BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983118 przez asiekasiek
Lidziun dobrze zrozumiałam sadzenie mięsa :)?

Kasia to lepiej idz bo jeszcze zapalenie płuc dostaniesz... niech sprawdza co i jak:( biedna ty ze tak meczysz się :(

a ja też nie pokoje się w tamtym tygodniu czułam mocne koniaki a teraz takie laskotania... jeszcze mnie ten brzuch bolał od piątku do niedzieli. wczoraj mieliśmy jechać na sor ale mój mąż spytał się czy na pewno nie panikuje za bardzo i żeby nie było że lekarz powie ze przesadzam i mnie wysmieja... wkurzalam się na niego i smutno mi się zrobiło bo kurcze pierwszy raz jestem w ciąży to skąd mam wiedzieć. w sumie dziewczyny które zostają poraź kolejny mamami tez nie pokoja się... dzisiaj rano oddzywala się mała a teraz znowu cisza!! za tydzień dopiero ginekolog heh. jak się wkurze to sama pojadę na sor bez męża!!!! malpa jedną wredna!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983119 przez Agata28
Zazanna brzmi bajecznie! Kiedyś się wprosimy na basen :-)

Kasia888 kochana trzymaj się! Oczywiście, uciekaj do lekarza, musi Cie ponownie osłuchać!

Ja jeszcze w łóżlu. Wiecie co wcinam na śniadanko? Kaszkę ryżową bananową dla niemowlaków hahah :-) ostatnio w polskim sklepie zobaczyłam na półce i naszła mnie ochota. Przeczytałam, że znajduje się tam dużo żelaza, witamin i wapnia. Dobre to nawet :-)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983120 przez Zazanna
Kasandra ale bryki !!! :D Super :D Już pamiętam Twój wózek -tak mi się wydawało, ale nie byłam pewna właśnie :)

Asiek mąż nie jest w ciąży, to niech się nie mądrzy. T. też mi gada, że przesadzam, a ja wolę przesadzić 10 razy za dużo, niż jeden raz za mało. I niech się podśmiewa.

Kasia współczuję kochana, pozostaje Ci faktycznie lecieć się przebadać, bo tyle czasu to strasznie długo i już powinno przechodzić..

Agata zapraszam, zapraszam B)

Ja dziś jeszcze małego nie czułam :( Mam nadzieję, że jak będę jeść drugie śniadanie to się uaktywni trochę, bo oczywiście już panikuję wrrr....
W razie czego pojadę na SOR, ale tym razem na inny, bo na tamten i już głupio heh ;) Tak tydzień w tydzień, to faktycznie przesada.. zwłaszcza, że ja jeszcze nie czuję regularnie, tak naprawdę jak czuję raz dziennie to jestem spokojna..

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983121 przez Zazanna
Dziewczyny patrzyłam sobie teraz na brzucha i kopnął 3 razy tak że to WIDZIAŁAM !!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Pierwszy raz widziałam jak mi się brzuch ruszył !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A T. oczywiście ma zajęty telefon wrrrrrr..................................... więc zadzwoniłam do Mamy się pochwalić :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983122 przez jurada
Wczoraj mąż mierzyl ciśnienie u teściów takim starym ciśnieniomierzem na stetoskop. Wiec pozniej ja zaczęłam przykładać go brzuszka i wiecie było slychac serduszko i jak sie rusza... No i zabralam go do domu i teraz sama sprawdzam czy wszystko ok. Ale trzeba się naszukać tego serduszka <3

9 lata 7 miesiąc temu #983123 przez jurada
Zazanka to teraz juz będzie coraz częściej i coraz mocniej :P
Grratuuuuulacje!!!
Jestes juz pewnie spokojniejsza co???

9 lata 7 miesiąc temu #983125 przez asiekasiek
zazanna fajnie jak tam widać jak brzuch się porusza :) a co dopiero będzie jak łapki i stopki będzie wyciągać:)

kurka wodna i jeszcze ta zgaga po pizzy. ja pierdziu koszmar... a nie chce brać jakiś tabletek przejdzie może jak zacznę jeść lżej może...

Agata to wiesz Już co dziecku będziesz dawać :)

9 lata 7 miesiąc temu #983128 przez mysia5
Dzień dobry :)
Ja jeszcze się lenie w łóżeczku, ale już po śniadanku i pora się ruszyć.. sprzątanko czeka :whistle:
Zazanka jak kogoś znajdę, nie ma problemu :cheer: tylko znaleźć takiego osiolka który mi zrobi duuuuuuzo tego placucha nie będzie proste, ale ponoć ciężarnym się nie odmawia wiec mam szansę :laugh: musze ciocie odwiedzić :evil:
Kasiu biedulko uciekaj do lekarza, niech Cię dobrze zbada i wracaj szybciutko do zdrowia. Trzymam kciuki :kiss:
Asiek ja ostatnio też tak miałam, że wcześniej małego bardziej czułam a nagle dni gdzie prawie nic, i już panikowalam ale na następny dzień już czułam znów malucha, może wczesnej był w innej pozycji albo jak dużo chodziłam i coś robiłam to nie czułam po prostu. Wiec myślę że wszystko będzie dobrze i nie zamartwiaj się :) ale oczywiście jak będziesz czuła niepokój to jedz do szpitala i będziesz juz spokojna :)
I Zazanka gratuluję widocznych kopniaczkow! :) Ja tez na takie czekam :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983130 przez kasandra9
Tak, czerwona strzała obok motorka to też nasz pojazd;) śmiejemy sie, ze chyba tylko łódki nie mamy i samolotu, bo dwa autka, motor i wózek quatro:)))
Ja tez nie czuje takich kopkow jak kilka dni temu, tak od 2-3 jakos tak mniej i wczoraj ja prosiłam, żeby dala cynk, ze jest i wsio ok i raz czy dwa cos poczułam, w nocy kiepsko mi sie spalo, jakiś niespokojny brzuch mialam, a przed chwila maly kopek mialam czekając w kolejce w banku:)

9 lata 7 miesiąc temu #983132 przez basiek149
hej :)
mój na szczęście sporo się rusza i kopie więc bardzo się cieszę bo inaczej na pewno bym zwariowała. i tak już któryś raz śni mi się mój gin, szpital i w ogóle ciągle mam takie niespokojne sny w tym tygodniu. nie dosyć, że w dzień się człowiek zamartwia to jeszcze w nocy przez te sny pospać nie może ;) ale już jutro jak tylko wejdę do gabinetu to z fotela nie schodzę dopóki mnie nie przepada całą :D jak mnie uspokoi to dopiero wtedy opuszczę jego gabinet :D

a ja właśnie wciągnęłam pączka i mam ochotę na drugiego bo był taaaaakie dobry :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #983139 przez asiekasiek
AAA ja wypiłam na zgagę szklankę wody z sodą oczyszczoną :sick: bleeeeee :sick: czuje się jakbym zjadła nie dobre ciasto bo ktoś przesadził z sodą... no cóż mam nadzieję że przejdzie...

9 lata 7 miesiąc temu #983146 przez Kasia888
Cześć dziewczyny po prostu jestem załamana. Mówiłam lekarce o swoich dolegiwościach, a ona do mnie że antybiotyk biorę od trzech dni, no a ja do niej że wcześniej nie miałam takiego oddechu, na co ona że to wszystko od zatok :unsure: . Powiedziała, że kaszel może się utrzymywać do 3 tygodni i że lek na rozszerzenie oskrzeli da mi po urodzeniu :blink: :blink:
Mało tego każdy lek sprawdzała w książce przy mnie i sama nie wiedziała co mi dać.
Wybieram się prywatnie do alergologa, bo państwowo drugi lekarz nie jest w stanie mi pomóc a ja już się tydzień męcze :angry: :angry:

9 lata 7 miesiąc temu #983147 przez Zazanna
Oooo Mysia a ja myślałam, że jestem ostatnia z takimi kopniaczkami :) Teraz będę się cały czas gapić na brzuch :D

Ojjj pączek mmmm....... jadłabym :D Ale dopiero jutro (dzień mamy wprawdzie połowiczny -w większości nasz pierwszy !) sobie coś zjem, dziś grzecznie :)

Asiek to tak się pije na zgagę sodę? ło matko, musi być paskuuudneeee.............. :)
Ja własnie mam jak zjem coś ciężkiego i niezdrowego, jak się pilnuję, to nie mam i też zauważyłam, że nie mam żadnych bóli brzucha jak jem zdrowo, a jak sobie pozwalam, to zaraz mnie coś kłuje, zaraz pobolewa etc..

A teraz jem fasolkę żółtą z jajkiem sadzooonymmm mniam :D Warto było kupić tą fasolkę, mimo, że cena zbiła mnie z podłogi :P Ale jest pyyyyszzznnaaaaa :D

I przed chwilą Mama dzwoniła, że dostałą urlop i jedziemy ZA TYDZIEŃ !!! Znaczy na Mazury :) Od poniedziałku do niedzieli zatem mnie nie będzie -już uprzedzam :D

9 lata 7 miesiąc temu #983148 przez asiekasiek
Kasia to lepiej idź prywatnie faktycznie. Lepiej dmuchać na zimne.

Zazanna tak przeczytałam w necie, fakt przeszło mi pieczenie w przełyku, ale odbija mi się wczorajszą pizzą :P też uważam co jem, ale właśnie zauważylam że po pizzy i tłustych potrawach tak mam... no cóż trzeba uważać :(

9 lata 7 miesiąc temu #983150 przez Agata28
Kasandra9 bardzo fajne kolorki wózka! To jest 3w1? Jak się prowadzi?
Zazanna a no widzisz:-) teraz będą już coraz częściej, super!
Asiek i co pomogła ta woda z sodą? Bleee musiało być obrzydliwe:(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia