rozmawiamy" o działce, kosztach dodatkowych, bo np. jedna jest bez ogrodzenia i ile by to wyniosło. Poza tym taksa notarialna - patrzę, że można mieć taksę albo 50% i jeszcze nie wiem, od czego to zależy:P Także jak się uporam z "wf", to zajmę się matematyką;) A kiedy moje gofryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy?!:D
I nie mam weny, co na obiad przygotować:(

9 lata 7 miesiąc temu #984046 przez glooria
dzieki dziewczyny teraz myślimy nad imieniem

powoli juz się z tym pogodzialam ze bede mama samych dziewczyn
niestety to byla moja ostatnia szansa bo juz wiecej dzieci nie będą mogła mieć
niestety taka prawda :(

ale juz nie mogę doczekać sie strojenia kolejnej cipeczki

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984047 przez jurada
Zazanka pewnie tej pani farmaceutce chodzilo o to ze lekarz przepisał ci magnaz w postaci leku a nie suplementu diety.

A co do pracy to przytylam w niej 4 kilo... :)
Na poczatku ciąży to nie bylo fajnie bo jak patrzyłam na te wszystkie drożdżówki, paczki, ciastka, itp to mnie mdlilo i więcej bylam na zapleczu w kibelku niż za ladą :)

9 lata 7 miesiąc temu #984052 przez pesq
Dziewczyny, ja od rana jakos nie czuje małej :( W nocy czułam, oczywiscie juz cala w stresie bo jakby inaczej... Ostatnio zawsze dawala mi rano i wieczorem popalic a dzis cisza.. A jeszcze w dodatku dzis wyjeżdżam i już w ogole sie denerwuje :unsure: :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu #984053 przez basiek149
Przyszła pierwsza partia mojego zamówienia :) i jestem baaaaaaaaardzo zadowolona :) wszystko w oryginalnych opakowaniach a to przecież różnie bywa na allegro, wszystko zgodne z zamówieniem, przesyłka doszła w stanie idealnym co też różnie bywa :) najbardziej podobają mi się pieluszki tetrowe :) wzięłam takie we wzory w pieski w turkusowe gwiazdeczki. śliczne :) ale poczekam jeszcze na drugą przesyłkę i wtedy wam porobię fotki. :)

9 lata 7 miesiąc temu #984054 przez Zazanna
W poniedziałek już :D
Odpocznę teraz i wezmę się za prasowanie już na wyjazd :woohoo:

Juradka a ona mi nie przepisuje magnezu na recepcie, tylko mi powiedziała jaki mam kupić, a farmaceutki spytałam o zamiennik.. Więc się zdziwiłam -może farmaceutka ma profit z tego ?
Co to jest 4 kilo ;) Tyle to ja w tydzień potrafię przypakować heh ;)

Pojadłabym takich świeżutkich jagodzianek... <marzy>

9 lata 7 miesiąc temu #984056 przez Zazanna
Pesqu wczoraj czytałam, ze nasze dzieciołki śpią teraz nawet 20 godzin dziennie, to na pewno wczorajsze emocje.. :)

Basiek to czekamy na sesję :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #984058 przez jurada
No tak. Ale takie ci zalecil i pewnie dlatego się oburzyła bo lek da lepsze rezultaty niż suplement...

Jagodzianki mmmniam... Choc ja wolałam ciasto jagodowe :) aaaa ja chce juz jagody z lasu i truskawki, maliny, czereśnie z działeczki... Mniam...
Wczoraj bylam na bazarku pod hala mirowska i maja czereśnie ale ... 20zl/kg... No nie stać mnie na taki rarytas :)

9 lata 7 miesiąc temu #984060 przez jurada
Tez czytałam ze dzieciaczki śpią po 20 godzin ale moja to ewenement bo mam wrażenie ze ona śpi 4 a 20 szaleje... :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia