BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #272465 przez gosia2324
Wiec ja druga :)

Bylam juz z Kuba na kontoli u lekarza, jest ok , ma jeszcze 3 zastrzyki i mam nadzieje ze to KONIEC choroby !!!!

Jagoda w nocy ladnie spala, nic z nosa nie lecialo,
Dalej sie inchalujemy, odciagamy :ohmy: i oby to pomoglo !

Pati ja nia Twoim miejscu ubralabym Kacperka w to co byl ubrany na swieta, albo wylicytuj cos urzywanego, Ja kupilam sukienke z Cocodrillo od babki za 20 zl a w sklepie kosztowala 110 :ohmy: :blink:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #272483 przez angie1713
Witam się trzecia :)

Noc minęła dobrze nawet się wyspałam ale teraz czeka mnie sprzątanie i zakupy dziś mamy wizytę księdza.

Pati-m stroje fajne ale najbardziej podoba mi się pierwszy.

gosia2324 fajnie że z dzieciaczkami już lepiej

ewelinaa fajny ten stojak moja Nadia nie lubi się bawić na macie może tym by była bardziej zainteresowana ale niestety mam małe mieszkanko i nie pomieszczę tyle zabawek ;)
I całuski dla Kingi z okazji 4 miesiąca :kiss:

Dobra mykam sprzątać później zajrzę :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #272490 przez megi2501
Hej,

Gosiu myślę, że koniec na pewno :ohmy:

Pati fajne komplety, ale może wylicytuj od kogoś, kto ma używany :unsure: Bo to tylko na jeden dzień. (Pierwszy najfajniejszy)

My do upragnionego neurologa idziemy na 16.00-3-majcie kciuki, żeby zbyt dużo złego nie wyszło :ohmy: Maju powodzenia :kiss:

Kiniu moc buziaków :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #272506 przez fanka
witam i ja! Noc z serii standardowych ostatnio- czyli co 2 godziny pobudka, nie wiem co mu się poprzestawiało :-( i od 8 nie śpimy już całkiem.
Kinga- buziak z okazji 4-go miesiąca.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby same dobre wieści z nich wyszły.
13 lata 3 miesiąc temu #272508 przez slowiczek
i ja jestem B)

ale pogoda :ohmy: koszmar

Gosia, cieszę się bardzo, że jest lepiej, jesteście bardzo dzielni :kiss:

Kingulek - kolejny starszak :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #272526 przez monika1984lodz
Bry dzien

Jeju u Was tez tak leje?? no masakra

MEgi trzymam kciuki

Kinia buziaczek :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #272582 przez pati-m
Witam i ja :)
Wczoraj zapomniałam Wam się pochwalić, że mój Kacper próbuje siadać jak oszalały :lol: Martwiłam się, że główki nie podnosi itp., a tu nagle taka niespodzianka :)

megi - trzymam kciuki za wizytę :)

Gosia - oby Kubusiowi szybko przeszło to choróbsko :kiss:

Kingusia - gratulacje z okazji ukończenia 4-go miesiąca :kiss:

Ja dziś śmigam zaraz do kuchni ciacha piec, bo mój Kacperek ma jutro pierwsze w życiu imieniny :lol: :lol: :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #272613 przez klatina
Co Was nadrobię, to już napisać nie ma kiedy :)
Fanka, mam nadzieję że to nie skaza. Moja Wiki ma uczulenie na białko krowie, jajek też nie możemy. Karmię na razie tylko piersią, więc dietka ścisła. Sama sprawdziłam czy nie ma uczulenia, lekarz też Ci każe obserwować Dopiero po 2 tygodniach ścisłej diety możesz coś ustalić. Trzeba unikać mleka, masła, kefirów,serów itp oraz jajek i mięsa wołowego (ono też zawiera białko krowie). Po dwóch tygodniach obserwujesz, czy wysypka przeszła. U mnie wszystko znikło, więc spróbowałam samo żółtko jajka (nie ma co eliminować jeśli nie ma uczulenia na jaja) i niestety od nowa bidulkę obsypało :dry:
Nie macie pojęcia jaką mam ochotę na nabiał :P
Kupuję mleko sojowe i tym się ratuję.
Próbowałam ser kozi i jogurt kozi. Nie wiem jak to ludzie jedzą :ohmy: Ohyda :P :P :P

Wczoraj byłyśmy na szczepieniu. Mam większą traumę niż moja córcia :( Ale rotawirusy już zakończone :lol: Żadnej gorączki. Teraz śpi jak aniołek.

13 lata 3 miesiąc temu #272619 przez klatina
Pati, moja mała też się rwie do siadania. łapie się za rączki, podciąga i jeszcze prostuje do pionu :laugh: Lekarka była wczoraj zaskoczona, że taka silna jest. Mówiła, że nasza mała jest z tych dzieci co to zaczynają chodzić w ósmym miesiącu :laugh: :laugh: :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #272624 przez Moni190
Witam!Mam pytanie czy któreś z waszych dzieci mają atopowe zapalenie skóry?Jak mój syn miał półtora miesiąca byłam z nim u dermatologa,stwierdziła ze ma trądzik niemowlecy teraz widze ze ma sucha skóre na policzkach zaczeriwniona i kaszke manna.Sama mam atopowe zapalenie wiec myśle ze to to.W przyszłym tyg.chce wybrac sie do dermatologa ale do tego czasu chciałabym wiedziec jak wy pielegnujecie skóre?Powiem jeszcze ze ma stwierdzona skaze białkowa w 6tyg.,a ja juz od miesiaca nie karmie go piersia i zastanawiam sie czy w ogóle ma skaze.Dziękuje za ewentualną odpowiedz-miłego dnia:-)MałaBebilonem pepti go karmie.Tak myślalam,a wiesz moze jakim żeby mu nie zaszkodzic?
13 lata 3 miesiąc temu #272654 przez klatina
Moni, moja mała ma skazę i lekarz kazał mi kąpać ją w Oilatum i smarować kilka razy dziennie kremem Oilatum Soft. Są drogie ale dopiero po tym pomogło. Prawdopodobnie uczuliła ją oliwka Bambino. Piorę ubranka tylko w płatkach mydlanych i oczywiście unikam nabiału. Wiki miała poza taka suchą drobną wysypką aż takie żółte strupy na płatkach uszów. Wszystko przeszło. Teraz lekarze lubią nadużywać określenia AZS. U mojej córci stwierdziła je lekarka w 3 tygodniu życia, a przecież to za wcześnie. Nie daj się zwariować za wczasu. Może nie ma AZS bidulka. :kiss:

A, i zanim zaczęłam kąpać w Oilatum, robiłam przez tydzień kąpiele w krochmalu i smarowałam tym kremem. Wiki miała skórę jak alabaster. Ten krochmal czyni cuda. :woohoo:

13 lata 3 miesiąc temu #272671 przez kasia79
Witam w ten paskudny dzień.

Tak czytam o waszych problemach z tą skazą i dziękuję Bogu że moje dziecko nie ma tego cholerstwa, KLATINA podziwiam cię że masz tyle siły wszystkiego się wyrzekać, trzeba naprawdę się dobrze orientować gdzie można znaleźć białko żeby go unikać.

Moni nic nie wiem o AZS.

Gosia dużo zdrówka dla was.

Megi trzymam kciuki za wizytę.

Slowiczku nie gniewam się :)

Pati tak jak piszą dziewczyny znajdz coś używanego, ja też kupiłam używaną sukienkę i mała pięknie wyglądała, takie rzeczy raczej się nie niszczą.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #272673 przez angie1713
klatina moja też ma skazę białkową też sama sprawdzałam czy ja ma i po 2 czy 3 tyg ścisłej diety wszystko zeszło.Powiedz mi czy ty jesz ryby bo ja w wigilie zjadłam rybę w panierce i ja obsypało i teraz nie wiem czy to ryba czy tylko ta panierka.Do tej pory jadłam rybę pieczona w piekarniku i nie kojarzę czy jej coś wyskakiwało.
Ja w ciąży i po urodzeniu Nadii jadłam bardzo dużo nabiału i chyba przesadziłam z ilością bo skaza się pojawiła choć na początku pani doktor mówiła że to trądzik niemowlęcy.
Mam problem bo Nadia od paru dni ma ranki zaczerwienione na szyi i nie mogę tego zlikwidować kiedyś jej zeszło po kremie oilatum a teraz nic nie pomaga i zastanawiam się czy nie jest na coś jeszcze uczulona albo czy w jakiejś wędlinie którą jem nie ma jakiegoś mleka.
Moja dieta jest bardzo ograniczona nie wiem już co mam robić wasze maluchy też maja takie ranki na szyjce?

Moni190 skaza białkowa a azs to podobno to samo tak czytałam w wielu artykułach i od doktor się dowiedziałam.Te rany na szyi mojej Nadii to może właśnie to azs J kąpie mała w emolium i stosuje balsam i krem specjalny też emolium.Moja Nadia nie ma problemu z ciałkiem najwięcej jej wyskakuje na buźce i szyi.Czasami zdarza się że ma suchą skórę na ciele ale to rzadko.

pati-m moja mała też rwie się do siedzenia i jak ja noszę to nie opiera już główki o mnie tylko sztywno trzyma albo rwie się do przodu.Dobrze niech się nasze dzieciaczki ładnie rozwijają.

Dziewczyny karmiące dzieci ze skazą kiedy wprowadzacie nowe danie i jeśli wprowadzicie to co najpierw?I do kiedy chcecie karmić piersią ja na pewno bym chciała do 6 miesiąca ale zobaczymy jak to będzie.
Ale się rozpisałam :)
13 lata 3 miesiąc temu #272676 przez kasia79
klatina napisał:

Moni, moja mała ma skazę i lekarz kazał mi kąpać ją w Oilatum i smarować kilka razy dziennie kremem Oilatum Soft. Są drogie ale dopiero po tym pomogło. Prawdopodobnie uczuliła ją oliwka Bambino. Piorę ubranka tylko w płatkach mydlanych i oczywiście unikam nabiału. Wiki miała poza taka suchą drobną wysypką aż takie żółte strupy na płatkach uszów. Wszystko przeszło. Teraz lekarze lubią nadużywać określenia AZS. U mojej córci stwierdziła je lekarka w 3 tygodniu życia, a przecież to za wcześnie. Nie daj się zwariować za wczasu. Może nie ma AZS bidulka. :kiss:

A, i zanim zaczęłam kąpać w Oilatum, robiłam przez tydzień kąpiele w krochmalu i smarowałam tym kremem. Wiki miała skórę jak alabaster. Ten krochmal czyni cuda. :woohoo:

ja używałam na uczulenie po oliwce takiego kremu PHYSIOGEL też świetny
13 lata 3 miesiąc temu #272728 przez Moni190
Mały ma właśnie tylko na buzi reszta ciałka jest gładziutka,na szczescie.Mi nic nie mówiła o kapieli w jakis specyfikach,moze dlatego ze miał i ma tylko na buzi.Dzieki za odpowiedzi.klatina mam taką nadzieje że nie ma tego cholerstwa-tylko jak nie to co to moze byc,hmm...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia