BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #423628 przez Jussstyś
agnesssa to znaczy, że jak sie dobrze czujemy to nie trzeba się martwić :) dzisiaj juz mi opuchlizna zeszła :) co do skurczy, to ja im bliżej wieczora, tym mam bolesniejsze i też strasznie mnie to irytuje, bo rano przechodzi, a chciałabym żeby to były już ''te'' skurcze :dry:
SANDRA OGROMNE GRATULACJE DLA WAS :kiss: :kiss:
Gorla śliczniusi masz brzuszek :)
magdalenam moja teściowa to jest jakaś tragedia! Zabroniła mi z mężem przyjeżdzac do nich (jak przyjeżdzamy to tylko do teścia) i ogólnie jak przyjedziemy to siedzi w tym swoim pokoju :angry: jest wredna i w ogóle, mąż wie, że jej nie lubie :angry: a teściowi wszystkiego zabrania, nawet zabronila mu powiesić antenę od telewizora na bocznej ścianie domu :angry: no co za babsko, co ona ma z resztą do gadania, to jest wspólnota, ale teściu oczywiście jej sie nie przeciwstawi, bo wariatka zaraz na policję zadzwoni :angry: aż mi się ciśnienie podniosło na samą myśl o niej :angry: :angry: głupia baba i tyle :angry:
majka ja całą ciążę smarowałam się kremami i oliwkami a i tak mi wylazły rozstępy :(
patys dobrze, że przynajmniej wiesz, kiedy się z Mateuszkiem zobaczysz bo u mnie to nadal jedna niewiadoma :laugh:
andra widziałam Adasia, jest przesłodki :kiss: :kiss:

Ja wczoraj, jak pisałam, byłam z mężem na urodzinkach u brata, wróciłam (sama!) o 24, bo mąż oczywiście musiał drinka wypić i w d**ie miał, że będę szła sama o tej porze i to czy mi się coś stanie czy nie! A od godziny mu mowilam idziemy bo jestem zmęczona, to cały czas powtarzał, zarazz tylko dopije i tak w kółko :angry: :angry: Ehh... szkoda słów :angry: :angry: Za karę spał na kanapie w drugim pokoju, bo nie chciałam, żeby mi chuchał alkoholem :X

Ale za to miałam bardzo fajny sen :laugh: Śniło mi się, że urodziłam i że nasza perełka była już z nami w domku i właśnie wstawałam ją karmic w nocy :laugh:

Całą noc bolało mnie podbrzusze i prawe biodro :( a żeby się z boku na bok przekręcić to graniczyło z cudem :(

Miłej niedzieli kochane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #423639 przez MADZIA7
Witajcie z niedzielę:)

Andraa jaki słodki Twój Adaś!!!:)

Patys i Magdalenam pewnie się stresujecie tymi terminami, z jednej strony chciałabym też wiedzieć kiedy mnie to czeka, bo my to właściwie cały czas myślimy, że to już, a tu nic z tego:( Ale z drugiej strony to pewnie też bardzo stresujące takie czekanie, więc trzymam za Was kciuki i za Wasze Maleństwa:)

Justyśś nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś na męża, zwłaszcza że nastawiona byłaś na miły wieczór. Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej i że Ci to jakoś wynagrodzi:)

Kasieńka83 to dobrze, że Malutka tak łądnie przesypia nockę i że taki Aniołek z niej:)

zbieram się na spacerek i do Kościoła,

miłej niedzieli :)

12 lata 3 miesiąc temu #423659 przez baby_55
Kasienka na początku maluchom łuszczy sie skórka ta z życia płodowego i tak ok miesiacva się nieraz utrzymuje
co do kupki to przy karmieniu piersią czasem zdarza się, że dłużej dzeicko nie robi, i nie zawsze jest codziennie, jeśli mała robi siusiu do pieluszki 8-10 razy dziennie tzn że wypija mleczka tyle ile trzeba, a skoro sama wypluwa to dobrze, znaczy że nie potrzebuje więcej :) gorzej jakby zasypiała przy karmieniu, jeśli sie martwisz to możesz podejść do przychodni najbliższej i sprawdzić ile zjada, zważyć ją przed jedzeniem potem nakarmić i jak skończy to w tym samym ubranku i bez zmieniania pieluszki zwazyć jeszcze raz i mniej więcej zobaczysz ile zjadła :)
co do smoczka to ja nie dawałam przez miesiąc z uwagi na karmienie piersią a potem synek już nie potrzebował i do dzisiaj nie wie za bardzo do czego służy smoczek, bo nie potrafi go zassać

Magdalenam, Patys faktycznie takie czekanie wkurzające może być, chyba wolę jednak czekać nie wiedząc na co ;)

ależ dzisiaj mamy pogodę, po tygodniu słońca, dzisiaj zrobiło sie brzydko jak na złość w niedzielę kiedy moglibyśmy wspólnie pójść na spacer to taka lipa... no ale cóż... irlandzka pogoda ;)

Majka jak masz skłonnosci do rozstępów to i tak wyjdą, to normalne, możesz jedynie kremami rozjaśnić, więc polecam stosowanie jakiegoś dobrego kremu, ja teraz używam Pat&Rub i jestem zadowolona, bo ładnie się rozjaśniły stare, nowe się pojawiły, bo mam dużo większy brzuch niż przy Adim i wokół pępka mam dość dużo, ale nie ma co sie przejmować, w końcu to nie dlatego, że się roztyłyśmy bez powodu (z obżarstwa) tylko ze względu na nasze maluszki :)

ale sie rozpisałam :silly: no dobra uciekam coś do obiadu szykować :)

miłej niedzieli :)

12 lata 3 miesiąc temu #423691 przez agnesssa
Hej Hej :)

Andra Adaś przesłodki :kiss: :kiss:

Jussstyś no nie wyobrażam sobie, jak bardzo bym się wqr... na męża jak by tak zrobił :angry: :angry: :angry: Ale już się nie denerwuj ze względu na Zuzię :kiss: :kiss: Mi opuchlizna nie schodzi, ale na razie się uspokoiłam :)

Patys Magdalena Czekanie nie jest fajne, ale ja jednak uważam, że macie o tyle fajniej, że wiecie na co czekacie :woohoo:

Kasieńka Super, że malutka taka grzeczna, oby tak dalej :kiss:

Dzisiaj była jakaś porażka :dry: Ta noc to był koszmar :angry: Miałam tak potworną zgagę, że nie mogłam sobie z nią poradzić, później zaczęłam wymiotować i cały czas bolała mnie "mała" jak by ktoś mnie ciągnął za wargi :huh: Skurcze mam cały czas, tego doszedł ból krzyża ale nadal jest to bardzooooooo nie regularne i raz mocniejsze a raz słabsze.

Mam ogromną ochotę iść na basen, żeby trochę odciążyć plecy, brzuch i się zrelaksować, ale nie wiem czy w 40tc można się basenować :unsure: Jak myślicie :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #423717 przez kasienka83
Dzięki baby_55 :) już jestem spokojniejsza :)
Co do ważenia to udało nam się załatwić wagę i będziemy teraz ważyć codziennie.
A przy cycu i tak zasypia, ale ładnie ciągnie więc chyba nie jest tak źle.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423720 przez kasia7775
Sandra gratulacje dla Was :kiss: :kiss: wszystkiego dobrego

Gorla ślicznie wyglądasz :kiss:

Agnessa ponoć można, jeżeli czop nie odszedł. Ja też sie nad basenem zastanawiałam, ale bałam sie, ze mogą mi wody odejść w basenie :silly: taka fobia. No i miałam dylemat, czy wtedy musiałabym płacić za "fizjologiczne zanieczyszczenie basenu"?? :lol:

Kasienka mojemu tez się łuszczy skóra w zgięciach. Poza tym ma mega alergie na detergenty, bo jak tylko leży na szpitalnych rzeczach, to zaraz krosty dostaje :ohmy: Wątpię, zeby prali tu cokolwiek w proszku dla dzieci :silly:
A smoczek zalecają po 6 tygodniu dawac dopiero, jak laktacja sie unormuje.

Majka ja to mam szczęście, rzadko się smarowałam, a rozstępu żadnego :lol: :silly:

Jussstyś współczuję takiej teściowej :cheer: moja miała podobne odchyły. Teraz na szczęście tylko teścia mam :silly:

Andra Adaś prześliczny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Jutro do domku :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #423751 przez majka_166
kasia7775- a ja codzien sie budze z jakas nowa szramą.. sa okropne . zastanawiam sie nad kupnem Cepanu , ale dopiero jak urodze . Moj brzuch jest okropny , a samopoczucie jeszcze gorsze:(

12 lata 3 miesiąc temu #423756 przez baby_55
napisałam mega posta i mi skasowało więc nie bedę pisać drugi raz ...

Andra śliczny Adaśko :kiss:

Jussstyś dobrze zrobiłaś mężowi niech się nauczy :woohoo:

Agnessa w sumie to zaczęłam się nad odejściem wód zastanawiać, no i w moim przypadku, gdzie co chwilę jakaś infekcja to basen odpada, zreszta nie wiem czy ogólnie warto pod koniec ciąży ryzykowac jakąś infekcję... teraz w każdej chwili moze się zacząć i nie wiadomo czy zdążysz wyleczyć jakby co :unsure:

słoneczko wychodzi co chwilę to może na jakiś spacerek krótki się wybierzemy :)

mam zamiar od dzisiaj często siadać na piłkę do fittnesu może to coś rozkręci :) ponoć dziecko sie łądnie wstawia do kanału dzięki kręceniu biodrami i skurcze się ładnie rozkręcają

12 lata 3 miesiąc temu #423801 przez makrelcia
kasienka83 mojemu też łuszczy się skóra :) ?Na początku tylko w zgięciach a teraz już wszędzie. Dzisiaj odkryłam, że całe nogi ma suche i skórka schodzi :)

Jak Mała co godzine nie domaga się cyca to się najada. Jak piszesz wypluwa więc ma dosyć. Głodne dziecko by nie oddało tak łatwo zródełka :)

A co do smoczka to mój w szpitalu już dostał :D Połóżna mu wcisnęła bo robił hałas w nocy :D I tak jakoś codziennie go cycka po trochu :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423820 przez baby_55
Makrelcia chyba bym taką położną zatłukła gdyby mi decydowała o tym czy moje dziecko dostanie smoczek czy nie... no co za wredny babsztyl :ohmy:

widzę, że cisza dzisiaj nastała...

chyba wszystkie rodzicie już co? a ja sama zostanę :ohmy:

mąż zrobił mi dzisiaj fotki więc Wam wrzucę jedną i dodatkowo zdjęcia mojego Adisia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #423835 przez majka_166
Ja dziś wypełniałam plan porodu , zastanawiam sie nad pytaniem o lewatywe // czy jakaś mama , która ma za sobą już poród decydowała sie na to?? :)

co do rozstepow macie racje , ale ja przez cala ciaze stosowalam codziennie a teraz mi sie skonczyly i nagle pojawily sie te pskudne rozstepy. Nie wiem czy tak mialo byc czy to moja wina ze przestalam smarowac.
Nalozylam na siebie oliwke w zelu i jakis PHARMACERIS przeciw rozstepom. Podobno Fissan taki dobry jest jesli chodzi o rozstepy ale go nie ma nawet w hurtownich teraz..

12 lata 3 miesiąc temu #423838 przez magdalenamksiazek
Leze na sali przedporodowej i pisze z tel. :) jestem sama wiec zaluje ze nie wzielam nic do czytania. Pobrano mi wszystkie badania, zebrano wszelkie wywiady i teraz czekam na 7 rano. Moge jesc i pic do 24 a potem juz nic. Jutro tylko kroplowki. Po woli sie zbieram do spania zeby szybciej czas minal.

12 lata 3 miesiąc temu #423840 przez baby_55
Majka ja uważam to za zbędne, bo w większości przypadków organizm sam się oczyszcza i nie ma takiej potrzeby a zresztą możesz sobie dla własnej wygodny w razie czego wziąć do szpitala czopki glicerynowe zadziałają podobnie a nie masz tego aplikowanego przez jakąś obcą babę...

co do fissanu używałam w ciąży z Adi i mimo to miałam rozstępy pod koniec, a smarowałam się tym dwa razy dziennie - a na dodatek to strasznie śmierdzi :S

12 lata 3 miesiąc temu #423841 przez Jussstyś
Baby śliczny brzusio, a Adi taki fajny blondasek :) też miałam takie włoski białe, jak byłam mała :)
majka u nas w szpitalu przed porodem połozna robi lewatywę, ale oczywiście nic na siłę, jeżeli rodząca nie wyrazi zgody, to nie robią. Ja osobiście się zgodzę, bo nie chcę zas*** dziecku życia od początku :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423844 przez baby_55
Jussstyś dzięki :)

co do zas... życia dziecku to tak źle nie jest :silly: nawet jak coś się "wydostanie" przypadkowo to położna od razu to usuwa i dziecko na pewno nie będzie miało z tym kontaktu :) nie ma powodu do obaw :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka