BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #425030 przez PolaL
Czekam aż po badaniu będą jakieś symptomy porodu. Bo jak pisałyście "po" badaniach zawsze coś się działo :silly: Jak na razie mam zwolnienie przedłużone do 29.09 mimo że termin mam na 22.09 tak na wyrost w razie co. A jakbym nie urodziła w terminie to mam sie zgłosić 26.09 na ktg do szpitala. Ale nie sądzę zebym przenosiła. U mnie, bynajmniej z Szymonem akcja zaczęła się przy 2cm rozwarcia, tyle że cały dzień miałam skurcze. A więc czekam na nie :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #425070 przez mala2809
Ja już dziś rano byłam oddać mam nadzieje ostatnie moje siku i ostatnie cenne krople krwi :silly: znów bolało jak cholera, moje żyły nie są stworzone do dzielenia się krwią z igłą :laugh:

Całą noc praktycznie nie spałam bo ciągle mi się siku chciało a wiadomo, że powinno się oddać mocz najlepiej z całej nocy ale o 2 i 5 rano myślałam, że do łóżka nasikam :silly:

W piątek wizyta u gina ( mam nadzieje, że wtedy zostawie u niego ostatni raz swoje pieniądze, oczywiście nie licząc tych, które zostawie po ciąży :blink: )

PolaL trzymam kciuki żeby coś się ruszyło :kiss: ja też już tylko na to czekam :)

12 lata 7 miesiąc temu #425071 przez patys
dzisiaj pierwszy raz od początku ciąży śniło mi się że rodzę :laugh:

dziś myślę ok 14 pojadę do szpitala no i zobaczymy jak zadecydują lekarze czy jutro cesarskie czy w piątek...na piątek ogólnie mam termin...
dziwne uczucie tak wiedzieć że to już jutro albo pojutrze...maż już bierze od jutra wolne więc będzie cały czas ze mną...
jussstyś i madzia dzięki za numery będę do was pisać jak coś:)

12 lata 7 miesiąc temu #425102 przez Jussstyś
PolaL o może rzeczywiście urodzisz tak, jak mówiłas wczesniej :laugh: i oczywiście rzymam kciuki żeby coś się ruszylo :) ja mam termin dzień przed Tobą ;)
patys trzymamy kciuki za Ciebie, pewnie już dzisiaj albo jutro będziesz tulila Mateuszka :)

Ja miałam koszmarną nockę, mimo, że padał deszcz to mi było goraco jak nie wiem i co chwilę się budziłam i nie mogłam spać :angry: i teraz jestem ledwo żywa :laugh: Ale pocieszam się tym, że mam dzisiaj wizytę na 11:20, to się dowiem co u małej, no i może po tej wizycie coś się ruszy, bo jak powiedziała PolaL, zazwyczaj po wizytach coś się dzieje, no a mi zostało 9 dni do terminu :laugh: poza tym w nocy lapały mnie bardzo bolesne skurcze, ale nie były regularne, mam nadzieję, że coś już sie zaczyna dziać :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #425115 przez patys
jussstyś dzisiaj jeszcze na pewno nie będę tulić bo dziś dopiero mnie przyjmą na oddział ale jutro już bardzo prawdopodobne albo w piątek:)

12 lata 7 miesiąc temu #425166 przez baby_55
:kiss: gratuluje kolejnym Mamusiom :kiss:

Patys fajnie, ze juz tak szybko :)

Polal to super wieści, pewnie już niedługo sie rozkręci :)

Jussstyś współczuje nocki, daj znać po wizycie co i jak :)

wczoraj jakoś już nie miałam siły wieczorem zaglądać... skurcze mnie męczyły poszłam sie wykąpać jak zwykle przeszły więc zrezygnowana poszłam spać B)

dzisiaj wstałam w dobrym humorze ogólnie, czuję sie nadal bardzo dobrze :)
młoda rano wierciła się tak, że aż skurcze wywołała, ale potem się uspokoiły i skurcze i młoda, teraz jest już spokojniejsza, przepycha sie rozpycha naciągając skórę do granic i tyle ;)

12 lata 7 miesiąc temu #425171 przez chasiami
patys to trzymamy kciuki za ciebie :)

Dziewczynki tak siedzę i czytam , to już praktycznie nie pamiętam jak to było pod koniec ciąży. Ale nie chciałabym do tego wrócic :) Na szczęscie tez urodzilam w pierwszy dzien 38 tygodnia, tak wiec dolegliwosci 40 tygodnia mnie nie zdążyły chwycic :)

Malutka moja rośnie pięknie już waży 4,6 kg.
Nadal odwiedzaja nas goscie, ale zazwyczaj dostaje pampersy, tez dobrze bo to najwiekszy wydatek przy dziecku :) ale za to praktycznie malo dostalismy ubranek, i jak malutka bedzie dalej tak szybko rosla to bedziemy musieli wybrac sie na zakupy :)

Dziewczynki malo pisze bo codziennie spedzamy na podworku ok 3 godzinki :) korzystamy z fajnej pogody :) a teraz jeszcze przygotowania do chrzcin - teraz w niedziele je mamy :)
Milego dnia zycze :) i trzymam kciuki za reszte mamusiek :)

12 lata 7 miesiąc temu #425179 przez Patka0308
witam

gratulacje nowym mamusiom!!!!!

ja w poniedziałek byłam na ktg i wszystko ok za to ciśnienie 140/100...kazali mi przyjść dziś i zrobić badania moczu. byłam dziś i ciśnienie 150/100 i do tego jakieś małe rozbieżności w wynikach :( dostałam dopegyt i jutro koło południa mam się zgłosić jak ciśnienie wróci do normy to wporządku a jak nie to na patologie...matko tak się stresuje:( boję się że coś małemu się stanie:( całą ciąże wszystko było ok a tu tydzień do porodu i coś takiego,a co jest najdziwniejsze że jak w domu mierze ciśnienie to praktycznie cały czas w normie...przepraszam że tak się żale, ale już nie daje rady:(

12 lata 7 miesiąc temu #425188 przez MADZIA7
Witajcie:)

Patys to trzymajcie się dzielnie, czekam na wieści:) NA pewno wszystko będzie dobrze i Mateuszek zdrowy i zadowolony przytuli się do swojej Mamusi już niebawem!:)

Pola to dobrze, że z Malutką wszystko w porzadku, może faktycznie sobie wywróżysz na tego 14:) Moja teściowa tez liczy na to, że wtedy urodzę, bo ma 14.09. urodziny:) A ja sobie wymarzyłam 15.09, w sobotę, najlepiej z rana:) tak bym już chciała tulić Natalkę, że chyba przestanę panikować na myśl o porodzie;)

Siteczko troszkę Ci pozazdrościłam tego romantycznego spaceru nad Wisłą i dałam się wczoraj wyciągnąć mężowi na randkę na Kazimierz i też sobie spacerowaliśmy nad Wisełką tam koło tej "kładki miłości";) i zastanawialiśmy się, jak to będzie jak Natalka przyjdzie na świat, czy jeszcze się tak beztrosko uda nam wyrwać samym z domku:)

Chasiami ale rośnie pięknie Twoja Królewna, a pamiętam jak się dziwiłam, jak już tak bardzo chciałaś, żeby się urodziła, mnie wtedy fajnie było jeszcze w dwupaku, ale teraz ja też już tak chcę na spacerki z Córeczką chodzić. Powodzenia w przygotowaniach, pewnie sporo pracy macie, pamiętam chrzciny chrzęśniaka w zesżłym roku, ale się z mamą narobiłyśmy, ale było warto!:)

BAby ja też dziś w dobrym humorze:), a to za sprawą małej galerii, którą nam otwarli na osiedlu, strasznie fajna, bo jest rossman, pepco i alma i włąśnie z niej wróciliśmy; ale Natalki nic nie może skłonić do wyjścia na świat, ani przytulanie, ani randka, spacery, ani nawet zakupy, za którymi jej mamusia przepada...;) Musimy wymyślić jakieś nowe atrakcje:)

Justyśś daj znać po wizycie, co z Córeczką:)

miłego dnia:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #425190 przez baby_55
Chasiami super, że maleńka tak ładnie rośnie :)
gosci nie zazdroszczę ;) dla mnei to było męczące
trzymam kciuki za udane chrzciny :) robicie w domu czy w lokalu?

Patka może to ciśnienie masz tak wysokie, bo się stresujesz... przyjdź na badanie wcześniej, odpocznij sobie poczytaj chwilę gazetkę i dopiero idź do gabinetu, może wtedy będzie lepiej :) trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie ok :)

26joanna Ty chyba dzisiaj masz się dodatkowo na badania zgłosić jak dobrze pamiętam, jak wrócisz to koniecznie daj znać :)

Madzia widzisz jak to człowiek nie jest na bieżąco z tym co sie w Krakowie dzieje... orientuję sie tylko mniej więcej w budowie tramwaju na ruczaju bo to mnie szczególnie interesuje a poza tym to nic nie wiem... nie wiedziałam, że galerię budują w Twojej okolicy
a u mnie też nic nie działa, niestety nasze córcie nie chcą wyjść... małe uparciuchy :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #425192 przez MADZIA7
PAtka mnie położna mówiła, że zazwyczaj przed porodem ciśnienie jest wyższe, a skoro już jesteś tak blisko, to może znak, że poród się zbliża, nie martw się, najważniejsze, że mają wszystko pod kontrolą:)

12 lata 7 miesiąc temu #425204 przez Patka0308
baby_55 siedziałam prawie pół godz na korytarzu przed mierzeniem i i tak wysokie,ale jak w domu mierzyłam to w normie było...

MADZIA7 może masz rację że poród się zbliża, ja już tak bardzo chciałabym urodzić i mieć synka przy sobie :)

12 lata 7 miesiąc temu #425226 przez PolaL
Nie wiem jak to jest z ciśnieniem, mi wczoraj na wizycie też trochę podskoczyło. Zawsze mam 90/60 a wczoraj 110/80. Więc jak na mnie to dużo.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #425238 przez Patka0308
ja zazwyczaj miałam ciśnienie 136/86 a dziś 150/100, ale najdziwniejsze jest to że ja czuję się całkiem normalnie jak wcześniej,nic mnie nie boli, nie odczuwam tego że ciśnienie jest takie wysokie. Może to syndrom białego fartucha..

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #425273 przez Jussstyś
To ja melduję po wizycie :laugh:
Rozwarcie 2cm(!) czyli się cofnęło :angry: :angry:
Szyjki prawie nie czuć taka krótka, ale nadal zamknięta... Lekarz wsadził jednego palucha, po chwili powiedział, że musi wsadzić dwa i jeszcze pytał czy boli :angry: a bolało :angry: i jeszcze powiedział, że główka jest bardzo nisko, bo palcami ją wyczuł, że lada dzień będę rodzić, i zwolnienie do 16 a od 17 macierzyński :angry: bo jak powiedział, zmieniły się teraz przepisy i nie może mi już zwolnienia dać, szkoda mi macierzyńskiego, jak jeszcze w ciąży jestem :angry: Ehh... z nerwów to chyba urodzę dzisiaj :angry:
A ciśnienie miałam 150/86 i położna powiedziała, że jak wieczorem będzie takie wysokie to na IP mam jechać :ohmy: no zobaczymy... Teraz to mi ciśnienie chyba na 200 skoczyło :angry:
a w sobotę są u nas dni otwarte na zwiedzanie porodówki, chyba się wybiorę z mężem :)

No ale jak mi tak lekarz nagrzebał głęboko paluchami, to może coś się ruszy :laugh: oby :laugh: bo już się śmiał, że znowu do niego przyszłam :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka