BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #422839 przez patys
a jeszcze zapomniałam napisać że dzisiaj oczywiście przy badaniu miałam grono praktykantów :angry: ale i tak gorsze było to że tak bolesnego badania jeszcze nie miałam!!!!!!!!!!!!!!pani doktor tak niedelikatna że nawet wole nie wspominać....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #422842 przez majka_166
Mala2809 - jesteś jedna z tych nieszczęśnic , ktore przez cala ciaze maja mdlosci :(
ale zobacz ile plusow bedzie jak juz urodzisz . Ja to juz chyba nie pamietam jak to jest kiedy sie przesypia cala noc, sika conajmniej kilkanascie sekund i jak z gory widac stopy:)
Taki mam duzy ten bebenek ze ojej

12 lata 8 miesiąc temu #422843 przez angel20232
Cześć dziewczęta :)

wieki się nie odzywałam, wiem... ale dzielnie Was podczytuję :) na początek Gratuluję wszystkim już rozpakowanym mamusiom!! :)

my jeszcze w dwupaku, we wtorek byliśmy u gina i mój Filip waży już 4 kg i wcale mu się na świat nie spieszy. termin mamy w dalszym ciągu na 21.09, więc chyba idziemy na rekord ;) a ja jestem tym faktem przerażona. Do tego po badaniu ginekologicznym zaczęłam plamić :(

Też tak jak Wy mam problemy ze spaniem, a wczoraj w nocy było jakieś apogeum... oprócz bólów takich jak na okres złapał mnie taki skurcz, że nie wiedziałam co się dzieje... no ale zasadniczo niewiele więcej się zadziało, tylko się wystraszyłam, że to może już (nie powiem, chciałabym już być po wszystkim ;) ) dzisiaj już posprzątałam (okna myłam w zeszłym tyg. i nie pomogło) jeszcze się wybiorę dzisiaj na spacerek, żeby się rozruszać. no i generalnie czekamy na wspólnika, coby zaczął wyciągać maluszka za uszy, bo ja mam już dosyć ;)

Do tego wszystkiego zamówiłam w końcu łóżeczko już 9 dni temu i ciągle czekam, Pani w mailach zapewniała że do dzisiaj ma u mnie być i co? kiszka, się stresuję tylko :(

ale się wyżaliłam, a długo się zbierałam z tym wszystkim :)

miłego popołudnia :)

12 lata 8 miesiąc temu #422847 przez baby_55
Agnessa jak zwykle jak napisałam, ze mnie boli to niedługo przestało :lol: chyba muszę siedzieć cicho jeśli chodzi o skurcze to może się coś ruszy heheh
co do magnezu to mnie lekarz w poprzedniej ciąży (bo teraz prawie nie brałam) kazał odstawić najpóźniej w 37 tygodniu bo mówił, że to spowalnia akcję i skurcze, więc moze skonsultuj się z lekarzemw tej sprawie bo trochę to dziwne, przecież magnez działa rozkurczowo, może dlatego nic Ci się nie chce rozkręcić i tylko się męczysz z tymi skurczami a efektu nie ma :unsure:

Patys lepiej chociaż te 4 dni w domu, ja też bym wyszła :)

Anulka moze u Ciebie tak samo ten magnez zatrzymał wszystko :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #422851 przez kasienka83
Witajcie dziewczyny :)

Na początek wielkie GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUSIEK :))))

My od wczoraj w domku. Niestety miałyśmy mały problem z karmieniem i jedzeniem małej i musiałyśmy zostać dzień dłużej. Na szczęście wczoraj w domku dokarmiliśmy jednorazowo małą butelką i już poszło pięknie. Cała noc pięknie przespana z dwoma budzeniami na mleczko:)
Zdjęcia wrzucę jak tylko troszkę pomniejszę a muszę to zrobić na drugim kompie.

Wracając do kwesti porodu...to faktycznie był to ekspres:) Licząć od pierwszych skurczy to trwał 8 godzin, allleee... to że wytrzymałam w domu tyle czasu i to, że od trafienia do szpitala do porodu minęła niecała godzina to sprawia, że nie czuje tego że urodziłam. Zawsze myślałam, że będę się męczyć pół doby na łóżku.

Dla rodzących w warszawie...polecam szpital Św. Zofi!!!
Rewelacyjne warunki, świetne położne i cały personel!!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #422855 przez agnesssa
Majka ja do szpitala też muszę swoje kosmetyki mieć, i wzięłam próbki po prostu, żeby tych wielkich opakowań nie brać, po za tym słyszałam, że faktycznie takiego niemowlaka od razu się nie kąpie :)

Anulka
No ja mimo wszystko zaciskam kciuki, żeby się u Ciebie zaczęło do poniedziałku :kiss: A jak już na prawdę nic z tego, to faktycznie lepiej żeby Cię bez sensu nie trzyali w szpitalu :huh: Ja tego też najbardziej bym chciała uniknąć ;)

Patys Współczuję tego badania :huh: Masakra jak w szpitalach czasami traktują cieżarne :ohmy:

Angel No jak miło, że napisałaś :lol: Plamieniem się nie martw to normalne, ja cały dzień plamiłam i to dość mocno aż takie skrzepy :P No faktycznie Filip ładnie waży, to nie będę sama z dużym niemowlakiem :silly: Mam nadzieję, że łóżeczko jednak przyjdzie jeszcze dzisiaj :kiss: :kiss: I się nie stresuj bo szkoda nerwów :kiss: :kiss: :kiss: No i oczywiście częściej się meldować proszę :silly: :kiss:

Baby
to masz tak jak ja, jak tylko coś zaczyna boleć i się poskarżę to za chwilę przestaje :silly: A na ostatniej wizycie jeszcze mi mówiła, że mam brać więc nie wiem już sama :silly: Spróbuję przez dwa dni nie brać i zobaczę czy coś pomoże, chociaż jak łykam go od tylu miesięcy to poziom nie spadnie tak od razu :silly:

Kasieńka
Dobrze, ze już w domku :lol: Na prawdę zazdroszczę Ci tego porodu ;) No i czekam na zdjecia :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #422862 przez angel20232
Patys ja we wtorek myślałam, że ucieknę lekarzowi z fotela, tak mnie bolało badanie, a normalnie nie mogę na niego narzekać... może to przez to, że wszystko tam nam się zrobiło baaardzo wrażliwe, a nie przez niedelikatną lekarkę :)

12 lata 8 miesiąc temu #422896 przez kasia7775
Dzień dobry :)

Majka ja używam Nivea i jestem zadowolona. Oprócz tego Linomag na pupę i Sudocrem awaryjnie w razie odparzen. W szpitalu dawali pudełka promocyjne, w środku miały wodę 0,5l, gazety, probki kremów, smoczek, chusteczki nawilzane, jakieś książeczki i nie pamietam co jeszcze.
Mi USG od początku wskazywało date 28.08, za kazdym razem. A termin y OM mialam na 5.09

Wzkoncya mnie w tzm sypitalu :silly: wykupiam wyzywienie i przynosza mi obiady z kartka: matka karmiaca. Wczoraj surówka z pekinki, dzisiaj zupa z młodej kapusty. Faktycznie dieta dla karmiacych :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #422898 przez karolak25
melduje sie i ja, nadal rowniez w dwupaku, brzuszek czesto sie napina, ale nic nie boli...
w nocy troche gorzej wstac z lozka, pobolewa mnie krocze i ostatnio zgaga meczy ale ogolnie jest ok, torba spakowana, lozeczko skrecone, ubrane w posciel no i czekamy. mama przyatuje na 2 tyg.22.09 wiec zobaczymy czy Kacperek bedzie chcial wyjsc wczesniej czy babcia zdazy...
czytam o tych wszystkich znieczuleniach, o przebiegach porodow ale kazda z nas jest inna i kazda moze inaczej reagowac na wszystko wiec nie ma sie co nakrecac.
u nas ostatnio bardzo cieplo normalnie jak nie w londynie, na szczescie nie mialam i nie mam problemow z opuchlizna...
co do kosmetykow kupilam nivea ale nie wiem od kiedy mozna maluszka kapac w tych kosmetykach, trzeba odczekac jakis czas bo slyszalam ze na poczatku dziecko powinno sie przemywac sama woda? slyszalyscie cos na ten temat?

12 lata 8 miesiąc temu #422899 przez Lui
Pisze z kom
Jestem po cesarce ledwie pisze
Lila zdrowa wazy 3500 kg

12 lata 8 miesiąc temu #422901 przez angel20232
LuiGRATULACJE!! wracaj szybko do siebie, strasznie Cię wymęczyli, ale już po wszystkim. :)

12 lata 8 miesiąc temu #422903 przez 26joanna
Lui GRATULACJE!!!!! Mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie :kiss:
kasia7775 jakie masz atrakcje w szpitalu , na pewno Ci sie nie nudzi , jak nie maz z golfami to obiadki lekkostrawne :blink: A jak Olinek dalej karnacja Hiszpana?
U mnie cisza i spokój , bolą tylko pachwiny od sprzątania , ale powróciło spanie , teraz mogę spać , wstaje na siku i zasypiam od razu :lol: Łóżeczko złożone, wszystko posprzątane i czekamy.....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 8 miesiąc temu #422905 przez karolak25
Lui gratulcje Kochana!!!! wracaj szybko do siebie!!! duzo zdrowka da Ciebie i malenstwa!!

12 lata 8 miesiąc temu #422908 przez Jussstyś
LUI GRATULACJE! Wracaj szybko do zdrówka :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #422909 przez czajusiątko
Lui gratulacje!!! Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do siebie :kiss:
Ja z kosmetyków mam oliwkę Bambino i krem linomag z tlenkiem cynku, a do kąpieli kupiłam taki płyn do mycia ciała i włosów z johnsonsa bo kuzynka mi go bardzo polecała, ale zobaczymy czy nada się naszej Oliwce bo podobno czasem uczula dzieci...
Mnie też zgaga ostatnio bardzo pali, a myślałam, że teraz pod koniec to już będzie spokój :S
My z mężem też wczoraj się poprzytulaliśmy i nie tylko... :) na szczęście mój brzuchol nie jest taki duży, więc nie sprawia nam dużych problemów w tej sferze aktywności :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka