BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #158570 przez Pyśkaaaa
witam sie sobotnie
Gosia cóż za piękne koszule :P a zdjecia śliczne.. i gratulacje 8 miesiąc :D
Fanka ja się nie znam na opadaniu brzucha ale też może taka Twoja uroda ;)
Pati ja tez bym nie poszła na wesele w sumie to zależy od samopoczucia ale mi by się chyba już nie chciało :P
my wczoraj bylismy na grillu i spaliśmy u znajomych i wyobraźcie sobie że tak sie objadłam że cała noc nie spałam z powodu zgagi i dziś jestem o dzień do tyłu... :angry:

moj K. jutro wyjeżdża na 2 dni ogarnąć sprawy z nowym mieskznaiem i wywieść trochę rzeczy więc zabieram sie za mąłe pakowanie...

i też bym chciała zdjęcie jak malutki wyjdzie :D
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158589 przez gosia2324
Ewelina kupialm te
allegro.pl/szlafrok-ciaza-bawelna-100-pr...ent-i1703994778.html
allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-d...s-m-i1700354606.html

fanka
wszyscy mówią ze jak zmieści sie dlon miedzy piersi a brzuch ,to brzuch jest obniżony, mi tez przed porodem obnizyl sie brzuch, tak ok 2 tyg przed,
Ale może Twoj maly porostu ma jeszcze duzo miejsca i leży sobie w zdłuż brzuszka, :)
A kiedy masz wizytę i USG, zeby lekarz to sprawdził ?
Głowa do gory!
A mialas regularne miesiączki ?
13 lata 5 miesiąc temu #158632 przez gosia2324
Hmmmm a gdzie Wy wszystkie dzis balujecie ? :evil:
13 lata 5 miesiąc temu #158644 przez Mała
Mama mi dzisiaj kupiła stanik do karmienia i piżamę do szpitala i juz jestem spokojniejsza. Chociaż jeszcze sporo mam do kupienia, ale już mama dostała resztę dyspozycji i mąż idzie na zakupy dla Oli, także zmartwienie chociaż to z głowy. :)

Fanka z tego co ja pamiętam to też mi brzuch opadł ok. 2-3 tygodni przed porodem. Najlepiej by było, żeby lekarz Cię obejrzał, uważaj na siebie.

Gosia ja zostałam pozbawiona laptopa, bo mąż na popołudniówkę do pracy poszedł, ale byłam ciekawa co tam z Anetą sierpniówką i wstałam do kompa. Już spadam, bo mama na mnie krzyczy, że nie leżę.

Przespanej nocy wszystkim życzę. Do jutra.
13 lata 5 miesiąc temu #158647 przez pati-m
Witam ponownie :)
Wróciłam do domku tak po 17, ale złaziłam się w ikei i musiałam odpocząć :)
Kupiliśmy parę drobiazgów do pokoju małego, a najważniejszym zakupem okazała się pluszowa piłka do nogi - tatuś wybierał i powiedział, że bez tego nie wyjdziemy :lol:

Ja się nie znam na tym opadającym brzuchu, ale ja przez cały czas mogę położyć rękę między brzuchalem a piersiami. Ja właściwie cały czas zastanawiam się, czy jak na ten tydzien w którym jestem nie mam za małego brzucha? Obwód jest 98-100cm zależy kiedy mierzę. Wszyscy mi w rodzinie mówią, że jest mały jak na tą porę i już nie wiem co myśleć :huh:

Mała - śliczne zdjęcie Kamilka :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158678 przez gosia2324
Pati ja tez mam 100 cm w obwodzie i wydaje mi sie ze jestem OGRONMA!!!
Lekarz mi w środę powiedział,ze bardzo ładnie wyglądam, ale mam spory brzuch :silly:
A najlepsze jest to ,ze usłyszałam taki komplement leżąc na fotelu :woohoo:
Myślałam ,ze umre :silly:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158680 przez Agusia83
Dziewczynki, a ja znow prasowalam..wczoraj to mi glupio bylo, jak ciagle czytalam, ze stoicie przy zelazku..a ja mialam totalnego lenia i sie zmusilam...i dzis ponownie...teraz to mi kregoslup napitala niesamowicie i musialam zaprzestac gladzenia ciuchow :silly:

Ja tez nie znam sie na opadajacych brzuchach, jedynie co, to naczytalam sie, ze faktycznie 2,3 tygodnie przed porodem bus bardzo sie obniza...tak wiec jak dziewczynki pisza, Fanka zaczerpnij opini lekarza.

A ja sie teraz zmierzylam i obwod brzuszka wynosi 117 :silly: wow...ale ogromna jestem...chociaz wszyscy mowia, ze bardzo ladnie wygladam :silly:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158691 przez gosia2324
Dziewczyny znalazlam sobie prezent za urodzenie Jagódki ...
Ale co tak mezowi pod nos mam to podstawic, musze go miec !!!!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158695 przez pati-m
Gosia - śliczną pamiątkę będziesz mieć :)

Ja też wybrałam co chcę i nie omieszkam poinformować o tym mojego męża :lol:

Strasznie podoba mi się te srebrny wisiorek. No i po urodzeniu Kacpra wstawię sobie fotki dwóch najważniejszych facetów w moim życiu :lol:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #158697 przez gosia2324
pati, bede miec jak sobie kupie :(
I to moj rozmiar ...

Zachorowalam na niego :)

allegro.pl/pierscionek-srebrny-rozowe-se...-5g-i1703602414.html ten tez ladny, zwlaszcza przy dziewczynce :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #158714 przez Agusia83
Sliczne blyskotki znalazlyscie...ja tez bym chciala dostac pierscionek, tyle, ze zloty :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #158742 przez mgielka22
Hej Laseczki, wlasnie wrocilam z kina:D bylam na harrym polecam genialnie zrobiony:D

Wlasnie u mnie mija dzis 3 miesiace po slubie i 30 tc i maz z tej okazji zrobil mi fotki:) wstawie jakas jedna ktora strasznie mi sie podoba:D

Wiecie co ostatnio tyle slysze ze przy porodzie zdarzaja sie przypadki ze lekarz moze uszkodzic dziecko i wiecie co mam straszne obawy, polska jest tak mega zacofana w tym wzgledzie i w ogole ze zaczelam sie martwic czy aby mojej perelece nikt krzywdy nie zrobi, zagryzlabym na smierc! Ale cos mnie takie zmartwienie ogarnelo:(
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #158765 przez slowiczek
Mgielka - zdarzaja sie rozne nieszczescia, wiadomo, ale nie ma co o tym nawet myslec, tak naprawde ciagle cos moze sie stac, mozesz wyjsc z domu i moze Ci cegla spasc na glowe itd ladne zdjecie :)
-
ja mam weekend z "tesciami" , w dodatku jestem chwilowo bez komputera wiec podczytuje was na telefonie...

Nawiazujac do waszych raportow centymetrowych melduje 104 cm w brzuszku :) a Ty Pati nie rozmyslaj nad rozmiarami, jesli dzidzius zdrowo rosnie to nie ma czegos takiego jak za maly brzuch :)
13 lata 5 miesiąc temu #158766 przez slowiczek
Mgielka - zdarzaja sie rozne nieszczescia, wiadomo, ale nie ma co o tym nawet myslec, tak naprawde ciagle cos moze sie stac, mozesz wyjsc z domu i moze Ci cegla spasc na glowe itd ladne zdjecie :)
-
ja mam weekend z "tesciami" , w dodatku jestem chwilowo bez komputera wiec podczytuje was na telefonie...

Nawiazujac do waszych raportow centymetrowych melduje 104 cm w brzuszku :) a Ty Pati nie rozmyslaj nad rozmiarami, jesli dzidzius zdrowo rosnie to nie ma czegos takiego jak za maly brzuch :)
13 lata 5 miesiąc temu #158767 przez slowiczek
-

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia