BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #274712 przez slowiczek
ja też zwykle podnoszę za paszki, nie wiedziałam że tak się nie powinno......

Marta - Natalka nie ma aż tak długich włosów :) ale u niej się nie powycierały, no delikatniutko może z tyłu od tego leżenia

Natalia tak mi się rwie do siedzenia, że nie mogę jej już sobie położyć na zgiętych kolanach jak kiedyś bo się mały cwaniak sam podnosi :laugh:

Agusia - uuuuuuuu :side:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #274713 przez maja1982
beti - tylko jak uczyć zasypiania w łóżeczku jak zaśnie przy cycku??
13 lata 3 miesiąc temu #274716 przez Marta M
Agusia mysle ze to nie ciaza a poprostu sie normuje...ale kto wie :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
13 lata 3 miesiąc temu #274717 przez beti
maja, nie pozwól usnąć...zapal światło, rozepnij, żeby się chłodno zrobiło, mów do niego, ew. jak zaśnie to weź do odbicia, żeby się obudził i znowu do cyca...
13 lata 3 miesiąc temu #274718 przez Agusia83
Maju, moja Emi tez zasypiala przy cycku...a teraz przy butli...natomiast jak to sie nie zdarzy, to zostaja mi rece i lulanie...tez wolalabym ja polozyc w lozeczku, dac smoka i posiedziec az zasnie...czasem sie to udaje a czasem nie ma bola...rece i juz...a klocek 6,5 kilowy ciezko sie dzwiga...

Dziewczyny co z tym okresem????????Kiedy przyjdzie????
Kasiu, Gosiu, Madzia, Mala......Wy kolejne dzieciaczki macie...kiedy Wam sie unormowlay te scioteczki?
13 lata 3 miesiąc temu #274723 przez iwonaNAVI
Witam sie pozno. Wrocilam ze szkoly o 19 zjadlam i przyszli goscie dopiero teraz sie wykapalam i mam dla was chwile :)

darkdream - witamy i zyczymy zdroweczka ja co polecam tiny love tez juz wklejalam link

Kasiu - ale masz sliczna pannice :) ma piekne oczka :)

ewelinaa - ja staram sie nie moczyc uszy ale defakto jedno zawsze jest zamoczone przy kapieli

Kacpi jaka ma niezla furke :) super ze moze w niej bezpiecznie siedziec. A wlasnie dziewczyny moze macie jakis dobry patent wlasnie na siedzenie bo moja to ostatnio nie chce mi lezec na rekach to w ogole tak sie podnosi ze prawie siedzi jak lezy i sie ja chwyci za palce to sie sama podciaga. Chodzi mi o cos bezpiecznego co by jej podpieralo plecki ale zeby nie fiknela do przodu. Jezeli macie jakis pomysl prosze o rade :)

Mala ja tez mysle nie dawaj marchewki z ryzem. sprobuj moze ten szpinak czy dynie albo zupke warzywna

Moja tez raczej zasypia o stalych porach ok 21 no czasem z poslizgiem do godz pozniej gora
13 lata 3 miesiąc temu #274724 przez maja1982
marta, słowiczek - lolek tez ma niezły wyczes oto dowód :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
za niedługo będzie cięcie bo już mu do uszu wchodzą :)
na poprawę humoru poszły chipsy :)

beti - czasami jak mu sie tylko tak drzemie przy jedzeniu to faktycznie przy beknięciu sie rozbudza ale wtedy położony do łóżeczka sie męczy i placze - ale będę próbować i konsekwentnie wprowadzać mu zasypianie samodzielne w łóżeczku :)

agusia - ja jeszcze nie miałam okresu także ciężko mi powiedzieć!!
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #274725 przez monika1984lodz
Pralka zyyyyjeeeee!!!!!!!! zapchala sie rura odplywowa platkami mydlanymi hehhe moj M i maz mojej Ilonki dali rade i naprawili :)

MAja a moze to zeby???

U nas dzisiaj po raz pierwszy uzylismy zelu na dziasla i jak reka odjol.przestaal plakac i zasnela spowrotem.Wiec oglaszam akcje zabkowanie na calego.

o co chodzi z tym podnoszeniem za paszki??? napiszcie.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #274728 przez darkdream89
Maja moja mama mi od samego początku powtarza, że przez pierwszy rok to dziecko wychowuje rodziców potem dopiero rodzice dziecko. Dużo racji ma, oj dużo...
A próbowałaś innego smoczka?? Kuba w szpitalu jak czekał na mamusię z cycusiem nauczył się właśnie takiego szpitalnego smoczka (z butelki, z chusteczką w środku, żeby powietrza nie łykał) i jak wróciliśmy do domu to była tragedia, wypróbowałam już wszystkie, to najpierw wystarczał mu Avent a potem doszło do tego, że musiałam specjalnie zamawiać smoczek (MamPerfect-swoją drogą bardzo fajne) :)
A propos zasypiania przy cycku, próbowałaś go budzić po jedzonku i dopiero odkładać do łóżeczka, żeby był wybudzony ale nie rozbudzony? Tak samo do karmienia, nie na śpiocha tylko świadomi żeby jadł??
Dziękuję jeszcze raz za ciepłe przyjęcie do Was :kiss: :kiss:
No u nas na październikówkach doszło do takiej sytuacji, że dwie dziewczyny zaczęły się wyzywać, obrażać i eh... ogólnie było baaaardzo nieciekawie. Aż przykro o tym wspominać więc już kończę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kończymy marudzenie, trzeba w jakiejś przyjemnej atmosferze rozejść się do łóżek :D
13 lata 3 miesiąc temu #274731 przez kasia79
agusia nic się nie martw ja też mam teraz bardzo nieregularnie, organizm bardzo długo wraca do normy, spokojnie :)
13 lata 3 miesiąc temu #274734 przez beti
Iwonka, ja opieram Fifika o poduszkę do karmienia

Monia, nie powinno się podnosić dziecka pod paszki, bo to wzmaga napięcie mięśniowe mięśni karku...

Super z tą pralką :) to chyba juz tych płatków nie będziesz używać, co?? :P
13 lata 3 miesiąc temu #274735 przez Agusia83
Kasiu, dziekuje...mysle, ze mnie troche uspokoilas...ufff...kurcze...czyzbysmy odzyskiwaly nasze posty? Zobaczcie juz mamy wiecej stron...
13 lata 3 miesiąc temu #274740 przez maja1982
monika1984lodz - już w desperacji dzisiaj też żel poszedł w ruch :)wymasowałam mu dziąsełka ale czy ja wiem czy to coś dało?? w końcu zasną uklepany po pupce :) ale kto wie może faktycznie ząbki?!

jeśli chodzi o smoczek to mamy chyba wszystkie :) nie no żartuje ale chyba z 8 :) i żaden mu nie siada, ale i tak ciągle próbuje!!tylko to dziwne bo jak był mniejszy to pare razy ssał smoka?!nie wiem gdzie błąd zrobiliśmy??czy moze poprostu nie chce!!Jeśli chodzi o butle to mamy aventu, i za rada beti kupiłam z lovi z łyżeczką!!Z łyżeczką fajna sprawa ale chyba do kaszek nie do mleka bo za dużo leci na raz i sie dławi, ale napewno ja wykorzystamy później, natomiast ta z aventu próbuje mu od dwóch dni dawać mleko i powiem ze jakby trochę lepiej choć nie che złapać ale coś tam łyka, więc może zacznie pić!!
13 lata 3 miesiąc temu #274741 przez iwonaNAVI
Ewelina a probowalas zwykly Bebilon u nas najpierw byl zwykly pojawily sie niby kolki zmienilismy na comfort bylo duzo gorzej wrocilam do poprzedniego i jak reka odjal :) kupki najnormalniejsze na swiecie

Ja tez nie wiedzialam ze nie wolno podnosic za paszki!!!!!!!!!!!!! a jak maluszek nie ma wzmozonego napiecia tez nie mozna?

Moja to uwielbia sztywno stoi na nozkach sztywno glowe ladnie trzyma i tak sie cieszy rozsyla usmiechy i ochy achy calemu swiatu. To znaczy ze nie mam tak robic????????????????????????
13 lata 3 miesiąc temu #274744 przez monika1984lodz
na[iaslam post i go wcielo eh...

Beti juz nie bede w platkach prala tylko w jelpie bp na lovelle mala jest uczulona :/

a o podnoszeniu nie wiedzialm

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby