BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #421740 przez madeleine
Majka witaj :) Ja osobiście mam sentyment do imienia Wiktoria :) jak pisała mala2809 to u mnie tak było, że miała być dziewczynka, a podczas cesarki dowiedziałam się że urodziłam synka :P miała być Wiktoria Emilia, a wyszedł Wiktor :P ale nie zamieniłabym go nawet za 15 córek :S

Kasia Wiktorowi jak poziom bilirubiny nie spadał to pediatra w końcu zadecydowała o fototerapii, i po pierwszym dniu naświetlania spadł :) zapytaj się o fototerapię lepiej potraktować światłem niż podawać ciągle kroplówkę.

Ale się zdenerwowałam, na karcie wypisowej mojego małego dostałam zalecenia i pisze jak byk że mam zadzwonić do Poradni neonatologicznej do szpitala i zarejestrować małego na wizytę kontrolną. Dzwonię a tu klops, szpital nie podpisał umowy z NFZ na dalsze prowadzenie tej poradni. To po co w ogóle takie zalecenie? W głowie się nie mieści.. :angry: Już myślałam, że będę musiała jechać do innego miasta ale na szczęście wystarczy wizyta u pediatry w miejscowym ośrodku zdrowia.
W ogóle to w piątek mam wizytę u okulisty, ze względu na wspomniana wcześniej fototerapię Wiktor musi przejść badanie wzroku. Zastanawiam się jak oni będą go badać tymi wszystkimi maszynami :ohmy: :unsure: Przecież on jest taki malutki...

Wiktorek już jest z nami!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #421746 przez majka_166
kasia7775 - wiesz mi sie wydaje ze one sa zazdrosne ze w zyciu ich synów jest większa miłość :) my z mężem mamy niesnaski przez to . 4 psy lataja po domu , wszedzie sierść i kupy. A ona by chciała o wszystkim decydować , nawet juz o mojej jeszcze nie narodzonej córce, że jaka to ja matka ,że siedze w domu a jej pampersy jednorazowe kupiłam zamiast prać pieluchy tetrowe.. aj tam :)
długo wytrzymalaś swoja droga ;p

Lui- to ladnie malutka wazy , ale moja też podejrzewam szczupaczkiem nie bedzie :)a ty sporo przytylas?:)

12 lata 3 miesiąc temu #421747 przez Patka0308
majka_166 ja jak jeszcze nie byliśmy po ślubie dopiero planowaliśmy to pow że chcę mieszkać z teściami, żebyśmy coś sobie kupili i udało się dostać kredyt na mieszkanie :) i kupiliśmy :D a nasze oszczędności starczyły na remont i kupno mebli i jeszcze coś tam zostało :) trzymam kciuki żeby i Wam niedługo się udało :) obyś miała racjęże niedługo napisze już ze swojego mieszkania :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #421750 przez kasia7775
majka ja jeszcze nie mam swojego, dopiero w planach mamy budowę :)

Lui duża córka będzie :laugh: ciekawe czy przebije mojego Oliwiera, bo on na razie najcięższy. :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #421752 przez majka_166
madeleine napisał:

Majka witaj :) Ja osobiście mam sentyment do imienia Wiktoria :) jak pisała mala2809 to u mnie tak było, że miała być dziewczynka, a podczas cesarki dowiedziałam się że urodziłam synka :P miała być Wiktoria Emilia, a wyszedł Wiktor :P ale nie zamieniłabym go nawet za 15 córek :S

hehe Wikor bardzo ładnie ,a USG pokazało ze bedzie dziewczynka ?

oj najwyzej bedzie chodził w rózowych ciuszkach .
mi wszyscy wrozyli chlopca od poczatku, ale dalej nastawiam sie raczej na dziewuszke :)

12 lata 3 miesiąc temu #421753 przez kasia7775
madeleine fototerapię też mamy, mały leży pod lampą od rana do wieczora, tylko na karmienie go wyciagam. Dlatego na sali tak gorąco musi być, bo tylko w pampersie i okularkach leży

12 lata 3 miesiąc temu #421756 przez majka_166
a powiedzcie mi jeszcze mamy , czy stosowałyscie jakies specfiki na rozstępy?i czy cos mozecie polecic? mi sie kremy skonczyly zrobilam tydzien przerwy i mam sino bordowe pasy na brzuchu kurka

12 lata 3 miesiąc temu #421757 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :) Dzisiaj tyle w końcu napisane ale chyba nie napisze wszystkiego bo już pozapominałam :silly:
kasia7775 mam nadzieje ze z synkiem szybko wrócicie do domu , szkoda ze lampy nie pomogły , może teraz ładnie spadną :kiss: Ja właśnie postanowiłam przyszykować mojemu ubrania dla mnie w razie czego , bo znając jego to przywiezie mi rzeczy jak Twój :lol: Ciekawe czy mój tez by przywiózł mi do szpitala w wrześniu ,matce karmiącej piersią golfy :lol: :lol:
Ja wczoraj po przyjściu od położnej wyszorowałam dywan w sypialni na kolanach , umyłam okna w 2 sypialniach i salonie , wyprałam , wyprasowałam i zawiesiłam firanki i nic :ohmy: wszystkie objawy minęły :ohmy: żadnego bólu podbrzusza , boli okresowych , twardnień , nic :ohmy: tylko zakwasy na nogach , normalnie do tej pory bolą mnie mięśnie nóg :silly: ale spać dalej nie mogłam :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #421758 przez wiki714
Hej dziewczyny:):)
na poczatku witam wszystkie nowe mamusie :kiss: :)
byc moze jestem nastepna w kolejce do rozpakowania, dzis wieczorem (o ile nic sie nie zmieni)jedziemy na IP zrobic ktg itd zeby sie upewnic ale wydaje mi sie ze cos chyba zaczyna sie dziac. kolezanka miala wczoraj zwykla wizyte kontrolna(termin na 20.09) powiedziala lekarce ze brzuch ja pobolewa a ta jej dala skierowanie na IP tam okazalo sie ze ma skurcze i rozwarcie na 1 cm niby niuby nieduzo a skurcze lekkie ale zostawili ja w szpitalu i tak z nia popisalam dzis i wczoraj troszke i doszlysmy do wniosku ze powinnam jechac na IP bo bol pleckow ciagle klucie "tam" bol jak na okres i sluz (ale nie czop sluzowy, bo jest go dosc malo i bez krwi) moga zwiastowac porod a nie tak jak ja sobie tlumaczylam ze sa spowodowane myciem okien podlog itd po remoncie. zwlaszcza ze ta kolezanka rozmawiala z dziewczyna z ktora lezy razem na sali o moim lekarzu i okazalo sie ze ona tez do niego chodzila ale go zmienila bo gdyby tego nie zrobila nie utrzymalaby prawdopodobnie tej ciazy ;/ i juz nie wiem co mam myslec. pojedziemy na 99% na ta IP sprawdzic czy wszystko ok czy to faktycznie juz sie zaczyna :cheer: :cheer: do jednego szpitala mamy 10 km a do drugiego 25 w naszym miasteczku niestety nie ma zadnego, jest tylko zwykly osrodek zdrowia. duzo osob chwali ten blizej ale za to w tym dalej sa inkubatory itd. a w tym blizej nie.
a i nie wiem czy juz pisalam ale wybralismy w koncu imie dla naszego Skarbeczka - Igor :laugh: :)

12 lata 3 miesiąc temu #421760 przez wiki714
aa wlasnie mialam napisac cxo do imienia Wiktoria tez mam ogromny sentyment baaardzo mi sie pdoba zawsze chcialam aby moja coreczka tak sie nazywala no ale wyszedl nam Igorek :) :)
nawet moje imie bierzmowane to wlasnie Wiktoria :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #421761 przez basiek_252
Tak na szybko bo piszę z telefonu. Parys po wizycie w poniedziałek mała tak się kręciła, że myślałam iż mi wyskoczy z brzucha... Cały był ponapinany i strasznie wirował we wszystkie strony. Poszłam spać o godz. 23 a o 1 obudziło mnie kłucie w sztuce i nagle mokro. Wstalam z łóżka a tam wyleciało że 3 litry wody... O 2 byłam w szpitalu aż położna się dziwiła ilością. o 4.30 dostałam skurczy, od 5.30 już co 2-3 minuty ale brzuch jeszcze wysoko. I mała zaczęła schodzić do kanału a o 8 poszłam na blok. po 25 minutach już była ze mna. Była na tyle mała i wysoko, ze się obrociła.

12 lata 3 miesiąc temu #421762 przez wiki714
majka_166 co do rozstepow to ja wyprobowalam chyba wszysko pzrez cala ciaze stosowalam rozne kremy oliwki itd, mimo to mam rozstepy ,wczesniej dodawalam zdjecia brzuszka wiec mozesz sobnie zobaczyc. to zalezy po prostu od naszej urody niektore dziewczyny nic nie uzywaja i ich nie maja a niektore uzywaja wszystkiego co mozliwe a i tak maja. i tak samo nie jest prawda ze sa one genetyczne moja mama urodzila 4 dzieci i nie miala ani jednego rozstepu nie musiala tez stosowac zadnych pasow poprodowych itd i teraz w wieku 61 lat ma figure ktorej pozazdroscila by jej niejedna 25 latka no ale skoro mam rozstepy a ona nie miala to pewnie bedzie tak samo i z figura;/ heh
teraz na te fioletowo-sino rozowe rozstepy uzywam kremu cepan na blizny i chyba nawet troszke pomaga.

12 lata 3 miesiąc temu #421763 przez majka_166
Jakos mi tak odradzaja Wiktorie własnie , nie wiem czemu . Najwięcej głosów ma Alicja i Blanka poki co. siostra mnie goni zebym w koncu wybrala imie , ale chyba poczekam az sie urzodzi i zobacze jakie do niej bedzie pasować :)
Igorek ???cudownie wrecz :))
dla chłopca mi sie podobaja Alek (Aleksander), Igor, Alan , Dawid i Ksawery :)

12 lata 3 miesiąc temu #421766 przez wiki714
majka_166 dziekujemy :laugh: u nas ciezko bylo z wyborem imienia, mojemu mezowi malo ktore sie podbalo bo do kazdego mial jakies "ale" a to ze zle mu sie z kims kojarzy a to cos.
aa wlasnie jak dla mnie dla dziewczynki podoba sie jeszcze LILIANA , LIDIA glownie z tego wzgledu ze maja sliczne zdrobnienie LILI :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #421771 przez wiki714
kurcze jestem teeraz taka zapominalska ze szok. mialam juz dawno napisac do dziewczyn ktore niedawno dolaczyly lub nie dodawaly mnie do znajomych na facebooku podaje swoje dane i prosze aby mnie dodaly do znajomych abysmy mogly ogladac nasze szczescia jak juz beda na swiecie :laugh: :laugh: a i od razu pisze z esama bym was pododawala ale tak mi sie internet zacina ze juz wytrzymania nie ma (z PLUSA odradzam w 100%)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka