BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #424198 przez patys
majka nie znoszę ja mi robią inną fryzurę niż ja o to proszę, czasem chyba te fryzjerki nie słuchają o co się je prosi...ale przeważnie jest tak że innym się ta fryzura nowa podoba tylko my marudzimy :laugh: to teraz zostaje już tylko czekolada na polepszenie humoru :silly: :silly: mi przynajmniej pomaga :silly: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #424208 przez majka_166
A ja nie moge patys czekolady , bo mialam cukier podwyzszony i lekarz mi nawet herbaty nie kazal slodzic . ta fryzjerka wygladala na wredna do tego 40 minut sie opoznila i wiedzialam ze beda przygody z nia ale trudno. Do mojej sprawdzonej fryzjerki mialam za daleko , boje sie juz jezdzic autem ze dostane skurczy i poszlam do takiej niepraktykowanej i mam za swoje;/

ale mnie brzusio swedzi kurka ;//

12 lata 3 miesiąc temu #424222 przez MADZIA7
Agnessa pocieszyłaś mnie z tymi wakacjami, może na wiosnę już gdzieś uda się pojachać z Malutką, a jak będzie taka piękna pogoda na jesień, to jeszcze sporo spacerków przed nami:) Mam nadzieję, że u Ciebie też już humor lepszy, pomimo iż mąż po urlopie. Mój mąż od dzisiaj ma urlop, ale taki trochę przepełniony pracą dodatkową, ale i tak trochę więcej czasu mozemy ze sobą spędzić, więc próbuję się nacieszyć:)

Majka nie martw się, włosy szybko odrosną, a jak przyjdzie córeczka na świat i w spzitalu, to będzie Ci łatwiej myć włosy i suszyć, a potem szybciutko odrosną, ja też się trochę więcej "ciachnęłam" u fryzjera, ale zrobiłam to celowo:)

Kasieńka83 śliczna jest Twoja Łucja! :kiss:

Baby ale ciekawe te naklejki, szkoda, że w Polsce takich nie znalazłam, ja mam motylki i kwiatuszki dla Natalki, a o tych Twoich to można dziecku całe historie opowiadać:)
Pamiętam, jak miałam w dzieciństwie taką ceratę do jedzenia z różnymi postaciami i rodzice musieli mi stale opowiadać, co to postaci robią, bo tak to lubiałam:) Nie wspominając, że byłam niejadkiem i był to jedyny sposób, żbym coś zjadła:)

12 lata 3 miesiąc temu #424228 przez Jussstyś
Baby śliczne sa te naklejki, takie bajkowe! :) ale nie sztuką jest kupić, trzeba je umieć jeszcze nakleic, u Ciebie to bardzo pomysłowo zrobione :) sama bym takie chciała, ale nie widzialam takich n nigdzie :(

Śliczne te wasze dzieciaczki :kiss: :kiss:
Ja tez juz chcę urodzić :(

12 lata 3 miesiąc temu #424244 przez majka_166
w sumie racja. zreszta jak urodze malutka to wogole na mnie bedzie zwracal uwage . mala odciagnie uwage wszystkich hihi:)
fajnie ze odnalazlam te forum . tak balam sie tego porodu a teraz jakos inaczej do tego podchodze , jest mi latwiej !!
dzieki mamuśki!!!:)

12 lata 3 miesiąc temu #424279 przez PolaL
Sandra85 gratulacje :kiss:

Chasiami przepiekne zdjęcie Alicji

Ja sama miałam robioną lewatywę przy pierwszym porodzie i na 100% się zdecyduję i teraz. Dla lepszego komfortu psychicznego. Nie chciałabym przeć i myśleć czy mi coś tam nie wyjdzie ;)

Ja własnie odpoczywam po zrywaniu tapet w mieszkaniu u mamy. Taki relaksik przed porodem :silly:

Jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy co u małej. No te :silly: retycznie dziś mam jeszcze 12 dni do porodu.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #424285 przez kasia7775
witajcie :kiss:

No właśnie nie ma to jak w domu :lol: Dzisiaj na pierwszym spacerku byliśmy, bo pogoda super. :)
A wczoraj chyba tali dzień nerwowy był, bo my się też kłóciliśmy - a przecież w domu dopiero wieczorem byłam. Dostałam od siostry grzejnik elektryczny do powieszenia nad przewijak, wróciłam wczoraj a on dalej sobie na stole leży. Pytam się czemu - odpowiedział, ze zapomniał. I ze jutro pracownik mi go zawiesi. Zakręcił się i zniknął mi z oczu. Okazało sie ze tak się cieszy z naszego powrotu, ze musiał z moim tata piwo wypić na ogrodzie. A ja dalej sama z dzieckiem siedziałam. Jak się wkurzyłam :silly: moment miał wiertarkę w reku i wieszał grzejnik :lol: Tyle, że tak go zawiesił, ze jak pociągnęłam za sznurek od włączania to się grzejnik ruszał i było ryzyko, ze spadnie :ohmy: wtedy sie całkiem wściekłam :P Jak można nie mieć wyobraźni? Poprawił i jest ok. Ale sie za to dowiedzialam, ze odkąd urodziłam to się tylko czepiam :ohmy:
Niech sobie sam urodzi, nie spi po nocach i siedzi sam w pokoju 6mk z dzieckiem przez tydzień :silly:

Majka włosy odrosną nawet nie wiesz kiedy :silly: przy dziecku czas szybciej leci.
Ja juz tez mam odrosty, ale trudno utrafić kiedy mały spał będzie :silly:
Co do spiworkw - tez uzywam, bo dziecko sie nie rozkopie w nocy

Kasieńka83 śliczna jest Twoja Łucja! Do schrupania :)

Chasiami Alicja piękna :kiss: :kiss: :kiss:
Ja tez pisze z małym na rekach :lol:

siteczko gratuluje rocznicy :kiss: wszystkiego najlepszego

12 lata 3 miesiąc temu #424288 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Ja wróciłam od położnej , powiedziałam jej o mojej opuchliźnie , nogi i ręce normalnie w tych tygodniach ze puchną ale ja spuchłam tez na twarzy i muszę teraz iść w środę na kontrole bo teraz ciśnienie miałam w porządku i mocz tez. Tylko mnie nastraszyła , ze jak dojdą mroczki przed oczami to mam odrazu jechać na Emergency :(
Poza tym u mnie cisza , śpię dobrze , padam po 22 , wstaje co prawda co i rusz na siku ale później zasypiam szybko :) Skurczy brak , nic nie boli , coś tam kluje ale jak zwykle :( wiec nastawiam sie na poród w terminie albo i po :blink: tylko nie wiem w czym będę chodzić do lekarza :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #424360 przez MADZIA7
Dziewczyny, a co z Anulką? Ktoś miał do niej numer? Może już urodziła? Anulka odezwij się jak dasz radę...

Joanna ja teraz też coraz częsciej wstaję na sikum dziś w nocy to chyba rekordowo z 5-6 razy...

Kasia ale akcję zrobiłaś z grzejnikiem! Tak trzymać:)

Pola ale masz sposoby na relaks ;) Daj znać co i jak po wizycie.

Justyśś ja też już chcę mieć NAtalkę przy sobie, tylko się porodu boję :dry:

Majka właśnie po to tu wszystki jesteśmy, żeby się wspierać:)

dobrej nocki:)

12 lata 3 miesiąc temu #424426 przez baby_55
chyba Lui miała numer do Anulki o ile dobrze pamiętam...

Joanna dobrze, że się dopytałaś położnej, z tym to jednak trzeba uważać, a tak jesteś pod kontrolą w razie czego :)

Polal niezły relaksik ;)

Majka odrosną nawet nie będziesz wiedziała kiedy... mnie już tak strasznie odrosły, że szok, powinnam pójść do fryzjera ale nie mam zupełnie kiedy w poza tym nie wysiedzę za chiny na fotelu bo mi niewygodnie będzie... przy Adim byłam w sobotę u fryzjera a w środę urodziłam i czułam się świetnie, wygodnie mi się siedziało a teraz nie dam rady tak usiedzieć B)

ja dzisiaj też miałam wizytę w szpitalu :)
u młodej wszystko ok, jest nadal niewielka więc nie powinnam się za bardzo namęczyć ;)
ułożona główką, niziutko w kanale, macica obniżyła się już jak do porodu, więc powinno się niedługo zacząć, w razie czego następna wizyta za 2 tyg ale wg lekarza nie dotrwam...
zobaczymy B)

12 lata 3 miesiąc temu #424442 przez Jussstyś
Baby Anulka podawała numer na fb na wątku wrześniowe mamusie :)

12 lata 3 miesiąc temu #424482 przez czajusiątko
Baby to zazdroszczę Ci tych wieści od lekarza, ale właściwie to ja mam wizytę w przyszły czwartek i wtedy mam się umówić do szpitala, więc mam nadzieję, że też zdążę urodzić najpóźniej za dwa tygodnie :)
Majka no my też mamy termin na 27 :) Ja koło 21 tc dowiedziałam się , że będziemy mieli córeczkę, a wcześniej moja intuicja mówiła mi, że to synuś- Bartuś. Zresztą my sobie zawsze marzyliśmy, że będziemy mieli pierwszego chłopczyka. Moja mama i siostra jak tylko się dowiedziały się o ciąży to mówiły, że będzie dziewczynka, a ja się wtedy bardzo denerwowałam bo byłam pewna, że to chłopiec. Jak widać moja matczyna intuicja mnie zawiodła :) Mimo wszystko bardzo się cieszymy z naszej Oliwki i już sobie wpoiłam do głowy, że najbliższe lata spędzimy w "różowym świecie" :laugh:
Dziewczyny miałam dzisiaj okropną noc! Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z mężem na pizzę i zjadłam dwa kawałki, co zazwyczaj zjadam 4 i byłam tak strasznie najedzona, że nie mogłam się ruszyć. Całą noc śniła mi się ta pizza i że muszę cały czas gotować dużo jedzenia, zaczęła mnie palić zgaga, co trochę chodziłam siku i nie mogłam się ułożyć, a jeszcze nad ranem złapało mnie takie ostre kłucie z boku brzucha. Normalnie powiedziałam, że nigdy więcej nie objem się tak na noc :P A jeszcze co się przekręciłam na łóżku to mój mąż chciał ze mną jechać na porodówkę, bo myślał, że to już :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #424532 przez Jussstyś
Hej :)
czajusiątko ja tez tak miałam ostatnio, że za dużo zjadłam na wieczór, a w nocy czułam sie jak jakiś wieloryb, bo nie mogłam się przekręcić, tak mi ciężko było :huh: i te kłucia z boku też czasami mam, tzn. to taki ból jakby malutka mi gdzieś uciskała i tak boli, że nawet nie mogę tam dotknąć :huh: . Mi od początku mama mówiła, że będzie synuś, nawet lekarz to potwierdził, ale poszłam do innego lekarza na USG 3D i mówi: tam nic nie dynda :laugh: jeszcze mi pokazał nawet, mam na płycie nagrane wszystko :laugh: a mąż był w siódmym niebie, bo teraz mówi, że to będzie córusia tatusia, jak na razie się sprawdza, bo jego słucha a mnie nie chce :laugh:

Ja o dziwo miałam spokojną nockę, budziłam się tylko 3 razy na siku i szybko zasypiałam :)
Na dodatek za chilę przyjedzie kurier z pościelą dla małej, bo właśnie zadzwonił :laugh: . Jestem w szoku, bo normalnie od paru dni czuję się świetnie i nic mnie nie boli (no czasami plecy, ale to norma) ale ogólnie, lepiej się czuję niż tydzień czy dwa temu :laugh:

Miłego dzionka :)

12 lata 3 miesiąc temu #424551 przez mala2809
A ja tak wchodziłam z nadzieją, że dziś już posypią sie kolejne gratulacje, a tu cisza :(

Apeluje do naszych maluszków: możecie juz wychodzić za kilka dni polowa września :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Może coś na nich podziała :blink:

Ja w nocy spałam całkiem dobrze, ale od 6 rano kochani robotnicy zaczęli już ocieplać blok na osiedlu i do teraz hałas taki, że masakra (własnych myśli nie słyszę :angry: ) a najlepsze jest to, że o 11 już wszyscy kończą pracę...

Czajusiątko moja intuicja też okazała sie przekorna, ja byłam pewna, że nosze córcie ale lekarz i caaaaaaała rodzina skutecznie mi wbijali do głowy, że na pewno chłopak i rzeczywiscie mieli rację :silly:

Jussstyś ja też od 2 dni mam energii tyle, że aż mnie to przeraża :silly: nie musze spać w ciągu dnia i nawet wstaje po 8, oby to były oznaki porodu :lol: zrób potem zdjęcia poscieli i pochwal sie nam :)

12 lata 3 miesiąc temu #424584 przez majka_166
moj mowi ze u zucha zawsze pierwsza jest dziewucha;D

tak sobie ostatnio myslalam o tych 9 miesiacach ciazy i tak sobie wymyslilam ze to jednek ciezki kawalek chleba :(
mialam chyba wszystkie objawy : wymioty, zaparcia i wzdecia, skurcze nog, żylaki, rozstepy zgaga itp i na drugie dziecko zdecyduje sie za 10 lat :)
(choc pewnie tylko tak mowie ;p )

wkurza mnie ta tesciowa moja..
maz przywiozl Niuni domek chicco z placu zabaw, który teraz robi . Bardzo sie ucieszylam jest przeslodki , fakt troche brudny . A wiecie co tesciowa na to ??ze jej sie nie podoba i moze bude dla psa z tego zrobic ?? myslam ze jej cos zrobie..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka