BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #990450 przez me.ch
Dziewczyny co za historie! Masakra....

Pesq, zgadzam sie z Zaz :D duma mnie rozpiera ;)

My juz wrocilismy do domu, udalo nam sie zalatwic wszystko, wizyte z lekarzem mamy w czwartek a we wtorek USG zdby ona sobie mogla zobaczyc wyniki usg przy wizycie. Ktg znow ok, teraz dodatkowo beda mnie sprawdzac na infekcje 'tam" co kontrola (wtorki i piatki) bo juz skonczylismy antybiotyk, a w czwartek doktor podejmie decyzje co i jak czy kontynuacja antybiotyku czy narazue nie,

A z tym bialkiem to ja mialam jednego dnia a drugiego juz nie, plus cisnienie tez mam wzorowe, wiec mysle ze nie ma sie co martwic poki co dodatkowo :)

Zycie z Kacperkiem jest pelne wrazen Asiulek, a co dopiero jak bedzie trojka :D

Na nas w domu za to czekala niespodzianka i nasze wet bags przyjechaly (te na brudki i mokre rzeczy), wstawiam foto :D

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #990451 przez me.ch
Zaz podaj liste co spakowalas :D ja wciaz jeszcze tylko gromadze rzeczy na polce..... ale chyba powoli trzeba bedzie sie za to brac..... :D

9 lata 6 miesiąc temu #990452 przez basiek149
Asia HubiWorld -> allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930 :)
ja u niego nie zamawiałam tylko brałam go pod uwagę jak planowałam zrobić zakupy. ale Kasandra chyba u niego coś kupiła i była zadowolona.

pesq.... bardzo podoba mi się to co napisałaś :) spokój, spokój i jeszcze raz spokój :)
ja jak tak strasznie przezywałam ten swój zabieg to i nerwowa byłam i dużo czytałam i nie potrzebnie się tylko nakręcałam. są niestety chwile kiedy coś tam zajrzę na google i poczytam ale tak jak mówisz to niczemu dobremu nie służy. ja ufam swojemu lekarzowi, wiem, że jestem pod dobra opieką i mimo, że ta ciąża nie jest łatwa to i tak głęboko wierzę, że wszystko dobrze się zakończy :)

a u nas jeszcze niecałe 2h i mój T. jedzie po swoją teściową na dworzec :D jeea :)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 6 miesiąc temu #990455 przez Zazanna
Zrobiłam pazurki -to był ostatni raz w ciąży kiedy sama zrobiłam u stóp -masakra -nie dosięgam już kompletnie :( B)

Meszku niżej lista ;)
nie umiem wkleić z tabelką -wybaczcie

Nazwa Sztuki Nabyte? Czy spakowane?

Koszulka krótka na poród 1 Jest Tak
Koszula 2 Jest Tak
Biustonosz do karmienia 2 Są Tak
Piżama 1 Jest Tak
Bluza 1 Jest
Kapcie 1 Jest Tak
Klapki pod prysznic 1 Jest
Ciepłe skarpetki 1 Jest Tak
Majtki 3 Jest Tak
Majtki jednorazowe 5 Są Tak
Ręcznik mały 1 Jest Tak
Ręcznik duży 1 Jest Tak
Szampon 1 Jest Tak
Żel pod prysznic 1 Jest Tak
Żel do higieny intymnej 1 Jest Tak
Balsam do ciała 1 Jest Tak
Krem do twarzy 1 Jest
Pomadka 1 Jest Tak
Antyperspirant 1 Jest Tak
Szczoteczka i pasta do zębów 1,1 Jest Tak
Chusteczki nawilżane 1 Jest Tak
Szczotka do włosów 1 Jest Tak
Pilnik do paznokci 1 Jest Tak
Maszynka do golenia 1 Jest Tak
Wkładki laktacyjne 6 szt Jest Tak
Maść ochronna na sutki 1 Jest Tak
Poduszka do karmienia 1 Jest Tak
Podkłady 3
Podpaski poporodowe 20 szt. Są Tak
Ręczniki papierowe 1
Papier toaletowy 2 Jest Tak
Gazeta 1
Notes i długopis 1 Jest
Kubek 1 Jest Tak
Sztućce 1 Jest Tak
Talerzyk 1 Jest Tak
Ładowarka 1 Jest
Jedzenie
Picie
Dokumenty
Podziękowania: me.ch

9 lata 6 miesiąc temu #990457 przez anisia27
Asiek, ja zamawialam. Mam nadzieje, ze akurat o tego sprzedajacego chodzi allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 6 miesiąc temu #990459 przez basiek149

Zrobiłam pazurki -to był ostatni raz w ciąży kiedy sama zrobiłam u stóp -masakra -nie dosięgam już kompletnie :( B)

mi już od jakiegoś czasu T. obcina pazurki u stóp bo mam problem z dosięganiem do nich, poza tym trochę boję się zginać, schylać. ale mój T. robi to tak delikatnie, że już postanowiła, że Kubusiowi też będzie obcinał :) aaa i naszemu króliczkowi też on obcina bo ja się boję. to jego fuszka i tyle ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990460 przez asiekasiek
Dziękuje dziewczyny o niego mi chodziło :D jejku ja za przykładem Mech zamówiłam na kolację pizzę :whistle: właśnie zjadłam z meżem 45 cm na pół jejku ledwo ruszyć się mogę... w sumie Lolita nam troszkę pomogła w jedzeniu ;) teraz miałam prasować ale nie mogę siedzieć i zgniatać sobie brzucha :)

9 lata 6 miesiąc temu #990462 przez pesq
Dziewczyny, prosiłyście o przepisy - niestety nie potrafię tak z głowy podać bo ja na bieżąco wymyślam. Będę Wam czasem coś wrzucać po prostu, może któraś skorzysta czasem:) . Dziś na pierwszą kolację pomidory, mozzarella, serek grani (taki jak wiejski tylko drobniejszy - z biedronki :) ), bazylia, przyprawy i oliwa z oliwek + kromka wieloziarnistego - oczywiście ja zjadłam jakoś może 1/3 porcji reszta męża, bo wiecej nie mogę na raz :( :

polecam :) Chociaż zjadłoby się pizzy..
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990464 przez kasandra9

Zazanna napisał:
Teraz przerwa na obiad, odpocznę trochę i się wezmę dalej za robotę :)

Nie miałyśmy Cię ochrzanić za sprzątanie itd.????

Asiulek, to skandal, aż szkoda słów:/

Co do Hubi_world - ja zamawiałam i wszystko ok było:)

Pesq, no właśnie - wrzucaj nam, co tam jadasz ciekawego, ja na pewno postaram się skorzystać:)

No i nici z naszego wyjazdu nad morze, bo mąż cały dzień w był w domu (okazuje się, że tatuś gorzej znosi upały niż mamusia:P), ale po 18 pojechał do pracy i ma długą traskę, bo aż do Wrocławia...także nie wyjdziemy nad ranem nad morze, a w południe to już się nie opłaca:/ No ale planuejmy chociaż nad jezioro, zrobimy grilla, polenimy się w cieniu;) raczej bez noclegu żadnego...także zaraz robię listę i powoli będę pakować, co tam trzeba, przyprawię jedzonko, myślę, co zrobić z grilla i co do tego :-)
udało mi się dorwać płyn do płukania Loveli w Biedrze, no i teraz myślę, czy prać i pakować coś/przygotowywać czy jeszcze czekać....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990468 przez basiek149
pesq powiem Ci, że mimo twojej walki z tym jedzeniem to naprawdę to twoje jedzonko wygląda smakowicie :) wiem, że musisz ze sobą walczyć, z wielu rzeczy rezygnować dlatego tak cie podziwiam za takie pyszne dania jakie czasami nam tu prezentujesz :)
a jak kiedyś uda nam się spotkać po narodzinach naszych brzdąców to będziemy cię na tym spotkaniu rozpieszczać samymi smakołykami :)

a korzystając jeszcze z chwili wolnego czasu - bo mąż już pojechał po moją mamę - to przypomniało mi się, że miałam wam kiedyś wrzucić zdjęcie tych literek, które zamawiałam na allegro dla Hani. tak jak mówiłam, ja jestem z nich bardzo zadowolona, są dla mnie idealnie trafione w mój gust :)
ale tak jak tez kiedyś wspominałam będą wisieć jak się przeprowadzimy na piętro do docelowej sypialni i tam zrobię kącik mojego Aniołka :)

9 lata 6 miesiąc temu #990470 przez asiekasiek
Pesq a ten serek grani wymieszałaś z pomidorami i z mozzarela?? co z nim zrobiłaś??

Jejku ja troszkę poprasowałam i plecy bolą i Mała rozpycha się dupcią :D

Kassandra mnie też czekają dzisiaj pazurki, a wody nie zazdroszczę :(

Basia śliczne literki :D i takie w kolorze ładnym :D

A mam pytanie w półkach jakie rozmiary?? Bo ja myślę że zrobię tak, że teraz będę mieć 56 i 62cm a 68cm będę mieć schowane w pudłach bo jak zaczęłam to wszystko wyciągać i układać to głowa boli :(

9 lata 6 miesiąc temu #990471 przez basiek149
Asia... :P nie mogły być inne :D to mój kolor :D

ja jeszcze nie wiem jak będę układać. jak kupię komodę dla Kubusia to wtedy będę myśleć jak to będzie, ile mi się pomieści i jak to wszystko tam ogarnąć :)

9 lata 6 miesiąc temu #990472 przez asiekasiek
Basia wiem wiem, że tylko taki kolor mógłby być :D mi kolorek odpowiada:D a właśnie Ty miałaś czy Mech ma organizer na łóżeczko?? hmmm?? Bo tak ocknęłam się teraz i myślę sobie żeby przewijak sobie jednak kupić na łóżeczko :P i żeby mieć taki orgaznier koło łożeczka... żeby były tam chusteczki nawilżające, pampersy posypka... tylko nie wiem która to pokazywała hmm :huh:

9 lata 6 miesiąc temu #990473 przez kasandra9
Literki piękne!:) I też uwielbiam szarości:)
Organizer - chyba też sobie sprawię, taki z Ikei, mam gdzieś w "obserwowanych";)
Asiu, może to niezły pomysł tamte większe odłożyć gdzieś, żeby się nie mieszało:) Ale wiesz co - sprawdź, czy na pewno one są większe..bo zależy, jaka firma...nie każde 68 równe innemu 68:) U mnie kilka rzeczy się tak właśnie znalazło przez tą dziwną rozmiarówkę na innej kupce;)

9 lata 6 miesiąc temu #990474 przez basiek149
Asia ja mam taka torbę organizer, nie wiem czy o to ci chodzi. szary <3
No nic Dziewczynki uciekam! pa :*:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia