- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia ja też nie lubię jechać dwa razy w to samo miejsce, ale nad morskie oko można wejść z dzieckiem bez problemu wózek tylko pchając
Kasia ja jeszcze od czasu do czasu czuję mocniejszego kopniaka, a teraz tak jak Ty takie przeciąganie bardziej chyba ma coraz mniej miejsca
Scarlett moja też jest ułożona główką do dołu też właśnie czuje jakby pupką rozpychała się , pytałam się lekarza i powiedział, że to dupka tam jest dlatego takie coś czuję
Mech kurcze to tam system nie wiele lepszy niż w Polsce!! Kurcze to już tutaj u nas lepiej zadbają!! Jejciu słoniki boskie!!! Jak ja chciałabym mieć taką wprawę i umiejętności, ja tak ładnie nie umiem szyć chociaż staram się
Pesq super, że z dzidzią wszystko w porządku!!! super!! jejku jaka duża prawie taka sama jak moja, już nie mogę doczekać się kiedy będziemy pisały która ile waży itp...!! Ja popieram Zaz lepiej nie czytaj już bzdur bo jeszcze coś głupiego wyczytasz a wizyta dopiero za trzy tygodnie pewnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
nadrobiłam, przeczytałam.... ale dziś robię sobie małe wagary od odpisywania no chyba że mi sie coś tam przypomni to napiszę....
jakaś niemoc mnie ogarnęła... nic mi się nie chce!! zabunkrowałam się z młodym w domu, pozamykałam okna i pozasłaniałam rolety zeby nam sie słonko i gorąc do domku nie pchały i narazie cały dzień w domu siedzimy bo na podwórku jeszcze niewiele cienia a tego mojego Łobuza ciężko w jednym miejscu w cieniu utrzymać, na bieganie za nim po słońcu nie mam zwyczajnie siły... ehhh z jednej strony jaram się tym że jest cieplutko bo od wczoraj wzięłam się za pranie dla maluchów i wszystko fajnie i szybko schnie, poza tym posiedziałabym sobie na tym słoneczku (najlepiej żeby mąż był w tym czasie w domu i żeby to on biegał za Kacprem) ale leżaka nie mam tylko same krzesła i huśtawkę (no i mąż w pracy) a ostatnio któryś z chłopaków tak mi się dupskiem pod prawe żebro pcha że ciężko mi 5-10 minut wysiedzieć (no i dupa z mojej randki ze słoneczkiem) , jedynie w salonie w fotelu daje radę ale i tak podłożyłam sobie koc tak żeby było trochę wyżej i zawinęłam go trochę w taki wałek pod plecy.... i nie myślcie sobie że sobie tak lajtowo siedzę w tym fotelu... jak moje dzieciątko kochane tylko wyczai że matka zasiadła (czyli pewnie nie ma nic do roboty i się jej nudzi) to od razu długa do szuflady, nazbiera w łapki tyle książeczek ile tylko uda mu się donieść i pcha się na kolana i tylko podaje jedna książkę za drugą, jak już przeczytamy to jeb... ta przeczytana na podłogę na środek pokoju i następna a matka polka po tym "relaksie" w fotelu może się rozruszać zbierając później te książki, cudowne jest to jak Kacper dba o to żebym sie nie nudziła no naprawdę! ale przynajmniej podczas tego czytania się wytulimy i przy okazji sobie go wycałuje ile tylko chcę
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
my mamy wizytę w czwartek ale nie nastawiam się na żadne wiadomości a to dla tego że to tylko wizyta, bez usg, no może jak będziemy serduszka podsłuchiwać to powie chociaż jak są ułożone (wydaje mi się że główkowo, no jeden na pewno bo po tym pchaniu pupcia na moje żebro poznaję - tak samo Kacper sie pchał) poza tym to ostatni dzień w którym moja gin przyjmuje przed urlopem więc pewnie myślami będzie już gdzie indziej, już ostatnio mi mówiła co i jak w razie potrzeby podczas jej nieobecności, a nie będzie jej przez miesiąc więc kolejną wizytę będę mieć od razu w pierwszy dzień po jej powrocie hahaha też zajebiście! zastanawiam się tylko kiedy to usg trzeciego trymestru zrobimy i czy zdążymy.... a jak nie zdążymy to płakać nie będę (najwyżej 300 w kieszeni zostanie na pampersy)
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiulek no to faktycznie nie masz czasu dla siebie ale Kacper niech korzysta póki może i ma mame tylko dla siebie a jak on tak to w ogóle przyjmuje?? pewnie coś mówicie mu że będzie miała aż dwóch braciszków?? Zazdrosny jest??
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a skoro temat rzucawki został już poruszony to miałam nie pisać żeby nerwowego nastroju nie wprowadzać ale napiszę bo mnie to trochę oburzyło w sensie zachowanie lekarza
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kassandra lub Basiek zamawialiście u takiego użytkownika hubaworld czy jakoś tak... bo chciałam u niego pozamawiać a nie mogę linku znaleźć, a myślałam że zapisałam <płacze>
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o tutaj jest ten link!! Kto chce to niech czyta, ale moim zdaniem każda powinna z nas mieć świadomość co może stać się z dzieckiem jeżeli nie będziemy dbali o swój interes...!!
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
A Kacperek teraz ok. Od początku mu dużo tłumaczymy bo on na prawdę wszystko rozumie, no i tak jak kiedyś już pisałam najpierw się chyba cieszył głaskał i całował brzuszek ale mówił że nie będzie ich kochał, później chyba do niego dotarło o co tak na prawdę chodzi z tymi braciszkami i był okres buntu, nie chciał dotykać i głaskać mojego brzuszka no i ani mi ani mężowi na to nie pozwalał, na pytanie gdzie są dzidziusie patrzył na brzuch i mówił nie!nie!nie! i sie denerwował a później mu przeszło i znowu całuje, głaska, tuli brzuszek i piątkę chłopakom przybija i nawet mówi że będzie kochał więc wydaje mi sie że jak już bliźniaki pojawią się w domu to będziemy przechodzić wszystkie te etapy od nowa... na pewno będę chciała go we wszystko angażować na tyle żeby było to bezpieczne dla maluchów bo on czasem nieobliczalny bywa hahaha w karmienie, przewijanie, kąpiele we wszystko jeśli tylko będzie chciał, nic na siłę oczywiście i mam nadzieje że chłopaki będą sobie choć jedną długą drzemkę robić o jednym czasie tak żebym mogła poświęcić czas tylko Kacperkowi i tylko na nim sie skupić, jakoś będę musiała wykombinować ten czas tylko dla nas
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Ja mimo wszystko staram się nie myśleć, nie czytać, nie wnikać aż tak i nie panikować bo naprawdę puki co calą ciąże czymś się martwie - na początku bardzo źle się czułam, póżniej cukrzyca, później tsh, po każdym usg analizuje te wykresy i zawsze znajduje problemy - fajnie, że taka ja zaangazowana ale prawda jest taka, że nie można popadać w paranoję - staram się to sobie wytłumaczyć co mówi mi i ginekolog i diabetolog i nawet endokrynolog do którego poszłam troszkę na siłę - stres szkodzi dziecku! STRES.SZKODZI.DZIECKU. A to, czy ja będę martwiła się o to czy mnie nie spotka coś złego za tydzień, miesiąc albo jutro czy też analiza czemu ta główka jest dwa milimetry szersza na tym pomiarze nic nie zmieni. Coraz częściej staram się tak o tym myśleć. Wiadomo, kontrolowac, pilnować... ale nie angażować się aż tak emocjonalnie, jak robiłam to dotychczas.
Dziewczyny, zobaczcie ile dzieciaków codziennie się rodzi pięknych, pulchnych, całych i zdrowych. Prawda, słyszy się dużo o chorobach i nieszczęściach - ale , tak jak rozmawiałam wczoraj na ten temat z Zazanką - to takie historie właśnie są nagłaśniane! Z jednej strony to bardzo dobrze, bo możemy być bardziej czujne, a z drugiej mi od dwudziestu kilku tygodni towarzyszy nieustanny strach. A strach niczemu nie służy. (Koleżanka, która ma rocznego synka mówiła że całą ciążę zyla w strachu - mały teraz strasznie dużo płacze i jest bardzo, bardzo nerwowy.. nie wie czy to tego wina, ale sama mówi, że na pewno to nie pomogło.)
Także głowy do góry, bądźmy czujne ale spokojne!
A tak w ogóle to pisałam JA - PESQ - WASZA NAJWIĘKSZA PANIKARA
ps. Asiulek - będziesz miała wesoło. Naprawdę wesoło
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Co do traktowania koleżanki.. ja chyba też bym się wypisała w takiej sytuacji i poszła gdzie indziej. Gdzieś, gdzie będą mnie traktować jak człowieka i dbać o zdrowie mojego okruszka
Jak czytam co się dzieje (choć artykułu nie przeczytam, bo nie dam rady) to ..cieszę się, że mam moje zaświadczenie w torebce. Jak coś będzie nie tak, to je wyciągnę i powiem, że mam panikę i muszą mi zrobić cesarkę i koniec. I będą musieli
Pesqu ! Jestem z Ciebie dumna! Pięęękneeee podejście !
Torba do szpitala z rzeczami dla mnie SPAKOWANA
Brakuje mi w sumie tylko kremu do twarzy heh No i oczywiście takich rzeczy jak ładowarka, czy jedzenie
Ale reszta spakowana, uprasowana, poukładana i odhaczona na liście
To teraz jak nic urodzę po terminie, bo u mnie zawsze jak się zawczasu przygotuję to się okazuje, że nad wyrost