BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #116102 przez Marta M
Moja kolezanka na 4 roku sttudiow urodzila dziecko, piatego nie zaczela bo znow byla w ciazy...znalazlam ja na nk i patrze a ona ma juz troje dzieci..wiek 24..;)

Wczoraj nie pisalam bo mi sie zeszlo troche, wiec z mala wszystko w porzadku, sprawdzila tylko tetno i czy plec sie potwierdza..szyjka ok, co do tych bakterii w moczu mam zrobic posiew i przyjsc na wizyte 30 maja...no i test obciazenia glukoza, tez macie ta dwugodzinna i 75g??
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #116138 przez kasia79
Dokładnie taki sam test, ja miałam w planach dzisiaj iść na badania ale wstałam z taki bólem głowy że zrezygnowałam.
13 lata 7 miesiąc temu #116165 przez slowiczek
Ja mam 50 g po 60 min...
13 lata 7 miesiąc temu #116170 przez ewelinaa
Mi tez lekarz kazał zrobić test obciążenia glukozą 50mg
13 lata 7 miesiąc temu #116172 przez kasia79
Dziewczynki a jakie środki przeciwbólowe bierzecie jak już ból jest nie do wytrzymania?
13 lata 7 miesiąc temu #116184 przez mYSZA
dziewczyny co to jest ten test obciazenia glukoza i po co to sie daje? bo moja nic o tym nie mowila...

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #116188 przez bewipo
kasia ja brałam apap i mi nawet pomógł. Chociaż przed ciążą to brałam zawsze pyralgine.

mysza test obciążenia glukozą jest po to żeby sprawdzić czy nie masz cukrzycy ciążowej. Idziesz do labu pobierają ci krew, pijesz tą glukozę i po godzinie lub 2 znowu pobieraja krew.
13 lata 7 miesiąc temu #116189 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki :)
Mysza ten test to jest aby sprawdzic czy sie ma cukrzyce ciazowa:)

Kasia na bol glowy paracetamol lub apap nic wiecej nam nie wolno :ohmy:
ja dzis lece na zakupy :) moze kupie cos w koncu dla maluszka... :)(co prawda duzo dostaniemy) bo jak tak dalej pojdzie to nas wrzesien zastanie a do porodu bede szla w koszuli mego K. :P
13 lata 7 miesiąc temu #116193 przez mYSZA
dzięki dziewczyny!

w czwartek idę do gin i się spytam co i jak, że ja jeszcze tego nie miałam. Moja babcia zmarła na cukrzycę, wiec ja mogę mieć jakies predyspozycje co?

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #116208 przez Mała
W ciąży dzieją się różne rzeczy z naszym organizmem. Możemy mieć nadciśnienie lub cukrzycę niezależnie od predyspozycji rodzinnych.
Pyśkaaaa ja z racji tego, że leżałam w szpitalu to mam jedną koszulę, a tak poza tym to kompletnie nic. Ale ja jakoś nie mogę się przełamać, żeby coś kupić i chyba zacznę zakupy jak wejdę w bezpieczny dla dziecka czas, gdybym miała nie doczekać do terminu.
Ale nakręciłam, mam nadzieje że coś rozumiecie :)
13 lata 7 miesiąc temu #116210 przez kasia79
Sęk w tym że apap mi wcale nie pomaga :(
13 lata 7 miesiąc temu #116216 przez bewipo
kasia a to ból głowy cię męczy?? Może zimne okłady, albo dziewczyny sprawdziły, że mycie włosów pomaga. Ewentualnie zadzwoń do lekarza czy możesz coś mocniejszego wziąć.
13 lata 7 miesiąc temu #116218 przez kasia79
Jasne że rozumiemy, chyba każda z nas ma jakieś obawy to naturalne.
Ja zamówiłam sobie na allegro koszulki nocne do karmienia bo w domu same jakiś fikuśne ;)
i do biedronki po te body chcę zajść jak piszecie że takie ładne :laugh:
13 lata 7 miesiąc temu #116220 przez monika1984lodz
Dziewczynki czy Wasze dzidziolki tez maja takie spokojne dni, ze malo co sie ruszaja??
Moja Niunia od 2 dni jest bardzo spokojna.Raz na jakis czas sie ruszy.A kilka dni temu tak dokazywala, ze chwili spokoju nie mialam ...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 7 miesiąc temu #116222 przez Pyśkaaaa
monika ja tak mialam czw pt sob... mielismy przygotowania do komunii brata i ciagle gdzies biegalam zalatwialam cos robilam i maluszek odzywal sie dopiero jak sie kladlam spac...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia