BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #225444 przez gosia2324
i znow spi po 7 min i placz !!!!
od15.00 przetrzymalismy ja do 18.00 bez spania, potem kapiel zasnela na 5-7 minTeraz slezy w lozeczku i patrzy sie na swiatelko w karuzeli i gada do niej :))))Wiecie co ja nie widze roaznic czey to jest skok czy nie ... nie znam sie na tym.
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #225493 przez beti
Marta M napisał:

Agus wczoraj mialam Ci napisac ze wspolczuje tych nocy bo nasze sa zawsze przespane, na spiaco je, ja przewijam i odkladam..ze w nocy nigdy nieplacze, nie marudzi..ale mysle: nie napisze bo pewnie sobie wykrakam...no i wykrakalam w myslach..:(

Nie wiem czy to drugi skok czy po tych szczepieniach ale to byl totalny koszmar, od 21 do 4 rano placz, ale taki przerazliwy, marudzenie, wiercenie, jak na nia patrzylam wygladala jak z jakims uposledzeniem, nieskordynowane ruchy, dzwieki i wogole..po 2ej dostala temperatury, dostala paracentamol i spalysmy wreszcie do 12 w poludnie..ale przez noc cala i dzien zjadla moze niecale 100ml, rzeznia jakas..

Takze Agus ta spokojna noc masz chyba od nas w prezencie..

Ooo..to chyba drugi skok bo na spaniu potrafi sie rozplakac, przestraszyc i nie wiadomo co jeszcze..

Beti i mamy starszych dzieci od Majki, zauwazylyscie objawy drugiego skoku??

Tak, a dzisiaj u nas było apogeum...wg tych tabel ten skok trwa 2 tygodnie, no to my jesteśmy w samym środku :(
13 lata 2 miesiąc temu #225499 przez beti
My dostaliśmy jakiś homeopatyczny czopek na temperaturę i na "stany pobudzenia i rozdrażnienia" po szczepionce, z tym, że to na receptę jest, ale Fifik wtedy bardzo spokojnie noc przespał, mimo, że wcześniej się strasznie miotał...
13 lata 2 miesiąc temu #225504 przez beti
Słuchajcie, kupiłam matę na allegro używaną Tiny Love Kick & Discover...jest super...a Fifik jest nią zachwycony, więc jak ktoś poszukuje maty to polecam :D
Taka jak ta:
allegro.pl/tiny-love-mata-edukacyjna-kic...nel-i1889125158.html
13 lata 2 miesiąc temu #225528 przez slowiczek
Gosia, Ty się żaliłaś dziś na sąsiadów, ja się pożalę na pieprzoną służbę zdrowia - od 2 dni bezskutecnie próbuję się dostać do lekarza, żeby pokazać wyniki natalki - ciągle brak numerków, podjechałam dziś i pytam się lekarki czy spojrzy na wyniki małej a ona że nie ma czasu bo zaraz musi sobie przerwę zrobić :-o zajęłoby jej to 1 minutę, no co za idiotka. natalka morfologię ma dobrą a tej bilirubiny ma 6 i nie wiem co z tym dalej
13 lata 2 miesiąc temu #225571 przez bewipo
slowiczek może przepisz się do innej przychodni. U mnie to nawet jak idę bez wcześniejszego rejestrowania się to zawsze jestem przyjęta bez problemu i bez czekania w kolejkach.
13 lata 2 miesiąc temu #225582 przez Agusia83
Gosia, wspolczuje sasiadow...jeszcze sie z czyms takim nie spotkalam...nasza mala czasami w nocy wyje a nie placze, a co spotykam sasiadow, to mowia, ze to takie spokojne i ciche dziecko, bo u nas wieczna cisza...jaaaaaaaasne...mowie wowczas, ze zapraszam o 2 w nocy do nas na koncert Emisi :silly:

Odnosnie przychodni, to zastanawiam sie czy jutro uda mi sie dostac do lekarza...mala od wczoraj robi zielonkawe kupki,,a dzis zauwazylam, ze sa bardziej wodniste..zreszta robiac kupki, zupelnie inny jest dzwiek niz wczesniej...
Mialyscie moze tak? Troszke sie martwie...
13 lata 2 miesiąc temu #225627 przez monika1984lodz
Agus moja obecnie strzela kupami z pupy...

co do lekarzy to niestety ciezko trafic na dobrego i ludzkiego przedewszystkim.
My mialysmy isc jutro na szzepienie ale niestety moj lekarz sie rozchorowal i nie bedzie go do odwolania :( a to naprawde cudowny czlowiek, poczekam moze wroci w przyszlym tygodniu..

Wogole u nas wielki powrot kolki :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #225692 przez Pyśkaaaa
a mnie nadal boli spać nie mogę :( dobrze że chłopaki już spią
wiecie co ta służba zdrowia to paranoja my mamy do 26 listopada zobaczyc bioderka a do konca roku juz miejsc nie ma :ohmy:
Agusia spokojnej nocki
Gosia było palnąć w łep jak tak można koszmar jakiś :ohmy:
Monia trzymam kciuki aby kolka przeszła :kiss:
Megi a skąd jesteś :unsure: z chęcia bym się spotkała i wypiła za to :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225716 przez bewipo
Agusia zielonkawe kupki są ok, pewnie są takie od czegoś co zjadlaś. A na wodniste ja dawałam LacidoBaby.
13 lata 2 miesiąc temu #225802 przez Pyśkaaaa
Witam :)
noc u nas spokojna :) pobudka o 2 potam o 6 potem o 9 :) pogoda do[pisuje wiec wygonie chłopaków na dwor :) a sama odpoczne może ból przejdzie w końcu...
życzę miłego dnia :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #225815 przez beti
Cześć dziewczynki :D
My od rana atakujemy matę, a frajdy jest przy tym co niemiara :D
13 lata 2 miesiąc temu #225835 przez beti
13 lata 2 miesiąc temu #225954 przez Marta M
Moze masz racje Mala, po pierwszym pobycie w szpitalu tez mialam dziecko jakies inne..ale to szczepienie tez napewno dalo jej niezle popalic, bo dzisiejsza noc juz normalna, no poza tym ze karmienie co dwie godziny: 22, 00, 2, 4, 6, 8 i 10, hehe :) Nadrabiala zaleglosci z poprzedniej nocy ;)

Slowiczku szczepilismy ja 5 w 1 plus pneumokoki i rotawirus..a powiedz czy ta zoltaczke znac Natalce jeszcze na buzi?? Ma jeszcze taki specyficzny kolor?
13 lata 2 miesiąc temu #225993 przez Mała
Witam.
My już po spacerze, u nas ładna złota jesień.
Jutro jedziemy do rodziców na 2 tyg.,także jak się nie będę odzywała to się nie martwcie.
Ola od 2 dni je co godzina, a w nocy o 1, 3, a potem co godzinę, szalona dziewczyna :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia