BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #114062 przez Agusia83
Hej dziewczynki, mnie katar powoli przechodzi. Co prawda nie rozstaje sie jeszcze z chusteczkami bo jak nie cieknie z nosa to kicham tak, ze blok mnie slyszy :silly: ale juz lepiej oddycham...bez problemu moge umyc zeby :lol:

Monia, ja tez mam straszne zgagi i ostatnio dosc czeste. Przed ciaza mialam wybrac sie do gastrologa, bo ja mam zgage taka, ze oprocz palenia w przelyku to boli mnie kregoslup, tak jakby ktos mi go wyrywal...teraz jest podobnie...ale ja wspomagam sie rennie...bo to mozna brac w ciazy...jesli nic nie pomaga, to sprobuj ten lek...
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #114076 przez kasia79
Monika spróbuj mojego sposobu, kup sobie całe migdały i jak tylko poczujesz zgagę to zjedz kilka sztuk dobrze rozgryzając.
Macie racje to forum strasznie uzależnia :)
13 lata 8 miesiąc temu #114102 przez beti
Ale migdały bez skórki, bo ona dodatkowo podrażnia...sposób sprawdzony też przeze mnie :-) i działał też na mdłości :-))
13 lata 8 miesiąc temu #114113 przez Mała
Super sukienka.
Zgagę to ja mam praktycznie non stop, a wieczorem to już koszmarny koszmar. Wydaje mi się, że ja ją mam od luteiny, tyle że z Kamilem nie brałam a też miałam okropną. Wczoraj wieczorem wypiłam rumianek i nawet pomogło.
Chyba dzisiaj będzie piękna pogoda :)
13 lata 8 miesiąc temu #114121 przez Agusia83
Dziewczynki, mnie sie wydaje, ze moj maluch jest ruchliwy 24h na dobe...haha...a wczoraj wieczorem zauwazylam, ze brzuszek podskakuje od kopniaczkow dzidziolka :lol:

Musze sprawdzic wasz sposob na zgage....z migdalami...
mozna tez jesc siemie lniane...ja kupuje mielone siemie i robie papke zalewajac woda, i mieszajac...na poczatku odpycha konsystencja..ale naprawde pomaga...mozna tez dodawac siemie do jogurtow czy potraw.
13 lata 8 miesiąc temu #114128 przez kasia79
Beti, właśnie że ze skórką, to skórka ma w sobie to coś, kiedyś nie mogłam dostać całych migdałów i mąż kupił mi płatki, nic nie pomogły.
13 lata 8 miesiąc temu #114131 przez kasia79
Ale siemie lniane jest ochydne:(
13 lata 8 miesiąc temu #114134 przez beti
Hihi...dwie totalnie inne opcje :-))
13 lata 8 miesiąc temu #114138 przez kasia79
najlepiej wypróbować na sobie, wiadomo że każdy organizm reaguje inaczej :)
13 lata 8 miesiąc temu #114139 przez Agusia83
Ja sie do siemienia musialam przyzwyczaic...samo w sobie nie jest zle...rozrobione z woda tworzy papke, ktora otula sciany zoladka i hamuje wydzielanie sokow trwawiennych, a tym samym coraz mniej tresci pokarmowej cofa sie do przelyku....naprawde warto sprobowac...
Ja jestem juz na tym etapie, ze mi pomaga na 10 minut i tak co chwile musze papac taka papke...ale po pewnym czasie przechodzi...niestety mamy teraz ograniczone pole w braniu lekow i trzeba sobie pomagac srodkami wprost z lona natury :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #114142 przez monika1984lodz
dziekuje dziewczynki za rady :)
dzisiaj bede probowala waszych sposobow :) mam nadzieje, ze cos ppomoze.

Wielki buuuziaczek dla Was Kochane :*:*

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #114178 przez bewipo
Ja na zgagę też migdały jadłam (ze skórką ;) ) i mi bardzo pomogły. W ostateczności też renie. A tą papkę ze siemia też piłam 3xdziennie, ale ja to akurat lubię :D
13 lata 8 miesiąc temu #114190 przez magdamagda1988
Witajcie drogie mamy bylam wczoraj u lekarza no i bede miala synka :) a moje pierwsze usg genetyczne bede miala dopiero 27 maja takze jeszcze troche czekania :/

A imie byc moze Kevin :)

Pozdrawiam
13 lata 8 miesiąc temu #114201 przez beti
tego 27 maja to będzie połówkowe??
13 lata 8 miesiąc temu #114207 przez magdamagda1988
tak cos takiego jak polowkowe tylko ze jak przyjechalam do francji to musialam zrobic normalne usg i wyznaczyli mi dopiero na 27 maja...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia