BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #135921 przez mYSZA
a nie dał Tobie takiego wydruku z cyferkami? jak dał to spisz je tutaj.
a powiedział o ile za mały? bo tak naprawdę oni wszyscy liczą według ostatniej miesiaczki, a Maluszek tak naprawdę może być młodszy;)

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #135926 przez sonia3466
Niestety przy tej wizycie mi nic nie dal..tylko tyle powiedział ,spytał tylko czy nie pomyliłam sobie terminu ostatniej miesiączki ,a na ekranie z usg wyszło mu ze to 24 tydzień..Nie wiem może powinnam lekarza zmienić... :dry: Ale następną wizytę dopiero zalecił mi na 20 lipca,wiec myślę ze gdyby coś się działo niedobrego to by kazał przyjść szybciej..
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #135927 przez gosia2324
Sonia, lekarz w karte ciąży powiniem Ci wpisac wage malucha, zobacz sobie.
A chodzisz prywatnie ?
wizyta za 6 tyg to trosze długo
13 lata 8 miesiąc temu #135931 przez Agusia83
Gosia u Twojego synka widac eleganckiego siusiaka...hmm, ale moze Twoj maluch mial malenkiego wzwoda i tak sobie sterczal a u mnie byl znudzony badaniem i takie oklaptusek? :P hahaha...
A moze to faktycznie dziewczynka? Jesli tak, to ma niezle zbudowane narzady piczuszkowe :silly:
Znajac zycie dowiemy sie przy porodzie i bedzie niesamowita niespodzianka...
13 lata 8 miesiąc temu #135932 przez mYSZA
Jeżeli sugerował, że pomyliłaś się z miesiączką tzn. że różnica nie jest jakaś okropna- najwyżej 3 tygodnie? możliwe, że miałaś wachnięcie wtedy i zaszłaś w ciążę później. to liczenie wg. kółka i ostatniej miesiączki jest niestabilną podstawą stwierdzenia wieku ciąży. Jak zlecił badanie na 20 lipca, to tym bardziej. ja jak miałam taka sytuację to kazał mi przyjść równie 2 tygodnie po i mierzyliśmy, czy mój Janek urósł o dwa tygodnie. I był ok, więc chodziło o to, że nie zaszłam wg. "tabelki"- ja o tym wiedziałam, bo wiem kiedy miałąm owulację a moje cykle trwają nie 28 dni ale 44, ale lekarze sami najlepiej wiedzą czasem i muszą sprawdzać takie rzeczy

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #135934 przez gosia2324
:) Agusia moze moze :) ale powiem Ci ze juz jak Kuba mial 3,5 cm to bylo widac siusaka na 100 % i nie balo sie go pomylic z dziewczynka :)

A masz Imiona dla dzieciaczkow ? :)
13 lata 8 miesiąc temu #135935 przez sonia3466
No tak masz racje i dziękuje bo mnie uspokoiłaś":)ale w 20 tyg ciazy wymiar dwuciemieniowy wynosi 50 mm wiec myślę ze nie będzie źle,bo ten lekarz ma takie pismo ze trudno cokolwiek z karty ciąży rozczytać:)
13 lata 8 miesiąc temu #135937 przez gosia2324
Ja zmykam juz polezec i spac :)
Do jutra Brzucholki moje :***
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #135938 przez Agusia83
Sonia, Mysza ma calkowita racje....

Gosia, imionka wybrane mam ja...maz nie zaakceptowal bo powiedzial, ze za wczesnie a i tak to on bedzie wybieral....aha, juz to widze, ze dam sobie wcisnac....ale myslec zawsze moze :silly:
Mam wymyslone po 3 imionka...jesli dziewczynka, to: Julka, Gabrysia lub Zuzia
A jesli chlopczyk, to: Szymek, Piotrus lub Hubert :lol:
U mnie w 13tc, gdy maluch mial niecale 6cm tez doktor zobaczyla cosik miedzy nozkami i stwierdzila, ze to pewnie chlopczyk....

Dziewczyny mialyscie kiedys cos takiego...ze siedzicie i musicie sie polozyc, bo tak jakby dzidzia grzebala, dotykala Wam w piczuszce?...Kurcze, to jest smieszne, ale wlasnie tak mam...
13 lata 8 miesiąc temu #135948 przez kasia79
to ja dodam cipcię Amelki
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #135949 przez magdamagda1988
Witaj sonia :)

Ja forum mam nadrobione bo podczytywalam Was co jakis czas. Ale teraz mam czasu w cholere wiec postaram sie dopisywac na bierzaco...

Agusia to moze bedziesz miala niespodzianke w dniu narodzin bejbika :p

zdjecia z usg niestety nie umiem dodac ale moge wkleic zdjecie z brzuszkiem :)

A za 3 tygodnie bede miala podawane jakies przeciwciala czy cos takiego na ten konflikt serologiczny
13 lata 8 miesiąc temu #135950 przez kasia79
a tutaj robi siku ;)
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #135951 przez kasia79
jeszcze jedno
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #135954 przez magdamagda1988
ja szczerze mowiac to nie umiem sie nigdzie siusiaka dopatrzec czy buleczki u mnie na zdjeciu usg podobno widac jak byk a ja do konca jestem wstanie powiedziec ze to wyglada jak siusiak :p

ale jak ten czas mija juz mamy pelne 6 miesiecy... a ostatni trymestr mija podobno najszybciej...
13 lata 8 miesiąc temu #135961 przez magdamagda1988
zdjecie z ostaniego weeknedu czyli 25 tydzien
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży