BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #115451 przez Mała
Wczoraj byliśmy w oceanarium, ale było chłodno i nie dało rady pospacerować nad brzegiem morza. Dzisiaj ładne słoneczko, a mój Kamil znów chory. Za tydzień kolejne prenatalne, już się nie mogę doczekać :)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #115457 przez martysia0110
Ja też dokładnie za tydzień kolejne usg:) zobaczymy co u maluszka :laugh:
13 lata 11 miesiąc temu #115464 przez beti
martysia0110 napisał:

W odbiciu lusterka beti no cudo :)
śliczne brzucholki dziewczynki :laugh:
Jak wam się dał weekend? U mnie bardzo słonecznie spokojnie dużo spacerków :)
A jutro na kolejne badania morfologia i obciążenie glukozą ;)

Weź sobie pół cytryny na to obciążenie glukozą i wciśnij do kubeczka, to Cię przynajmniej nie zemdli... w pełni legalny sposób :-) pytałam lekarza i położną :-)))
13 lata 11 miesiąc temu #115471 przez slowiczek
mnie lekarz też powiedział, żebym wcisnęła w to cytrynę :D zresztą miałam mieć ten test obciążenia glukozą już tydzień temu przy okazji oznaczania magnezu, potasu, sodu i tsh (oczywiście wszystko wyszło w normie o czym byłam przekonana, niepotrzebne kłucie i wydatek :], mierzę ten puls 2 dziennie i zawsze w normie..no ale okeeeeeej, niech mu będzie :p), ale było mi strasznie niedobrze od rana więc nie ryzykowałam tą glukozą i też idę jutro :)
13 lata 11 miesiąc temu #115473 przez kasia79
Ja też chyba jutro wybiorę się na badania, tylko zastanawiam się czy dam radę wypić tą glukoze :(
13 lata 11 miesiąc temu #115475 przez martysia0110
Już mi moja pani doktor też powiedziała o cytrynce ale dzięki dziewczyny :)
13 lata 11 miesiąc temu #115481 przez kasia79
Cytryna mówicie, ok to dobrze wiedzieć bo ja za słodkim nie przepadam i już tak myślałam żeby kupić od razu 2 opakowania glukozy w razie gdybym puściła p...a :)
13 lata 11 miesiąc temu #115489 przez beti
Po cytrynce raczej nie puścisz, bo wtedy smakuje jak słodka lemoniada...nawet całkiem całkiem :-)))
13 lata 11 miesiąc temu #115490 przez Marta M
Ja myslalam ze ten test obciazenia robi sie miedzy 24 a 28 tc, a dlaczego ta gluzkoza jest niedobra, znaczy jest za slodka, za kleista, czy co??

Ja dzisiaj ide na wizyte do lekarza :):) Musialam przelozyc ze srody, bo maz w srode nie da rady :)
13 lata 11 miesiąc temu #115491 przez bewipo
Dzień dobry dziewczynki :) Ja też od rana dzisiaj na badaniu krwi, a w czwartek do ginki. Brzuszki macie super, muszę tez zrobić fotkę i wstawić. Pogoda super, słoneczko i cieplutko :) Za dwa tygodnie w poznaniu będą targi brzuszek i maluszek.
13 lata 11 miesiąc temu #115496 przez slowiczek
Marta, jest strasznie słodkie :D
13 lata 11 miesiąc temu #115502 przez kasia79
Fajnie że u was takie targi się odbywają, zaraz poszperam w necie, może w Opolu też coś takiego będzie.
13 lata 11 miesiąc temu #115504 przez beti
To zależy od lekarza, przepisują go między 22-28 tyg... ja miałam wcześniej ze względu na wcześniejsze "cukrowe" zamieszanie...
13 lata 11 miesiąc temu #115509 przez Marta M
Lubie slodkie, ale strasznie napewno nie...tez wezme cytryne ;) Dobrze ze jestescie bo mozna sie wiele dowiedziec...aprops...moze macie jakies sposoby na puchnace nogi?? Zaczely mi puchnac i powiem Wam ze jak sciagne skarpete to noga wyglada jak balwanek, dwa brzuszki...nie mam duzego brzuszka, przytylam dopiero 4,5kg, co bedzie za kilka tygodni, nogi bede miala jak walen...a w sobote na wesele...

Ja po 4 miesiacach powrot do normalnosci, po tych nieobecnosciach meza i ciaglych rozjazdach zatesknilam za czekaniem na niego po 15tej, za gotowaniem obiadow...ide na zakupy po prowiant na obiad ;)
13 lata 11 miesiąc temu #115513 przez beti
Jak najczęściej leż z nogami do góry i spróbuj ograniczyć sól za to pij duzo wody mineralnej...podobno działa (podobno, bo to zasłyszane rady) :-))
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia