BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #273126 przez maja1982
Witam i ja w ten jakże paskudny dzień!!

Wróciliśmy od T, a przedtem wizyta u neurologa!!chyba nikt o nas nie pamiętał :(buuu ale i tak was nie opuszczę :)
A więc to co pisała któraś z was chyba Marta że mała robi mostki (tzn opiera się na głowie i nóżkach) to nie jest faktycznie żaden problem neurologiczny natomiast dziecko nie powinno tak robić przynajmniej w opinii naszego neurologa!!Oznacza to ze ma mocniejsze mięśnie ramion i nóżek niż grzbietu!!więc te słabsze mięśnie trzeba ćwiczyć!!mamy dwa ćwiczenia które mamy wykonywać przez dwa tygodnie a potem kolejne 2!!ale żadne cuda pewnie niektóre z was tak robią z dzieciaczkami!!Ale ogólnie wszystko jest w porządku, pani neurolog powiedziała ze dużo dzieciaków tak am i same sobie jakoś z tym radzą tzn samo sie to jakoś wyrównuje ale czemu by nie pomóc maleństwu!!

mały tak strasznie płakał po tym badaniu bo przed samym wejściem do gabinetu zasnął i był taki biduleniek zaspany!!!

mała - też dodałam sobie Kamilka do zakładek ale jeszcze czekam na pita!!Dzielnego masz synka!!!naprawdę!!JA nie znałam waszej historii i strasznie sie wzruszyłam czytając to!!

Idę do mojego synusia bo coś marudek dzisiaj!!

zaglądnę później
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #273127 przez maja1982
monia, gosia - dobrze że już z dzieciaczkami lepiej!!

megi - super, ciesze sie bardzo ze u was ok!!!
13 lata 3 miesiąc temu #273128 przez klatina
angie1713 po rybie smażonej mogło Cię obsypać bo w panierce są jajka. A na szyjce moja dzidzia miała w zgięciach czerwone prawie ranki, wiecznie wilgotne i pomarszczone, i okropnie to śmierdziało pod koniec dnia, takim kisem. Mama mi kazała to oliwką smarować i było coraz gorzej. Prawdopodobnie miała uczulenie na oliwkę. Ale przeszło dopiero po tych kąpielach w krochmalu i do tej pory zasypuję zawsze po kąpieli Alantanem. Zasypka to pięknie osusza.
Karmić chcę piersią jak najdłużej. Pół roku wyłącznie piersią.

Mgiełka, dużo zdrówka :kiss: :kiss: :kiss:
Fanka, z moim M dokładnie tak samo :woohoo: Na pierwsze nie mogłam go namówić a teraz chce braciszka Wiki sprawić :silly:

Ciuchy też zostawiam. Trochę dzieci się u mnie nowych rodzi teraz w styczniu, a nie wierzę że ktoś będzie szanował jak pożyczę.

Mam takie krzesełko z Ikei, ale muszę sprawdzić czy to ta seria. Moje koleżanki bardzo chwaliły. Niezła masakra :ohmy:

Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki. Ja się 2 razy zabrałam za ćwiczenie...ale to tyle :silly: Zawsze miałam talię osy a teraz taka piłeczka hehehe Wszystkim mówię, że jestem znowu w ciąży :lol: Noszę trochę pas, ale to chyba lipa :unsure:

13 lata 3 miesiąc temu #273130 przez klatina
Maja, jakie to ćwiczenia :unsure: :unsure: :unsure:

13 lata 3 miesiąc temu #273136 przez gosia2324
mgielka22 napisał:

gosia2324 napisał:

Mala :* DZiekuje za rade szybka i fachowa :)

Co do ubranek to ja sprzedaje wszystko i za kase kupuje wieksze rozmiary, jak bede miala 3 dziecko :silly: to znow bedzie milo przegladac strony z ciuszkami, a uzywane nie sa tak drogie .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A my wlsnie czekamy na ksiedza,a potem D idzie na noc do pracy .

MGIELKA sajgonki :P

farsz:marchewka starta na tarce,jajko,mieso mielone,grzybki mun,makaron ryzowy,cebula w kostke,robisz sobie z tego takie kulki jak na kotlety mielone i zawijasz w papier ryzowi i smażysz na oleju.

Na pudelku papieru ryżowego tez sa przepisy na sajgonki,
Ja zawsze podaje je z sosem bolonskim.

A co do Lily to mam nadzieje ze Jas, nie jest tak chory, bo nie ma jej juz od swiat ... :dry:

Jajko surowe??? i czy makaron ugotowac i dodac tez czy jak???

Surowe jajko, a ten makaron zalewasz wrzatkiem na 5 min, grzyby tak samo,
13 lata 3 miesiąc temu #273153 przez mgielka22
Dzis nei dosc ze cisnienei wariuje to jakas masakra moja mala Pierdoletka spala mi tylko 2x po 0,5h w ciagu dnia teraz ja wykapalam poryczala mi zas pol godz i zasnela, mam juz dosc na dzis non stop tylko wyla...ehhh

Bomba to musze zrobic te sajgonki :D

No ja pozyczylam bratowej a potem jak "uzyja" i ich mala wyrosnie to tez chce je spowrotem odzyskac w koncu nigdy nic nie wiadomo a wiem ze oni dbaja o ciuchy ;) takze ja sie nie martwie o to :)

Maja a jakie to cwiczenai moze podpowiesz :)
13 lata 3 miesiąc temu #273154 przez mgielka22
A gdzie Beti????????? nie meldowala sie dzisiaj!!!!!!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #273167 przez magda79
koleżanka pojechała, D na noc do pracy, Domi leży w łóżeczku, a Majka kończy bajkę i ide dać ją spać...wpadne do Was później :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #273218 przez megi2501
Maju ja pamiętałam :ohmy: Pisałam, że 3-mam kciuki :ohmy: Napisz, jakie ćwieczenia Ci zaleciła, zawsze może się przydać :)

Jestem taka szczęśliwa :ohmy:

Julia ma lekką asymetrię, która już powoli zanika. Pochwaliła mnie za ćwiczenia. Beti, a to wszystko dzięki Tobie :ohmy: Powinnam Cię na rękach nosić :ohmy: Powiedziała, że mała jest w świetnej formie fizycznej, rozwija się prawidłowo, a dzięki ćwiczeniom odchylenia niweluje. Jest silna. Jak chciała ją położyć na bok, to ona "chyc" i na brzuszek się odwróciła :) Moja preferuje prawą stronę, więc mam nosić przodem do świata, wtedy główka chodzi w obie strony i dalej ćwiczyć. Do 6-miesiąca powinno już wszystko się wyrównać, czyli do momentu, kiedy dziecko będzie przewracać się z brzuszka na plecy w obie strony. Ślicznie chce siadać i powiedziała, że pewnie będzie szybciej to robić niż powinna. Ale jeśli sama będzie się podnosić to krzywda się jej nie stanie. No to się rozpisałam...
13 lata 3 miesiąc temu #273222 przez bewipo
Witam.
fanka u mnie też ostatnio pobudka w nocy co 2 godz.
mgiełka moja też miała taki dzień. Jestem wykończona. Teraz zasypiała 40 min, co przysnęła to nią wstrząchło i ryk i tak w kółko.
Ubranek też nie wydaję, bo u mnie w rodzinie pełno małych dzieci, a też od nikogo nic nie dostałam. Od obcych za to troszkę dostałam. Ale ostatnio mój mówi, że może takiej mamy znajomej dam, bo jej córa w ciąży. No to ja do niego: No jak, a drugiej dzidzi nie będzie?? A on mi na to: No przecież chłopczyka w różowe nie będziesz ubierać :D
I jeszcze komentarz mojego po sms-ie od Kasi: "Jak nie forum to facebook, jak nie facebook to forum, a jak się nie mogą namierzyć to sms-y piszą. A kiedy macie jakiś zlot??" :D :D :D
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #273239 przez megi2501
Zlot....ja też o tym myślałam. Fajnie by było :ohmy:

Dziewczynki, co tu taka cisza dzisiaj :unsure:

Wczoraj zobaczyłam na pupie u góry krostki czerwone:ohmy: A kremuje zawsze, myślicie, że sudocrem pomoże :unsure: Od wczoraj kremuję, ale nie widzę efektu :(
13 lata 3 miesiąc temu #273242 przez magda79
megi - bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok a ta mała asymetria to zniknie w mig :)

bewipo - haha rozbawił mnie Twój :laugh:

a co do ubranek to ja zostawiam...ale dla siostry młodszej :laugh: chyba, że w międzyczasie dam koleżance co jest w ciąży teraz ale to jeszcze zobaczymy. Jak narazie to jedziemy do nich w sobotę i wiozę jej moje ciążowe ciuchy....
13 lata 3 miesiąc temu #273249 przez magda79
megi2501 napisał:

Zlot....ja też o tym myślałam. Fajnie by było :ohmy:

Dziewczynki, co tu taka cisza dzisiaj :unsure:

Wczoraj zobaczyłam na pupie u góry krostki czerwone:ohmy: A kremuje zawsze, myślicie, że sudocrem pomoże :unsure: Od wczoraj kremuję, ale nie widzę efektu :(

powinien pomóc jest dość dobry...
myśmy dzisiaj dostali jeszcze taką maść właśnie na pupę do zrobienia jakby się coś działo - narazie jest oki nic się nie dzieje tylko troszkę miał zaczerwienionego siusiaka.
13 lata 3 miesiąc temu #273252 przez gosia2324
MEGI CIESZE SIE ZEZ JULKA WSZYSTKO DOBRZE :blink:

Moje dzieci tez juz lepiej sie czuja ... opdukac.

Bewipo,moj maz po moim tel do Malej mowi; to wy juz nawet do siebie dzwonicie ??? :P

A zlot byłby super,może we wrześniu co ????
13 lata 3 miesiąc temu #273253 przez magda79
mgielka22 napisał:

A gdzie Beti????????? nie meldowala sie dzisiaj!!!!!!!!!!

nie dzisiaj chyba nie ale pewnie wpadnie wieczorkiem :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka