- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
SANDRA OGROMNE GRATULACJE DLA WAS
Gorla śliczniusi masz brzuszek
magdalenam moja teściowa to jest jakaś tragedia! Zabroniła mi z mężem przyjeżdzac do nich (jak przyjeżdzamy to tylko do teścia) i ogólnie jak przyjedziemy to siedzi w tym swoim pokoju jest wredna i w ogóle, mąż wie, że jej nie lubie a teściowi wszystkiego zabrania, nawet zabronila mu powiesić antenę od telewizora na bocznej ścianie domu no co za babsko, co ona ma z resztą do gadania, to jest wspólnota, ale teściu oczywiście jej sie nie przeciwstawi, bo wariatka zaraz na policję zadzwoni aż mi się ciśnienie podniosło na samą myśl o niej głupia baba i tyle
majka ja całą ciążę smarowałam się kremami i oliwkami a i tak mi wylazły rozstępy
patys dobrze, że przynajmniej wiesz, kiedy się z Mateuszkiem zobaczysz bo u mnie to nadal jedna niewiadoma
andra widziałam Adasia, jest przesłodki
Ja wczoraj, jak pisałam, byłam z mężem na urodzinkach u brata, wróciłam (sama!) o 24, bo mąż oczywiście musiał drinka wypić i w d**ie miał, że będę szła sama o tej porze i to czy mi się coś stanie czy nie! A od godziny mu mowilam idziemy bo jestem zmęczona, to cały czas powtarzał, zarazz tylko dopije i tak w kółko Ehh... szkoda słów Za karę spał na kanapie w drugim pokoju, bo nie chciałam, żeby mi chuchał alkoholem
Ale za to miałam bardzo fajny sen Śniło mi się, że urodziłam i że nasza perełka była już z nami w domku i właśnie wstawałam ją karmic w nocy
Całą noc bolało mnie podbrzusze i prawe biodro a żeby się z boku na bok przekręcić to graniczyło z cudem
Miłej niedzieli kochane
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Andraa jaki słodki Twój Adaś!!!
Patys i Magdalenam pewnie się stresujecie tymi terminami, z jednej strony chciałabym też wiedzieć kiedy mnie to czeka, bo my to właściwie cały czas myślimy, że to już, a tu nic z tego:( Ale z drugiej strony to pewnie też bardzo stresujące takie czekanie, więc trzymam za Was kciuki i za Wasze Maleństwa:)
Justyśś nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś na męża, zwłaszcza że nastawiona byłaś na miły wieczór. Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej i że Ci to jakoś wynagrodzi:)
Kasieńka83 to dobrze, że Malutka tak łądnie przesypia nockę i że taki Aniołek z niej:)
zbieram się na spacerek i do Kościoła,
miłej niedzieli
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do kupki to przy karmieniu piersią czasem zdarza się, że dłużej dzeicko nie robi, i nie zawsze jest codziennie, jeśli mała robi siusiu do pieluszki 8-10 razy dziennie tzn że wypija mleczka tyle ile trzeba, a skoro sama wypluwa to dobrze, znaczy że nie potrzebuje więcej gorzej jakby zasypiała przy karmieniu, jeśli sie martwisz to możesz podejść do przychodni najbliższej i sprawdzić ile zjada, zważyć ją przed jedzeniem potem nakarmić i jak skończy to w tym samym ubranku i bez zmieniania pieluszki zwazyć jeszcze raz i mniej więcej zobaczysz ile zjadła
co do smoczka to ja nie dawałam przez miesiąc z uwagi na karmienie piersią a potem synek już nie potrzebował i do dzisiaj nie wie za bardzo do czego służy smoczek, bo nie potrafi go zassać
Magdalenam, Patys faktycznie takie czekanie wkurzające może być, chyba wolę jednak czekać nie wiedząc na co
ależ dzisiaj mamy pogodę, po tygodniu słońca, dzisiaj zrobiło sie brzydko jak na złość w niedzielę kiedy moglibyśmy wspólnie pójść na spacer to taka lipa... no ale cóż... irlandzka pogoda
Majka jak masz skłonnosci do rozstępów to i tak wyjdą, to normalne, możesz jedynie kremami rozjaśnić, więc polecam stosowanie jakiegoś dobrego kremu, ja teraz używam Pat&Rub i jestem zadowolona, bo ładnie się rozjaśniły stare, nowe się pojawiły, bo mam dużo większy brzuch niż przy Adim i wokół pępka mam dość dużo, ale nie ma co sie przejmować, w końcu to nie dlatego, że się roztyłyśmy bez powodu (z obżarstwa) tylko ze względu na nasze maluszki
ale sie rozpisałam no dobra uciekam coś do obiadu szykować
miłej niedzieli
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Andra Adaś przesłodki
Jussstyś no nie wyobrażam sobie, jak bardzo bym się wqr... na męża jak by tak zrobił Ale już się nie denerwuj ze względu na Zuzię Mi opuchlizna nie schodzi, ale na razie się uspokoiłam
Patys Magdalena Czekanie nie jest fajne, ale ja jednak uważam, że macie o tyle fajniej, że wiecie na co czekacie
Kasieńka Super, że malutka taka grzeczna, oby tak dalej
Dzisiaj była jakaś porażka Ta noc to był koszmar Miałam tak potworną zgagę, że nie mogłam sobie z nią poradzić, później zaczęłam wymiotować i cały czas bolała mnie "mała" jak by ktoś mnie ciągnął za wargi Skurcze mam cały czas, tego doszedł ból krzyża ale nadal jest to bardzooooooo nie regularne i raz mocniejsze a raz słabsze.
Mam ogromną ochotę iść na basen, żeby trochę odciążyć plecy, brzuch i się zrelaksować, ale nie wiem czy w 40tc można się basenować Jak myślicie
- kasienka83
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do ważenia to udało nam się załatwić wagę i będziemy teraz ważyć codziennie.
A przy cycu i tak zasypia, ale ładnie ciągnie więc chyba nie jest tak źle.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Gorla ślicznie wyglądasz
Agnessa ponoć można, jeżeli czop nie odszedł. Ja też sie nad basenem zastanawiałam, ale bałam sie, ze mogą mi wody odejść w basenie taka fobia. No i miałam dylemat, czy wtedy musiałabym płacić za "fizjologiczne zanieczyszczenie basenu"??
Kasienka mojemu tez się łuszczy skóra w zgięciach. Poza tym ma mega alergie na detergenty, bo jak tylko leży na szpitalnych rzeczach, to zaraz krosty dostaje Wątpię, zeby prali tu cokolwiek w proszku dla dzieci
A smoczek zalecają po 6 tygodniu dawac dopiero, jak laktacja sie unormuje.
Majka ja to mam szczęście, rzadko się smarowałam, a rozstępu żadnego
Jussstyś współczuję takiej teściowej moja miała podobne odchyły. Teraz na szczęście tylko teścia mam
Andra Adaś prześliczny
Jutro do domku
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Andra śliczny Adaśko
Jussstyś dobrze zrobiłaś mężowi niech się nauczy
Agnessa w sumie to zaczęłam się nad odejściem wód zastanawiać, no i w moim przypadku, gdzie co chwilę jakaś infekcja to basen odpada, zreszta nie wiem czy ogólnie warto pod koniec ciąży ryzykowac jakąś infekcję... teraz w każdej chwili moze się zacząć i nie wiadomo czy zdążysz wyleczyć jakby co
słoneczko wychodzi co chwilę to może na jakiś spacerek krótki się wybierzemy
mam zamiar od dzisiaj często siadać na piłkę do fittnesu może to coś rozkręci ponoć dziecko sie łądnie wstawia do kanału dzięki kręceniu biodrami i skurcze się ładnie rozkręcają
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Jak Mała co godzine nie domaga się cyca to się najada. Jak piszesz wypluwa więc ma dosyć. Głodne dziecko by nie oddało tak łatwo zródełka
A co do smoczka to mój w szpitalu już dostał Połóżna mu wcisnęła bo robił hałas w nocy I tak jakoś codziennie go cycka po trochu
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
widzę, że cisza dzisiaj nastała...
chyba wszystkie rodzicie już co? a ja sama zostanę
mąż zrobił mi dzisiaj fotki więc Wam wrzucę jedną i dodatkowo zdjęcia mojego Adisia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
co do rozstepow macie racje , ale ja przez cala ciaze stosowalam codziennie a teraz mi sie skonczyly i nagle pojawily sie te pskudne rozstepy. Nie wiem czy tak mialo byc czy to moja wina ze przestalam smarowac.
Nalozylam na siebie oliwke w zelu i jakis PHARMACERIS przeciw rozstepom. Podobno Fissan taki dobry jest jesli chodzi o rozstepy ale go nie ma nawet w hurtownich teraz..
- magdalenamksiazek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Córcia- Basia :)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do fissanu używałam w ciąży z Adi i mimo to miałam rozstępy pod koniec, a smarowałam się tym dwa razy dziennie - a na dodatek to strasznie śmierdzi
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
majka u nas w szpitalu przed porodem połozna robi lewatywę, ale oczywiście nic na siłę, jeżeli rodząca nie wyrazi zgody, to nie robią. Ja osobiście się zgodzę, bo nie chcę zas*** dziecku życia od początku
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
co do zas... życia dziecku to tak źle nie jest nawet jak coś się "wydostanie" przypadkowo to położna od razu to usuwa i dziecko na pewno nie będzie miało z tym kontaktu nie ma powodu do obaw