BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #113078 przez pati-m
Mała - najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze :) Fajnie, że masz lekarza, który nie sieje paniki, tylko spokojnie wyjaśnia, że nie ma powodu do zmartwień. Ja też miałam ostatnio miednicowe ułożenie. Na jednej z wizyt mój lekarz mnie postraszył, że cesarka pewnie będzie, a maluch coś będzie miał nie tak ze stawami, a jak poszłam do innego załamana, to mówiła, żeby się takim gadaniem nie przejmować bo dziecko jeszcze 100 razy może się odwrócić i wszystko będzie dobrze.
Oszczędzaj się mamusiu tak jak karze lekarz :) A już niedługo będziemy się chwaliły fotkami naszych skarbów jak wyjdą na ten świat :D
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #113132 przez ewelinaa
Mala - super, że u Ciebie i maluszka wszystko w porządku.

A ja dostałam dziś kolejną porcję ubranek po siostrzeńcu, a brat był w poniedziałek w Ikei i kupił mi wanienkę dla maluszka (nawet nie wiedziałam, że są w Ikei).
Wanienka jest świetna, o mniej więcej 3/4 mniejsza od tych wanienek w normalnych sklepach, a "powierzchnia do kąpania" jest taka sama :) I ma w środku i pod spodem takie specjalne maty antypoślizgowe - super. A kosztowała tylko 20 zł :ohmy: mała (i tania) rzecz, a jak cieszy :lol:
Ja dziś też jestem śpiąca, ale niedawno dostałam powera i poszłam sprzątać piwnicę :silly: Zrobiłam w końcu porządek z walającymi się tam kartonami po różnych sprzętach domowych no i niestety musiałam zrobić miejsce w piwnicy na swoją toaletkę - będę musiała ją wynieść żeby zrobić miejsce na łóżeczko w sypialni. I teraz mam problem, bo nie wiem, gdzie mam upchnąć swoje kosmtyki :unsure: :ohmy: :unsure: Coś wymyslę :lol:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113161 przez klatina
Ja też o tej wanience z IKEA słyszałam, koleżanka taką ma i bardzo mi polecała. Kolejna świetna rzecz z IKEA to stolik do karmienia malucha (ale to za jakiś czas ;) ) i też niedrogi.
Dziewczynki, jedna z Was pisała kiedyś o skurczach Braxtona. Ja chyba dziś miałam (mam nadzieję że to to), ból niesamowity!! Spodziewałam się czegoś całkiem innego. Tak się przeraziłam, że aż się popłakałam. Myślałam, że z maluszkiem coś nie tak. Ale jak to jest ok, to niech sobie boli ile chce :P
Mała cieszę się że z dzidzią ok. Z daleka od takich lekarzy-panikarzy. Wystarczy, że same się nakręcamy :S
Ja jutro mam usg i ciekawa jestem, czy mi coś pokaże maluszek :silly:

13 lata 8 miesiąc temu #113174 przez gosia2324
klatina surcze Braxtona zaczynaja sie od ok 5 mies, macica ym sposobem przygotowuje sie pomalu do skurczy porodowych .

Powiem Wam, ze nie dajcie sie zastraszyc porodem ( mowie do pierworudek )
ja bylam rok na poloznictwie i mialam praktyki na porodowce, " od kuchni" porod wygladal zupelnie inaczej, gorzej.
Dla mnie bole porobowe byly troche silniejsze niz te miesiaczkowe, ale do przezycia :)
Nie wiem moze ja mam wysoki prog bolu...
Gorsze dla mnie bylo samo szycie, bo trwalo 1,5 godz ( za bardzo im sie rozkrwawilo wszystko)

Hmmm i pomyslec ze juz za 19 tyg znow to samo ;) :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #113187 przez pati-m
Dziewczyny mam do Was pytanko - czy zdarzyło Wam się, że bolały Was sutki? Mnie dziś rano trochę swędziały, ale potem przeszło, a teraz to najpierw strasznie znów zaczęły swędzieć, a teraz są strasznie wrażliwe (nawet koszulka mnie uwiera), pieczą, swędzą, są całe czerwone i gorące. Smarowałam je oliwką dziecięcą dla złagodzenia, potem kremem perfecta mama do pielęgnacji biustu, ale nic nie pomaga. Czy któraś z Was też tak miała? :unsure:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113257 przez klatina
Z piersiami to ja miałam najgorzej jak mi się pierwsza siara produkowała. Tylko mnie bolały, takie ukłucia jakby mi ktoś igłę w sutki wbijał. Ale wrażliwe też były okropnie. Budziłam się nawet w nocy z bólu. Może u ciebie też siara się przebija. Jeśli to z tego powodu, to ciężko coś poradzić. Mnie bolało bardzo przez 3 dni (tak po kilka minut) potem tylko wrażliwe bardzo były. Teraz rzadko to mam i delikatniej.
Maluch mi teraz tak szaleje i kopie, ale mam radochę. Nawet mój M mógł pierwszy raz poczuć, tak mi brzuch chodzi :)

13 lata 8 miesiąc temu #113288 przez pati-m
Dziewczyny!!! Zakochałam się w tym pajacyku i postanowiłam wkleić fotkę dla Was :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #113317 przez ilona
Cudo! :)
13 lata 8 miesiąc temu #113334 przez monika1984lodz
Mala super , ze z didziolkiem wszytsko dobrze :) na nastepnej wizycie napewno sie ujawni :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #113402 przez beti
Cudny ten pajacyk, mój mąż mi zerknął przez ramię i krzyczy, że taki chce dla Filipka :-)))
Podzielisz się linkiem?? :-))
13 lata 8 miesiąc temu #113409 przez ewelinaa
pati-m napisał:

Dziewczyny!!! Zakochałam się w tym pajacyku i postanowiłam wkleić fotkę dla Was :lol:

Świetny pajacyk dla małego eleganta :laugh:

Ja oglądam się za różowym, czas w końcu jakąś sukieneczkę kupić :lol:

U mnie dziś w dalszym ciągu zimno i pochmurno, a termometr pokazuje 5,5 stopnia :ohmy: No, ale trzeba się ogarniać i ruszać z domu, bo się zasiedzę :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #113418 przez pati-m
Proszę bardzo beti, oto link allegro.pl/show_item.php?item=1547907445
Aukcja trwa jeszcze 9 godz. więc zdążysz kupić, a jeśli nie, to może wystawi te pajacyki ponownie :) Ja kupiłam mojemu małemu elegantowi :D
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #113424 przez Pyśkaaaa
WItajcie babeczki:)

u nas tez paskudnie brrr...zimno jak nie wiem co :P

Mala ciesze sie ze wszystko ok :*

sliczny jest ten pajacyk :) moze i ja swemu kupie :)

a mi dzis stuka właśnie polmetek :D
13 lata 8 miesiąc temu #113442 przez Mała
No Pyśkaaaa my dzisiaj równo półmetek.
A wiecie, że ten mój lekarz to mnie nawet zbadać nie chciał, jak byłam badana tydzień temu. Powiedziałam, że on od samego początku tą szyjkę widział i niech oceni czy się pogorszyła, no to w końcu się ogarnął i zaprosił na fotel. Zdjęć z usg mi nie dał (pewnie szkoda kliszy), a za 100 zł z 3 zdjęcia to kicham go. Idę na prenatalne 16 maja to babeczka wszystko mi dokładnie pokarze i da fotki. Ogólnie nie jest zły, a ja mam dzisiaj jakieś humorki chyba :dry:

Zapomniałam Wam się pochwalić, mój mąż wymyślił imiona Aleksandra i Dawid. :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu #113451 przez katy25
czesc dziewczynki,
ten pajac jest super! one sa teraz na wyprzedazy w h&m więc która ma h&m pod domem niech leci! z tego co pamietam były po 15 albo po 20 zł:)

Ja wstałam rano dokończyłam podrozdział mojej pracy i szykuje sie bo jade na budowę. Dzis przywożą nam kafle do łazienki, a ja bez samochodu i musiałam mame prosić...eh...
bez samochodu jak bez reki na serio. Ale musiałam go wstawić do mechanika bo cos mi zaczęło pukać... a mąż oczywiscie nie raczył pożyczyć mi swojego... :angry:
miłego dnia dziewczynki
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka