- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

ale zobacz ile plusow bedzie jak juz urodzisz . Ja to juz chyba nie pamietam jak to jest kiedy sie przesypia cala noc, sika conajmniej kilkanascie sekund i jak z gory widac stopy:)
Taki mam duzy ten bebenek ze ojej
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

wieki się nie odzywałam, wiem... ale dzielnie Was podczytuję

my jeszcze w dwupaku, we wtorek byliśmy u gina i mój Filip waży już 4 kg i wcale mu się na świat nie spieszy. termin mamy w dalszym ciągu na 21.09, więc chyba idziemy na rekord

Też tak jak Wy mam problemy ze spaniem, a wczoraj w nocy było jakieś apogeum... oprócz bólów takich jak na okres złapał mnie taki skurcz, że nie wiedziałam co się dzieje... no ale zasadniczo niewiele więcej się zadziało, tylko się wystraszyłam, że to może już (nie powiem, chciałabym już być po wszystkim

Do tego wszystkiego zamówiłam w końcu łóżeczko już 9 dni temu i ciągle czekam, Pani w mailach zapewniała że do dzisiaj ma u mnie być i co? kiszka, się stresuję tylko

ale się wyżaliłam, a długo się zbierałam z tym wszystkim

miłego popołudnia

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

co do magnezu to mnie lekarz w poprzedniej ciąży (bo teraz prawie nie brałam) kazał odstawić najpóźniej w 37 tygodniu bo mówił, że to spowalnia akcję i skurcze, więc moze skonsultuj się z lekarzemw tej sprawie bo trochę to dziwne, przecież magnez działa rozkurczowo, może dlatego nic Ci się nie chce rozkręcić i tylko się męczysz z tymi skurczami a efektu nie ma

Patys lepiej chociaż te 4 dni w domu, ja też bym wyszła

Anulka moze u Ciebie tak samo ten magnez zatrzymał wszystko

- kasienka83
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Na początek wielkie GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK

My od wczoraj w domku. Niestety miałyśmy mały problem z karmieniem i jedzeniem małej i musiałyśmy zostać dzień dłużej. Na szczęście wczoraj w domku dokarmiliśmy jednorazowo małą butelką i już poszło pięknie. Cała noc pięknie przespana z dwoma budzeniami na mleczko:)
Zdjęcia wrzucę jak tylko troszkę pomniejszę a muszę to zrobić na drugim kompie.
Wracając do kwesti porodu...to faktycznie był to ekspres:) Licząć od pierwszych skurczy to trwał 8 godzin, allleee... to że wytrzymałam w domu tyle czasu i to, że od trafienia do szpitala do porodu minęła niecała godzina to sprawia, że nie czuje tego że urodziłam. Zawsze myślałam, że będę się męczyć pół doby na łóżku.
Dla rodzących w warszawie...polecam szpital Św. Zofi!!!
Rewelacyjne warunki, świetne położne i cały personel!!
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Anulka No ja mimo wszystko zaciskam kciuki, żeby się u Ciebie zaczęło do poniedziałku

Patys Współczuję tego badania

Angel No jak miło, że napisałaś

Baby to masz tak jak ja, jak tylko coś zaczyna boleć i się poskarżę to za chwilę przestaje

Kasieńka Dobrze, ze już w domku

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Majka ja używam Nivea i jestem zadowolona. Oprócz tego Linomag na pupę i Sudocrem awaryjnie w razie odparzen. W szpitalu dawali pudełka promocyjne, w środku miały wodę 0,5l, gazety, probki kremów, smoczek, chusteczki nawilzane, jakieś książeczki i nie pamietam co jeszcze.
Mi USG od początku wskazywało date 28.08, za kazdym razem. A termin y OM mialam na 5.09
Wzkoncya mnie w tzm sypitalu

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
w nocy troche gorzej wstac z lozka, pobolewa mnie krocze i ostatnio zgaga meczy ale ogolnie jest ok, torba spakowana, lozeczko skrecone, ubrane w posciel no i czekamy. mama przyatuje na 2 tyg.22.09 wiec zobaczymy czy Kacperek bedzie chcial wyjsc wczesniej czy babcia zdazy...
czytam o tych wszystkich znieczuleniach, o przebiegach porodow ale kazda z nas jest inna i kazda moze inaczej reagowac na wszystko wiec nie ma sie co nakrecac.
u nas ostatnio bardzo cieplo normalnie jak nie w londynie, na szczescie nie mialam i nie mam problemow z opuchlizna...
co do kosmetykow kupilam nivea ale nie wiem od kiedy mozna maluszka kapac w tych kosmetykach, trzeba odczekac jakis czas bo slyszalam ze na poczatku dziecko powinno sie przemywac sama woda? slyszalyscie cos na ten temat?
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

kasia7775 jakie masz atrakcje w szpitalu , na pewno Ci sie nie nudzi , jak nie maz z golfami to obiadki lekkostrawne

U mnie cisza i spokój , bolą tylko pachwiny od sprzątania , ale powróciło spanie , teraz mogę spać , wstaje na siku i zasypiam od razu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ja z kosmetyków mam oliwkę Bambino i krem linomag z tlenkiem cynku, a do kąpieli kupiłam taki płyn do mycia ciała i włosów z johnsonsa bo kuzynka mi go bardzo polecała, ale zobaczymy czy nada się naszej Oliwce bo podobno czasem uczula dzieci...
Mnie też zgaga ostatnio bardzo pali, a myślałam, że teraz pod koniec to już będzie spokój

My z mężem też wczoraj się poprzytulaliśmy i nie tylko...