BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #990115 przez pesq
Wiecie ja mowie raczej 'Basiu' do teściowej, albo 'teść/Janek' do teścia albo wprost - możesz mi podać cukier? czy też byłam z tobą tam i tam... i tu nie chodzi nawet o to, że to nie mama ani nie tata (chociaz moze o to tez) ale nie wyobrażam sobie mówić : mamo czy mogłaby mi mama podać :D albo mama pamiętaj jak byłam z mamą blabla :P Śmieszne to jakieś i dziwnaczne.. Chociaż wiem, że większość osób tak robi i dużo mówi z szacunku (?) tak do swoich rodziców nawet. Ja mówię i do swoich i do teściów na TY. Teściowie na początku dziwnie na to patrzyli, bo oni na swoje matki nawet mówią per mamusia czy mogłaby mamusia, ale ja niestety nie potrafię się wydurniać. A też najchętniej kombinuje bezosobowo :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #990116 przez pesq
Jurada ile masz wzrostu?

9 lata 6 miesiąc temu #990118 przez jurada
165-167

9 lata 6 miesiąc temu #990120 przez jurada
Niby niska jak na dziewczynę nie jestem ale chciałabym miec z 170 :silly:

9 lata 6 miesiąc temu #990121 przez jurada
Kur@ jak mnie to :angry: :angry: denerwuje

9 lata 6 miesiąc temu #990122 przez basiek149
Mój T. od początku mówi do moich rodziców "mamo, tato". nikt mu nie kazał, nikt go nie zmuszał, to jego wola, mi to nie przeszkadza. zresztą jeden jak i drugi mąż moich sióstr też tak mówią do moich rodziców.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #990124 przez jurada
Ja jestem 6 lat po ślubie i nigdy nie dostałam propozycji od teściów jak sie zwracać do nich. Wiec jest Pan i Pani.
Jedynie co to mój mąż powiedzial że" rodzice powiedzieli żeby mówiła do nich jak chcesz mozesz mamo, tato. Mozesz po imieniu... A ja w dupie to mam... Bo powinni mi to powiedziec.

Ale D. To zauważył i zadawać zaczął pytania. Mamo a dlaczego ty do babci mówisz pani...? Głupia sytuacja ale wybrnęłam :P

9 lata 6 miesiąc temu #990127 przez pesq
Jurada - ja mam 161-163 i ważę tyle co Ty KULECZKO! :P :P ... a jak wybrnęłaś z odpowiedzi Danielowi?

Dziewczyny jutro mam wizytę z usg i nie wiem czemu ale jakoś panikuje... pierwszy raz taka panika..

9 lata 6 miesiąc temu #990128 przez basiek149
pesq spokojnie :) jutro się okaże, że wszystko w porządku, nerwy nie potrzebne. jeszcze nam będziesz opowiadać ile twoja Agatka już waży :)
pamiętaj ileee tygodni już za nami :) Agatka to już na pewno duża i silna dziewczynka ale jeszcze troszeczkę poczekamy do września i wtedy będziemy tuliły nasze maleństwa :)
Podziękowania: pesq

9 lata 6 miesiąc temu #990129 przez jurada
Ale ta waga jest inna niż bez ciąży... U ciebie to będzie tak ze ty wyjdziesz ze szpitala z waga ok 70 jak nie mniej jak nie będziesz dalej tyć. A ja wyjde pewnie z taka jaka mamy teraz :)
Wiec ty wyjdziesz mega laska mamuśka :woohoo: a ja wyjdę mega hipcio mamuśka :) :D

9 lata 6 miesiąc temu #990131 przez basiek149
ooo moja kuzynka urodziła :) :) :)
taka szalona co wam opowiadałam, że jeszcze chciała remont łazienki zrobić :) niby miała zaplanowaną cesarkę na jakiś tam dzień ale dostała skurczy i troszkę wcześniej się do szpitala zabrali. ale i tak zrobili jej cesarkę :)
wstawiła zdjęcie swojej małej ale jej zazdroszczę :) już może cmokać i tulić to swoje szczęście :) :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #990133 przez Kasia888
To sup[er nowina Basiek :)
Pesq na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz malutką i będziesz wiedziała ile waży itp. :) ja muszę czekać do środy jeszcze
Ja do swojej mówię "mamo" ale musiało minąć sporo czasu zanim się przestawiłam.
Dziewczyny ja wagę wyjściową miałam 62kg przy 175 a obecnie ważę już 77kg- tak ta Wasza chudzinka ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990134 przez pesq
Basia - zazdroszczę także, jeszcze troche!!

Macie na pociechę, ja się uśmiałam :silly: :silly: :

Załączniki:
Podziękowania: jurada

9 lata 6 miesiąc temu #990135 przez asiekasiek
Pesq ja też mówię do rodziców na TY :) tak jakoś :) a do wizyty no cóż sama głupia stresowałam się bo od kilku dni słabo albo w ogóle nie czułam ruchów, a w dniu wizyty tak rozbrykała się że cały dzień nie dała spokoju :D Co do obrazka to też tak myślę o sobie :P

Basia ale super nowina: :D jak jej fajnie !

Kasia to Ty jesteś wyyysoka !!! fajnie masz ja 10cm mniej ;)

9 lata 6 miesiąc temu #990137 przez Kasia888
Asiek jakoś tak wyrosłam, co nie zmienia faktu, że naprawdę przytyłam już 15kg i nikt mi nie wierzy ;)
może przez to, że jestem wysoka to tego aż tak nie widać, ale waga mówi swoje ;)
To Asiek masz wzrost w sam raz, mój mąż np jest niewiele wyższy ode mnie i miałam straszny problem z butami na ślub "bo co to będzie jak będe od niego wyższa"
ostatecznie wybrałam buty, które były wyższe, ale po prostu mi się podobały i dobrze się w nich czułam ;) a na zdjęciach jesteśmy równi i tyle, nie ma co patrzeć na innych.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia