BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #230857 przez pati-m
pyśka z Franusiem i Gosia z Jagódką - rewelacja! Słodziakowe fotki :)

My też właśnie wróciliśmy ze spacerku i mały jeszcze śpi :)
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #230859 przez Jagodowamama
Hej dziewczynki :)

Megi, ale z Ciebie laska, szok, nie ma śladu po ciąży :ohmy:

Beti, śliczne zdjęcia, super wyglądają takie ciepłe kolory :)

Pyśka, ładna fotka z Franusiem

Gosiu, pozwalasz już Jagódce na forum siedzieć? :P :silly:

My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, nie wiem czemu lekarka nie chciała dać dziś 5w1 tylko samą żółtaczkę a 5w1 żebym za równy miesiąc przyszła... :S
Generalnie cmokała nad małą, że pokazowy niemowlak, Jagódka waży 6170g!!!
a urodziła się 3500 :ohmy:

Co do wózka, ja mieszkam na 3.piętrze bez windy i też czekam zwykle na męża, chustuję małą w domu czasami, ale kupiłam już nosidełko jak ciut podrośnie będziemy śmigać na spacerkach:
www.babytuli.pl/collections/nosideka-ergonomiczne
13 lata 2 miesiąc temu #230873 przez Agusia83
Hej dziewczynki...ale mnie tu dawno nie bylo...Emilcia od kilku dni marudna...jak udaje jej sie lezec bez placzu, to jestem zachwycona, niestety ostatnio ma jakies zale i musze brac ja na raczki...wiem, wiem...naucze, bedzie przerabane...ale jak tu takiego placzacego szkraba nie wziasc?

Dzis bylismy na szczepieniu...Emilka byla dzielna...co prawda przy wkluciu bardzo sie zaniosla i poplakala troche, ale tylko po to by za chwilke zasnac:)szczepilismy ja 6w1...mam nadzieje, ze dobrze zrobilismy...a nasza krolwena wazy juz 5100:) Dr powiedziala by nie przejmowac sie kupkami, tak naprawde moga byc w roznych odcieniach teczy, gdy karmi sie piersia...a zreszta to moze byc od kolek...

Dziewczyny, cudowne zdjecia dzieciaczkow...Wszystkie maluchy piekne...poczawsze od przystojniakow, skonczywszy na slicznych modelkach :laugh: :laugh:
Jak tylko bede miala wiecej czasu to wrzuce kilka fotek Emisi...'

A czy jest jeszcze choc jeden wolny chlopczyk dla mej dziewczynki?

Jesli chodzi o karmienie, to raczej staram sie jej dawac jedna piers....2 zdarzaja sie w nocy, ale to wowczas jak po jedzonku zrobi kupke...to po przebraniu daje jej druga piers bo wowczas przy niej zasypia i lepiej ja sie odklada do lozeczka...
13 lata 2 miesiąc temu #230878 przez Jagodowamama
Moja przy szczepieniu tak się udarła :(
jeszcze ja ją musiałam przytrzymywać bo mi pielęgniarka kazała :(
myślałam, że mi serce pęknie, czułam się jakbym ją zdradziła...

Co do karmienia, ja podaję jedną, jak opróżni i do końca i odbije to proponuję jej drugą i ona zwykle bardzo chętnie zjada..
Nie daję jej kompletnie nic innego poza piersią
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #230901 przez monika1984lodz
ej to wychodzi na to , ze Nunka to chyba najlzejsza...

aaaaaa Gosia nie zauwazylam wczesniej zdjecia :) jest mega!!!!

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #230903 przez bewipo
Witam.
Moja mała cos dzisiaj kiepski dzień ma, zasypia tylko na rączkach i nie daje się odłożyć bo od razu wrzask...
Ja daję zawsze z obu piersi, ale pokarmu nie mam nadmiarowo tylko na tyle żeby się najadła.
Dzięki za odpowiedź odnośnie chust :) Już się nie mogę doczekać instruktorki :)
13 lata 2 miesiąc temu #230904 przez monika1984lodz
Bewipo buziak dla Anitki na dwa miesiace :kiss: :kiss:
a jej zachowaniem obarczylabym skok rozwojowy :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #230906 przez bewipo
Dzięki monia :) może faktycznie ten skok teraz będzie. Oby do soboty, będzie więcej rąk do noszenia :D
13 lata 2 miesiąc temu #230908 przez megi2501
Gosiu czadersko wyglądacie :) Ty to już do figurki z przed ciąży wróciłaś, jak widać na załączonym obrazku :laugh:

Ja karmię zawsze z jednej piersi, jeśli opróżni to proponuję drugą. Ale trochę przeważnie popije i nie chce więcej.

Jagodowamama ale córa przybrała ładnie. Zdrowo rośnie :ohmy:

Bewpo i Twój maluszek już 2-msc :side: Wszystkiego, co najpiękniejsze dla Anitki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #230910 przez monika1984lodz
Bo wy Wszystkie to juz akie laski jestescie.... az normalnie wam zazdroszcze , bo ja to jak hipopotam niestety wygladam :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #230925 przez Pyśkaaaa
Monia nie przesadzaj ja Cie prosze :ohmy: mnie nie widziałaś... ja przez ten moj brzuch w depresję popadne jakąś
Bewipo buziak na 2 miesiące :kiss:

a co do wózków to my nie mamy piwnicy to raz a dwa to boję sie zostawić wózek bo ani domofonu ani nic drzwi otwarte... a wózek waży 18 kg :ohmy:
13 lata 2 miesiąc temu #230945 przez fanka
Gosia już nam małą forumowiczkę wychowujesz ;-)
dziewczyny figury macie rewelacja, ja czuję się i wyglądam jak słonica , a flak na brzuchu wisi okropny i muszę się specjalnymi majtami ściskać.
Dziś byłam zakupić jakiś strój na chrzest i nawet mi się udało ale rozmiar masakra- 2 rozmiary większe niż przed ciążą, a niby tylko 5 kg z ciąży mi zostało :-(
13 lata 2 miesiąc temu #230950 przez Jagodowamama
Ja na pocieszenie powiem, że wolniejsza utrata kg też ma swoje plusy - skóra ładnie się obkurczy jak będzie mieć więcej czasu ;)
Ja mam zapasowe 4kg...

Córa mi padła po szczepieniu, śpi jak zabita od 15:00, ciekawe jaka noc będzie..
13 lata 2 miesiąc temu #230955 przez ewelinaa
Szczepienie rotawirusowe za nami - jak to powiedziała pielęgniarka: "malutki obiadek za 300zł" :P Czemu to wszystko takie drogie :angry: :angry:

Kinga waży 4900. :woohoo: :woohoo:

Zmieniamy mleko na Bebilon Comfort.
Pati - Ty chyba dajesz to mleczko dzieciaczkowi? Jest ono bardziej gęste niż normalne, nie ma problemu z wypływaniem z butelki? Czy używacie smoczków z większą ilością dziurek?

Jeśli to nie pomoże na brzuszek to za kilka dni mam zacząć podawać BIOGAIA - używał tego ktoś? Bo ja słyszałam tylko o Dicoflorze, o tym nic :S

A jeśli chodzi o spacery i wózek - nasz ciągle stoi na dole przy wejściu, razem z czterema innymi wózkami. :silly: Ale i tak teraz wózka rzadko używam, na spacery wychodzimy w chuście:)
13 lata 2 miesiąc temu #230962 przez gosia2324
Anitka buziaczki na 2 misiac zycia :kiss: :kiss: :kiss:

dziekujemy za komplementy, ja mam 1,5 na plusie, a brzuch jak slonia ucho wisi :( B)
chyba nic juz sie z tym nie da zrobic, jedynie upchnac w spodnie :silly:
A niech tam :blink:

Jagodka zawsze z mama na forum siedzi i śledzi co u wrześniowych bobasów słychać :kiss: :woohoo:

Teraz wykąpana,nakarmiona wisi na moich rekach :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia