- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja na takiej rygorystycznej diecie, a Oli wyskoczył liszaj w zgięciu łokcia. Po czym?
Dziś 3 dzień bez kupy i już wieczorem była akcja, trochę poprykała i padła. Nawet ją na nocnik posadziliśmy, no masakra z tą jej kupą.
Tulimy Oleńkę....a tak żartem mówiąc to Domi mógłby się podzielić kupami...ktoś chętny

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
Magda My chętni na kupę

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
A ja na takiej rygorystycznej diecie, a Oli wyskoczył liszaj w zgięciu łokcia. Po czym?
Dziś 3 dzień bez kupy i już wieczorem była akcja, trochę poprykała i padła. Nawet ją na nocnik posadziliśmy, no masakra z tą jej kupą.
Mala a u nas kupy sie wyregulowaly w miare, dzis po szpinakowej zupie myslalam ze w naseczce bede ja przewijac

- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Gosia a jak myślisz co jej teraz wprowadzić, żeby dalej tą kupę wspomagać? Je marchewkę i jabłko.
zupa szpinakowa i z dynia jest na rozwolnienie, moze daj jej po 5-6 lyzeczek i tak za tydzien juz bedzie miala 4 mies,wiec mysle ze smialo moesz jej dac
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011

Rano wpadli rodzice wieszali moj prezent swiateczny (tryptyk) wyglada bosko!!!!!!!!!
pozniej jechalismy do tesco sa przeceny -50% kupilam sliczna biala kurteczke w rozowe kropy za jedyne 14,70 (przecena z 49

No i jeszcze bylismy u znajomych
i uwaga ich dziecko zjada niecale 180 ml a ma prawie 2 lata (oprocz tego w ciagu dnia tylko jakis owoc albo herbatnik )
a moja 4 msc i zawsze zje 180 do tego jeszcze trochu marchewki i jakiegos soczku !!!!!!!!!!!
szok w takim tempie to za pol roku ja wagowo przegoni haha!!
Megi. maja cieszymy sie z dzieciatkami wsio dobrze

a gdzie Marta dawno jej chyba nie bylo...o lily to nie wspomne...ostatnio byla w zeszlym roku

Gosia widze ze walczycie niezle z chorobami - SUPER
Mgielka mowilam ze masz mocna core

a zlot to proponuje w pazdzierniku bo we wrzesniu roczki sie zaczna to nikomu nie bedzie pasowac

- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a ja czytałam w tabeli karmienia , że nowością w karmieniu niemowląt jest to, że od 7go mis zamiast mięsa można podawać ryby 1-2 razy w tyg...ale pewnie słyszałyście, bo to jest od 2007 roku.

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Ja tez dostalam smska od kasi..ale nie wiedzialam, ze utworzylyscie dodatkowy watek...na szczescie to juz powrocilo

Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze wizyty lekarskie minely pomyslnie

Bewipo i Mgielka, mialyscie koszmarne dnie...a ja noc...zastanawiam sie czy Emi nie odczuwa zmiany pogody...o 1 byla pobudka...zjadla cyca i nastepna pobudka juz o 2...nawet dobrze sie nie polozylam...no to znow cyc, musialam doprawic mm...a mojej krolewnie nie usmiecha sie spac...piszczy, rozmawia, gaworzy niemilosiernie..no, ale widze, ze ziewa...to lulam, spiewam kolysanki i nic..tylko coraz wiekszy placz...o 3 przekazalam Emi mezowi, bo nie mialam sily...a o 4 on mnie spowrotem i bidulka zasnela o 4:30...o 6:45 znow pobudka, ale spapala cyca i zasnela...co w to moje dziecko wstapilo? Czyzby to ten wiatr, czy moze zeby? Ostatnio dziwnie mieli gebusia...i takie miny trzaska...M,twierdzi, ze dziasla ma spuchniete i to na pewno zeby...wrrrrrrr juz sie boje...
Gosia, dzieki za przepis, tez musze zrobic te sajgonki

Mala, link Kamilka zapisany

Jesli chodzi o odparzenia pieluszkowe to sudocrem jest swietny, ale jesli on nie pomoze...to lekarz moze przepisac masc robiana w aptece...po pierwsze tansza i naprawde skuteczna...
ale sie rozpisalam

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Witam sie pozno
dzisiaj troche zalatany dzien
Rano wpadli rodzice wieszali moj prezent swiateczny (tryptyk) wyglada bosko!!!!!!!!!
pozniej jechalismy do tesco sa przeceny -50% kupilam sliczna biala kurteczke w rozowe kropy za jedyne 14,70 (przecena z 49) no i zapas sloiczkow dla niuni bo u nas w sklepie maly wybor .
No i jeszcze bylismy u znajomych
i uwaga ich dziecko zjada niecale 180 ml a ma prawie 2 lata (oprocz tego w ciagu dnia tylko jakis owoc albo herbatnik )
a moja 4 msc i zawsze zje 180 do tego jeszcze trochu marchewki i jakiegos soczku !!!!!!!!!!!
szok w takim tempie to za pol roku ja wagowo przegoni haha!!
Megi. maja cieszymy sie z dzieciatkami wsio dobrzezdrowko dzieciakow rzecz swieta:)
a gdzie Marta dawno jej chyba nie bylo...o lily to nie wspomne...ostatnio byla w zeszlym roku
Gosia widze ze walczycie niezle z chorobami - SUPER
Mgielka mowilam ze masz mocna corebylo widac po zdjeciu
a zlot to proponuje w pazdzierniku bo we wrzesniu roczki sie zaczna to nikomu nie bedzie pasowac
Ivona to Moj Kuba potrafi na sam obiad zjesc miske zupy i poprawic kotletem

Ale slodycze ma ograniczone, a jak Ci znajomi daja duzo slodkiego to niech sie nie dziwia ze dzieciak nie chce jesc

Pochwal sie zakupami
- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
megi- super że córunia ładnie się rozwija :)a robiłaś z małą te ćwiczenia co kiedyś beti tutaj opisała?
nasz mały tez budzi sie częściej w nocy na jedzenie??zastanawiam sie czy mu wystarcza tego mleka!!?a od 3 to już sie tak kręci, sapie, macha łapkami i ja tez przez to nie spie bo go słyszę i co jakiś czas go wstaję pogłaskać!!
Ja też jestem za zlotem :)wrzesień pasuje mi jak najbardziej urządzimy zbiorowy roczek

A co do ćwiczeń to mamy wzmocnić mięśnie grzbietu!!Możecie spr. czy u waszych jest ok!! spróbuje to opisać łatwiej by było pokazać:)ale to proste ćwiczenia wieć chyba dam rade:)
Kładziemy malucha na plecki, prostujemy rączkę prawą wzdłuż ciała (trzymamy lewą ręką) a prawą ręką chwytamy pupkę (pośladek lewy) i przekręcamy jednym ruchem dziecko na brzuszek. Prawidłowo dziecko powinno wyciągnąć obie rączki przed siebie, jeśli tego nie robi to masujemy wzdłuż linii kręgosłupa palcem wskazującym. MAsujemy nie mocno ale też nie za delikatnie, powtarzamy to 4 razy jak dziecko nie wyciągnęło rączki to podciągamy bark tej rączki do góry aż do skutku!!!a następnie analogicznie robimy drugą stronę,
Matko mam nadzieję że nie zamotałam za bardzo!!

A drugie to jest unoszenie dziecka np przy przewijaniu :czyli dziecko leży na pleckach, chwytamy go obiema rękami pod paszki i podnosimy (czyli tak jak normalnie sie dziecko podnosi) tylko unosimy głowę do pozycji półsiedzącej i palcami wskazującymi masujemy spód czaszki!!
Oba te ćwiczenia sa na wzmocnienie mięśni grzbietu!!
My już dzisiaj ćwiczyliśmy przy pierwszych próbach był ryk ale później już było ok

Mam nadzieje ze szybko sie to unormuje!!
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Maja nie zamotakalas...zrozumialam...tylko kiedy dziecie ma wyciagnac raczki do przodu, skoro trzymam mu prawa raczke?
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

sloiczkami sie nie bede chwalic

a tutaj ta kurteczka tablica.pl/oferta/kurtka-ff-12-18-miesiecy-IDyOLw.html
14,70