BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #422141 przez majka_166
kurcze a ja nic nie wiem , ile mój buzialek waży . Na ostatnim badaniu też ginekolog mi nic nie mówił, troche patrzyłam w te dokumenty i wyszło niecałe 2 kg .. zbadał tylko ogólnie , a USG 20 września , tydzień przed porodem.
Czajusiątko? też mnie zastanowił ten strój dla męża??:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #422146 przez PolaL
Gratulacje dla Andry i Ani :kiss: :kiss:

Co do imienia to ja bym wybrała Blanka, zawsze mi sie podobało.

Wózek odebrany i już mój mały szaleje. Zapodam zdjęcia jak tylko zmniejszę :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #422153 przez PolaL
Gondola

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #422154 przez PolaL
Spacerówka

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #422163 przez PolaL
Patys czekam na wieści czy wszystko ok :unsure:

Lui może u Ciebie są postępy :unsure:

Kasiu7775 mam nadzieję że jest poprawa u małego :kiss: , a twój mąz to rozwalił wziętym golfem. Ale pewnie mój zrobiły to samo. Na szczęście moi rodzice dziś wracają z sanatorium więc moja mama by mu pokazała co ma zabrać :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #422165 przez Jussstyś
ANIA GRATULACJE DLA WAS, WRACAJCIE SZYBKO DO ZDRÓWKA :kiss: :kiss: :kiss:

Ja mialam jak zwykle koszmarną noc, brzuszek bolał jak na okres, czasami bardziej czasami tak, że myslalam, że zacznę płakać, do tego doszedł bol pleców, koszmar :( :(

agnesssa a już myslałam, że ze mną coś nie tak, jak po nacisnieciu zostaje mi dziura :laugh:
czajusiątko ja też chciałabym już przytulic córeczkę :) i miec to za sobą :)
MADZIA daj znac po wizycie :) mi mama powiedziała, już 4tygodnie temu, że brzuch mi opadł, sama nawet to zauważyłam, a niunia dalej nie chce wyjść, ehh :( poza tym po opadnięciu brzuszka zrobiły mi sie rozstepy na dole, niby może ze 2 po jednej i drugiej stronie, ale zawsze coś :angry:
PolaL bardzo ładny wózek i kolorek jaki fajny :) :)
Kasia7775 co tam u małego? lepiej już? :)

Milego dzionka

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422199 przez czajusiątko
Madzia, Majka u nas w szpitalu mąż do porodu rodzinnego musi mieć ten taki zielony strój, z takiego materiału jak są te fartuchu,w których goście mogą wejść na oddział... nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi :) no ido tego zmienne klapki :)
Polal bardzo ładny wózeczek i świetne kolorki, ale najlepsze jest to drugie zdjęcie, gdzie ukrył się Twój starszy Łobuz :)

12 lata 3 miesiąc temu #422200 przez agnesssa
Ania WIELKIE GRATULACJE I WITAMY FILIPKA NA ŚWIECIE :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

MagdalenaBasieńka ślicznie waży :woohoo: Trochę Ci zazdroszczę, że wiesz kiedy zobaczysz córeczkę :lol: Denerwujesz się :unsure:

Baby I jak tam Twoje samopoczucie :unsure: Mam nadzieję, że lepiej, i że skurcze przeszły bo Ty masz jeszcze czas :kiss:

Lui Co tam u Ciebie :unsure: Przecież to nie jest normalne, że będą Cię trzymać tak bez postanowienia :huh:

Madzia W szpitalu w którym ja będę rodzić mąż ma na sobie taki strój z fizeliny i to się kupuje w szpitalu :) Daj znać co u lekarza słychać :woohoo:

PolaL
Super się prezentuje wózek :lol:

Jussstyś
Mój mąż jak mu pokazałam co się dzieje z moją stopą to cały wieczór jak zahipnotyzowany wciskał mi paluchy :silly: I się ze mnie nabijał :cheer: Mam nadzieję, ze odpoczniesz sobie w ciągu dnia :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #422225 przez magdalenamksiazek
Powiem wam że stestowałam ten manewr ze spuchniętymi stopami :laugh: i rzeczywiście mi też zostaje wgłębienia :laugh: trochę to śmieszne.

Agnessa Powiem Ci że już od tak dawna wiem że czeka mnie cesarka że przywykłam już do tej myśli. Poza tym odkąd trafiłam w lipcu do szpitala ciągle żyłam w stresie o te wody i o to żeby było wszystko dobrze. Cieszę się ze to już :) Myślę że jak już bede w niedziele na oddziale to nerwik mnie dopadnie :silly: ale chyba bardziej o to jak poradzę sobie z opieką po cesarce niż o sam zabieg.

12 lata 3 miesiąc temu #422233 przez MADZIA7
Czajusiątko, Agnessa tak podejrzewałam, że to pewnie o taki kaftanik chodzi, ciekawe czy u mnie też takie są:)

Pola fajny wózeczek, wydaje się bardzo solidny, a uśmiech Twojego Szymka rozbrajający:)

Nie mogę się do niczego zabrać przed tym lekarzem, bo się trochę denerwuję i stale coś jem (a nie powinnam z moją cukrzycą). Nawet nie wiem, czego tak naprawde oczekuję, że mi powie:)

Piję właśnie herbatkę z liści malin, jej aromat przypomina szampon na wszy z dzieciństwa;) Słyszałam, że nie jest to zbyt smaczne, ale czy to ma tak śmierdzieć?;)

MagdalenaM pocieszę Cię, że moja siostra i szwagierka miały cesarkę i bardzo szybko doszły do siebie, chyba nawet szyciej niż nieraz po naturalnych porodach, a ich dzieciaczki zdrowo rosną i ładnie się rozwijają:) Jedno ma już ponad rok, a drugie pół roczku:)

Ciekawe, co u Patys? Nie odzywa się, więc pewnie ją zostawili w szpitalu na USG, może już nawet tuli Mateuszka?

12 lata 3 miesiąc temu #422234 przez baby_55
Madzia już dzisiaj lepiej się czuję :) a Ty daj znać po wizycie :)

Patys co tam u Ciebie?

ANIA gratulacje :) wracaj szybko i opowiadaj :)

Agnessa tu w sumie uważają już malucha za donoszonego teraz więc mogłoby się zacząć wreszcie ;) to czekanie takie wkurzające czasami :silly:

Polal super wózio :)

Jussstyś Ty to się dopiero męczysz bidulo, mam nadzieję, że się szybko ruszy u Ciebie i doczekasz się wreszcie przytulenia do swojego maluszka :)

Kasiu jak mały? mam nadzieję, że już lepiej :) z golfem to mnie Twój mąż rozbawił :laugh: ja znając mojego męża naszykowałam plecak z rzeczami dla mnie i młodej na wyjście żeby nie było problemów, bo wiem jakby się to mogło skończyć :silly:

nocka dzisiaj niespecjalna, bo mnie co chwilę skurcze łapały, aż sie zaczęłam wkurzać bo nic konkretnego się nie dzieje, tylko spać przez to nie mogę B) mogłoby się rozkrecić raz a porzadnie a nie takie podchody noooo .... musze tą moją młodą ochrzanić żeby sie na coś zdecydowała a nie takie wyjdę ... a moze nie wyjdę ... wyjdę ... albo nie wyjdę ... i tak w kółko ;) niezdecydowana ta moja córcia coś no ale kobieta w końcu to w sumie zrozumiałe :silly: :lol:

no dobra uciekam coś porobić konkretnego :) wpadnę później po kolejne wieści z porodówek :lol:
która następna?

12 lata 3 miesiąc temu #422236 przez PolaL
magalenamksiazek na pewno będzie dobrze, nie denerwuj sie grunt ze już wiesz czego sie spodziewać :blink: no i że będziesz mamusią w poniedziałek :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #422247 przez kasia7775
Andra i Ania gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Oliwier dalej żółty, dzisiaj dołożyli mu dodatkowe lampy od dołu. Najgorsze jest to, że okazało się, ze ma gronkowca w moczu. Podejrzewam, że na weekend tu zostaniemy :(

12 lata 3 miesiąc temu #422252 przez mala2809
Aniu gratulacje!!!!! Buziaki dla Filipka :kiss: :kiss: :kiss:

PolaL śliczny wózek, sama taki planowałam, gdybym miała dziewczynkę :woohoo: moje ulubione kolory :)

Jussstyś ja to Ci i tak zazdroszczę, że mimo że tyle przytyłaś masz tylko za 2 rozstępy, ja mam +18kg i rozstępy wyszły mi w wielu miejscach :huh: mimo że smarowałam sie od 2 miesiąca...

Lui Ci lekarze też serca nie mają, żeby ciężarną tak długo trzymać w niepewności co i jak :ohmy:

A u mnie dziś szaro i ponuro, więc dzieki temu spokojnie mogłam przespać całą noc :) jak tylko wstalam na siku to zasypiałam w ciągu 2 minut :blink: mój mąż mówi, że na pewno zbieram siły żeby urodzić sobie troszkę wcześniej :lol: idę zaraz zrobić kompot z rabarbaru :)

U mnie w szpitalu strój dla męża wyglada tak: spodnie z dresu, koszulka luźna i czyste klapki lub kapcie ( to wszystko musi być świeżo wyprane) obowiążkowo przwiezione w reklamówce i przebiera się w to przed wejściem na porodówkę :)

12 lata 3 miesiąc temu #422303 przez siteczko
Witam wszystkie Mamusie ;)

Ania14.09 OGROMNE GRATULACJE! KOLEJNA ROZPAKOWANA MAMUSIA! SZYBKIEGO POWROTU DO DOMU!

PolaL Fajny wózeczek i kolorki :) w końcu się doczekałaś :) A fotka spacerówki superowa z tą małą główką szkraba hehe :)
My jak przywieźliśmy wózek to też musieliśmy sprawdzić czy wszystko się składa działa, a przy okazji trochę poszaleć po mieszkaniu, hehe :) więc nie tylko dzieci cieszą takie 4 kółka ;)

kasia7775 Trzymam kciuki, aby jak najszybciej się Oliwierowi poprawiło! Głowa do góry! Będzie dobrze!

magdalenamksiazek o nieźle wiedzieć tak kiedy zostanie się już 'prawdziwą' mamą ;) zazdroszczę daty - nasza rocznica ślubu kościelnego :P ale już kiedyś się zastanawiałam czy lepiej wiedzieć kiedy wybije godzina 0 czy też żyć nieświadomie, hehe i nie mam pojęcia co najlepsze :)

MADZIA7 spokojnie u nas w szpitalu nie ma specjalnych wymagań co do stroju, na pewno powinno być luźne i czyste :)

Ja dziś pobiłam chyba rekord... spałam do 11:45 :D i tylko dlatego że obudził mnie telefon... fakt między czasie wstawałam ok. 6 i 9, ale tylko na siku :)
Mąż rano pojechał w delegacje do WAwy i mam zakaz rodzenia, więc lepiej było chociaż pół dnia przespać ;) bo wróci najwcześniej o 20... i biedny się stresuje trochę, bo wczoraj żonie jego szefa odeszły nagle wody, a miała termin na 22.09 a ogólnie umówioną cesarkę na 13.09, tak więc chyba dodarło do niego jeszcze bardziej że to nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie ;)
Wczoraj byłam totalnie bez życia, zero uśmiechu, jakaś przybita chodziłam, coś strasznego, chyba jakiś dół... dziś już jest trochę lepiej i mam nadzieję, że będzie co raz lepiej :) Jutro od wieczora biorę się za męża ;) w sobotę za okna i porządki, aby coś się zaczęło dziać... :) bo nie obraziłabym się jakby mały zechciał wyjść w przyszłym tygodniu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka