BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #990139 przez pesq
Kasia o cholercia Ty juz w 31 tygodniu ciąży! Zaraz 32! Zaraz już 8 miesiąc :woohoo: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #990140 przez jurada
Dziewczyny wiecie moze co ze

Scarlet, darkdream i innymi.
duzo dziewczyn zamilkło

9 lata 6 miesiąc temu #990144 przez pesq
Jurada ja też sie zastanawiam co u dziewczyn, najdłużej Niezapowiedziana sie nie odzywala.. i zauwazam to bo ona kiedys taka aktywna była. Mysle, ze one po prostu nie maja czasu nas odwiedzać albo nie są tak zaangażowane jak my forumowe swiruski ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990150 przez Zazanna
Ja tez nie lubię robali :/ Nie boję się, ale nie lubię :/ Np. do póki pająk jest daleko to go złapię w coś i wyniosę, ale jak podejdzie za blisko i weźmie mnie z zaskoczenia, to zazwyczaj dostaje „z plaskacza” gołą ręką :P Odruch bezwarunkowy kiedy się bronię heh ;)
A najbardziej to nie lubię jak na zewnątrz coś mi łazi po szyi albo gdzieś i zawsze wrzasnę wtedy jak się przestraszam przy zrzucaniu -.-‘

Basiek teściowa zachowała się wtedy okropnie :( Po prostu strasznie :(
Pogratuluj kuzynce od nas :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesquniu nie ma co panikować, jutro zobaczyć malutkości!!! <3
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #990158 przez anisia27
Basiek ja jeszcze domowilam ochraniacz z minky.., w sumie nie wiem po co :blink: no i tez wzielam dodatkowa posciel -kolorystyka jak rozka :D

Ja mam w miare ciemna ta linie na brzuchu plus w kolo pepka wiec smiesznie to wyglada :D

Ale fajne uczucie jak sie dzidzia przeciaga, ale czasami tak bolesnie, ze az podskocze :blink: co chce lobuza nagrac na telefonie to jak na zlosc przestaje sie ruszac...odkladam telefon i akrobacje :D

9 lata 6 miesiąc temu #990159 przez anisia27
niezapowiedziana odkad wyszla za maz to zamilkla :D

9 lata 6 miesiąc temu #990163 przez basiek149

Ja tez nie lubię robali :/ Nie boję się, ale nie lubię :/ Np. do póki pająk jest daleko to go złapię w coś i wyniosę, ale jak podejdzie za blisko i weźmie mnie z zaskoczenia, to zazwyczaj dostaje „z plaskacza” gołą ręką :P Odruch bezwarunkowy kiedy się bronię heh ;)

hehe :D z plaskacza mówisz :D ja choćby nie wiem co nie dotknęłabym pająka ręką. Klapkiem, przez chusteczkę, butelką, wszystkim byle nie gołą ręką... to nie dla mnie :D

podczytałam trochę lipcówki i powiem wam, że im współczuję. my jeszcze nie mamy takich dużych brzuszków a mimo wszystko upały już nas męczą. a one... siedzą w tym 9m-cu i czekają... masakra... a jeszcze jakbym miała w tym upale jechać do szpitala, przy skurczach... o nie... cieszę się, że jestem wrześnióweczką, ewentualnie późną sierpnióweczką i mam nadzieję, że te upały nas jakoś ominą.

9 lata 6 miesiąc temu #990173 przez Zazanna
No tak miesiąc miodowy <3 :)

Mnie stresuje jak Mały się przeciąga, bo mnie wtedy boli „na dole” –w sensie uciska też na dół –więc zakładam, że jeszcze nie ma tam główki ustawionej i ja oczywiście od razu panika, że coś się dzieje… -.-‘

A ze śmiesznych rzeczy to dziś mi „wybił” lewą stronę brzusia i miałam taką górkę i go lekko przycisnęłam –z miłości, żeby wiedział, że go głaskam, a on mi wtedy sprzedał takie kopa gdzieś w środku, że aż wrzasnęłam :) T. to skwitował następująco „no i dobrze ci tak, człowiek sobie śpi spokojnie, a ty go gnieciesz” :P

Ja mam nadzieję, że to co teraz będzie gorąco, to już ostatni podryg upałów i że lato będzie zimne i deszczowe :P Wiem, że jestem wredna, ale jest mi tak strasznie gorąco i potwornie, że chcę zimno :)

Pospałam troszkę :)
Przed chwilą Mama wpadła na pomysł, że kupi nam rzeczy do łóżeczka, bo przeglądałyśmy listę moją, że już większość rzeczy poza tymi wielkogabarytowymi to mam i ...zamówiłyśmy :)
Czekam na paczuszkę z: wkładem pościelowym, dwoma prześcieradełkami, dwoma zmianami poszewek z dopasowanymi ochraniaczami :)
Wzorki w załączeniu :) W komentarzach było, że jakoś świetna, więc mam nadzieję, że tak właśnie będzie :)
(Tylko ochraniacze wzięłam proste, bo będziemy mieli proste łóżeczko bez zaokrągleń) A co do sów, to będzie jedyny motyw z sowami jaki zamówiłam heh ;) Miało ich być dużo, a będzie tylko tyle :)

9 lata 6 miesiąc temu #990175 przez Zazanna
Dziewczyny Mama powiedziała, że kupi nam łóżeczko i materacyk :woohoo:
Więc całość łóżeczkowa będzie od Babci :)
Bardzo się cieszę, ale trochę mi głupio, bo to jednak dużo pieniędzy...
Jeszcze pytanie czy T. się zgodzi :P Bo on jest taka zosia samosia i mu głupio jak ktoś nam coś kupuje, a ja uważam, że skoro Mamie to sprawia przyjemność (to jej pierwszy wnuk) i może sobie na to pozwolić to czemu nie :)

Więc z takich droższych rzeczy zostanie nam wózek (1700), Komoda (400), Dywanik (400) -a reszta to już taka tańsza typu przewijak, lampeczka itd :)

9 lata 6 miesiąc temu #990180 przez kasandra9
Alez dzis postów:) bylam z kolezanka u drugiej kolezanki, ktora w koncuu rozstala sie z mężem, wyprowadzila z dziecmi. Dluga historia, ale naprawde nawet lepiej na buzi wygląda. Musialam jechsc po ta kolezanke i ja odwiezc, bo wczoraj ze schodów spadla i noga ja boli. Nieco przez to spędziłam w Matim czasu bez klimy, potem do tej szkoły rodzenia i do domu, ze weszłam mokra i taaaaaaka glodna. Szybko zjadłam kanapki i do łóżeczka. Te zajecia w SR spoko, dzis o dolegliwościach, żywieniu, ćwiczeń u nas nie bedzie żadnych. Bylo nas 5, jedna z mężem, jedna z mama, wiec kameralnie;)

9 lata 6 miesiąc temu #990181 przez glooria
Wreszcie moge odpocząć ehhh
nie lubie takich zabieganych dni

No ale chyba pozalatwialam wszystko

9 lata 6 miesiąc temu #990184 przez kasandra9
Nasza Agatka to najchętniej by "jadła" to, co tatuś;) już śmiejemy się, że skoro JA mam ochotę na 7DAYS, tzn., że jest źle...no i 2 dni walczyłam, że nie dostatnie, ale dziś zjadłam...szok:) Za to nie wiem po kim, ale smakują jej brzoskwinie..wczoraj dwie, dziś dwie..nie wiem, po kim :D:D:D:D w końcu coś "swojego" ma:P

9 lata 6 miesiąc temu #990185 przez kasandra9
Meszku, przypomniało mi się - zamówiłaś ten filc i będziesz szyć karuzelkę? Jaki wzór w końcu planujesz zrobić? Ja jeszcze nie zamówiłam, ale chyba też się skuszę...chociaż na przytulankę, jeśli na karuzelę zbraknie mi weny i umiejętności;)))

9 lata 6 miesiąc temu #990188 przez Zazanna
A ja mam jagodziankę :) Mniam :)
Mama już pojechała, chłopaki będą późno, więc mam kolację na słodko dziś ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990189 przez pesq
A ja miałam kanapki pelnoziarnisty chleb kozi ser i grilowane cukinia cebulka i pomidor.. W końcu cos mi smakowało!

Meszku jak wizyta?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia