- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu #154115 przez gosia2324
Mala, a nie boisz sie ze przy 2 porodzie cala akcja bedzie szybka ...
Zeby zdazyc dojechac do szpitala .
Ja sie troche tego boje, jak rodzilam Kube to pisalam Wam ze na ktg skurcze mialam 100, a dla mnie to byly bole jak na miesiaczke, gdybym nie byla wtedy na noc w szpitalu to nie wiedzialbym nawet ze porod juz sie zacza, a bolec zaczelo mnie przy 8 cm ja przebili mi pecherz i za 30 min Maly juz byl ...
Zeby zdazyc dojechac do szpitala .
Ja sie troche tego boje, jak rodzilam Kube to pisalam Wam ze na ktg skurcze mialam 100, a dla mnie to byly bole jak na miesiaczke, gdybym nie byla wtedy na noc w szpitalu to nie wiedzialbym nawet ze porod juz sie zacza, a bolec zaczelo mnie przy 8 cm ja przebili mi pecherz i za 30 min Maly juz byl ...
Temat został zablokowany.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154134 przez Mała
Gosia ja do szpitala mam może z 500 m, także myślę że zdążę
Ja pojechałam z 3 cm rozwarciem i nie czułam nic. Tylko byłam po terminie 2 dni i mój gin stwierdził, że jak przez noc się nie rozwinie to mam rano jechać. Po badaniu w szpitalu stwierdzili, że już pora urodzić, bo mam skurcze, a ja nic nie czułam. Dali mi tabletkę pod język i nic, kroplówkę z ocytoksyną i nic, coś w strzykawce przez wenflon i dopiero się zaczęło. A wody mi odeszły 15 minut prze wyjściem małego.
Ja pojechałam z 3 cm rozwarciem i nie czułam nic. Tylko byłam po terminie 2 dni i mój gin stwierdził, że jak przez noc się nie rozwinie to mam rano jechać. Po badaniu w szpitalu stwierdzili, że już pora urodzić, bo mam skurcze, a ja nic nie czułam. Dali mi tabletkę pod język i nic, kroplówkę z ocytoksyną i nic, coś w strzykawce przez wenflon i dopiero się zaczęło. A wody mi odeszły 15 minut prze wyjściem małego.
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154178 przez ewelinaa
Witam w niedzielę, chyba wszystkie wrześniowe mamusie jeszcze śpią
W końcu mamy piękną, letnią pogodę
Wczoraj byliśmy u znajomych na grillu, cały wieczór do 24 na tarasie siedzieliśmy i tak cieplutko było - super
Nie czytałam lipcowej relacji z porodu - więc idę nadrobić
W końcu mamy piękną, letnią pogodę
Wczoraj byliśmy u znajomych na grillu, cały wieczór do 24 na tarasie siedzieliśmy i tak cieplutko było - super
Nie czytałam lipcowej relacji z porodu - więc idę nadrobić
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154184 przez megi2501
Ja też witam w słoneczną niedziele
Cisza i spokój na tym naszym forum dziś. Wczoraj zrobiłam listę czego mi brakuje. Nie mam wózka ani łóżeczka. Czekam na pieniążki i w sierpniu działam. Nie będę zwlekać do września bo nigdy nic nie wiadomo.
Słyszałyście może o kapturkach laktacyjnych?
Cisza i spokój na tym naszym forum dziś. Wczoraj zrobiłam listę czego mi brakuje. Nie mam wózka ani łóżeczka. Czekam na pieniążki i w sierpniu działam. Nie będę zwlekać do września bo nigdy nic nie wiadomo.
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #154188 przez ewelinaa
megi2501 napisał:
Chodzi Ci o osłonki piersi www.philips.pl/c/avent-akcesoria/standardowe-scf156_01/prd/ czy takie muszle laktacyjne/wkładki www.philips.pl/c/avent-akcesoria/6-szt.-scf157_02/prd/ , które są do formowania piersi i jako wkładki laktacyjne?
Ja już rozmawiałam z położnymi na ten temat i kupiłam wkładki formujące z medeli - do "wyciągnięcia" płaskich brodawek allegro.pl/medela-wkladki-oslona-formuja...uki-i1699717829.html
No i przeczytałam relację z porodu lipcowej mamusi - niesamowite, że miała tyle chęci i sił żeby jeszcze tutaj wszystko opisywać - dzielna dziewczyna
Ja też witam w słoneczną niedziele
Chodzi Ci o osłonki piersi www.philips.pl/c/avent-akcesoria/standardowe-scf156_01/prd/ czy takie muszle laktacyjne/wkładki www.philips.pl/c/avent-akcesoria/6-szt.-scf157_02/prd/ , które są do formowania piersi i jako wkładki laktacyjne?
Ja już rozmawiałam z położnymi na ten temat i kupiłam wkładki formujące z medeli - do "wyciągnięcia" płaskich brodawek allegro.pl/medela-wkladki-oslona-formuja...uki-i1699717829.html
No i przeczytałam relację z porodu lipcowej mamusi - niesamowite, że miała tyle chęci i sił żeby jeszcze tutaj wszystko opisywać - dzielna dziewczyna
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez ewelinaa.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154222 przez gosia2324
Witam dziewczyny ...
U mnie w nocy była masakra, bałam się jak cholera
Od 22. oo do 1.40 nie mogłam zasnąć, brzuch cały twardy, jakieś dziwne boleści miałam jakby kolka ściskała mnie w pasie !!!
zażyłam 2 no-spy i jakoś zasnęłam, a o 5.00 rano znów to samo ...
Ryczeć mi się chciało bo jestem sama z Kuba, mama wraca dopiero we wtorek, ani na izbę jechać bo co z małym ...
Na szczęście ok 6.00 mnie jakoś puściło, ale co się strachu najadłam to moje !!!
Nie chce już takich nocy
U mnie w nocy była masakra, bałam się jak cholera
Od 22. oo do 1.40 nie mogłam zasnąć, brzuch cały twardy, jakieś dziwne boleści miałam jakby kolka ściskała mnie w pasie !!!
zażyłam 2 no-spy i jakoś zasnęłam, a o 5.00 rano znów to samo ...
Ryczeć mi się chciało bo jestem sama z Kuba, mama wraca dopiero we wtorek, ani na izbę jechać bo co z małym ...
Na szczęście ok 6.00 mnie jakoś puściło, ale co się strachu najadłam to moje !!!
Nie chce już takich nocy
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #154230 przez slowiczek
bieeeeeeedna gosia :*
mnie puchną stópki co doprowadza mnie do szału, nienawidzę tego uczucia
a no i dziś się budzę a tu mokre prześcieradło i plama na łóżku - leje mi się z tych cycuchów strumieniami :o
mnie puchną stópki co doprowadza mnie do szału, nienawidzę tego uczucia
a no i dziś się budzę a tu mokre prześcieradło i plama na łóżku - leje mi się z tych cycuchów strumieniami :o
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez slowiczek.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154249 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Musiałam nadrobić 160 postów!!!!
Śliczne macie zdjęcia
My w piątek zrobiliśmy większe zakupy, materacyk, kocyki, prześcieradła, laktator i różne inne pierdołki.
Wczoraj byliśmy na 18. Dostałam przy okazji kolejną porcję ciuszków robionych na drutach. Przy okazji wkleję fotki
Dzisiaj padam całkowicie.
Musiałam nadrobić 160 postów!!!!
Śliczne macie zdjęcia
My w piątek zrobiliśmy większe zakupy, materacyk, kocyki, prześcieradła, laktator i różne inne pierdołki.
Wczoraj byliśmy na 18. Dostałam przy okazji kolejną porcję ciuszków robionych na drutach. Przy okazji wkleję fotki
Dzisiaj padam całkowicie.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154271 przez mgielka22
Megi przez oslonki nie ma sensu karmic;/ zazwyczaj dziecko wtedy sie nie najada i do tego piers sie sama nieureguluje pod dziecko...lepiej uzywac masci na brodawki:) wiec szkoda kasy:)
A u mnie od 6 rano byla taka burza ze wow:D w ogole przez duchote na dworze to pol nocy nie spalam masakra...
Slowiczku to jest nei fajne ze stopami ja mam to samo po chodzeniu, ale sie nie da niechodzic:( polecam Ci ESCEVEN w masci ja sama uzywam zeby mi nie puchly, nie ma to zadnego wplywu na malenstwo takze jest bezpieczne:)
Jejku ja juz tez sie nei moge doczekac malej strasznie chce juz ja tulic, a tu do wrzesnia jeszcze troche:D. Za mna chodzi cos termin 23 wrzesien:D
A u mnie od 6 rano byla taka burza ze wow:D w ogole przez duchote na dworze to pol nocy nie spalam masakra...
Slowiczku to jest nei fajne ze stopami ja mam to samo po chodzeniu, ale sie nie da niechodzic:( polecam Ci ESCEVEN w masci ja sama uzywam zeby mi nie puchly, nie ma to zadnego wplywu na malenstwo takze jest bezpieczne:)
Jejku ja juz tez sie nei moge doczekac malej strasznie chce juz ja tulic, a tu do wrzesnia jeszcze troche:D. Za mna chodzi cos termin 23 wrzesien:D
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #154287 przez gosia2324
megi2501 napisał:
Megi ja nie używałam tego, moja kolezanka tak i jakos podchodzilo jej powietrze pod te kapturki i poranila sibie piersi do krwi jak Maly ciagnal i tak zakonczylylo jej sie karmienie po 3 tyg
Według mnie to zbedne gadżet
Gosiu! Dobrze, że przeszło. Kurcze ciągle, u któreś coś się dzieje.
Chodzi mi o osłonki piersi. Czy to naprawdę chroni pierś przed bólem podczas karmienia. Bo nie wiem, czy warto to kupić.
Megi ja nie używałam tego, moja kolezanka tak i jakos podchodzilo jej powietrze pod te kapturki i poranila sibie piersi do krwi jak Maly ciagnal i tak zakonczylylo jej sie karmienie po 3 tyg
Według mnie to zbedne gadżet
Moderatorzy: ilona