- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

Własnie wróciłam z mężem z zakupów, kupiłam dla małej taki jakby kombinezon, takie cieplejsze ubranko na jesień, w kolorze niebieskim, później wrzucę zdjęcie

agnesssa śliczne zdjęcia, natchnęłaś mnie io chyba tez porobię sobie kilka fotek z brzuszkiem, bedzie fajna pamiątka

czajusiątko też bym mogła tak poszaleć, ale niestety nie mogę sobie na to juz pozwolić, bo mam 25kg na plusie od początku

kasia dobrze, że z małym już coraz lepiej

agnesssa dzwonilaś na IP się dowiedzieć? bo ja dzisiaj zauważyłam, że mam spuchniętą ta prawą stopę, mimo, że na dworze jest zimno i pada

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Właśnie wróciliśmy z wózeczkiem Natalki do domu, strasznie mi się podoba, nie robiłam zdjęć, ale jakbyście chciały zobaczyć, to tak wygląda:
alejka.pl/tako-warrior-spacerowka-gondola-2011-fantazja-11.html
tylko my w innym sklepie kupowaliśmy i jeszcze do tego fotelik mamy:)
Dziś rano się wystraszyłam/ucieszyłam (ciężko określić

Siteczko włąśnie sobie myślałam o Tobie, że jak nie napiszesz nic dzisiaj, to Ci smska wyślę. Też dzisiaj okna myjemy i wogóle chciałabym już tak luks ogarnąć mieszkanko, bo tak mi się wydaje, że to już na prawdę lada dzień, a chcę żeby wszystko było gotowe na przyjście Maleńkiej, nawet wzięliśmy się za wieszanie obrazków z naszych podróży... tak jakby Natalka miała zwrócić na nie conajmniej uwagę...

Kasia to świetnie, że Małemu się poprawia, już teraz będzie coraz lepiej!
Baby faktycznie mam kawał drogi do pracy (1,5 godz. w jedną stronę autobusem, ale jak w końcu się zmotywuję do zdania prawka, to autostradą przejadę w 20 min.
Wiecie co, rozmawiałam dziś z mamą i mówiła mi, że przed samym porodem czuła się świetnie (czyli tak jak ja teraz mniej więcej), nawet wybierała się na chrzest do rodzinki, włosy modelowała i w życiu się nie spodziewała, że akurat w ten dzień urodzi, tak było ze mną i moją siostrą też, więc nigdy nic nie wiadomo...

dobrego dnia:)
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

I nawet bardzo dobrze sie czuję, nic mnie nie boli

Idę z mężem na urodzinki do brata, bo ma dzisiaj

Miłego wieczoru

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

baby Polska jest zacofana jeszcze pod wieloma względami w położnictwie, tylko u nas np. nacinaja krocze i wogóle i z tym pępkiem tak uczyli na szkole rodzenia. U Oliwii też szybko odpadł i nie było problemu ze skórą
Sandra wielkie gratki!!
Madzia wózek super, my juz nasz też testowalismy

Justyś słodkie wdzianko

Agness ty chyba chciałaś mnie ujrzeć , boś mnie długo nie widziała??
to ja z dziś

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Justyss śliczne to ubranko!
Gorla ale masz zgrabny brzuszek!
My już mamy połowę porządków za sobą, biorę się za ciąg dalszy, mąż właśnie okna skończył myć, więc muszę prasować firanki, żeby je powiesił

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Gorla śliczny brzuszek

co do zacofania to prawda ale dużo zależy od szpitala u mnie mieli zupełnie inne podejście w szpitalu właśnie w Polsve i co do nacinania i pępka i lewatywy i innych temu podobnych, wszystko zależy od szpitala, a ten mój mimo, że z wyglądu okropny, taki "późny gierek"

Justyś śliczne ubranko

dzisiaj tylko dwa prania nastawiłam, bo mnie coś dziwnie w szyjce kłuło ale potem przeszło, natomiast już nawet w spodniach dresowych chodzić nie mogę, bo mnie tak cisną, nie wiem już jak sie ubrać, zeby nie naciskać, bo majtki mnie uwierają, tak strasznie nisko mam brzuch i mi szybko odstaje i wszedzie jest za wysoko, tylko mnie drapie bielizna bo włoskach, nawet jak sie codziennie ogolę to i tak aż boli po całym dniu... mogłaby już młoda wyjść bo by mi łatwiej było a nie takie podchody... ciekawe jak długo jezcze każe mi się męczyć

oki uciekam do spania

miłej nocki

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Gorla no to nieźle się teściowa nakręca

Jussstyś Śliczny kombinezonik

Dzisiaj miałam dużo boleśniejsze skurcze niż ostatnimi czasy, ale jak na razie znowu przeszło

- magdalenamksiazek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Córcia- Basia :)
Gratuluje nowym Mamusiom

Ja dziś jakoś nie mogę spać

Wczoraj miałam intensywny dzień. Rano posprzątałam na błysk pokój Basi żeby już na nią czekał. Potem umyłam podłogi w domu i zrobiłam pranie żeby mąż jak zostanie sam w domu nie miał za dużo do zrobienia

A dziś ostatni dzień jesteśmy sami z mężem i postanowiliśmy spędzić ten czas razem...i sie nacieszyć sobą

Aaa i muszę trochę ponarzekać...Powiem tylko tyle...Czy wasze teściowe też są takie...irytujące??? Czy tylko moja

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

ja jestem w swoim domu rodzinnym i spalam dzis z siostra . ledwo sie zmiescilysmy na jednym lozku choc ona wazy tylko 49 kg:)
wczoraj pod wieczor mialam skurcze (takie srednio delikatne ) juz myslam ze zaczne rodzic , tym bardziej ze USG pokazalo termin wlasnie na dzis. No ale dalej jestem razem z mala.
MagdalenaMksiazek-skad ty wzielas na to wszystko tyle energii??ja bym Twoje obowiazki z jednego dnia rozlozyla na jakies dwa tygodnie ;pp
a co do tesciowych to wszystkie sa irytujace !!a przynajmniej te 99,9999999% he ;D
NO I ZALAMUJE RĘCE NA MOJE ROZSTĘPY JAK CALA CIAZE NIE MIALAM TAK TERAZ BACH

POZDRAWIAM I MIŁEJ NIEDZIELI ŻYCZE, PODOBNO MA BYĆ ŁĄDNA POGODA

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
magdalenamksiazek widze że ty też masz zaplanowany poród..ja idę do szpitala w środę a cesarskie będę mieć we czwartek albo piątek...z jednej strony dobrze jest wiedzieć kiedy ale z drugiej to takie oczekiwanie...
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Dziękuję że trzymałyście kciuki

My od wczoraj jesteśmy w domciu- napiszę więcej jak znajdę chwilkę czasu bo Adaś daje nam nieźle popalić

GRATULACJE DLA DZIEWCZYN KTÓRE SIĘ JUŻ ROZPAKOWAŁY

NO I TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA RESZTĘ MAMUSIEK

A zdjęcie mojego Skarba znajdziecie tutaj:
www.galeriabobasa.com
po lewej str wejdzcie na szpital Jastrzębie-Zdrój
Buziaki dla Was

- kasienka83
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Niestety nie mam czasu do was zaglądać codziennie

Mała jest super grzeczna, przesypia nocki bez problemu. Jakbym jej nie budziła w nocy na jedzonko to pewnie spałaby całą nockę

Mamuśki z doświadczeniem mam pytanko... a nawet trzy:
- skąd wiecie, że maluszek się najadł? Łucja połyka cyca, ssie ok 20 min i wypluwa a w piersi mam spokojnie jeszcze mleko. Miała problemy z jedzeniem od początku i dlatego mnie to martwi. I nie robiła kupki całą dobę i nadal na nią czekamy

- czy waszym pociechą też tak strasznie łuszczyła się skóra? Na szyjce, ramionkach i w zgięciach stópek ma taką nie ładną schodzącą skórę. Smaruję i oliwką i kremem bambino.
- dajecie smoka swoim szkrabom?
idę poprzytulać się z córą

-