BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #272237 przez monika1984lodz
Fanka dacie rade :) zobaczysz :)

Wrocilo forum - szkoda, ze troche brakuje stron :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #272250 przez fanka
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, nie wiem co to za maść, to taka robiona w aptece, jutro mam odebrać, zapisała skład i w aptece mi zrobią, koszt - 7.50 zł ;-) ciężko mi się będzie na początku przyzywczaić do braku nabiału w diecie bo ja jestem bardzo sero i jogurto żerna no ale czego sie nie robi dla dziecka !
wczoraj

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu #272358 przez Agusia83
Hej...w koncu mamy nasze forum :laugh: przed chwila tez sie wkurzalam, ze nie moge wejsc :angry

Fanka, wspolczuje, ze to skaza...a dlugo chcesz jeszcze Dawidka karmic piersia?

Gosia, ale te plasterki sa chyba dla dzieci powyzej 3 lat...a Ty juz przyklejalas Jagodce?

Emilka dzis nawet spokojna dziewczynka byla...kolezanka chcial dzis rozsmieszyc swoja corcie, strasza o miesiac od Emi i zamiast rozbawic obie, moja krolewna zaniosla sie placzem....tak, ze nie moglam jej dlugo uspokoic...
Jak jadla marchewke to z placzem...ale za to otwierala non stop buzie i papala obiadek...

teraz spi juz od 20 :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #272365 przez iwonaNAVI
Fanka napewno bedie ciezko ale dasz rade dla Dawidzia :)
a w takim tempie to twoj M za kilka lat zdecyduje sie na druzyne pilkarska :lol:

a ja mam nagrane dzieciaczka fajnie wyszlo jeszcze troche posiedze nad zaliczeniami na sobote ale wiekszosc mam juz zrobione takze z tej radosci musialam otworzyc Gingersa :D
13 lata 3 miesiąc temu #272370 przez Agusia83
Iwonka, Ty studiujesz? Sorrki, ale nie wylapalam tego...

Karmiac mozna pic zarowno gingersy jak i karmi?
13 lata 3 miesiąc temu #272375 przez monika1984lodz
Emka padnieta po odwiedzinach u rodziny- jeszcze tylko w piatek i w sobote czeka nas roznoszenie zaproszen tam gdzie musimy byc cala rodzinka uf.... najgorsze jest to , ze nie mamy z kim malej zostawic, tak to by sie raz dwa wszystko zalatwilo, a tak to sie bidula umeczy.
Fanka ja mojemu powiedzialam , ze jak cos to za 5 lat nastepne, ale sama nie wiem.Ale Twojego podziwiam.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #272382 przez iwonaNAVI
Agusia tak studiuje :)

a ja nie karmie wiec moge wszystko pic :)
a co do karmiacych to nie wiem ale to ma 4% wiec watpie
13 lata 3 miesiąc temu #272387 przez Agusia83
Iwonka, to zycze pieknej piatki na zaliczeniu...

Monia, faktycznie, szkoda, ze nie macie z kim zostawic Nuny...ale zaproszenia trza roznosic...pamietam jakie to uciazliwe czasem bylo...u kazdego trza wypic kawke, herbatke, zjesc ciacho...a tu inni goscie czekaja :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #272391 przez iwonaNAVI
Nie dziekuje by nie zapeszyc :) gdzie jest reszta mamusiek ???
13 lata 3 miesiąc temu #272396 przez maja1982
Witam się wieczornie :)
Fajnie że jakoś ogarnęli to forum :)

Ewelina - córeczka jak prawdziwa księżniczka w swoim kolorowym pałacu, tez mieliśmy to kupić lolkowi ale jakoś tak się rozeszło :( ale chyba temat powróci bo synus bardzo lubi jak sie mu majda nad głową :) i podobnie jak Kingusia nie lubi leżeć na macie!!

monia - ale śpią twoje skarby!!to fakt ciężko z takim małym brzdącem się przemieszczać, ubieranie, rozbieranie, za bardzo nie ma gdzie dziecka położyć a tak w domku to ma swoje "królestwo", ale ja też raczej małego wszędzie ze sobą targam :)no chyba ze mąż jest to mogę na mx 2h wyskoczyć :)poprostu istne szaleństwo!:)

gosia - współczuje kochana!!dacie rade, teraz sie wychorują i potem będziesz miała cały rok spokój!u nas na katar tylko inhalacje robiliśmy z soli 3 razy dziennie a jak już zaczął mały odkaszliwać to mucosolwanem go inhalowaliśmy raz dziennie i szybciutko wyzdrowiał

fanka - dasz rade!!ja tez jak ty jestem serowo żerna i jogurtowo żerna a mały chyba tez ma skazę bo ostatnio miał taką skorupę na czółku i takie krostki na policzkach i za radą dziewczyn zrezygnowałam z nabiału, (jedynie mleko do inki) i dzisiaj tj. po 3 dniach już jest o niebo lepiej!!Teraz jak sobie przypominam to ja od samego początku jadłam ogromne ilości mleka, płatków, jogurtów, kaszek itp i było ok - hm no cóż może jakaś opóźniona reakcja :S
ps. u mnie ta rezygnacja z nabiału przerodziła się w słodyczociąg!!!!!

megi - powodzenia jutro!!!my też jutro do neurologa idziemy
13 lata 3 miesiąc temu #272402 przez maja1982
fanka - to nieźle jak mąż już zagaduje o kolejnym dzieciaczku :) a ty byś chciała??
A w ogóle ciekawe ile z nas będzie znowu mamusiami i czy będziemy jeszcze pisać??hm ciekawe??Ja to bym chciała jeszcze dzidzie:) albo dwie :)mogą być nawet same chłopaki :)

mniam piwko - napiłabym sie takiego z soczkiem :)

Uciekam do m, jutro z rana jedziemy do T, a potem do neurologa!!będę wieczorkiem

Milej nocki i jutrzejszego dzionka :)
a no i zdrówka dla mam i dzieciaczków!!
13 lata 3 miesiąc temu #272419 przez iwonaNAVI
uciekam babeczki :) slodkich snow :)
13 lata 3 miesiąc temu #272431 przez pati-m
Dobrze, że wróciło nasze stare forum :)
Ja właśnie siedzę i szukam na allegro jakiegoś fajnego stroju na chrzest dla Kacpra :)
No i oczywiście nie mogę się zdecydować :P
Oto moje typy:
allegro.pl/show_item.php?item=2025860582...ff8bd2d8f4e849d8f130

allegro.pl/chrzest-mega-komplet-8-elemen...uty-i2025282775.html

allegro.pl/komplet-6-el-do-chrztu-garnit...-68-i2026266128.html

:lol: Wiem wiem - matka wariatka :P :blush:
13 lata 3 miesiąc temu #272434 przez slowiczek
ależ zamieszania z tym forum :ohmy:

Kasiuuuu - przepraszam, że nie odpisałam Ci na smsa, ale byli u mnie goście, zamieszanie i zapomniałam :kiss:

no właśnie, gości dzisiaj było u mnie sporo, koleżanka z mężem z pracy oraz z synkiem - 11 dni młodszym od Natalki + 2 koleżanki (jedna w ciąży w 4 m-cu :laugh: ) + siostra z chłopakiem :lol: Natalka jednak nie lubi zamieszania, popłakiwała troszkę.....za to słuchajcie tego chłopczyka rodzice normalnie posadzili u mnie na kanapie :ohmy: nie odzywałam się nic ale moim zdaniem to za wcześnie na siedzenie :unsure: Natalia też chce siedzieć ale to przecież jeszcze nie na jej kręgosłup....

Pati - komplety ładne ale mnie byłoby chyba szkoda 200 zł na szmatki do chrztu :)

zdrowiejcie choruski :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #272449 przez ewelinaa
Czyżbym była dziś pierwsza :unsure: B)
Więc witam :)

Maju - ten stojak jest bardzo fajny, później można go przełożyć, jak dziecko leży na brzuchu albo siedzi to stuka - ostatnio był mój roczny bratanek i właśnie bawił się w takiej pozycji, także na pewno starczy na dłużej niż mata.
allegro.pl/kolorowy-edukacyjny-interakty...cha-i2019615353.html

Pati - dla mnie najbardziej podoba się pierwszy komplet :)

Kurczę, nie śpimy od 6.20, mała się teraz bawi, ale mam nadzieję, że zaraz padnie i pójdziemy dalej spać :silly:
Chciałam dziś dać jej marchewkę, ale mój mąż powiedział, że damy jutro, bo dziś on cały dzień zajęty, nie przyjedzie na obiad, a chce zobaczyć jak mała będzie swoją pierwszą marchewkę jadła :blush: hehehehehehe :kiss: :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia