BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983992 przez Kasia888
Asiek z tym ukłuciem to właśnie zależy od pielęgniarki raz czuję jak ukłucie komara a innymi razy zgiąć ręki nie mogę tak boli :dry:
Wiesz co mopsikowi nic takiego się nie przytrafiło, po prostu nie można za bardzo ściskać mu głowy podczas głaskania ;) i nosi szelki zamiast obroży :) mopsik mieszka z moimi rodzicami i siostrą, strasznie za nim tęsknie odkąd się wyprowadziłam... Podobno na początku nie mógł się przyzwyczaić, przychodził do mojego pokoju zdziwiony, że mnie tam nie ma, bo normalnie zawsze rano pakował mi się do łóżka i to najlepiej z zadkiem przy twarzy :laugh: :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983993 przez kasandra9

asiekasiek napisał:
Kassandra to ty taka narwana jesteś jak ja :-) ze jak coś zobaczyć fajnego to już kupować :) ja to samo mam:) dobrze ze mąż u mnie jest taki rozwazniejszy ;)

u nas podobnie;))) tzn. ja nie lubię po prostu łazić i szukać i gdybać za długo;) plusy, minusy i biorę albo nie;) a mój mąż lubi w ogóle szukać...z samochodem, motorem - było dokładnie tak samo:))) więc mu tego nie odbieram, chociaż i jemu najbardziej wpadły w oko te dwie;) no zobaczymy, nikt nas nie goni, ale...mogłoby się już spłacać!:P

9 lata 7 miesiąc temu #983995 przez pesq
Zaz - ja biore tylko apargin bo jak już mowilam witamin nie biore bo umieeralam po nich - jeżeli bedziesz jadla dużo warzyw i owocow to wydaje mi sie, ze to sie wyrowna. W ogole az sie boje jak mi hemo spadnie i trzeba bedzie brac zelazo.. boje sie czy znow sie nie bede tak czula jak po witaminach - o zgrozo!

Kasia - AAAAAAAAAAAAAALE PIENIO! <3 uwielbiam mopsy i buldożki francuskie! <3 <3 A mój mąż to w ogole zaczepia na ulicy nawet :P chociaz wie, jak to wkurza włascicieli na spacerach (naszego psa też zaczepiaja ludzie, szczegolnie dzieci i szczegolnie wtedy, kiedy akurat chce zrobic kupe :P :P... straszne to jest :P )

Wlasnie wstrzyknelam pierwsza dzialke insuliny.. JESTEM W SZOKU BO NIC NIE BOLAŁO! a wstrzykuje się w 'boczek'.. pewnie temu, ze mam w co wstrzykiwac temu nie bolało, nawet nie zauwazylam kiedy! to te nakłuwanie palcow 6 razy dziennie sto razy gorsze. Zjadlam wlasnie 2 sniadanie i zobaczymy jak cukier po nim. Wrzuce Wam moje 2 sniadanko :) Owoc by sie przydał.. ale moze pozniej.
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu #983996 przez pesq
AA, Juradka - chlebek kupuje bo nie mam piekarnika dobrego i wszystko przypala, a poza tym ze mnie kucharka jak z koziej d... trąba :P . Niestety czystoziarnisty kosztuje czasami i 20 zl za kilo, ale jem go naprzemiennie z czystożytnim ze SPOŁEM i pro-body z kraski.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983997 przez jurada
Pro body jadłam... Dobry jest ale ja jakos najeść sie nim nie mogłam...
Ja pracuje w piekarno-cukierni wiec co nie co o chlebach wiem...
Czystoziarnisty tez znam ale tez chlebek nie dla mnie... Ja uwielbiam razowce... Moze być sam, ze slonecznikiem, dynia no mniam...

9 lata 7 miesiąc temu #983999 przez asiekasiek
Kasia bo kiedyś a Animal planet było o pięskach tej rasy i był właśnie właściciel takiego psiaka co wypadła mu gałka oczna ale pojechał do wet i mu naprawili :)

małej chyba glukoza smakuje bo kopię jak najeta :D

Zazanna a co do tej milosci do dziecka to ja też jestem zdziwiona ze można tak kochać kogoś kogo w sumie się tak nie zna:)
w poczekalni widziałam żonę kolegi mojego męża i tez jest w ciąży :) chociaż u nie początek bo 6tydzien :)

9 lata 7 miesiąc temu #984000 przez pesq
Juradka - ja niestety nie mam wyjścia, to są jedyne trzy chleby które 'w miare' trzymają mi cukry... pro body najmniej mi smakuje, taka plastelina.. ale znowu cukier najmniej podnosi.. A wiecie ze jeszcze miesiac temu moje sniadanie to bylo pol bohenka bialego chleba gorącego, z chrupiącą skórką i góra masła? Heh, jaka zmiana :P :P/

Asiek - mi też fikała po glukozie, taka dawka cukru nie ma co sie dziwic. :)

Hmmm 6 tydzien - wtedy zaczynalysmy tu pisac... Jeju, jak dobrze ze to juz dawno za nami, co ? :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984001 przez kasandra9
Pesq, super śniadanko;) u Ciebie już drugie, u mnie pierwsze:P miałam ochotę na pomidory z cebulą, a kilka miesięcy nie jadlam;) powiem Ci, że chciałabym mieć takiego bata po ciąży i szybko schudnąć - nie ttylko po ciązy, ale i to, co miałam przed za dużo:P
słuchajcie, szukam jakiegoś prostego i szybkiego przepisu na deser z truskawek:) kupiłam dziś po drodze 2kg, ale ciągle jem tylko obite z cukrem...a może coś innego bym wszamała;) i znów będzie kompot rabarbarowo-truskawkowy, bo ostatnio kompoty to u nas hit nr 1;) Tylko co do deserów - raczej nie z mascarpone (a takich dużo mi się rzuciło w oczy), bo za bardzo nie lubię..

ps. uwielbiam to opóźnienie postów!!!!!!!!!!!!!!!!
Pesq, widzisz, czasem ta zmiana na lepsze (zdrowsze):))))
edit: zapomniałam wcześniej napisać, że butelek w Biedronce nie kupiłam, ale za to kupiłam córce pierwszą książkę:) Baśnie po angielsku i po polsku z płytą, pięknie ilustrowane:) będę jej czytać w obu wersjach:))) ciekawe, która się jej bardziej spodoba:)

9 lata 7 miesiąc temu #984008 przez basiek149
pesq ja też się baaaardzo cieszę, że te pierwsze tygodnie mamy już za sobą i do porodu bliżej jak dalej :)
czasami podczytuje dziewczyny na forum z listopada i grudnia. i za każdym razem tak się cieszę, że jestem wrześnióweczka i tyle mam już za sobą :)

o ho Kubuś chyba tez się cieszy bo aż mnie kilka razy kopnął :silly:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #984010 przez kasandra9
Moja Gagacia też trochę podskakuje;) a rano mnie obudziła o 5:30 chyba swoją czkawką, bo jakieś takie regularne ruchy czułam, wręcz widziałam;) Teraz ma obiecaną bajkę po angielsku, ale najpierw mama musi napisać esej o zdrowym stylu życia na zaliczenie wf, bo dałam zwolnienie na uczelni, ale mało;) oni mieli pół godz. kręgli a ja mam esej na 4-5stron!!!!!!!!!!! już bym wolała na te kręgle...ale nie chciało mi się w nd specjalnie jechać gdzieś na Włochy...:/ no ale dzięki naszemu forum, to już naskrobałam 3/4 strony, a myślałam, że skleję z netu...bo kto będzie to czytał....ale jednak piszę sama, bo jakąś wenę podłapałam dzięki Wrześniówkom:P

edit: chyba spróbuję zrobić dziś gofry....;) i poleję sokiem truskawkowym...zobaczymy, co z tego wyjdzie;)

9 lata 7 miesiąc temu #984015 przez Kasia888
Jeju ale Wam fajnie :) mój Jasiek mało się rusza, no ale byłam wczoraj u gina, więc nie będę panikować. Jak się nie położę to małe szanse abym coś poczuła.

9 lata 7 miesiąc temu #984016 przez basiek149
Lidziun tak mi się wydawało właśnie, że to ty wrzuciłaś wtedy ten link z butelkami TT. bo wcześniej nie znałam tej firmy a jak zobaczyłam te buteleczki na allegro to się zakochałam. a teraz już sama nie wiem, które kupić skoro mówisz, że z tym smoczkiem jest coś nie tak :(

9 lata 7 miesiąc temu #984019 przez kasandra9
ja może jedną kupię avent, drugą TT;))))) albo jedną avent, drugą canpol;) Ten zestaw Agatkowy do manicure to też z canpola kupiłam:)
i sobie mydełko w płynie i żel pod prysznic biały jeleń już w szafce stoi:)))

9 lata 7 miesiąc temu #984020 przez basiek149
a ja i cążki i nożyczki kupiłam z TT :) podobała mi się też z ich firmy szczotka i grzebyczek ale już wcześniej kupiłam z canpol i nie kupowałam drugiej na siłę. chociaż kusiło :D

9 lata 7 miesiąc temu #984021 przez Lidziun

basiek149 napisał: Lidziun tak mi się wydawało właśnie, że to ty wrzuciłaś wtedy ten link z butelkami TT. bo wcześniej nie znałam tej firmy a jak zobaczyłam te buteleczki na allegro to się zakochałam. a teraz już sama nie wiem, które kupić skoro mówisz, że z tym smoczkiem jest coś nie tak :(

musisz isc do jakiegos sklepu i sama ocenic ogolnie ciezko znalezc wszystkie rozmiary by porownac ale bylam ostatnio w sklepie swiat dziecka i tam maja po prostu wszyyyyystko i widzialam te smoczki dlatego o tym wspominam no i czytalam kiedys opinie ogolnie dobre z tym ze narzekaly kobitki na mycie tych butelek bo twierdza ze nie wszystkie zakamarki da sie dobrze umyc, ale oczywiscie ja sie zbytnio nie wypowiadam bo nigdy ich nie mialalm

kurcze ale jestem zjeb...... sprzatanie od rana strasznie mnie meczy szczegolnie ze dzisiaj piatek wiec dzieciaki na 8 wiec trzeba sie uwijac a jak to zrobic jak brzuch strasznie obciaza, mam problem ze schylaniem sie zakladaniem butow i dluuuzszym staniem
Podziękowania: jurada

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia