- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113078 przez pati-m
Mała - najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze Fajnie, że masz lekarza, który nie sieje paniki, tylko spokojnie wyjaśnia, że nie ma powodu do zmartwień. Ja też miałam ostatnio miednicowe ułożenie. Na jednej z wizyt mój lekarz mnie postraszył, że cesarka pewnie będzie, a maluch coś będzie miał nie tak ze stawami, a jak poszłam do innego załamana, to mówiła, żeby się takim gadaniem nie przejmować bo dziecko jeszcze 100 razy może się odwrócić i wszystko będzie dobrze.
Oszczędzaj się mamusiu tak jak karze lekarz A już niedługo będziemy się chwaliły fotkami naszych skarbów jak wyjdą na ten świat
Oszczędzaj się mamusiu tak jak karze lekarz A już niedługo będziemy się chwaliły fotkami naszych skarbów jak wyjdą na ten świat
Temat został zablokowany.
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113132 przez ewelinaa
Mala - super, że u Ciebie i maluszka wszystko w porządku.
A ja dostałam dziś kolejną porcję ubranek po siostrzeńcu, a brat był w poniedziałek w Ikei i kupił mi wanienkę dla maluszka (nawet nie wiedziałam, że są w Ikei).
Wanienka jest świetna, o mniej więcej 3/4 mniejsza od tych wanienek w normalnych sklepach, a "powierzchnia do kąpania" jest taka sama I ma w środku i pod spodem takie specjalne maty antypoślizgowe - super. A kosztowała tylko 20 zł mała (i tania) rzecz, a jak cieszy
Ja dziś też jestem śpiąca, ale niedawno dostałam powera i poszłam sprzątać piwnicę Zrobiłam w końcu porządek z walającymi się tam kartonami po różnych sprzętach domowych no i niestety musiałam zrobić miejsce w piwnicy na swoją toaletkę - będę musiała ją wynieść żeby zrobić miejsce na łóżeczko w sypialni. I teraz mam problem, bo nie wiem, gdzie mam upchnąć swoje kosmtyki Coś wymyslę
A ja dostałam dziś kolejną porcję ubranek po siostrzeńcu, a brat był w poniedziałek w Ikei i kupił mi wanienkę dla maluszka (nawet nie wiedziałam, że są w Ikei).
Wanienka jest świetna, o mniej więcej 3/4 mniejsza od tych wanienek w normalnych sklepach, a "powierzchnia do kąpania" jest taka sama I ma w środku i pod spodem takie specjalne maty antypoślizgowe - super. A kosztowała tylko 20 zł mała (i tania) rzecz, a jak cieszy
Ja dziś też jestem śpiąca, ale niedawno dostałam powera i poszłam sprzątać piwnicę Zrobiłam w końcu porządek z walającymi się tam kartonami po różnych sprzętach domowych no i niestety musiałam zrobić miejsce w piwnicy na swoją toaletkę - będę musiała ją wynieść żeby zrobić miejsce na łóżeczko w sypialni. I teraz mam problem, bo nie wiem, gdzie mam upchnąć swoje kosmtyki Coś wymyslę
- klatina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113161 przez klatina
Ja też o tej wanience z IKEA słyszałam, koleżanka taką ma i bardzo mi polecała. Kolejna świetna rzecz z IKEA to stolik do karmienia malucha (ale to za jakiś czas ) i też niedrogi.
Dziewczynki, jedna z Was pisała kiedyś o skurczach Braxtona. Ja chyba dziś miałam (mam nadzieję że to to), ból niesamowity!! Spodziewałam się czegoś całkiem innego. Tak się przeraziłam, że aż się popłakałam. Myślałam, że z maluszkiem coś nie tak. Ale jak to jest ok, to niech sobie boli ile chce
Mała cieszę się że z dzidzią ok. Z daleka od takich lekarzy-panikarzy. Wystarczy, że same się nakręcamy
Ja jutro mam usg i ciekawa jestem, czy mi coś pokaże maluszek
Dziewczynki, jedna z Was pisała kiedyś o skurczach Braxtona. Ja chyba dziś miałam (mam nadzieję że to to), ból niesamowity!! Spodziewałam się czegoś całkiem innego. Tak się przeraziłam, że aż się popłakałam. Myślałam, że z maluszkiem coś nie tak. Ale jak to jest ok, to niech sobie boli ile chce
Mała cieszę się że z dzidzią ok. Z daleka od takich lekarzy-panikarzy. Wystarczy, że same się nakręcamy
Ja jutro mam usg i ciekawa jestem, czy mi coś pokaże maluszek
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez klatina.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113174 przez gosia2324
klatina surcze Braxtona zaczynaja sie od ok 5 mies, macica ym sposobem przygotowuje sie pomalu do skurczy porodowych .
Powiem Wam, ze nie dajcie sie zastraszyc porodem ( mowie do pierworudek )
ja bylam rok na poloznictwie i mialam praktyki na porodowce, " od kuchni" porod wygladal zupelnie inaczej, gorzej.
Dla mnie bole porobowe byly troche silniejsze niz te miesiaczkowe, ale do przezycia
Nie wiem moze ja mam wysoki prog bolu...
Gorsze dla mnie bylo samo szycie, bo trwalo 1,5 godz ( za bardzo im sie rozkrwawilo wszystko)
Hmmm i pomyslec ze juz za 19 tyg znow to samo
Powiem Wam, ze nie dajcie sie zastraszyc porodem ( mowie do pierworudek )
ja bylam rok na poloznictwie i mialam praktyki na porodowce, " od kuchni" porod wygladal zupelnie inaczej, gorzej.
Dla mnie bole porobowe byly troche silniejsze niz te miesiaczkowe, ale do przezycia
Nie wiem moze ja mam wysoki prog bolu...
Gorsze dla mnie bylo samo szycie, bo trwalo 1,5 godz ( za bardzo im sie rozkrwawilo wszystko)
Hmmm i pomyslec ze juz za 19 tyg znow to samo
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113187 przez pati-m
Dziewczyny mam do Was pytanko - czy zdarzyło Wam się, że bolały Was sutki? Mnie dziś rano trochę swędziały, ale potem przeszło, a teraz to najpierw strasznie znów zaczęły swędzieć, a teraz są strasznie wrażliwe (nawet koszulka mnie uwiera), pieczą, swędzą, są całe czerwone i gorące. Smarowałam je oliwką dziecięcą dla złagodzenia, potem kremem perfecta mama do pielęgnacji biustu, ale nic nie pomaga. Czy któraś z Was też tak miała?
- klatina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113257 przez klatina
Z piersiami to ja miałam najgorzej jak mi się pierwsza siara produkowała. Tylko mnie bolały, takie ukłucia jakby mi ktoś igłę w sutki wbijał. Ale wrażliwe też były okropnie. Budziłam się nawet w nocy z bólu. Może u ciebie też siara się przebija. Jeśli to z tego powodu, to ciężko coś poradzić. Mnie bolało bardzo przez 3 dni (tak po kilka minut) potem tylko wrażliwe bardzo były. Teraz rzadko to mam i delikatniej.
Maluch mi teraz tak szaleje i kopie, ale mam radochę. Nawet mój M mógł pierwszy raz poczuć, tak mi brzuch chodzi
Maluch mi teraz tak szaleje i kopie, ale mam radochę. Nawet mój M mógł pierwszy raz poczuć, tak mi brzuch chodzi
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez klatina.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 24
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu #113334 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Mala super , ze z didziolkiem wszytsko dobrze na nastepnej wizycie napewno sie ujawni
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113409 przez ewelinaa
pati-m napisał:
Świetny pajacyk dla małego eleganta
Ja oglądam się za różowym, czas w końcu jakąś sukieneczkę kupić
U mnie dziś w dalszym ciągu zimno i pochmurno, a termometr pokazuje 5,5 stopnia No, ale trzeba się ogarniać i ruszać z domu, bo się zasiedzę
Dziewczyny!!! Zakochałam się w tym pajacyku i postanowiłam wkleić fotkę dla Was
Świetny pajacyk dla małego eleganta
Ja oglądam się za różowym, czas w końcu jakąś sukieneczkę kupić
U mnie dziś w dalszym ciągu zimno i pochmurno, a termometr pokazuje 5,5 stopnia No, ale trzeba się ogarniać i ruszać z domu, bo się zasiedzę
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113418 przez pati-m
Proszę bardzo beti, oto link allegro.pl/show_item.php?item=1547907445
Aukcja trwa jeszcze 9 godz. więc zdążysz kupić, a jeśli nie, to może wystawi te pajacyki ponownie Ja kupiłam mojemu małemu elegantowi
Aukcja trwa jeszcze 9 godz. więc zdążysz kupić, a jeśli nie, to może wystawi te pajacyki ponownie Ja kupiłam mojemu małemu elegantowi
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113424 przez Pyśkaaaa
WItajcie babeczki:)
u nas tez paskudnie brrr...zimno jak nie wiem co
Mala ciesze sie ze wszystko ok :*
sliczny jest ten pajacyk moze i ja swemu kupie
a mi dzis stuka właśnie polmetek
u nas tez paskudnie brrr...zimno jak nie wiem co
Mala ciesze sie ze wszystko ok :*
sliczny jest ten pajacyk moze i ja swemu kupie
a mi dzis stuka właśnie polmetek
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Pyśkaaaa.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 8 miesiąc temu #113442 przez Mała
No Pyśkaaaa my dzisiaj równo półmetek.
A wiecie, że ten mój lekarz to mnie nawet zbadać nie chciał, jak byłam badana tydzień temu. Powiedziałam, że on od samego początku tą szyjkę widział i niech oceni czy się pogorszyła, no to w końcu się ogarnął i zaprosił na fotel. Zdjęć z usg mi nie dał (pewnie szkoda kliszy), a za 100 zł z 3 zdjęcia to kicham go. Idę na prenatalne 16 maja to babeczka wszystko mi dokładnie pokarze i da fotki. Ogólnie nie jest zły, a ja mam dzisiaj jakieś humorki chyba
Zapomniałam Wam się pochwalić, mój mąż wymyślił imiona Aleksandra i Dawid.
A wiecie, że ten mój lekarz to mnie nawet zbadać nie chciał, jak byłam badana tydzień temu. Powiedziałam, że on od samego początku tą szyjkę widział i niech oceni czy się pogorszyła, no to w końcu się ogarnął i zaprosił na fotel. Zdjęć z usg mi nie dał (pewnie szkoda kliszy), a za 100 zł z 3 zdjęcia to kicham go. Idę na prenatalne 16 maja to babeczka wszystko mi dokładnie pokarze i da fotki. Ogólnie nie jest zły, a ja mam dzisiaj jakieś humorki chyba
Zapomniałam Wam się pochwalić, mój mąż wymyślił imiona Aleksandra i Dawid.
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #113451 przez katy25
czesc dziewczynki,
ten pajac jest super! one sa teraz na wyprzedazy w h&m więc która ma h&m pod domem niech leci! z tego co pamietam były po 15 albo po 20 zł
Ja wstałam rano dokończyłam podrozdział mojej pracy i szykuje sie bo jade na budowę. Dzis przywożą nam kafle do łazienki, a ja bez samochodu i musiałam mame prosić...eh...
bez samochodu jak bez reki na serio. Ale musiałam go wstawić do mechanika bo cos mi zaczęło pukać... a mąż oczywiscie nie raczył pożyczyć mi swojego...
miłego dnia dziewczynki
ten pajac jest super! one sa teraz na wyprzedazy w h&m więc która ma h&m pod domem niech leci! z tego co pamietam były po 15 albo po 20 zł
Ja wstałam rano dokończyłam podrozdział mojej pracy i szykuje sie bo jade na budowę. Dzis przywożą nam kafle do łazienki, a ja bez samochodu i musiałam mame prosić...eh...
bez samochodu jak bez reki na serio. Ale musiałam go wstawić do mechanika bo cos mi zaczęło pukać... a mąż oczywiscie nie raczył pożyczyć mi swojego...
miłego dnia dziewczynki
Moderatorzy: ilona