BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #989991 przez pesq
Uh właśnie się zważyłam - znów -0.5 ... No nic, jeśli mała dobrze rośnie to nie będę plakała. Najwyżej do diabetologa założe pod ubranie jakieś cegły na sznurku żeby się nie pruła do mnie za wagę :P :woohoo: :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #989992 przez pesq
(swoją drogą ważę ciągle ok 78-79 kilo.. to nie jest kurcze 48-49 żeby się na mnie denerwować... spokojnie tłuszczu tyle że wystarczy dla wszystkich,ale ta babka chyba ma jakiś schemat w głowie i tyle :S )

9 lata 6 miesiąc temu #989994 przez asiulek_dolls
Dzień dobry mamusie :kiss:

Jurada no proszę jaki ranny ptaszek z ciebie :) ja lubię wstać wczesniej ale jak Kacper jeszcze śpi, od rana ogarniam wszystko szybciutko i mam pozniej luzik i czas na wszystko, niestety częściej jest tak ze to on mnie budzi i od rana wymyśla zabawy i ma gdzieś ze matka musi ugotować, posprzatac itd :laugh:

Zazanka ja nie mam takich dylematów bo kawy nie pijam w ogóle, ale moja bratowa kawę lubi i w ciąży piła rozpuszczalna albo inke do póki jej lekarka nie powiedziała ze lepsza słaba sypana niż rozpuszczalna, i miała pozwolenie na jedną kawę dziennie

kropka latwo im mówić ale weź tu pospij dłużej jak z brzuchem pozycje ograniczone a jak juz się uda w miarę wygodnie położyć to długo w jednym ułożeniu się nie wytrzyma.... a później hmm damy radę, co tam pobudki w nocy przynajmniej przytulimy nasze skarby a nie to co teraz co chwila pobudka bo nie wygodnie bo siku...... bez sensu później pobudki będą męczące ale za to przyjemne :)

9 lata 6 miesiąc temu #989995 przez kasandra9
Pesq, ja też rozkoszuję się północnymi oknami i to jest największy plus, a nie jedyny!:))) Okna uchylone, balkon otwarty, rolety w górze, bo tylko na noc okna w pokoju zasłaniamy, w sypialni nawet nie i jest superrrrr przewiewnie:) Zawsze jak się człowiek gdzieś ruszy, to tylko marzy, żeby do domu wrócić:D
U mnie +7kg na wadze od początku. Myślałam, że w max +10kg się zamknę, ale chyba nie:(

9 lata 6 miesiąc temu #989996 przez pesq
Jeszcze zeby przepchac napisze Wam jaka mam kochana siostre... Jest cudowna! Nie dosc ze ciagle ekscytuje sie Agatką, wypytuje itd. to ostatnio zapytala mnie czy coś kupowałam. Mówiłam, że jeszcze nie - średnio u nas z kasą do połowy lipca.. to wysłała mi takiego mmsa:

To drobiazgi, ale wzruszyłam się.. naprawde jest kochana.
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #989999 przez Zazanna
Dziewczyny jak dobrze Was mieć ! Dziś już wypiłam tą paskudną, ale jutro rano piję MOJĄ :D

Ja też nie wiem co zjeść i chyba się znowu skończy na fasolce i truskawkach –tylko muszę po nie najpierw pójść.
Mieszkanie już odkurzone, jedzonko jej piesałkowatości ugotowane, łóżka pościelona, ja wykąpana i pachnąca –można zacząć misję Odpoczywanie heh ;)
Oczywiście śniadanko w międzyczasie musi być :D

Kasandra ja na bieżąco odznaczam na liście co już mam :D W sumie to ubranek „pierwszych” też już mi niewiele zostało do kupienia :) Więc muszę biegać z listą i te co mam to już kupować w większych rozmiarach :)

Ktoś wczoraj zaznaczył, że już lipiec ! A przecież my mamy kupować pod konieć lipca łóżeczko i komódkę !!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyli w TYM miesiącu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę się doczekać :D

Pesqu właśnie wrzuć sobie kilka kuleczek ołowianych do kieszeni i już ;) Po co masz słuchać niepotrzebnie? :)

U mnie jakieś 18 na plusie :P –Prowadzę prym na forum w tej kwestii :D

Pesq jaki cudny prezent !!! <3 Masz super siostrę ! :)
I masz taką samą flanelkę w słonie z żółtą parasolką :D

9 lata 6 miesiąc temu #990002 przez pesq
Moja siostra to naprawdę cudowna dziewczyna.. Jest pieć lat młodsza a mam z nią taki super kontakt! Oczywiście nie zawsze tak było :) Chciałabym żeby Agatka miała kiedyś rodzenstwo, ale nie wiem czy będę chciała drugi raz być w ciąży z tą cholerną cukrzycą, tymbardziej że druga ciąża to 80-99% że cukrzyca wróci już na początku. Eh :P

Zaz tak, już lipiec. JUŻ LIPIEC! :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990003 przez kasandra9
Jakie śliczne rzeczy! Zazdroszczę Wam tych prezencików i w ogóle sióstr, jeszcze takich kochanych!:) U nas nikt się nie rwie do zakupu czegokolwiek. I niby jak myślę o ciąży w przyszłości, to że chcielibyśmy Karolka, ale chciałabym siostrę dla Agatki, bo chyba fajnie mieć siostrę, ja bym chciała mieć:P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A w ogóle to nie wiem, czy nie zajrzę dziś do Pepco, może kupię jakąś tetrę ze wzorkiem, bo mam tylko białe - mój mąż naciskał, bo mówi, że po co jeszcze chemicznie "kolorowane":) No ale jednąąąąąąąą. Białą we wzorki (tak, jak flanelowe zamówiłam, żeby był kompromis). Ale swoją drogą, to przecież tak jest, że zamawiamy, żeby NAM się podobało, taki wzór, śmaki...a naszym Maluchom będzie wisiało, co nam obsika, na co mu się uleje...:P a my będziemy jęczeć, że ojej takie ładne i już brudne, whyyyyyyyy:D?

edit: patrzę na tą licę z abc-bobasa.pl i naprawdę niewiele mi już brakuje. Jeszcze z tych ubranek nie jestem przekonana, bo nie mam zaktualizowanej listy, a przecież dokupiłam...spakowałabym tą walizkę do szpitala, ale mam wyprać już wszystko dla mnie i dla niej i ma to gnić np. ponad 2 m-ce w zamknięciu?:/ Tak samo butelkę wypatrzyć i ma być zamknięta? Jakoś jeszcze nie mogę...a wtedy bym wiedziała, czy wszystko mam na "dzień dobry" tak na 100%:P

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990008 przez pesq
Kasandra - ja na początku myślalam, ze nie dostaniemy NIC. Wszystko na to wskazywało.. opowiadałam Wam historię, jak to były w rodzinie u męża "przechodnie" ciuszki, ale tuż przed naszą ciążą jedna siostra rozdała je znajomym? No cóż. Okazało się, ze Agatka to Agatka a nie Jacuś i że sąsiadka mamy ma mnóstwo ubranek po bliźniaczkach.. także wyposazyła nam komodę na 0-3 msc, podobno na później też ma dużo. Jestem za to bardzo wdzięczna. Dała też drugi komplet pościeli - jest brzydka :P (niebieska w jakieś miśki:/) ale NIEUŻYWANA (zapakowana w folie z metkami -- podobno nie miała kiedy użyć bo dużo dostała) więc na razie mam dwa komplety i moge skupić się na innych rzeczach.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
tesciowie dołozyli połowę do wózka a mama obiecała, że dorzuci się do porodu (jeśli uda mi się rodzić w klinice - mowiłam Wam, że u nas w szpitalach .... szkoda gadać.) Poza tym zarówno mama jak i siostra za każdym razem jak są gdzieś na mieście kupują a to skarpetki, a to piłeczkę a to coś tam... Parę dni temu zadzwoniła do mnie moja chrzestna, która zapytała czy się nie obrażę (TAK, JUŻ) jeśli skompletuje mi paczuszkę z zabawkami jej wnuka - jakieś maty edukacyjne, pierdółki... Nie ważne. W każdym razie u mnie wręcz zaczęli się pchać drzwiami i oknami, żeby coś dać/ pomóc! Sama jestem w szoku i niogo o nic nie prosiłam.. BAAA! W ogóle się nie spodziewałam!

9 lata 6 miesiąc temu #990009 przez jurada
Kasandra przykre to co piszesz ale to sama rzeczywistość. Przy synu tez miałam obiecanki cacanki... A wszystko kupiliśmy sami.
Teraz jak na razie moja mama coś tak czasem kupi...

Zaz to Ty bijesz rekordy wagowe na wrześniówkach ja jak na razie +13kg . Wczoraj mój gin mówi, że jeszcze tylko 2 kilo powinnam przybrać a ja do niego mówię, że chciałabym, a najlepiej to już bym nie chciała nic. No ale zobaczymy jak będzie. Z D. od 28 tygodnia tyłam 1 kg na miesiąc. Ale za to wcześnie hulałam tak jak teraz....

Pesq jeszcze 2,5 miesiąca i zjesz sobie to na co masz ochotę.
Zazanna już pisze, że Ci paczkę zrobi poporodową z pysznościami, ja też coś dorzucę :P

Moj synek jest niesamowity... :woohoo: :woohoo: ok. 8.oo obudził się, więc ja do Niego czule " DZIEŃ DOBRY KOCHANIE MOJE :kiss: " a On na to " DZIEŃ DOBRY I DO WIDZENIA!" z takim oburzeniem :angry: :angry: . Odwrócił się i śpi do teraz. A ja poczułam się jakbym z liścia dostała :unsure:
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #990010 przez jurada
No już lipiec! Czytałam wczoraj czerwcówki to chyba 3 dziewczyny się nie rozpakowały i wskoczyły w lipcówki... Ciekawe jak to będzie u Nas.

Mój plan na lipiec.
Kupić wózek i spakować torbę do szpitala. ;)
W sierpniu wyjazd na 2 tygodnie, wrócę i będę oczekiwać porodu:) Aj Wam też leci czas tak szybko czy tylko ja to tak odczuwam.
Niedawno mówiłam do męża, że Dzień Dziecka się zbliża i trzeba coś D. kupić a tu już lipiec.
Pamiętam za czasów szkoły ze była radość w lipcu, że wakacje a smutek w sierpniu, że jeszcze chwila i szkoła. I wszędzie było to widać a w marketach najbardziej...

O ranyyyy.... Właśnie do mnie doszło, że jak wrócimy z urlopy to jeszcze trzeba młodego do szkoły wyprawić... Jezuniuuuu skąd ja na to wszystko kase wezmę:(

9 lata 6 miesiąc temu #990013 przez kasandra9
My tam się przyzwyczailiśmy, że możemy liczyć tylko na siebie :)

9 lata 6 miesiąc temu #990014 przez jurada

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990019 przez pesq
Dziewczyny.. mimo wszystko zobaczcie - żadna z nas nie musi prosić na ulicy o pieniądze, nasze dzieci są dla nas najważniejsze na świecie, żyjemy jak... jak większość ludzi i damy sobie radę! Musi tak być! Jak nie my to kto ? :woohoo: :woohoo:

PS. Jurada - u nas teraz taka sytuacja... Tydzien do wyplaty i już wiemy że ledwo ledwo ledwo.. i jakoś taka napięta atmosfera się robi. :S

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #990020 przez kasandra9
haha, masz rację;) najważniejsze, żeby Maluchy były zdrowe i dobrze się rozwijały:)
Pamiętam, że już po tych remontach, się mega martwiłam, bo trzeba było jeszcze kupić meble, coś tam i ojej, jak kiedy za co, jak spłacimy jakieś tam raty...no i daliśmy radę, więc teraz staram się tak nie zamartwiać, co będzie, żeby mi to spędzało sen z powiek jak wtedy, bo jakoś udało się ogarnać i też sami samiuteńcy:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia