BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #155830 przez pati-m
klatina - ja zdecydowałam się na ziajkę. Zależało mi na płynie do kąpieli, który od razu natłuszcza maluszka podczas mycia, a wiekszość z nich można stosować dopiero od 1m-ca życia. A właśnie ziajka ma płyn natłuszczający do kąpieli od 1 dnia życia i cena też jest przystępniejsza niż oliatum. Resztę kosmetyków też kupię z tej serii - oliwka i krem do ciałka przeciw odparzeniom.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155895 przez ewelinaa
Witam w piękny słoneczny dzień :)

Czytałam Was regularnie, ale niestety nie dałam rady na bieżąco pisać - przepraszam za to B)

Katy - wypadek :ohmy: mam nadzieję, że z Tobą i małym będzie dobrze, trzymam kciuki :kiss:

Jeśli chodzi o krwawienia - mi zdarzyło się ze 2 czy 3 razy z nosa, ale za to ostatnio cały czas krwawią mi dziąsła przy myciu zębów - poszukam jakiejś nowej pasty do zębów.

A co kosmetyków to ja już sama nie wiem - normalnie ZGŁUPIAŁAM w tym temacie - najpierw byłam nastawiona na Hipp, później zaczęłam skłaniać się ku Oilatum, a teraz po zastanawiam się nad Emolium :unsure:

I zakochałam się w tej karuzeli allegro.pl/karuzela-mala-ksiezniczka-tin...-10-i1665961313.html - w sklepie widziałam za 140zł i moja mama obiecała ją kupić wnuczce :kiss:

A poz tym wczoraj biegałam po mieście w poszukiwaniu łańcuszka z medalikiem na chrzest (w niedzielę - mój mąż jest chrzestnym), później zakupy spożywcze i jak wróciłam do domu nogi i plecy tak mnie bolały, że szok. To już nie dla mnie takie całodzienne latanie po mieście ;)
13 lata 5 miesiąc temu #155912 przez SYLWIA
Witam serdecznie w słoneczny dzień.

Ja osobiście kupuje mydełko mustela www.fabrykazdrowia.pl/info/mustela_bebe_...eci_200_g-28064.html

a do tego emolium emulsje do ciała www.fabrykazdrowia.pl/info/emolium_emuls...ala_400_ml-4893.html

Moja siostra używa dla swojego synka. Są bardzo wydajne mały ma już rok i dwa miesiące, a kosmetyki jeszcze się nie skończyły.

[url=http://www.su
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155926 przez Marta M
Pati, u mnie wedlug kalendarza:
Wszystko na to wskazuje, że będzie to:
chłopiec
buuuuuuu..

Slowiczku dziekuje za link, a te chusteczki znalazlam nie tam gdzie sa wszystkie przypory dla dzieciaczkow, ale przy wejsciu byl rozny asortyment na promocji, od ciastek po garnki..i tam byly chusteczki..

fanka trzymamy kciuki za obrone :D

klatina ja kupilam Oilatum Soft, nie wiem jednak czy to bedzie dobry zakup, okaze sie w trakcie uzywania..wlasnie...powiedzcie czy wszyscy polecaja Oilatum emulsja lecznicza czy to Oilatum Soft..jaka jest roznica??
13 lata 5 miesiąc temu #155938 przez pati-m
Witam dziewczynki :)
Dopiero teraz wstałam, bo mój łobuziak szalał w brzuchu od 1 do 2! Jakiś poligon chyba sobie urządził :lol:
Zaraz pora na śniadanko, potem wstawić pranie, obiadek i dalszy ciąg pisania pracy.

Miłego dnia życzę brzuchalki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #155943 przez monika1984lodz
dzien dobry dziewczynki

JAki ja mialam dzisiaj straszny sen :( obudzilam sie placzac bu :( moj M az sie obudzil i sie wystraszyl bo nie wiedzial co sie dzieje.Nie bede Wam opisywala co mi sie snilo bo to bylo naprawde smutne i okropne.mam tylko nadzieje, ze ten sen sie nie spelni....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #155945 przez megi2501
Kochane,
A czym się różni Oilatum od Emolium oprócz ceny oczywiście? Które polecacie?
13 lata 5 miesiąc temu #155959 przez monika1984lodz
ja chyba zakupie kosmetyki nivea.Ja ich uzywam cale zycie.Wiec wydaje mi sie, ze Nunulce tez beda pasowaly :)

nie moge sie doczekac kuriera

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #155960 przez ewelinaa
Oilatum Soft od Emolium różni się właśnie przede wszystkim ceną - działanie mają takie samo nawilżają i natłuszczają skórę - nie trzeba już później stosować oliwki czy mleczka. Tak mi powiedziała pani w aptece - a Oilatum Soft jest bardziej znane bo polecają go położne (w szpitalach, w SR itp.). Poczytałam w internecie i ja do mycia ciałka maluszka wybiorę Emolium.
Trzeba tylko uważać jak dziecko ma bujną czuprynkę, bo i po tych kosmetykach włoski wyglądają jak przetłuszczone i lepiej wtedy kupić oddzielnie szampon :silly:

Monika - :kiss: , to na pewno tylko zły sen, a sny zawsze spełniają się na odwrót - jeśli śni coś złego znaczy, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155965 przez monika1984lodz
dziekuje Ewelinko :kiss:

Dziewuszki robie sobie liste rzeczy ktore musze kupic, przeczytajcie i pomozcie mi ja uzupelnic

Dla Nuny
termometr
nozyczki do paznokci
smoczki
butelka
wanienka
reczniki kapielowe 2 szt
szczoteczka do wlosow
kosmetyki do kapieli
sudocrem
puder
chusteczki wilgotne
pieluchy tetrowe
pampersy

Dla mnie
koszulki nocne do karmienia 2 sztuki
szlafrok
stanik do karmienia
majtasy siatkowe
podklady poporodowe
wkladki laktacyjne

i nie wiem zglupialam juz zupelnie co jeszcze jest potrzebne, a moze cos jest zbedne

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156012 przez Agusia83
Hej dziewczynki,,,ja nie spie juz od 7 rano, ale jeszcze lezalam w lozeczku :laugh:

Tak sie zastanawiam, bo czytalam, ze ruchy maluszka w 8 miesiacu moga zmniejszyc swa intensywnosc, a u mnie jest na odwrot...maly kokosi sie non stop :silly: ...mam nadzieje, ze to dobry objaw...

Monia, mysle, ze wszystko potrzebne ujelas w swojej liscie...
Moze zorganizuj sobie jakas koszulke do porodu, ale to pewnie juz masz...i ja na pewno zakupie jakas masc na brodawki, gdyby maluch je zmaltretowal..chociaz ponoc nasze mleko najlepsze...a staniki do karmienia, to chce miec 2....aa, no i tamtum rosa do podmywania ran i dla dzidzi octenisept lub leko do pepuszka...jak cos mi sie jeszcze przypomni to napisze...
13 lata 5 miesiąc temu #156016 przez Agusia83
Monia ja jeszcze bede kupowac:
laktator,
smoczek,
gaze w aptece,
dla siebie lewatywe w aptece..
13 lata 5 miesiąc temu #156022 przez pati-m
Agusia - czy jak ja do pielegnacji pępuszka mam gaziki leko, to muszę jeszcze kupić octenisept?
A co do ruchów maluszka, to u mnie też mały coraz bardziej fika :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #156027 przez bewipo
Cześć dziewczynki.

Ja mam jeszcze zapisany aspirator do noska, sterimar baby, patyczki z ogranicznikiem, a dla siebie bepanten maść (na brodawki) i na zapas duże podpaski, co by mąż nie musiał później mi kupować.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #156028 przez Agusia83
Pati, leko w zupelnosci wystarczy...zarowno leko jak i octenisept to srodki do odkazania...

Bewipo, masz racje, trzeba dopisac do listy :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka