BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #208935 przez gosia2324
Kasia ale slodziaki :)
A to nasza przymiarka przed chrzcielna :P
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208951 przez monika1984lodz
Gosia normalnie mala modelka rosnie :) Jagpdka buziak od ciotki i Nuny :) :****

Kasia jaki dumy starszy brat :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #208958 przez pati-m
Witam piątkowo :)
Przepiękne te foteczki Waszych maluszków :)

gosia - jak się tak napatrzę na Twoją królewnę, to mi się jeszcze drugiego dziecka szybko zachce, i to oczywiście córeczki, hihihi :lol:

U nas dzisiaj nocka spokojnie, Kacper budził się co 3,5h na jedzonko o potem zasypiał. Właśnie babcia go karmi, bo mamusia ma dziś wychodne :lol: Zakupy, fryzjer - troszkę przyjemności się należy :silly:

Ja wczoraj zamówiłam internetowo zdjęcia Kacpra do wywołania, bo choć ma dopiero miesiąc to już ich się mnóstwo nazbierało, a ja osobiście wolę papierowe albumy, które można wziąć w rękę i spokojnie pooglądać, niż oglądanie fotek w komputerze. Album też już kupiłam, więc z niecierpliwością czekamy na przesyłkę :)

Lecę, bo mi się wychodne skończy :silly:

Miłego dnia kochane! :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #209106 przez Mała
Witam.
Dziewczyny pochwalcie się bluzkami, jakie na chrzest zakładacie. Te co ja oglądałam to na chudzielców są, jestem bardzo zmartwiona czy w czymś będę jak człowiek wyglądać, a nie jak wieloryb?
My wczoraj z pediatrą rozmawialiśmy o szczepieniach i zdecydowaliśmy, że szczepimy refundowanymi + pneumokoki.
Zdjęcia maluchów cudne, jak one szybko rosną.
13 lata 3 miesiąc temu #209166 przez bewipo
Witam piątkowo.
Co do szczepionek to my też refundowane plus pneumokoki. Lekarka mówiła, że pneumo warto bo jednak sepsa panuje teraz.
Mała ja dzisiaj się wybieram po ciuszki dla siebie na chrzest. Mam nadzieję, że coś znajdę.
Monia mam dla ciebie artykuł odnośnie karmienia i tego ile niemowlaki przybierają na wadze www.doz.pl/czytelnia/a407-Prawidlowe__zywienie_niemowlat
13 lata 3 miesiąc temu #209188 przez kasia79
gosia ile płaciłaś za sukienkę? jest piękna!

Widzę że Emilka zostanie nuną, śliczna jest.

Dziewczyny a te pneumokoki to przy tym pierwszym szczepieniu się podaje? Bo coś mi sie wydaje że dopiero przy kolejnych, ale nie jestem pewna.
13 lata 3 miesiąc temu #209193 przez kasia79
A paletka jeszcze nie urodziła?
13 lata 3 miesiąc temu #209212 przez monika1984lodz
Paletka urodzila 5.10 :)

Bewipo dziekuje :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #209340 przez ewelinaa
Witam w piątek :)

Gosiu - Jagoda to urodzona modelka :woohoo:

Kasiu - śliczne masz dzieciaczki, i jakie podobne do siebie :kiss:

A ja niedawno wróciłam z poradni preluksacyjnej, Kinga miała usg bioder i lekarz stwierdziła jakąś nieprawidłowość i kazała szeroko pieluchować :ohmy: A podobno tego już się nie zaleca :unsure: I w ogóle ten lekarz to jakiś burak - nic mi nie powiedział, co jest z tymi bioderkami nie tak tylko stwierdził: nieprawidłowe i już następne dziecko do badania :angry: W następnym tygodniu chyba pójdę jeszcze raz na to usg prywatnie i zobaczymy co powie inny lekarz. Bo jakoś nie wierzę w to szerokie pieluchowanie.

A czy któraś z Was była już z dzieciaczkiem na tym usg? Czy ja jestem pierwsza?
13 lata 3 miesiąc temu #209349 przez kasia79
ja mam na bioderka 24.10
13 lata 3 miesiąc temu #209509 przez mgielka22
Hej dziewczyny:)
Jejj ale dawno sie nie odzywalam, ale cierpie na brak czasu normalnie... mala cos od wczoraj strasznie marudzi, pol nocy wczoraj sie darla z niewiadomego powodu, nic jej nie pomagalo ;/ ja juz trace cierpliwosc zreszta prawie w ogole jej nie mam... glodomor straszny non stop przy cycku by sie siedziala... jak mama jest w domu to jest spokoj jak jestem sama to jest dramat jeden wielki krzyk...w nocy budzi sie co ok 2,3h roznie to bywa...

Zdjecia sliczne napatrzec sie nie mozna normalnie:D

Ja bede szczepic ta szczepionka 6w1 + rotawirusy i pneumokoki...
13 lata 3 miesiąc temu #209513 przez Agusia83
I ja witam sie w pochmurny dzien...ale tylko za oknem...udalo mi sie dzis wyjsc z domu na ciuszki :laugh: Zakupilam sobie spodnie jeansowe, a Emilce zafundowalam sliczna kurteczke polarkowa, sukienke i sweterek...i za jej ciuszki zaplacilam az 15zl:) :laugh: Musze dokupic jeszcze biale rajstopki i bedzie piekna dziewczynka :laugh:

A w nocy sie przerazilam...oczywiscie od 2 do 4:30 miej]lismy sajgon, mala nie spala. Nic nie pomagalo, noszenie na rekach, lulanie, kladzenie na lozku, mowieni do niej, kamienie, przewijanie...ciagle plakala...a przeciez dostala leki na noc...az w koncu o 4:30 udalo mi sie ja uspic a o 5 nad ranem obudzil mnie przerazliwy krzyk...zerwalam sie na rowne nogi, wzielam kruszynke na rece...i sie okazalo, ze jest cala przemoczona...no to jak najszybciej ja rozebralam..ona zaczela sie zanosic placzem, wiec wzielam na raczki i zaczelam przytulac..w pokoju byl polmrok...no i zauwazylam na jej pleckach jakies wybroczyny, wystraszylam sie, ze to ropne krostki...zaswiecilam swiatlo...i sie okazalo, ze moja krolewna ma kupe na plecach :silly: ulzylo mi :lol: pierwszy raz Emilcia zrobila taka kupe, ze wyladowala na plecach :silly: mialyscie juz tak?

Kasia, sliczne sa Twoje dzieci i bardzo do siebie podobne, chyba takie same oczka maja :laugh:

Gosia, a Jagodka istna modelka :laugh: i to nie sukienka ja zdobi, lecz ona upieksza sukienke :laugh:

Co do szczepien, sama mam metlik w glowie....gdzies wyczytalam, ze 5w1 jest w granicach 100-120zl a 6w1 moze siegac nawet do 200zl...a pneumokoki, czy tez rotawirusy, to koszt rzedu 500-700zl za 2 dawki...masakra...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209514 przez Pyśkaaaa
dziewczyny cy wasze dzieci tez tak wymiotuja? nasz mały sie na je po korek poleży chwile zadowolony i wymiotuje... kurcze zaczynam sie tym wszystkim martwic... wogole denerwuje mnie ten brak organizacji w ciagu dnia... ja nie wiem kiedy bedzie jadł czuwał itp itd... chyba muszę sie ogarnąć i wprowadzić jakiś plan :)

Gosia ale ślicznota z tej Twojej malutkiej rośnie Ci pi ękność
Kasia aż miło popatrzec na takie kochające się rodzeństwo :*
13 lata 3 miesiąc temu #209516 przez katy25
czesc dziewczynki

my dzisiaj bylismy na wizycie u lekarza, mały przybrał na wadze i to sporo! Przez 3 tyg 800g i waży 4 kg:)

Ja dzis wlasnie zapisalam sie na szczepienia, mam 31 października i szczepie na pneumokoki (300zł) i 5w1 (120zł). Zrezygnowałam z rotawirus.
Kupiłam małemu dzisiaj herbatke z kopru włoskiego i bede go przepajać - chociaz troche ze wzgledu na brzuszek. Mały ma ostatnio lekkie kolki a ta doktorowa dzis powiedziała, aby śmiało przepajać!

Wszystkie dzieciaczki przecudowne!
Ja też codziennie cykam jakieś zdjęcia, ale nie chce mi sie ich na kompa wrzucić;)
Wrzucę za tydzień na miesiąc małego:):)

acha - któraś z Was pytała o tą szczepionkę na pneumokoki. Szczepi sie nią w pierwszym rzucie, są 3 dawki co kolejne 6-8 tyg. A na mneumokoki szczepi sie jakoś później i jest jedna dawka.
13 lata 3 miesiąc temu #209537 przez Marta M
Ja tez po wizycie, mala wazy 4570, wiec przybrala ponad kilo przez miesiac :):) My szczepimy 5 w 1 plus pneumo i rota..kurcze, musze leciec bo mi apteke zamkna, odezwe sie jeszcze pozniej ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia