BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #217157 przez gosia2324
Jestem,Wypisalam dzis Kubcia do domu na wlasne rzadanie.
Czuje sie juz lepiej, jeszcze przez 2 dni bedzie mial antybiotyk podawany w wenflinie.
Dzielny jest !!! :)Zakladala mu go w domu tesciowa i nawet nie zaplakal.
Na szczescie ten koszmar juz mija !!!!

jutro mamy szczepienie Jagodki, mam nadz ze wszystko bedzie ok.

Pati Kacperek na zdjeciu prze spacerem jest BOSKI !!!! :****
Jagodka prosi takie zdjecie do portwela :)

Kasia Amelka urocza !!!

A ja wstawie Wam jakas fotke ze chrzcin jak cos obrobie
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #217171 przez slowiczek
gosia - bosko, że z kubusiem lepiej !!!!!! :)

beti - też jestem zaskoczona, że tak szybko ale cóż poradzić...jeśli natalka chce być wysoka to na pewno nie po mamie - 1.60 szału nie robi :P
13 lata 2 miesiąc temu #217189 przez Marta M
Ale dawno mnie nie bylo..

Gosiu dobrze ze juz w domu, co jak co, ale ja to Cie bardzo dobrze rozumiem, w koncu przezylam nie tak dawno dwa pobyty w szpitalu, w sumie 28 DNI!!!!!

Kasiu, anioleczek z Twojej krolewny w tej bialej sukieneczce..I Nunka i Kacper i Emilka i Franek i Ola i Fifi i kurcze nie pamietam kogo jeszcze widzialam, ale wszystkie dzieci ogladnelam i wszystkimi sie zachwycilam ;)

Moja Majka chyba zrobila sie rozpieszczona, to raczej nie bole brzuszka i inne tylko zwykle marudzenie, a ile krzyku, normalnie placz w nieboglosy!!

My po usg bioderek: wszystko ok, w srode szczepienie: 5 w 1, rota i pneumo..

I z ksiedzem juz zalatwione: chrzciny 6 listopada..

Ja tez nie chce @!!!
13 lata 2 miesiąc temu #217331 przez Mała
Witam.
Gosia cieszę się, że Kubusiowi lepiej. Czekamy na zdjęcia z chrzcin, siebie też pokaż :)

Moje dziecko w nocy załapało smoczka, co prawda wyskakiwał jej, ale z podpórką dał radę. I w ogóle teraz leży i gada, chyba do ściany, oby nie zapeszyć, ale chyba skok minął.

Kamil w szpitalu jutro będzie miał wycinany migdałek. W swoim życiu miał dużo poważniejsze i bardziej niebezpieczne zabiegi, ale ja i tak się bardzo denerwuję. Trzymajcie kciuki, żeby nie było komplikacji i jutro wyszedł.
13 lata 2 miesiąc temu #217517 przez monika1984lodz
Dzien dobry.

My wczoraj mielismy taka kolke od 16 do 21 , ze normalnie obie padlysmy jak zabite.Eh jak ja bym chcoala ta cala kolke zabrac od Nunki :(

teraz lezy e bujaczku i oglada zabawki :) mam nadzieje, ze dzisiaj kolka nas ominie...

Gosia super ze z Kubulkiem juz lepiej, caly czas trzymaluysmy kciuki :)

Slowiczku swidocznie Natka juz sie do Top model szykuje :D

Mala kciuki za KAmila beda trzymane :) i s;e mu buziaka :*

yeraz pora na moje sniadanko hi :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217547 przez pati-m
Witam :)
U nas pierwsza noc od 3 dni minęła spokojnie. Raz była wielka awantura, ale później Kacper usnął i obudził się tylko raz a potem dopiero rano. Uff... Wreszcie jestem w miarę przytomna, to biorę się za kończenie mojej pracy, bo ostatnie 2tyg. zostały. Kacpra sprzedałam babci na pół dnia, więc muszę to wykorzystać :)

Gosia - super, że z Kubusiem już lepiej.

Mała - również trzymam kciuki za Kamilka :kiss:

Monika - strasznie Ci współczuje z tymi kolkami. Kacper na szczęście nie ma, ale jak te 3 noce pod rząd przepłakał nawet nie wiadomo czemu (skok podejrzewam) to mi się ryczeć razem z nim chciało. Może malutka połyka za dużo powietrza jak je z buteleczki? U mnie Kacper tak łapczywie połykał, że aż słychać było, to pediatra poradziła mi zmienić butelki i teraz jest po problemie - brzuszek ani razu nie bolał.
13 lata 2 miesiąc temu #217552 przez monika1984lodz
Pati my juz butle zmienilimy i krople dostaje ale to i tak niewiele daje :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217563 przez pati-m
Monia - biedna Emilcia, buziaczek dla niej :kiss: My kupiliśmy buteleczki Lovi medical +
Jestem nimi zachwycona, bo nie cieknie z nich tylko Kacper naprawdę musi porządnie ssać żeby mleczko leciało.
13 lata 2 miesiąc temu #217575 przez beti
Cześć laseczki, ja zaraz dostanę szału :( za ścianą remont od 2 miesięcy i walą młotami!!! a na ulicy najpierw kładli kanalizę a teraz wodę i też od dwóch miesięcy łomot jak diabli, ale dzisiaj to już przegieli...nawalają pneumatykiem tuż pod moim oknem!!! :ohmy: :angry: chata mi się trzęsie, młody nie może spać a po szczepieniu marudny...no kuźwa wszystko naraz :( jak dzisiaj kogoś nie strzelę w łeb to będzie cud :ohmy: :angry:

Mała trzymam kciuki za operację...

Monia, Sab Simplex też nie pomaga? Nam pomógł od razu...

Słowiczek, to już chyba Natalce mało miejsca zostało w Xlanderze?? Laska będzie mówię Ci :D
13 lata 2 miesiąc temu #217592 przez ewelinaa
Dzień Dobry :)

My po szczepieniu, było trochę płaczu, ale myślałam, że będzie gorzej. Teraz mała cały czas śpi, obudziła się tylko na jedzenie, zjadła na śpiocha i dalej śpi. Chyba odreagowuje stres po szczepieniu.

Za 2 tygodnie mam przyjść do pediatry, bo córcia za bardzo prostuje rączki i nóżki, jest taka trochę spięta - sama widziałam, że coś trochę jest nie tak, bo jak leży na brzuszku to prostuje rączki i nóżki i jest w takiej pozycji jak ja to mówię "na Małysza". Więc na razie mam nie kłaść jej na brzuszek no i zobaczymy za 2 tygodnie co będzie - pewnie trzeba będzie na kilka zabiegów rehabilitacji pójść albo na masaż.

Monia - współczuję kolek, ja podaję Bobotic (4 razy w ciągu doby) i nie ma problemów z brzuszkiem, może też spróbuj

Mała - trzymam kciuki za zabieg Kamila :kiss: :kiss:

Słowiczek - już ubranka na 68?? No to tak pisały dziewczyny będzie Top Model :woohoo: :kiss:
Kinga jeszcze na 56 nosi, nawet musiałam dokupić trochę ubranek w tym rozmiarze, bo z 62 mało co na nią pasuje, wszystko wisi.

Pati - ile zapłaciłaś za Lovi Medical?
13 lata 2 miesiąc temu #217596 przez pati-m
ewelina - za buteleczkę zapłaciłam 29,50zł, oczywiście 150ml
Ja też jak Kacpra bolał brzuszek na początku zanim zmieniłam te buteleczki to dawałam mu Bobotic - ma malinowy smak i widać było, że mu smakuje. Jemu też pomagało.
A co do ubranek to Kacper chyba musi uśmiechnąć się do słowiczkowej królewny, bo my też część ubranek nosimy na 68, z 62 to tylko patrzeć jak wyrośniemy, daję mu jeszcze z 2-3tyg. max i ciuszki na 62 pozostaną wspomnieniem :)
13 lata 2 miesiąc temu #217605 przez ewelinaa
Chyba też kupię tę Lovi Medical, teraz mam Avent i TT - są ok, z obu pije, ale muszę regularnie podawać Bobotic, bo inaczej nie puszcza bączków i gazy ją męczą.
13 lata 2 miesiąc temu #217610 przez pati-m
ewelinaa napisał:

Chyba też kupię tę Lovi Medical, teraz mam Avent i TT - są ok, z obu pije, ale muszę regularnie podawać Bobotic, bo inaczej nie puszcza bączków i gazy ją męczą.

No ja właśnie miałam identyczną sytuację. Kolek nigdy nie miał, ale jak się tak łapczywie najadł i nałykał powietrza z butelek aventu, to potem był płacz bo nie mógł bączków puszczać i trzeba mu było pomóc - Bobotic, herbatka koperkowa plus trzymanie nóżek w górze. Teraz już nie mam z tym kłopotu i nie zamieniłabym lovi na żadne inne.

ewelina - podobno w sklepach są droższe, potrafią nawet 10zł drożej kosztować, więc ja kupiłam dwie w tej aptece doz.pl
13 lata 2 miesiąc temu #217654 przez ewelinaa
Chyba na allegro zamówię, dziś jadę po mleczko i inne zakupy, więc zajrzę gdzieś po tę butelkę i zobaczę, gdzie taniej. Bo jak na butelkę to ona jakaś droga jest :unsure: :S
13 lata 2 miesiąc temu #217665 przez gosia2324
My tez juz po szczepieniu. Ale Jagodka sie rozżaliła :(
pierwszy raz plakala krokodylimi lzami.
A wiecie ile wazy? urodzia sie 2970 a teraz ma 4820 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :laugh:

Mala trzymam kciuki za kamila!!!! Niech szybko do Was wraca !!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia