BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #274865 przez Agusia83
I ja sie witam w niedzielny poranek. Obiadek juz prawie gotowy...rosolek na ogniu, ziemniaczki obrane, surowka zrobiona (bo kupna :silly: )tylko mam doprawic pstraga i usmazyc z maselkiem :laugh: . Emi godzinke temu zasnela, to mam troszke czasu...
O 4 rano przebudzila sie i ciagle gugala i piszczala do swoich kolezanek, co wisza nad lozeczkiem :silly: mama dala papu a ta dalej gadala..lecz jak zgasilam calkiem swiatlo zaczela stekac i plakac...dalam pieluszke, cumelka, poglaskalam po raczkach i glowce i dziecie zasnelo i spalo do 8:15...tak wiec noc byla calkiem calkiem...

Pati, my rowniez trzymamy kciuki za babcie...daj znac wieczorkiem jak sie babcia czuje.

Wiecie, moja jak zasypia przy cycu, czy przy butli, to nie da jej sie obudzic za chiny...moge potrzasac, rusac, mowic, glaskac...zatykac nosek a ona i tak ma wszystko w d...e i spi :silly:

Jesli sie bedzie dalo, to wklejajcie dziewuszki zdjecia maluszkow:)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #274892 przez Marta M
Jest nasze forum :woohoo:

Fakt, Lolek tez ma niezly wyczes :) Majce do oczu wchodza jak jest gladko zaczesana, wiec zawsze po kapieli robimy irokeza i potem sa bardziej stojace i siegaja tylko brwi :)

To pazdziernikowki mialy jakas akcje widze...pamietam, na staraczkach tez kilka bylo..tylko my takie fajne, ze sie nie klocimy :)

Agus ja mam taka i jestesmy z niej zadowolone:
allegro.pl/bright-starts-mata-ptaszek-pi...owa-i2017828648.html

Moja Maja jak ja trzymam za paszki tez robi luk w tyl i nie chce stac, ale wierze ze sie to unormuje..a jak u Was Beti, Megi, Maja???

Pati a babci zycze wszystkiego dobrego, duuuzo zdrowia...

Moja nauczyla sie dzisiaj otwierac buzie w ten sposob ze caly czas slychac papapapapapapapapapa...od rana nie przestaje...i chyba skoku dalsza czesc bo niespokojnie spi...zabki raczej nie...nic nie czuje...dziasla gladkie...

I znow z ciekawosci wzielam ja za paszki po tym poscie i wiecie, nie zrobila luku :) I fajnie sie odepchnela...alez ona sie zmienia :)
13 lata 3 miesiąc temu #274895 przez Marta M
A wiec dla tych ktorych nie mamy w znajomych i nie widzialy...Maja z 6 stycznia:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #274896 przez Marta M
Faktycznie nie mozna jeszcze dodawac..spokojnej niedzieli :)

A wiecie o czym wczoraj myslalam?? Co tutaj bedzie jak wszystkie pojdziemy do pracy...??
13 lata 3 miesiąc temu #274942 przez gosia2324
Agusia83 napisał:

Maju, moja Emi tez zasypiala przy cycku...a teraz przy butli...natomiast jak to sie nie zdarzy, to zostaja mi rece i lulanie...tez wolalabym ja polozyc w lozeczku, dac smoka i posiedziec az zasnie...czasem sie to udaje a czasem nie ma bola...rece i juz...a klocek 6,5 kilowy ciezko sie dzwiga...

Dziewczyny co z tym okresem????????Kiedy przyjdzie????
Kasiu, Gosiu, Madzia, Mala......Wy kolejne dzieciaczki macie...kiedy Wam sie unormowlay te scioteczki?

Agusia ja raczej nie pomoge, ja karmilam 9 mies i przez 10 mie mialalm oktesu potem dostalam 5 razy i zaszlam w ciaze, ale po roku od urodzenia Kuby mialam ja w zegarku co 30-28 dni
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #274944 przez gosia2324
Marta M napisał:

Faktycznie nie mozna jeszcze dodawac..spokojnej niedzieli :)

A wiecie o czym wczoraj myslalam?? Co tutaj bedzie jak wszystkie pojdziemy do pracy...??

Ja bede :)

i nawet sie nie przywitalam.

Pati jest szansa zeby babcia trafila do Polsko amerykamskiej kliniki serca?
To jest na NFZ, ale sa bardzo dobrzy. czy lezy w szpitalu?

Wiecie co , opdukac ale od kad Jagoda zaczela jesc zupki to w nocy budzi sie co 4 godz ! a nie co 2... mam nadz ze jej t nie minie
13 lata 3 miesiąc temu #274945 przez katy25
dziewczyny ja tez jeszcze nie dostałam @. Czekam, czekam i nic...
po tym drugim łyżeczkowaniu miał sie pojawić po 6-8 tyg ale cisza... nie wiem co jest?
biore tabletki od 2 tygodni. Ostatnio miałam 3 razy brudne wkładki taka lekka krwią ale nie wiem od czego to było?
13 lata 3 miesiąc temu #274946 przez katy25
ja dzis wlasnie myslalam o tym kiedy powinnam zaczac szukac pracy? ale nie wiem kiedy to nastapi... a Wy dziewczyny, które nie wracacie po macierzynskim kiedy zamierzacie??
13 lata 3 miesiąc temu #274948 przez gosia2324
katy25 napisał:

ja dzis wlasnie myslalam o tym kiedy powinnam zaczac szukac pracy? ale nie wiem kiedy to nastapi... a Wy dziewczyny, które nie wracacie po macierzynskim kiedy zamierzacie??

Nie wiem,,,, chciala bym zostac z mala w domu chociaz 1,5 roku ...
13 lata 3 miesiąc temu #274950 przez Marta M
Katy ja bylam lyzeczkowana i po dwoch miesiacach dostalam @, wczesniej tez kilka razy plamilam i z reguly bylo to po przytulanku...potem plamienie sie rozwinelo i zamienilo w spora @...i sa juz regularnie, mialam juz dwie...

ja pracy bede szukac pewnie od kwietnia, ale jak cos znajde to rusze od wrzesnia bo jak juz pisalam w szkole szukac bede...chcialabym staz odpracowac...bo jeszcze po studiach nic nie robilam...JESTEM MAMA, TO MOJA KARIERA :)
13 lata 3 miesiąc temu #274952 przez katy25
ja myślałam żeby do roku posiedzieć z małym ale nie wiem czy dam rade tak długo...
pozatym wiem jak to jest z szukaniem zaraz beda sie dopatrywac czemu takie długie przerwy itd... ja nie chciałabym miec az tak długiej przerwy ale czas pokaże jak będzie?
13 lata 3 miesiąc temu #274953 przez gosia2324
Marta a Maje do zlobka ?
13 lata 3 miesiąc temu #274963 przez mgielka22
witam sie Kochane :)

Katy no ja chce wrocic od kwietnia do pracy i prawdopodobnie tam gdzie pracowalam bo lepszych warunkow finansowych nigdzie raczej nei dostane ale za szukanei ewentualne pracy to zabieram sie w marcu :)Mala wtedy zpostanie albo z dziadkami albo pradziadkami musimy sie wymieniac.

W ogole jak jest teraz w kodeksie pracy przez jaki czas kobieta pracuje po 7,5h???

A mi dzisiaj mala spala calal noc do 7:30 :D a to chyab dlatego ze tatus przyszedl lekko w dobrym humorze bo byl z moim bratem na piwie a mu duzo do szczescia nei potrzeba wystarczyly 4 :P

Jagodka wymiata ten fotelik wiekszy od niej, wlasnei Gosia jak ja tam sadzasz skoro dziecko jeszcze tak siedziec nie moze???
13 lata 3 miesiąc temu #274969 przez Marta M
Gosiu jesli znajde jakas prace to moja mama obiecala u nas zamieszkac na ten czas i zostac z Maja...choc powiem ze mnie sie tezz nie spieszy do pracy, najchetniej urodzilabym jeszcze przynajmniej jedno i siedziala z nimi jak najdluzej ;)

Ale w szkole etat to cos kolo 20h tygodniowo wiec moze nie bedzie tak zle ;)
13 lata 3 miesiąc temu #274977 przez katy25
mój Samik właśnie zjadł jabłuszko i siedzi w leżaczku...

Co do pracy: ja nie mam z kim zostawić małego, na mamę nie mam co liczyć zreszta po doświadczeniu przy pierwszym dziecku kiedy moja mama siedziała z nią 4 mce bo ja studiowałam dziennie to mówię stanowczo NIE:) :laugh:

Warszawa ogólnie jest droga... jeżeli mam zarobić 2 tys. z czego 1500 wydać na prywatny żłobek badz opiekunke plus dojazy autem to dziekuje wole z dzieckiem siedziec w domu:) Co innego jakby miała prace za co najmniej 3 tys wtedy to inna sprawa. Szukam dobrego żłobka i ruszam do pracy...
Mnie od jakiegos czasu dołuje ta cała sprawa... ale narazie staram sie o tym nie myslec.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia