BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 9 miesiąc temu #336987 przez Agusia83
No to ja chyba 5 jestem :laugh: U nas noc rewelacyjna...Emi obudzila sie dopiero o 6:30...wyspana oczywiscie...ale co tam...ani jednej pobudki nie bylo :) chce by to stalo sie rutyna :lol: Emisia bedzie budzikiem rodzicow...haha...niedawno zasnela, ja juz sie ubralam i przygotowalam wozek...jak sie Krolewna obudzi to jedziemy do banku, na spacerek i do drugiej babci.

Mowilam ostatnio M o chrupkach, to powiedzial bym dala sobie spokoj...ze jestem chop do przodu...zawsze wczesniej cos chce Emi dac, niz powinnam :angry: ...a to sie okazalo, ze sam zakupil chrupasy...moze dzis sprobujemy czy podejda Emilce.

Jesli chodzi o jedzenie, to prawda...kiedys nie bylo takich chorob, alergii i dzieciom nic nie bylo...ale trzeba zwrocic uwage, ze swiat to teraz jedna wielka chemia, do tego non stop pogarszamy sobie swiat, a to dziura ozonowa, a to wiecej spalin i tak sie zanieczyszczamy....dlatego trzeba stopniowo i z umiarem dozowac dzieciom przyjemnosci...Bewipo ma racje....
Fanka, Ty rowniez....tez nie wierze, ze w tych sloiczkach wsio czysciutkie bez dodatku jakiegos konserwata...przeciez one maja taki dlugi termin przydatnosci....
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #337007 przez gosia2324
angie1713 napisał:

tvp.info/informacje/swiat/portugalia-wyc...i-dla-dzieci/6815593

Zobaczcie

O tym wczoraj mowilam !!!! masakra!!!
12 lata 9 miesiąc temu #337009 przez mgielka22
Witam i ja...
M pojechal na rozmowe mam nadzieje ze uda mu sie dostac ta prace, ale si edenerwuje...

Z ta szczepionka to masakra jakas...
Jeszcze jutro i wracam do mojej niuni...buuu ale tesknie...
12 lata 9 miesiąc temu #337029 przez pati-m
Dzień dobry :)
U nas tradycyjnie pobudka na jedzonko o 6 i spanko do 9 :)
Zaraz biorę się za ogarnianie i muszę przygotować Kacpero na basen :)
No i na spacerek bo piękna pogoda :)

beti - ja też dołączam do mam pracujących od poniedziałku. Wcześniej pisałam, że nawet się cieszę, ale teraz jak jest taka piękna pogoda to mi się nie chce :( Wolałabym wyłazić z Kacprem na spacerki :)

A słyszeliście teraz w ddtvn że zwolnili faceta bo wziął urlop tacierzyński? To jest Polska właśnie - matce nic nie ułatwią i ojcom dopieprzą :angry:

mgiełka - trzmam kciuki za Twojego M.

Martuś - jak się dzisiaj czujesz?

magda- jak Domiś? Już lepiej?
12 lata 9 miesiąc temu #337038 przez monika1984lodz
Dzien dobry.

Ja niw szczepie ani na rota ani na pneumo. rota mimo szczepien i tak kazdy przejdzie predzej czy pozniej.

My dzisiaj chyba wkoncu wyjdziemy na spacer- ale to sie jeszcze okaze.

Pati udanego nurkowania i mam nadzieje, ze wszystko spakowalas :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 9 miesiąc temu #337066 przez fanka
Mgiełka to trzymamy kciuki!!
Masakra z tymi szczepionkami, dziewczyny a jak to u Was, bo nie pamiętam, szczepiliście na rota i pneumo??? bo my nie, i ciagle się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy czy nie ale kurczę coraz więcej słyszę złych opinii o tych szczepieniach nawet od lekarzy!!!
a wracając jeszcze do tamatu specjalnych produktów dla dzieci to z nimi związana jest jeszcze jedna kwestia- pieniądze!!! bo prawda jest taka, że są dużo droższe niż te zwykłe produkty i mało którą zwykłą, polską rodzinę stać na to żeby kupować dziecku wszystko SPECJALNE!! bo np biorąc pod uwagę starsze dziecko to na śniadanie parówki dla dzieci, soczek typu kubuś play czy nawet woda niegazowana kubusiowa, ciasteczka dla dzieci np lubisie, specjalne chrupki, specjalne paluszki i tak można wymieniać w nieskończoność.
Bo jeśli by podliczyć koszty codziennego takiego karmienia dziecka to przypuszam, że piękna suma by wyszła, oczywiście ja nie mowię, żeby dawać dziecku wodę gazowaną za 99 gr 5 litrów ;-) ale jak się kompoty domowego napije zamiast kubusia play to też będzie dobrze, a takie rzacz czas od czasu owszem ale nie zawsze!!! ot takiemoje zdanie, ale poemat walnełam ;-)
12 lata 9 miesiąc temu #337075 przez pati-m
Monia - no właśnie o tylu ważnych rzeczach mi wczoraj przypomniałyście, że mi walizka wyjdzie :silly:

fanka - ja szczepiłam na rota szczepionką rotarix.
A co do tych "specjalnych" rzeczy dla dzieci to uważam podobnie jak ty. Wszystko z umiarem. Jeśli dziecko nie ma alergii, uczuleń lub innych objawów to nie widzę powodu żeby karmić go jakimiś udziwnionymi rzeczami. Nie ukrywam, że Kacper je słoiczkowe obiadki, ale gdy np wgapia się w nasz talerz to jeśli tylko nie ma tam nic smażonego lub jeszcze dla niego nieodpowiedniego, to mu daję :) Chcę go powoli przyzwyczajać do tego naszego niestety chemicznego świata, bo wiem że go nie uchronię. Chyba, że byłaby zwariowaną ekomamą jak Reni Jusis :silly: Grunt to starać się mieć zdrowe podejście do wszystkiego i nie przesadzać w żadną ze stron :)
12 lata 9 miesiąc temu #337096 przez slowiczek
dzień dobry :kiss:

Natalka łaskawie pozwoliła mi pospać do 8:30 a sama wstała o 9 :)

co do szczepień ja uważam, że im mniej tym lepiej dlatego ja nie szczepiłam na nic dodatkwowego....przemysł farmaceutyczny to gigantyczne pieniądze i nie ma niestety na celu dobra pacjenta :dry:

Gosia - jednak zostałyśmy w Warszawie, Łukasz tylko do 16 w Kielcach a nie udało nam się na dziś przełożyć usg małej więc bez sensu, ale w przyszłym tyg od środy będę w Kielcach więc jakbyś miała do zrobienia przedświąteczne zakupy to daj znać :kiss:

Mgiełcia - trzymam kciuki :)

hmmm...może i my byśmy w końcu wybrali się na basen ? :side: może uda się w weekend bo na razie tatuś trochę chory, nie nadaje się na basen :dry: a w ogóle wczoraj przeglądałam rzeczy Natalki i okazało się, że ma całą kolekcję strojów kąpielowych, 2 jednoczęściowe i 1 dwuczęściowy, prawdziwa kobieta B)
12 lata 9 miesiąc temu #337100 przez bewipo
My szczepiliśmy na pneumo.
fanka dokładnie tak jest. Płaci się dwa razy tyle za ladne, kolorowe opakowanie...
12 lata 9 miesiąc temu #337112 przez slowiczek
powysyłałam wam już obie części zołzy, jeśli którąś z was pominęłam to proszę się upomnieć :)
12 lata 9 miesiąc temu #337116 przez Pyśkaaaa
Pati tylko jedna walizka? :P

dziewczyny macie rację ja na FRanka muszę uważać bo on alergik i co mu nie podpasuje to płacz i ból brzuszka! ale tez nie przesadzam... sama staram sie gotowac mu jedzonko aby przyzwyczic do chemii chrupki kupiłam tez za 80 gr a co do soków to te domowe kompociki na pewno zdrowsze niz te kubusie :P wiadomo czsami się chce tak jak nam czegos innego ale nie popadam w paranoje ech...

a ja szczepiłam na rota i na pneumo :)
12 lata 9 miesiąc temu #337120 przez pati-m
pyśka -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #337125 przez fanka
Pati

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #337127 przez Edyta1986
Słowiczku jesli nie byloby problemem to moze i mi moglabys wyslac te ksiazki ?:)

12 lata 9 miesiąc temu #337132 przez Pyśkaaaa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia