BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 10 miesiąc temu #324318 przez monika1984lodz
Najlepszego Mamuski i Dziewuszki

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu #324320 przez monika1984lodz
Maja Nuna ma nadal katar i to chyba jeszcze wiekszy :(
Gosia Pati jak wy ta zawiesine podawalyscie??bo mi sie pomysly skonczyly

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu #324321 przez pati-m
MONIA - JAK EMILKA :unsure:
12 lata 10 miesiąc temu #324322 przez Mała
Monia najlepiej w strzykawce i szybko na policzek:)
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324323 przez pati-m
monika1984lodz napisał:

Maja Nuna ma nadal katar i to chyba jeszcze wiekszy :(
Gosia Pati jak wy ta zawiesine podawalyscie??bo mi sie pomysly skonczyly

Monia - Kacper brał amoksiklav (antybiotyk) - to był taki proszek w buteleczce i dolewało się przegotowanej wody bo momentu takiej kreseczki zaznaczonej, mieszało i robiła się zawiesina do podawania na ml specjalną dołączoną miarką, no i trzymać to trzeba w lodówce.
A jeśli chodzi o nie antybiotyk, to dostał też lakcid - on jest bez recepty, to takie malutkie fiolki z których odłamujesz górę, wlewasz wodę, wymieszasz i przelewasz na łyżeczkę, no i do buziaka.

Ja Kacprowi dawałam taką miarką co w syropkach mają, jak nie chciał buzi otworzyć to delikatnie przytrzymuje się policzki, wtedy robi ie tak dzióbek i można włożyć do buzi i szybko wstrzknąć.
12 lata 10 miesiąc temu #324327 przez monika1984lodz
Emi dostala zinnat wlasnie w tej zawiessinie.Wczoraj dalam jej z herbatka - potem ja wyzygala dzisiaj na lyzeczce ale wiekszosc wyplula.
MAla wieczorem podam strzykawka tak jak piszesz.

Wyysaja leki dla takich maluchow w tych wszystkich konsystencjach zamiast wszystkow kroplach zeby rozmieszac z melekiem eh... :(

Nuna tearaz bawi sie "wkurwiadelkiem"Czyt. palak gimnastyczny :P ogolnie nie wyglada na chora i gdyby nie ten katar i zamulone oczka to w zyciu bym nie wpadla na to ze ona chora. wiecie gdyby nie dostala tego kaszlu to ja bym wcale do lekarza nie poszla :( i az strach pomyslec co by sie wyklulo.

a tak z innej beczki znalazlam jeszcze jednopiekne zyczenie na dzien kobiet :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #324329 przez fanka
witam i ja
KOBIETO CUDNA, BABO KOCHANA ŚWIĘTUJ OD DZISIAJ DO JUTRA RANA
MASZ SWOJE ŚWIĘTO CHOCIAŻ RAZ W ROKU
WIĘC CIESZ SIĘ HULAJ,BABO DO ZMROKU
WEŹ CIEPŁĄ KĄPIEL, WYPIJ SZAMPANA
POMĘCZ DO RANA JAKIEGOŚ PANA ;-)
ZJEDZ PYSZNY OBIAD, POTEM CIASTECZKO
DZIŚ TWOJE ŚWIĘTO SUPER BABECZKO!!!!!!

a dla wszystkich dużych i małych forumowych kobietek wszystkiego najlepszego życzy Dawid :-)
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #324330 przez monika1984lodz
Dawidzio :kiss: :kiss: :kiss: :lol:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 10 miesiąc temu #324333 przez fanka
a tu jeszcze dzień kobiet z naszej perspektywy
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu #324341 przez pati-m
Dawidek - dziękuję za życzonka przystojniaku! No, no ale elegancka fryzura specjalnie dla nas, hihihi :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324346 przez Edyta1986
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBIET KOCHANE :laugh:

mnie tu malo bo nadrabialam Was jak 3 tygodnie nie mialam neta i nadal nie nadrobilam ale czytam juz na biezaco bo za bardzo ciekawa jestem co u Was slychac :P

mam pytanka do Was: ubieracie teraz dzieciom jeszcze kombinezony jednoczesciowe czy juz spodenki i kurtki grube? bo mam kurteczki dla malego ale wydaje mi sie ze jeszcze moze za zimno :unsure: a pod spodnie to jeszcze rajstopy co nie :unsure:

i jeszcze pytanie do mamusiek ze starszymi dziecmi: ubieralyscie na lato dzieciom czapeczki cienkie czy nie trzeba? bo nie wiem czy szukac jakies cienkiej czapeczki, albo chustki?

a my dzis na 13.50 na szczepienie, opoznione o 2 tygodnie z powodu tego antybiotyku :dry:

Monia ja tez podawalam zawiesine strzykawka i maly nie wypluwal ani nie wymiotowal, my mielismy Sumamed...

a tu wedle zyczenia zdjecia mojego malego"spadochroniarza" jak go z mezem od wczoraj nazywamy :)
ale wczoraj do smiechu mi nie bylo jak spadl z tej kanapy, ale na szczescie wszystko jest ok :)
Załączniki:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324347 przez slowiczek
o Boże !!!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja nie wiem czemu mam takie zdjęcie w awatarku :huh: :huh: :huh: samo musiało się ustawić......O MATKO może to jakiś znak....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
więc nawet sobie Mała nie żartuj :P

ALE ALE ALE, już wiem !!!! toż to ta moja ciąża z listonoszem :lol: muszę to zaraz zmienić :P

Dawidek :kiss:

Monia, "wkurwiadełko" mnie rozbawiło :woohoo:

Pati, buzi dla pokłutego Kacperka :kiss:

KOBITY najlepszego z okazji naszego święta :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Edyta, ja ubieram kombinezon, jest jeszcze zimno...
Wojtulek :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #324351 przez fanka
Pati- fryzurkę to najlepsi styliści układali specjalnie dla Cioć ;-)
Wojtuś ale masz śliczne oczka, wreszcie mama Cię nam pokazała!!
Edyta mój Dawid w kombinezonie był na zewnątrz raz bo jak go ubierałam w kombinezon to w jakiś dziki szał wpadał więc u nas kurtka , ocieplane spodnie pod spód rajtuzki i kocyk i tak śmigamy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 10 miesiąc temu #324352 przez iwonaNAVI
Witam sie :) Na poczatku wszystkiego naj naj dla naszych kobitek malych i duzych :kiss:

i dla Beti zeby zly humor poszedl w sina dal :kiss: bedzie dobrze kochana :)

Monia pokazesz nam potem zdjecia waszej wspolnej pracy :)

Dawidku dziekujemy :) adoratorku kochany :)

Edytka slicznego masz bobo :) ja na dwor ubieram kombinezon jedynie do samochodu kortke i grubsze rajstopki spodnie i buciki

Sloiwczku strzez sie !!! to jakis znak uwazaj :P wiesz dzis dzien kobiet nie wiadomo jak sie skonczy twoje swietowanie :)
12 lata 10 miesiąc temu #324358 przez slowiczek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia