- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)

O 4 rano przebudzila sie i ciagle gugala i piszczala do swoich kolezanek, co wisza nad lozeczkiem

Pati, my rowniez trzymamy kciuki za babcie...daj znac wieczorkiem jak sie babcia czuje.
Wiecie, moja jak zasypia przy cycu, czy przy butli, to nie da jej sie obudzic za chiny...moge potrzasac, rusac, mowic, glaskac...zatykac nosek a ona i tak ma wszystko w d...e i spi

Jesli sie bedzie dalo, to wklejajcie dziewuszki zdjecia maluszkow:)
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Fakt, Lolek tez ma niezly wyczes

To pazdziernikowki mialy jakas akcje widze...pamietam, na staraczkach tez kilka bylo..tylko my takie fajne, ze sie nie klocimy

Agus ja mam taka i jestesmy z niej zadowolone:
allegro.pl/bright-starts-mata-ptaszek-pi...owa-i2017828648.html
Moja Maja jak ja trzymam za paszki tez robi luk w tyl i nie chce stac, ale wierze ze sie to unormuje..a jak u Was Beti, Megi, Maja???
Pati a babci zycze wszystkiego dobrego, duuuzo zdrowia...
Moja nauczyla sie dzisiaj otwierac buzie w ten sposob ze caly czas slychac papapapapapapapapapa...od rana nie przestaje...i chyba skoku dalsza czesc bo niespokojnie spi...zabki raczej nie...nic nie czuje...dziasla gladkie...
I znow z ciekawosci wzielam ja za paszki po tym poscie i wiecie, nie zrobila luku

- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A wiecie o czym wczoraj myslalam?? Co tutaj bedzie jak wszystkie pojdziemy do pracy...??
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- Otrzymane podziękowania: 0
Maju, moja Emi tez zasypiala przy cycku...a teraz przy butli...natomiast jak to sie nie zdarzy, to zostaja mi rece i lulanie...tez wolalabym ja polozyc w lozeczku, dac smoka i posiedziec az zasnie...czasem sie to udaje a czasem nie ma bola...rece i juz...a klocek 6,5 kilowy ciezko sie dzwiga...
Dziewczyny co z tym okresem????????Kiedy przyjdzie????
Kasiu, Gosiu, Madzia, Mala......Wy kolejne dzieciaczki macie...kiedy Wam sie unormowlay te scioteczki?
Agusia ja raczej nie pomoge, ja karmilam 9 mies i przez 10 mie mialalm oktesu potem dostalam 5 razy i zaszlam w ciaze, ale po roku od urodzenia Kuby mialam ja w zegarku co 30-28 dni
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Faktycznie nie mozna jeszcze dodawac..spokojnej niedzieli
A wiecie o czym wczoraj myslalam?? Co tutaj bedzie jak wszystkie pojdziemy do pracy...??
Ja bede

i nawet sie nie przywitalam.
Pati jest szansa zeby babcia trafila do Polsko amerykamskiej kliniki serca?
To jest na NFZ, ale sa bardzo dobrzy. czy lezy w szpitalu?
Wiecie co , opdukac ale od kad Jagoda zaczela jesc zupki to w nocy budzi sie co 4 godz ! a nie co 2... mam nadz ze jej t nie minie
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
po tym drugim łyżeczkowaniu miał sie pojawić po 6-8 tyg ale cisza... nie wiem co jest?
biore tabletki od 2 tygodni. Ostatnio miałam 3 razy brudne wkładki taka lekka krwią ale nie wiem od czego to było?
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
ja dzis wlasnie myslalam o tym kiedy powinnam zaczac szukac pracy? ale nie wiem kiedy to nastapi... a Wy dziewczyny, które nie wracacie po macierzynskim kiedy zamierzacie??
Nie wiem,,,, chciala bym zostac z mala w domu chociaz 1,5 roku ...
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja pracy bede szukac pewnie od kwietnia, ale jak cos znajde to rusze od wrzesnia bo jak juz pisalam w szkole szukac bede...chcialabym staz odpracowac...bo jeszcze po studiach nic nie robilam...JESTEM MAMA, TO MOJA KARIERA

- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pozatym wiem jak to jest z szukaniem zaraz beda sie dopatrywac czemu takie długie przerwy itd... ja nie chciałabym miec az tak długiej przerwy ale czas pokaże jak będzie?
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Katy no ja chce wrocic od kwietnia do pracy i prawdopodobnie tam gdzie pracowalam bo lepszych warunkow finansowych nigdzie raczej nei dostane ale za szukanei ewentualne pracy to zabieram sie w marcu :)Mala wtedy zpostanie albo z dziadkami albo pradziadkami musimy sie wymieniac.
W ogole jak jest teraz w kodeksie pracy przez jaki czas kobieta pracuje po 7,5h???
A mi dzisiaj mala spala calal noc do 7:30

Jagodka wymiata ten fotelik wiekszy od niej, wlasnei Gosia jak ja tam sadzasz skoro dziecko jeszcze tak siedziec nie moze???
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale w szkole etat to cos kolo 20h tygodniowo wiec moze nie bedzie tak zle

- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do pracy: ja nie mam z kim zostawić małego, na mamę nie mam co liczyć zreszta po doświadczeniu przy pierwszym dziecku kiedy moja mama siedziała z nią 4 mce bo ja studiowałam dziennie to mówię stanowczo NIE:)

Warszawa ogólnie jest droga... jeżeli mam zarobić 2 tys. z czego 1500 wydać na prywatny żłobek badz opiekunke plus dojazy autem to dziekuje wole z dzieckiem siedziec w domu:) Co innego jakby miała prace za co najmniej 3 tys wtedy to inna sprawa. Szukam dobrego żłobka i ruszam do pracy...
Mnie od jakiegos czasu dołuje ta cała sprawa... ale narazie staram sie o tym nie myslec.