BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #197883 przez Mała
Witam.
Ewcia, ale wiadomości z rana, gratuluję!!!!

Ja też bym chciała Olę nauczyć smoczka, bo ona je i ulewa, a cyca nie puści. Też ma odruch wymiotny jak jej dajemy smoka.

Dziewczyny plecy jeszcze chwilkę i przestana boleć, ja przez pierwsze 4 dni to myślałam, że oszaleję, a teraz już ok.

U nas noc dzisiaj średnia. Olka co godzinę przy cycu, a Kamil przeziębiony, więc strasznie mu się oddycha i co kawałek wołał pić, albo ryczał. Ale miejmy nadzieję, że dzisiejsza będzie lepsza ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #197887 przez beti
Ewcia, gratulacje!!! Super sprawnie Ci poszlo...pozazdroscic!!!

Mala, sprobujcie smoka innej firmy, Fifi np chcę tylko Lovi a wszystkie inne odrzuca...
13 lata 3 miesiąc temu #197953 przez Pyśkaaaa
Ewcia Gratuluje :)

ja sie melduje dalej w dwupaku... noc tako ooo.. brzuszek non stop boli i mam wrazenie że mały uderza mi w dól...

Migielka śniło mi sie że urodziłaś moze to prproczy sen :unsure: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #197974 przez Ani-ta
Ewcia gratulacje :laugh:
ja się witam w dwupaku, dziś robię akcję mycia okien może to jakoś pomoże małemu znaleźć drogę na ten świat :laugh: ;)
13 lata 3 miesiąc temu #198109 przez pati-m
Witam mamusie rozpakowane i z brzuchalkami :)

EWCIA GRATULACJE!!! :lol:
Coraz więcej naszych maluszków :)

Co do smoczków, to co prawda mój maluch nie lubi ssać, ale jak ma atak głodu i nie może się doczekać butelki, to ssie smoka ten mój glodomorek :) A smoczek mam z aventu, ale bardzo się krztusił, dopiero Lovi mu się spodobał, nie ma przy nim odruchu wymiotnego i ładnie uklada usteczka podczas jego ssania, więc ja z czystym sumieniem mogę polecić smoczki Lovi.
13 lata 3 miesiąc temu #198115 przez gosia2324
katy25 napisał:

gosia jestem jestem...
podczytuje Was, ale dzis nie mialam chwili aby sie odezwać.
Jutro opisze Wam pierwszy dzien w domku i noc, która nie należała do najlepszych...

powiedzcie - jak długo czekałyście na wizyte położnej od momentu zgłoszenia?? ja jutro bede dzownic do przychodni...
no i zastanawiam sie nad jakims spacerkiem? Gosia Ty po ilu dniach wychodzilas?

GRATULACJE DLA NOWO ROZAKOWANYCH MAM!!!!
PYSSSKA TRZYMAM KCIUKI ABY TO BYŁO TO!!

mnie strasznie bolą plecy... nie wiem jak sobie pomóc??

Nam kazali korzystać z pogody i wychodzilismy od razu,( mala miala 4 dni)
13 lata 3 miesiąc temu #198122 przez gosia2324
A u nas noc wyjatkowo dobrze,
Jagodka jadla o 2.00 trwalo to do 3.00 :dry: ale potem kolejne karmienie o 7.00 ufff, moglam opdoczac :)
13 lata 3 miesiąc temu #198126 przez pati-m
My dopiero po tygodniu wyszliśmy ze szpitala. Mały miał jeden dzień na zaklimatyzowanie się w domku i kolejnego dnia powędrowaliśmy na pierwszy spacer. Położna mi mówiła, że nie ma na co czekać, tylko korzystać z ostatnich ciepłych dni, bo przecież nie wiadomo ile ich zostało. A teraz to jeśli tylko pogoda na to pozwala, to codziennie wędrujemy w trójkę na spacerek - tak z 30-40min. Kacper całą wyprawę zawsze smacznie prześpi i jak wrócimy do domu, to potrafi jeszcze z 1-1,5h dospać, a potem budzi się wygłodniały :)
13 lata 3 miesiąc temu #198138 przez gosia2324
Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kopiłyście dzieciom na zime ?
68 ?
13 lata 3 miesiąc temu #198144 przez pati-m
gosia2324 napisał:

Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kopiłyście dzieciom na zime ?
68 ?

Ja Gosia mam kupiony na 68. Mój Kacper od wczoraj zaczął nosić część ubranek na 62 (śpiochy, pajacyki) bo na 56 były przymałe, więc myślę że kombinezonik na 68 będzie do zimy dobry :)
13 lata 3 miesiąc temu #198217 przez magdamagda1988
Witam was drogie mamusie i przyszle mamusie :)

ja nadal w 2paku no i czekam :)

Mgielka a Ty na kiedy masz termin z USG i na kiedy masz termin z OM i ogolnie mialas dlugie czy norrmalne cykle?

Ja mialam dlugie cykle dlatego chyba termin z miesiaczki sie nie sprawdzil..

Poza tym slyszalam ze kobiety ktore braly cos na podtrzymanie ciazy to poznej dluzej nosza ale na o chyba nie ma reguly...
13 lata 3 miesiąc temu #198223 przez beti
pati-m napisał:

Witam mamusie rozpakowane i z brzuchalkami :)

EWCIA GRATULACJE!!! :lol:
Coraz więcej naszych maluszków :)

Co do smoczków, to co prawda mój maluch nie lubi ssać, ale jak ma atak głodu i nie może się doczekać butelki, to ssie smoka ten mój glodomorek :) A smoczek mam z aventu, ale bardzo się krztusił, dopiero Lovi mu się spodobał, nie ma przy nim odruchu wymiotnego i ładnie uklada usteczka podczas jego ssania, więc ja z czystym sumieniem mogę polecić smoczki Lovi.

I ja też Lovi polecam, Fifi innych nie chce :D
13 lata 3 miesiąc temu #198225 przez beti
A my dziś do 11 pospaliśmy :ohmy: :D
13 lata 3 miesiąc temu #198243 przez Pyśkaaaa
beti to tylko pozazdrościc

jej dziewczyny ja dzis dostałam jakiejś mocy ugotowałm obiad posprzątałam byłam na zakupach...teraz czekam na przyjacólke a popoludniu jedziemy zamowic meble do salonu moze uda sie ogarnac jeszcze przed porodem :P

a wiecie co ja jeszcze nie kupowałm kombinezonu bo w sumie nie wiem jak mały bedzie rósł
13 lata 3 miesiąc temu #198296 przez monika1984lodz
Ewcia gratulacje :)

My mielismy dzisiaj ciezka noc eh... mala meczylo zatwardzenie :( ale dalismy rade i wkoncu udalo sie kupe zrobic i poszlismy spac i tak przespalismy do 5 rano :)

Melduje rowniez, zee dzisiaj nasza Nunulka zostala zarejestrowana w USC :) Pani uroczyscie zapytala mojego M czy uznaje corke.Mi az sie lezka zakrecila :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży