BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #113635 przez Marta M
Dziewczyny masakra jakas, ja chyba juz kupie laktator bo nie ogarniam..caly czas mam mokry biustonosz, w nocy budze sie z dwiema plamami na pizamie...z tym laktatorem oczywiscie zartuje, ale nie wiedzialam ze taki bede miec problem..okazuje sie ze moja mama od 6tego miesiaca miala ten sam klopot: mokre biustonosze...

Ja lubie jak mi ludzie brzuszka dotykaja ;)

Mała brzuszek kapitalny :)

Co do zakupow to powiem Wam ze ja wszystkiego wole dotknac...wlasnie dzisiaj wynalazlam swietne centrum handlowe w Nowym Targu, wielki wybor i ceny piekne :) Lakatory Aventu w Krk jak sprawdzalam byly na promocji za 129zl, a tutaj patrze 89..wozki: gondola+spacerowka+fotelik do samochodu w granicy 1200-2000..lozeczko bez materaca drewniane ze wzorkami, czy tez inne kolorowe od 199-450zl...ubranka od 8zl za kaftanik czy 12 za spioszki czy body...super..wszystko tam kupimy :):)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #113636 przez Mała
MartaM a ja się właśnie zastanawiałam co u ciebie, jak z kredytem już z głowy. No nie zazdroszczę. Poczekajcie na nawał mleczny jak się dzieci urodzą to jest dopiero potop :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #113637 przez Marta M
Aha jeszcze jedno: to do dziewczyn z Krakowa i okolic, bo w ten weekend na Bulwarach Wislanych sa targi Mother and Baby (czy jakos tak, nie chce mi sie isc na gore po ulotke). w kazdym badz razie maja byc np darmowe usg 4d dla ciezarowek, konkursy, do wygrania wozki, foteliki, itd, wyklady na temat opieki nad dziecmi i inne tematy oraz przedstawienia dla dzieci i sporo innych..Agusia wybierasz sie moze?
13 lata 8 miesiąc temu #113641 przez Marta M
Oj co do kredytu narazie wszystko stoi bo moj maz znow w Afganistanie a ja bez niego nic nie rusze, bo nie pracuje, tylko on ma dochody a potrzebne to bzdurne zaswiadczenie ze slowem wynagrodzenie a nie dochod...takze czekam do przyszlego tygodnia jak wroci to bedziemy dalej dzialac...na te targi tez sie wybieralismy ale jego praca taka a nie inna wiec nici z naszych weekendowych planow...
13 lata 8 miesiąc temu #113650 przez kasia79
DZIEWCZYNY PORADŹCIE.
Zmarła ciocia, żona mojego chrzestnego i w sobotę jest pogrzeb, wypadało by pojechać ale nie wiem czy mogę, niby nie wierzę w takie zabobony ale się zastanawiam, mama mówi że mogę jechać ale nie patrzeć do trumny.
13 lata 8 miesiąc temu #113654 przez Mała
kasia79 ja nawet nie słyszałam o takim zabobonie. Moja kuzynka była na 3 pogrzebach i to w niedługim czasie, a urodziła chłopa jak się patrzy.
13 lata 8 miesiąc temu #113659 przez beti
Ja też nie słyszałam o takim zabobonie, ja byłam na pogrzebie dziadka...
Unikaj tylko sytuacji w których mogłabyś się zdenerwować (np. kaplicy, otwierania trumny)...
13 lata 8 miesiąc temu #113665 przez bewipo
kasia ja tam nie wiem, jak się masz martwić to nie jedź. Rodzina się przecież nie obrazi. Wiadomo, że w twoim stanie nie będziesz się czuć zbyt dobrze na pogrzebie.

Marta to w jakieś wkładki musisz się zaopatrzyć. Ale przynajmniej wiesz, że będziesz mieć pokarm. Bo ja to się cały czas zastanawiam, a chce koniecznie karmić piersią.

Dziewczyny jak sobie chcecie o porodach pooglądać, to polecam "Cud narodzin" vod.onet.pl/cud-narodzin,9016,serial.html
Jak dla mnie piękny serial, wzruszający, nie ma żadnych "drastycznych" scen ;)
13 lata 8 miesiąc temu #113666 przez pati-m
kasia79 - podobno u nas w Polsce jest przesąd, że kobieta w ciąży nie powinna oglądać nieboszczyka. Ale jak wiadomo, to kolejny przesąd, jakich wiele. Jedyne na co zwróciłabym uwagę w takiej sytuacji to stres, którego nadmiar w Twoim stanie to ostatnia rzecz jakiej potrzeba...
13 lata 8 miesiąc temu #113667 przez kasia79
Dzięki ,mała. Wiesz jakie są te stare babki zaraz maja coś do powiedzenia. Pozdrawiam
13 lata 8 miesiąc temu #113669 przez kasia79
Wszystkim dziękuję za odpowiedz.
Jeszcze się zastanowię czy pojadę.
13 lata 8 miesiąc temu #113670 przez slowiczek
ja wam kiedyś polecałam to do obejrzenia : vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html

świetny dokument, ile razy to oglądam to zawsze się wzruszam :p
13 lata 8 miesiąc temu #113693 przez monika1984lodz
Mala piekny brzuszek :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #113703 przez monika1984lodz
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

zryczalam sie przeokrutnie.....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #113704 przez mYSZA
piękna bajka...

Janek z nami!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery