BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #421359 przez PolaL
Baby_55 wiesz jak to jest jak sprawa dotyczy kolejnego dziecka, po pierwszym maluchu ma sie większość potrzebnych rzeczy. Krzesełek do karmienia mam 2, nosidełek z 3 sztuki ( bo siostra z bratem też swoje poprzesyłali), do kąpieli mam nawet siedzonko jak mała będzie większa, nie wspominając o leżaczku do wanny, mat edukacyjnych, podgrzewaczy ... a szkoda pisać. Na razie zastanawiam sie nad pościelą ale na takie większe dziecko do normalnego łóżka - bo nie mam innego pomysłu. A pościel mam typowo chłopięcą więc może to by było niezłe.

Andra a co tam u ciebie :unsure: zakładam że szczęśliwie tulisz maluszka :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #421389 przez baby_55
Polal zgadza się :) szkoda, że koleżanki obudziły się tak późno B)
a może inhalator-nebulizator (ostatnio podobno hit ;) )
albo powiedz im, że to co mają wydać to niech założą ksiązeczkę oszczednościową dla maluszka w banku po urodzeniu w Twojej obecności, bo przeważnie musi być opiekun prawny/rodzic obecny

Andra no pochwal się wreszcie :) nie trzymaj nas w niepewności :) bo niespodziewam się, żebyś się jeszcze męczyła na porodówce ...

Sandra faktycznie wkurzające to :angry: co to za lekarz grrr

12 lata 7 miesiąc temu #421401 przez mala2809
Ja już też co chwila wchodze na forum i czekam na jakies wiesci od Andry!!! :blink:

A tu cisza :( daj nam znać bo wszystkie już czekamy na dobrą wiadomość :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #421446 przez moniab26
Witam wszystkie mamusie
po malutku wracam do zdrowia - głowa już prawie nie boli - widocznie ciśnienie się unormowało, maluszek rośnie jak na drożdżach - jutro wybieramy się pozałpisałaś o kroplach atwiać wszystkie sprawy urzędowe
baby_55 chyba ty piałas o kroplach na kolkę sab simplex - możesz napisać jak je podawać maleństwu w przypadku kolki - kuzynka mi przywiozła ale niestety ulotka jest tylko po niemiecku

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 7 miesiąc temu #421448 przez Jussstyś
Ja tez czekam z niecierpliwością aż Andra coś napisze :) ciekawa jestem i też nie wierzę, żeby do tej pory męczyła się na porodówce :) pewnie tuli już swojego Adasia :)

12 lata 7 miesiąc temu #421459 przez baby_55
Moniab dobrze, że już Ci lepiej :)
Sab Simplex daje się 15 kropli przed karmieniem ale nie częściej niż co 4 godziny, ważne: nie dodaje się do mleka (podając np. mleko w butelce) tylko na łyżeczce lub strzykawką do buzi

lecę do prasowania ale będę zaglądać czy Andra coś napisała :)

12 lata 7 miesiąc temu #421500 przez PolaL
nadal czekamy na wieści o Andrze :silly:

Ja już z rana załatwiłam przedszkole tzn. mały odstawiony i o dziwo nikogo nie było w laboratorium więc oddałam krew i mocz.
No i w końcu mogę coś zjeść :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #421507 przez patys
ja dziś znowu wcześnie wstałam przed 7...bo mąż szedł rano do pracy i zrobiłam mu kanapki:)

na 12 idę do gin ciekawe co tam u maluszka, posłuchamy jego serduszka:)z objawów ciążowych nadal nic, tzn dwa dni temu były te bóle menstruacyjne ale od tej pory cisza....
chyba jakieś przeziębienie mnie bierze powoli bo katar mam i gardło troche boli...lecze sie miodem i cytryną...

12 lata 7 miesiąc temu #421520 przez PolaL
Patys chyba nadchodzi zmiana pogody :dry: niestety, bo miałam nadzieję że zdążę pospacerować z małą na słoneczku. Ja też ostatnio źle się czułam, na szczęście już jest ok. Oby miodek i cytrynka Ci pomogły :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #421534 przez patys
polal oglądałam ostatnio pogodę długoterminowa i pokazywali że od 13.09 znowu gorąco...25-28 stopni....ja bym już wolała chłodniejsze dni szczerze mówiąc...no ale nie wiadomo czy się znowu nie mylą z ta pogoda :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #421539 przez Jussstyś
Czekamy na info od Andry :)

U mnie pogoda od wczoraj jest bardzo ladna, aktualnie pokazuje mi 24stopnie, świeci słoneczko i jest przyjemnie :) i tak ma byc podobno do końca tego tygodnia :)

Aganio ależ te Twoje chłopaki sa cudowne :laugh: mam nadzieje, że u Ksawcia unormuje się ta miedniczka :huh: i u Kajtka znikną te krosteczki :)
patys melduj po wizycie :)

Nocka była w miarę spokojna, omijając pobudki co jakies 2-3 godziny :laugh:
Bolało mnie trochę jak na okres, teraz tez boli, ale leciutko, oby się zaczęło coś dziać :laugh:
Wczoraj pomyłam sobie okna w całym mieszkaniu, później nalałam całą wannę dość ciepłej wody i leżałam :laugh: podobno ciepła kapiel wywołuje skurcze :laugh:
A te bóle na razie się nie nasilają, ale może, może, zobaczymy :laugh: \

Miłego dzionka :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #421541 przez Sandra85
Dzien dobry Mamusie :)
Patys no to kuruj sie szybciutko,zeby Maluszek nie przywital zakatarzonej mamusi ;) No i czekamy na relacje z wizyty :) Pola fajny pomysl z tym zabezpieczeniem na czarna godz.,zawsze to cos jednak jest :) Baby nie przemeczaj sie tak prasowaniem :) Nie boli Cie kregoslup?Mnie teraz bardzo boli,szczegolnie jak stoje przy zlewozmywaku,nawet trzech szklanek umyc nie moge :P Ale dobrze,ze jeszcze sie moge schylac i powkladac wszystko do zmywarki :silly: Ja tez juz sie niecierpliwie co tam u Andry,ze nic nie pisze :unsure: Tez mysle,ze tuli Maluszka i zapomniala o Nas ze szczescia :) Milego dnia :)

12 lata 7 miesiąc temu #421547 przez MADZIA7
Witajcie:)

Wiedzę, że wszystkie czekamy na wieści od Andry, a tu nic... ani słychu ani dychu... MAm nadzieję, że dziś się odezwie, może Agnessa coś bedzie wiedziała, ale jej też prawie cały dzień nie było???

Patys daj znać, co u gin, jak Twój Mateuszek się miewa. I kuruj się tą cytrynką i miodem, może uda się uniknąć tego choróbska.

Baby dobrze, że Was choroba już odpuściła. Co do wózka, to w tym naszym sklepie właśnie szyją go u producenta, pewnie w Częstochowie, postanowiliśmy z mężem cierpliwie poczekać do piątku, jak nam sugerowali, a jak nic nie wyjdzie, to będziemy wtedy myśleć. Postanowiłam już się dziś tym nie denerwować, bo wczoraj od tych nerwów Maleńska coś strasznie szalała mi w brzuchu;)
A co do tego parowaru, też się zastanawiam nad zakupem czegoś takiego, mówisz, że to praktyczne? Ostatnio dostaliśmy patelnię grillową na rocznicę od rodziców i stale na niej coś przyrządzamy, świetnie się sprawdza, bo nie jest tłuste, a w parowarze, to pewnie jeszcze zdrowsze.

Pola dobry pomysł z tym oszczędaniem, też bym tak chciała, ale pewnie kredyt na mieszkanko nam na to nie pozwoli.

Justyśś ale zaszalałaś z tymi oknami, ja mam zamiar rozprawić się z moimi ostatecznie w ten weekend, oczywiscie razem z mężem. Ostatnio jakoś lepiej się czuję, żadnych objawów, bólów i nawet wolniej się męczę, więc dziś też wybiorę się na spacerek, może nawet dłuższy, a potem czeka mnie prasowanie, czego dawniej nie cierpiałam, a odkąd mam takie ciężkie żelazko od teściowej, to nawet znoszę to prasowanie.

Magdalenam daj znać, co z Basią na USG?

Sandra85 współczuję Ci tego samopoczucia i tej feralnej wizyty, nie przejmuj się tymi komatarzami, najważniejsze że z MAleństwem wszystko dobrze. Ja zanim zaczęłam tą dietę cukrzycową, to też przybierałam sporo na wadze i też się nasłuchałam, ale na pewne rzeczy po prostu nie mamy wpływu, przecież nie będziemy się głodzić w ciąży...

miłego dzionka:)

12 lata 7 miesiąc temu #421562 przez baby_55
Polal są takie na które nie trzeba co miesiac wpłacać :) ale Twoj sposób też fajny :)

Madzia to daj znać w piątek co z wózkiem, pewnie u producenta szyją ale wiesz, Że dla siebie się najpierw szyje a potem dla sklepów ;) w każdym razie trzymam kciuki, żeby dotarł :)

Patys zdrówka :) mnie już rzechodzi więc i u Ciebie bedzie lepiej :)

Magdalenam daj znać po USG :)

mnie od wczoraj trochę częsciej skurcze łapią i młoda się strasznie napina wtedy, aż mnie wszystko boli, ale jakoś nie czuję żeby coś się z tego miało ruszyć, więc nie liczę na to :)

miłęgo dzionka i czekamy nadal na wieści od Andry :)

12 lata 7 miesiąc temu #421580 przez majka_166
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy :)

odnalazłam forum, bo chyba łapie mnie stres i strasznie panikuje moim domownikom , mam tysiące pytań !!
moja malutka ma przyjść na świat 27 września, to już tak blisko, a jednocześnie tak daleko..
któraś z mam decyduje się na znieczulenie zewnątrz oponowe?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka